1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Noiz

Posts by Noiz

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 15, 2020 at 4:34 PM

Hvala kolegi Kvark koji je poduzeo sve što je imao na raspolaganju i reagirao u korist svih dioničara.

Nadam se da će polučit rezultat i da ćemo uskoro pročitat demant jer ovo je preprozirno i jadno.

Da će nama neki tamo novinarčić "otkrivat" stanje u Dalekovodu i govorit kako je precjenjena vrijednosta svi znamo da nije tako.

Znamo da ustvari niti jedna dionica na ZSE nijedobro vrednovana pa tako ni Dalekovod a o stečaju koji ti "upućeni" govore ustvari govori kako je on tuđe piskaralo.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 11, 2020 at 4:02 PM

Moguće da se promjenilo dok sam računao ali svaki nalog niže i niže sakriveno iza bar 50 000 i tako do 6,50kn. Baš svaki nalog.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 11, 2020 at 3:58 PM

Sad sam kalkulatorom 😊

Ispravak od 6,50 do 7,12 ima sveukoupno na bidu 766 000 dionica od toga vidljivo 62 000.

Dakle sakriveno je 700 000 dionica.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 11, 2020 at 3:50 PM

Od 6,50 do 7,12 sveukupno cirka 240 000 dionica na bidu s time da je još sakriveno bar 550 000 dionica.

Dakle može se prodat 800 000 dionica do 6,50 taman da AZ Fond izađe i sjaše 😊

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 11, 2020 at 11:14 AM

Nema sekirancije samo dokup ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 7, 2020 at 11:10 PM

Platit će je ako ima uvid u ove premrežene ugovore, nagodbi i šta ti ja znam sve ne.

Mi možemo samo nagađat..

Zamršena je ovdje stvar to svatko zna i nitko od nas nema zaista pravu sliku ali ako gledamo da je Dalekovod ajmo reći unikatan u svom sektoru i stvarno može odrađivat velike i unosne poslove bez obzira na marže ali može natuč puno ugovora i na godinu donijet dobru zaradu mislim da nikome normalnome nije u interesu da ide dole. Možeš ti must na hrvatski način i da bude dobro svima pa i da firma opstane.

Šteta da su pokedinci u prošlosti uopće doveli u ovakvi stanje da moramo to pisati.

Znam da su na ZSE propadale odlične firme za koje se nebi reklo da mogu u likvidaciju jer su je rođaci izlešinarili, gledam da ipak Dalekovod je vani poznat a ne fala bogu samo kod nas pa da valjda ima i netko normalan koji vidi kolka bi bila šteta ovakvu firmu odvest u propast. Zarade može bit za sve a ne samo za pojedince realno.

Ja to crnilo više ne vidim a vidi se to po ugovorenim poslovima a i iskoračenju na Njemačko tržište. Dakle grize se i želi se.

Samo Njemačka ima na raspolaganju do 2030 oko 50 miljardi eura u projekte za koje se Dalekovod može natjecat.. Zamislite da uzme samo 10% u narednih 10 godina to je na godinu 500 milijuna eura samo sa tog tržišta.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 7, 2020 at 10:51 PM

Također sam mišljenja da cijena na burzi nije mjerodavna i da se neće time vodit nego fer vrednovanje i dogovor u suštini "kolko si spreman mi dati za taj paket dionica.

Ovdje se kupuje budućnost koja je obećavajuća pa tako i primamljiva kolko god ovdje neki crnili.

A kako će zapravo oko ovog prijenosa nitko ustvari ne zna jer nemamo ključne podatke pogotovo oko duga.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 5, 2020 at 11:07 AM

Pa eto ni to ne mora jer ako ne dođe do fer vrednovanja i dogovora koji će zadovoljit svih onda mogu produžit i pričekat sa prodajom udjela. Daleko je od bezizlazne situacije.

Ali ako netko vjeruje u Dalekovod i zna da će vrijedit puno više u budućnosti zašto sad nebi uložio novac koji će oplemenit?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 5, 2020 at 10:50 AM

A mislim koga uostalom je briga za ponedjeljak nego burek investitorima koji žele zaradit na liparenju. Meni je najdraže da se opeču i maknu sa ove dionice pa će svima biti bolje.

Ovdje se radi o dugoročnom ulaganju a koji se ustvari sad ubrzao. Sljedeća 2021 godina je ključna za Dalekovod i sa ugovorenim novim poslovima riješavat će se brzo dugovi. Firmu opterećuju samo kratkoročne obveze realno gledano i oni nisu nepremostivi, dapače.

Prodaja udjela sada možda strateškom partneru je dobrodošla.

