1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. KicanCRO

Posts by KicanCRO

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• KicanCRO
    • February 12, 2021 at 5:34 PM

BCTI-498 up up

Da se malo osvrnem, netko iz top 10 pocme prodavati 11.1 veliku kolicinu, i vecina promjeni misljenje za 100 %. Taj prodavac mogao je prodavati od 3 Q zbog vozarina, mogao je i u 4Q. 2020 je odlicna godina, a 2021 je tek pocela sa niskim vozarinama i mnogi je vec otpisuju, ej, u prvom mjesecu.

Ovaj prodavac nam je svima blagodat, prosuo je sve nisko, prosut ce mozda i nize, ali:

Napokon ce ovo postati likvidnija dionica, u vecem fokusu, puno je manjih uslo, vise je protrgovano u mjesec dana 2021 nego u ciloj 2020. Skoro 90 posto dionica drze top 10.

Uz to, cim se dignu vozarine, TPNG ce ugovoriti brodove na duze vrijeme, a nakon toga tesko da trziste nece reagirati 🚀🚀.

• KicanCRO
    • February 12, 2021 at 1:21 PM

Vozarine su 20 % posto manje nego prije godinu dana, a 45 posto su rasle u zadnja tri mjeseca. Sa otvaranjem cijeloga svijeta u proljece rast ce snaznije i vozarine.

Netko tko bolje razumi od mene, a da ne trazim, 10 miliona koje je ulozeno u obavezni remont u Q3, kako je prikazano? Dal je minus od Q3 posljedica toga? Il je knjizeno ka ulaganje?

• KicanCRO
    • February 12, 2021 at 1:02 PM

Na koliko bi onda ova dionica trebala ici kad su vozarine visoke? Na 80 kuna? Ne stoji da je pala zbog toga definitivno.

• KicanCRO
    • February 11, 2021 at 10:54 PM
    Quote from hugh
    Quote from jasko

Treba vidjeti koju turu voze za ova 4 broda na spotu, jel TC2 ili TC14.... U svakom slučaju debeli minus za ta 4 broda. Vinjerac i Vukovar plove u plusu. Prije 2 dana sam napisao da sam izašao van iz dionice i da neću puno gnojiti i to je to. LP

što je TC2 i TC14?......zašto bi gnojili ako iznosite činjenice i podatke?......možete samo pomoći jel očito nije dionica ovoliko pala bez razloga......

Najveci razlog zasto je pala je sto je pozelio izaci netko iz top 10, a sama po sebi dionica ima manji interes i bid i ask i tko zeli uci ili izaci mora dobrano srusiti cijenu, ili podignuti. Razloge zasto je izasao ne znamo, moze biti zbog niskih vozarina, razumno, al cijena je unatoc tome preniska. Jasno je samo da je izasao iz TPNG a usao u RIVP. Volio bih da rasprodaja jos malo potraje da nadokupim jos.

• KicanCRO
    • February 11, 2021 at 10:16 PM

TC2 – Rotterdam to New York

TC3 – Caribbean to US Atlantic coast

TC4 – Singapore to Japan

TC6 – Skikda, Algeria, to Marseilles, France

TC7 – Singapore to Sydney

TC10 – Yeosu, South Korea, to Los Angeles

TC11 – Yeosu to Singapore

TC12 – Sikka, India, to Chiba, Japan

TC14 – Houston to Amsterdam

• KicanCRO
    • February 11, 2021 at 6:42 PM

BCTI- 488 up.

• KicanCRO
    • February 11, 2021 at 12:07 AM

Konstantno se pisu gluposti, ali kome se vise da na svaku reagirati. Stalno netko kaze: je prosla godina je odradila svoju dobit i ta cijena je bila odraz toga, ova trenutna cijena je rezultat niskih vozarina. Kad je ova dionica odradila cijenom svoje kvalitetno poslovanje? Pa 2016 je ova dionica bila 80 kn a puno zaduzenija, bez zadrzane dobiti itd itd, sad kad smanjuju zaduzenost, kad imaju ohooho novca na racunu itd itd dode upola manje nego prije 5 godina. Naglasavam, samo joj brodovi vrijede 60 plus kuna. Bit je da ova dionica nije u fokusu, nema puno dionica izvan top 10, sto ubuduce nece bas biti slucaj i trgovat ce se vise sa njom. I kakvi to fondovi nju rasprodaju? Gori sam negdi i to procitao, prodaje netko sa skrbnickog, negdje drugdje vidi bolju priliku. Tko je strpljiv i ima novca lipo ce zaraditi na ovoj dionici.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• KicanCRO
    • February 10, 2021 at 10:44 PM
    Quote from BudFox

Ekipa, ne biti dobro, fondovi rasprodaju, dionica izlazi iz indeksa, vise ni dobit nije dobra, jer se gleda samo buducnost. Kako bi bilo da se vratimo u ATPL, tamo nema dobiti, ali je bar pozitiva stalno na temi. Evo sada ima i tema dry bulk bez cenzure. :love:

Cekam TPNG na 30 kn i kupujem 200 komada, dao sam obecanje Moller i obecanje su ispuniti :thumbup: . Ako padne jos nize posudit cu od zlocesti i kupit cu jos 100 komada. Ima se, moze se ;)  :saint:

Inace, ako cemo ozbiljno, danas sam citao strane analiticare i imaju preporuku sell za tankere, a buy za bulkere. migra vidis da pratim, samo nemam uvijek inspiracije za pisanje kao ti. Ja analiticarima vjerujem i sutra mijenjam strategiju, ok od preksutra, a mozda i u ponedjeljak 8o . U svakom slucaju razmisljam o tome intenzivno. 8)

Kopernikanski obrat?😂

• KicanCRO
    • February 10, 2021 at 8:35 PM

Zar itko misli da ce ovdje fondovi izlaziti na silu i pod svaku cijenu? Znamo po kojoj cijeni su usli.

• KicanCRO
    • February 9, 2021 at 3:21 PM

TPNG svaku godinu posluje u lijepom plusu, i to se nije bas odrazilo na cijenu, imaju dovoljno novca da prebrode bilo kakvu krizu. Ne zelim ni razmisljati gdje bi bila cijena da odposluju jednu godinu u minusu.

• KicanCRO
    • February 9, 2021 at 2:52 PM

Ovdje ne razumin ove ostale panicare, neko prospe 5000 komada i svi za njim postavljaju 1-2 kune nize, cemu? Zasto si uopce ulazio na 44 onda?

• KicanCRO
    • February 9, 2021 at 2:49 PM

Trenutno je TPNG best buy na zse-u. Jedina mana ove dionice je sto nikada nije u fokusu, taman da ima duplo bolje rezultate, opet bi se njome samo solidno trgovalo. Mislim da ovo ne prodaje broj 8, nego netko manji(srednji😂) tko je kupio kad je broj 8 izlazio. I sad kad je vidio da raste INGRA presao u nju, pametno nema sto. U ovoj dionici je potrebno imati strpljenje. A ako je broj 8, ne znam od kud tome milioni, zaradio ih sigurno nije, od kad je izasao iz TPNG a usao u Valamar, Valamar je pao 3 kune.

• KicanCRO
    • February 5, 2021 at 5:23 PM

Neko izađe, neko uđe 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

Nego vidim da AnicaZna ne radi, jel ima netko neku drugu stranicu za pracenje BCTI-a?

• KicanCRO
    • February 3, 2021 at 7:53 PM

Zašto bi šutia? 😂

Kupio sam dovoljno, ne skupljan po 50 komada, nego dodaj jos nula. Kazem jer uprave(zadnji primjer-ADRIS) kupuju bez obzira na cijenu, mogli su za 360 sad kupuju za 440.

I da, potpuno virujem da je buducnost svijetla, a bolje od vas i mene to svakako zna uprava.

• Best buy

• KicanCRO
    • February 2, 2021 at 5:57 PM
    Quote from gta1

IGH, tek počinje rasti

TPNG, nije ni počeo rasti, čak je i pao, očekuje se odlično izvješće

Kad ste vec napisali, da se slozim, definitivno TPNG, samo brodovi minus dug vrijede preko 60 kuna, imaju dosta zadrzane dobiti, jedno od najboljih izvjesca u najavi, najavu(koja se ne realizira za sad) o kupnji 110 000( prvotno 880 000), zbog vec dvi godine gomilanja casha na racunu potencijalnu isplatu dividende. Problem nelikvidnost? Sami smo krivi kupujemo raznorazne firme pred stecajima i cudimo se nasoj burzi. Mislim da je vrijeme da ova dionica prestane tavoriti na 44 kune, ali i da trezor unese malo dinamike u trgovanju.

• KicanCRO
    • February 2, 2021 at 2:41 PM

Uprava donese odluku da ce kupiti 110 000 dionica i na ovakvoj cijeni ne kupi jos ni 1. Izgleda da im je to samo slovo na papiru, stize izvjesce, zarada 25 miliona, to bi trebalo i cijenu pogurati gore, ali ne, oni jos ne kupuju, a da ne govorim da su imali i odluku o 880 000.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• KicanCRO
    • January 28, 2021 at 10:26 PM

Ovo nije Stanić sto drzi smrznutu hranu itd, nego njegov brat koji je vodeci u distribuciji bezalkoholnih pica, Juicy itd. Da, i meni je ovo receno jos prije cca 2 mjeseca pa ne znam sto se ceka i gdje je zapelo.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• KicanCRO
    • January 28, 2021 at 9:02 PM

Zato sam i napisao “kao prodana”. Receno mi je iz obe firme da je kupac Stanić i da se ceka uplata.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• KicanCRO
    • January 28, 2021 at 7:19 PM

Maraska je kao vec prodana, ali kupac(Stanić) nikako da uplati novac, i takvo stanje je vec par mjeseci.

• KicanCRO
    • January 14, 2021 at 2:01 PM

I po svemu sudeci, ulazio je u Valamar.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt