Samo pesimizam,koji bi tek komentari i prognoze bile da je bio toliki minus,nikako nije dobro ako je plus ne valja ako je minus ne valja.
Posts by Sony
-
-
Što će reći sad na izvješće ovi koji su prodavali zadnjih dana,sutra su prvi na kupnji samo po kojim cijenama.
-
Nisu mi jasni oni koji su prodavali na 500kn i ispod par dana.
-
marielena
Ja ostajem i čekam četri znamenke, šteta priliku ne iskoristiti
Pa superciklus bude jednom u 10-15 godina
Čvrsto sam uz tebe.
-
Ispod 500kn,tko bi to pomislio prije 10 dana kad je cilj bio proći 600kn,panika pred sutrašnji dan.
-
Oboreni novi rekordi na Wall StreetuNA WALL Streetu su u ponedjeljak S&P 500 i Dow Jones indeks dosegnuli nove rekordne razine, što se zahvaljuje nadi ulagača da će se nastaviti dobra sezona…www.index.hr
tamo nema problema
-
Što je ruše sa malim količinama,zbog Q3 ili.....
-
Da razbijemo mit o kraju upotrebe ugljena.
U zadnje vrijeme svaka druga rijec je "net zero" a to ne znaci "zero" ugljena nego puno vise obnovljivih izvora.
To je ogromna razlika.
U sljedecih nekoliko godina ce se ugljen koristiti u ukupnim kolicinama kao nikad u povijesti covjecanstva.
Gotovo svi povecavaju povecavaju upotrebu, ne samo kinezi vec i amerikanci.
Upotreba ugljena i fosilnih goriva bit će tako dugo dok se ne iscrpe sve zalihe,to u ovom stoljeću nećemo vidjeti.Zelena energija je za sada samo mašta u onom postotku koja se sada koristi postojeća energija.
-
Generalno kad gledaš netko tko ima veliki stan u St proda ga za 2 milijuna kuna, odseli u Slavoniju, ili u Bih te tamo kupi imanje za siću, ostalo uloži u Sp500 ili nešto kombinira ako mu ne treba puno može živjeti i danas od ulaganja. Usput može se zabavljat i tamo s poljoprivredom ili kakvim hobijima da nije dosadno.
Ajde gdje baš u BiH iz Splita,ima kod nas lijepih apartmana za kupiti pa se možeš baviti turizmom i pokupiti sigurno lovu a ne ući među lavove i sve izgubiti.
-
Na burzi zatišje pred izvješća. Produženi vikend je već počeo, bez obzira na vremensku prognozu...
To je dobro,barem ljudi mogu pratiti što radi,gdje je,što jede,koji je poklon dobio,naravno riječ je o Bloomu.
-
Ja ću postavit kontra pitanje?!
-koliko jedan traktor mijenja poljoprivednika sa motikama??
- koliko jedan bager mijenja radnika sa krampovima?
-koliko jedan veliki kamion mijenja konjskih zaprega?!
-koliko jedna motorka mijenja drvosjeća?!
-koliko g-mail mijenja poštara??
-i na koncu konca koliko ta softverska aplikacija sa kojom trgujete na burzi mijenja brokera i ostalog pomoćnog osoblja? Ovde se najbolje vidi koliko je korištenje određenog softverskog programa za trgovanje na burzi učinilo trgovinu brzom,učinkovitom i na koncu drastično jeftinijom.
da, strojevi umanjuju broj potrebnih radnika ali ne zamjenjuju ga i produktivnost ne ovisi isključivo o strojevima kako si napisao.......produktivnost stroja u velikoj mjeri ovisi o operatoru koji radi na tom stroju te znanju i kvaliteti tog operatora stroja.......a "krampaša", drvosječa i poštara iovako nema jel to "nitko" ne želi radit a ti isti koji to ne žele radit ne znaju upravljat ni strojevima kako bi uz pomoč stroja bili produktivni.......za krampanje treba želja za radom a za stroj želja za edukacijom......to ima ili nema samo čovjek......potrebni su i jedni i drugi samo se po tom putu pomalo zaboravilo na čovjeka pa se korporacije prema ljudima ponašaju kao prema strojevima.......u strojeve ulažu pa zaborave da njima treba netko i upravljati pa fali vozača kamiona, lučkih radnika, ovih, onih, svih al nebi kapital baš htio platit svu tu raju da radi jel bi im moglo falit 1% profita.....ikamo i "pametne" hotele al kafu i doručak nema tko pripremit a hotel pametan da glava boli.......a nema tko ni očistit te pametne sobe za plaču od koje plaču......
Da točno,bez čovjeka nema ničega,što će ti strojevi i alati ako nema onoga koji će njima znati upravljati,popravljati,održavati.Čovjek je još uvijek broj 1.
Što se tiče portfelja na burzi 100%u brodarima,nešto ranije prodao Optimu (bitno da je neki plus nakon tolikog čekanja,nisam više imao volje čekati)i uložio u kripto.
-
Moller
Brodarske rakete uvijek lete kad je superciklus, jako to da znastvenici to ne znaju.
Možda su i oni nešto uložili pa zago i leti.
Samo da goriva ne nestane,bolje da plovi nego leti,tko visoko leti nisko padne i više se ne digne.
-
Na kraju će donijeti zaključak da su nuklearne elektrane najčišće i najzelenije .
Osim kada nešto pođe po zlu, pa imamo Černobil i Fukushimu
Vec su me preduhitrili u razmisljanju. Nuklearna energija se vraca na EU scenu, kao zelena energija. Obnovljivi izvori energije jednostavno nisu i nece biti dovoljni, u krajnjem cilju, a to je elektrifikacija svih vozila i smanjenje uporabe fosilnih goriva za stvaranje elektricne energije.
Da,nuklearke,bilo je u planu zatvoriti nuklearke mislim u Njemačkoj i Francuskoj za nekih 20g.Nemože se još proizvesti toliko zelene energije da se zamjeni postojeća proizvodnja a i u slijedećih 50g. sigurno neće.Zato treba brodova i tog crnog vuglena i samo vuglen.
-
Da si čitao nekoliko stranica iza vidio bi da kod nekih baš neide to lako.
citao sam i problem je bio na nekom bankomatu a ne u ducanu jer karticu peglam godinu dana u svim ducanima/benzinskama/autocestama/toplicama/restoranima/slasticarnicama kao i pekarama itd i nikad nije odbijena tako da...
provucena je za 5 kuna kao i za 7999kn. inajcesci problem koji se spominje je bankomat i to ne svaki nego zaba i erste- zato preporucam adiko jer on niakd ne radi s nicim probleme.
Drugi problem je da ljudi jednostavno nemaju novaca na kartici jer racunaju po cudnom kursu)ili ne uracunaju fee pojedninih banaka kao erste i zaba pa opet nemaju dovoljno novaca) ili im novac ne stoji na kartici nego na burzi mergingu itd...
Ok,znaći nema problema,treba biti upućen,zato postoji ovo mjesto za razmjenu informacija,hvala.
-
Gledam na YT-u ,lik kaže da je kupio TV u Elipso sa binance karticom.
i sta je tu cudno?
ja sam kupio kruh nekidan u šparu te tv prosli mjesec u mallu i evo prije dva sata termosicu u elipsu.
Kartica ko kartica - prolazi svuda pa sto nebi i u elipsu...
binance ktome jos ima i cashback zavisi kolko BNB-a imate na stake. cirka 2%
Da si čitao nekoliko stranica iza vidio bi da kod nekih baš neide to lako.
-
Gledam na YT-u ,lik kaže da je kupio TV u Elipso sa binance karticom.
-
Quote from Moller -atpl
+podr natovarilo me bome, a neka, fala
Loš potez.
Ovo je bio moj komentar na ovu prodaj/kupi transakciju.
i što ćemo sada, najbolje da ih prodam
Da,dok nisi otišao u još veći minus.
-
Quote from Moller -atpl
+podr natovarilo me bome, a neka, fala
Loš potez.
Ovo je bio moj komentar na ovu prodaj/kupi transakciju.
-
Ovaj nije lud ali se gubi,nemožeš znati što je gore.Jednostavno bi nekako trebalo zakonski urediti da se nemogu kandidirati tako stari ljudi da vode države,jedini razlog jer nemogu to fizički a ovaj ni psihički to pratiti.
-
ima koji koolega da je voljan pomoći oko binancea:
dakle, kada ja recimo promjenim sve i stavim u EUR tj prodam sav kripto i stavim ga u EUR i sva sredstva iz SPOT wallet rpebacim u Funding wallet - sredstva su vidljiva na binance karticu. e sada mene zanima kako dameni VISA BInance izbaci tu gotovinu na bankomatu ?
oni mi tvrde da za sada iskljucivo placanje sa kriptom.. dakle mene zanima, kako mogu da mi skida EUR kad kupim nesto u ducanu, dizem novac sa bankomata? ok postoji koncerzija EUR --- KN , ali da se moram drzat u kriptu jer kripto oscilira. ima ko nacin ideju , zna li ?
hvala
Imam isto tu karticu,nisam je još isprobao,koliko pratim na YTu može se kupovati sa kriptom (gdje primaju)ili s novcem ili novac dizati na bankomatu.Probaj na bankomatu pa nas obavijesti kako je prošlo.