Treba pričekat razvoj situacije a ponedjeljak je najmanje bitan.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 4, 2020 at 11:58 PM

Samo što postaje vlasnikom desetak milijuna dionica.

• Best buy

• Noiz
    • December 4, 2020 at 10:03 PM

Jer su prodavali ove dane? 😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 4, 2020 at 7:17 PM

Ja sam isto mišljenja da sadašnja cijena na burzi za njih nema baš neke vodilje oko otkupa udjela odnosno sve je stvar dogovora i fer vrednovanja a onda bi to trebala popratit i burzu bar djelom.

A ne da burza diktira jer sadašnja vrijednost je smijurija i ne odražava stvarno stanje niti bi itko normalan to prepustio za 7,8 ili 9 kn pogotovo kad je dokap rađen po 10kn.

Bit će zanimljivo uglavnom.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 4, 2020 at 4:58 PM

"Ne znam koliko bi bilo unosno prodavati nešto sto je u postupku restrukturiranja i ima značajno nizu cijenu od inicijalnog ulaganja. "

Da li je vrijednosti dionice na burzi obvezujuća i diktira cijenu prijenosa udjela?

Mislim da nije nego stvar dogovora a onda će se to odrazit na konačnu cijenu na burzi.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • December 1, 2020 at 10:55 PM

Davanje cinčaone budi malo sumnje i vuče nelogičnosti jer nije gomilala neke gubitke ali sve ostalo šta trenutno rade kako bi se stabiliziralo poslovanje i vratio dug, u tome moramo priznati za sada se dobro snalaze.

Ako ništa drugo vidi se dobra namjera.

Manje marže su pojava koja je sad i periodična naravno pa se sad treba dakle fokusirat na ugovaranje više poslova kako bi se te marže duplale i na kraju godine podvukla crta solidne zarade uz vraćanje djela duga a i svi radnici pošteno namireni. To je bit svega...

Čeka se još ta dva tri posla iz Njemačke i to bi bilo dobro za ovu godinu svakako.

Za mene najveći potencijal rasta na ZSE u dogledno vrijeme a vrijeme će pokazat.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Noiz
    • November 30, 2020 at 2:56 PM

Evo i Optima.

Lijepo je vidjeti prava zelenila usred jeseni.

• Moderiranje Foruma

• Noiz
    • November 26, 2020 at 3:06 PM

Ja dobivam stalno opomene, nekad ni nisu baš jasne i glupo mi je da se nekoga briše sa foruma pa ni Naim, imao je drugačija mišljenja i tjerao je svoje i svako normalan želi i drugačija mišljenja slušat a ne da svi pušemo u isti rog.

Konkretno on se svađao zato je brisan, valjda je izvrijeđao osobno ali pobogu nismo u sj. Koreji valjda.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Noiz
    • November 25, 2020 at 1:59 PM

Kako se guraju da kupuju jeftino dosta velikim količinama a isto tako pametnjakovića koji to njima prodaju.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • November 23, 2020 at 11:16 AM

Amen barbiosa 😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • November 22, 2020 at 3:23 PM

Pa nisu tema druge firme nego Dalekovod i nema je smisla usporedit sa jednim HT ili Adris, ERNT.

U jednoj od tih radio sam 15 godina i nisam impresioniran a mogli su daleko bolje rezultate napravit. Sve je do Uprave i vođenja zato i mislim da ova Uprava Dalekovoda je našla riješenje.

Za sada smanjuju dug a to je najbitnije.

Percepcija je kod svakog drugačija fala Bogu a trendovi se mjenjaju sa vremena na vrijeme pa i u ovim "perjanicama".

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Noiz
    • November 22, 2020 at 12:57 PM

Pričaš o doba "kumova" i kako je tad tekao med i mlijeko a da ne spomeneš da se u to vrijeme najviše ustvari kralo i sisalo iz firme.

Valjda dovoljno si priseban da shvatiš da nisu ugovarali kako bi firma prosperirala.

Sad na razini tadašnjih prihoda ugovaraju poslove vani gdje "kumovi" nemaju utjecaja a to nekom logikom govori da idemo prema ozdravljenju Dalekovoda.

Kao drugo nitko tu neće radit besplatno ili za marže koje nisu održive jer dugoročno ne može Dalekovod ali niti konkurencija vjerovatno.

Očistila se firma od segmenta koji su im generirali gubitak i zadržali core koji donosi profitabilnost.

Nitko ne kaže da će to bit perjanica, bar ne u skorije vrijeme ali da može riješit dugove i radit lijepe dobit iz kvartala u kvartal u to sam uvjeren.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt