Nije loše premašilo je mojih 700
Posts by Milo
-
-
Imam osjećaj da se umješa još jedan jači igrač....fondovi polako prodaju, moglo bi bit zanimljivo.Sutra ćemo vidjeti, da li sljedi nastavak ovog ljepog rasta
-
Meni fali migra. General buducnosti. I alias.
A Neo?
Kupuje, pa se pritajija...😀
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…e-zime-15106400 svega će manjkat....strah
-
Sutra, pomaknuti naloge sa prodaje, pa ćete vidjeti potražnje...bar do podne
-
Meni je lipo vidit ove naloge na kupnji, sve jače..
-
Vjerojatno će se mjenjat za dionice😀
-
Pivci prebacuju novac iz ht..
-
Jesmo sazrili za gore?
-
Stare rage, će zaraditi ogromni novac kroz idućih par godina....
-
Dobit će ove godine premašiti sva očekivanja,otvorila su se vjerojatno nova tržišta...
-
Predpostavljam da Pivac kupuje jos u manjim kolicinama, te sa time lagano dize cijenu. Ali interesantno sto kad su kupili Pivci veliki paket od Erstea, dosta malih dionicara se ukljuci li u kupovinu.
Iskreno se nadam da ce cijena ici poprilicno do izvjesca. Izvjesce se ocekuje odlicno.
Pivci će kupovat po malo, pokušat će ne previše dizati cjenu....ako budu mogli.Nisu ušli, da bi promatrali sa strane sigurno.Imaju konstantan priliv novca, i dio će sigurno nastavit ulagat u Podravku...
-
Simpatično mi je kad netko Podravkin asortiman naziva "hranom". Što bi rekli u mom kraju, kod nas s tim hrane svinje...
Nisam baš siguran da razumijem šta ovo znači.
Hoće reć da voli svinjske proizvode😀
-
https://danica.hr/mesni-div-piva…podravke/polako skupljaju i nastavit će...
https://danica.hr/mesni-div-piva…podravke/polako skupljaju i nastavit će...
Mesni div Pivac nastavio kupovati dionice koprivničke PodravkeMesna industrija Braća Pivac podebljala je svoju vlasničku poziciju u Podravki za još 755 dionica, pa ih danas ima ukupno […]danica.hr -
U skoroj budućnosti, ratovi će se voditi za vodu i hranu....tako da ovo mora rast...
-
Sta se tice ovih novogradnji uprava je kazala da im nije cilj povecati flotu na 16 pa s tim mozemo ocekivat u dogledno vrijeme i prodaju kojeg broda, sta se mene tice ja bih volio ukoliko cijene SH jos porastu sljedecih pola godine da se uprava rijesi malo vise brodova ovih starijih bar 3 komada osim ako vozarine ne budu stvarno jos znacajno porasle pa zarada na njima bude jos drasticnija ili neki duzi TC bas isplativiji, naime u prvom scenariju ako kupe 4 broda i prodaju 3 prosjecna starost za dvije godine bi im bila ispod 8 godina tada, sta bi bilo jako dobro s druge strane prodajom 3 broda po dobrim cijenama boljim nego sada bi mogli samo od toga umanjit postojeci dug i otplatit dobar dio tih 40% placanja novogradnje, s tim da bi i od zarade ovog razdoblja mogli jos dodatno smanjit dug, zapravo da skratim pricu nadam se da ce uprava vise ici prema smanjenju zaduzenja nego prosirenju flote, a ovakav nekakav scenarij bi im i uz smanjenje zaduzenja donio i smanjenje starosti flote jer mislim da mali brodarima jedino sa financijske strane mogu povecat svoju konkurentnost na duzi rok s tim recenim ove novogradnje su dobre ako se prica bude razvijala ovako nekako, a gledajuci cijene tih novogradnji i buducu potraznju za brodovima pogotovo vezanu za novije standarde tesko je ocekivat nekakav veci pad cijena brodova u bliskoj buducnosti, a i rokovi su jako dobri, graf ispod govori nesto o kretanju novogradnji s obzirom na potraznju, naravno tesko je sve ovo modelirat jer je tesko predvidit kretanje SH i vozarina, ali vise bi volio vidit taj put u smanjenju kredita nego rast DWT-a, jer trenutno je kamata mala sta ne mora znacit da ce ostat na srednji rok s obzirom na inflacijske pritiske
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Svakako je bolje smanjiti dug, dugorocno, ali kratkorocno i srednjerocno, trebalo bi podici flotu na 14 brodova, ubrati vrhnje dok ide i onda prodati par brodova i pozatvarati kredite, dok SH trziste bude na vrhuncu.
Nije ništa isključeno.Po meni za sada se stvari odvijaju u dobrom smjeru, samo nek potraje...
-
Možda odustanu i od dokapa...
-
Dobro što se držimo na 500 kn danas rasprodaja ili zatišje ?
Neka slobodno stoji na 500 još mjesec dana, pa onda na 600, nemam ništa protiv....samo polako
-
+ podravke 150kom
-
Po meni, trajat će ovi nered bar dvi godine...
Jel poceo superciklus zna li se sta?
Što se mene tiče da