I danas dobro napredujemo.
Posts by KicanCRO
-
-
Kako sam malo zakasnio, kupio puno manje nego sam mislio. Ulazio 2 puta prosjek 357,5. Kako se ovo događa sada i ko zna više kad, vuće me na kupovinu malo veću. Znam da je jako nezahvalno pitati za mišljenje ali ipak pitam ozbiljno, nekoga tko dobro prati ovu situaciju s atpl, kupovati na ovim cijenama s obzirom da je oviliko raslo. Bio bih zahvalan na mišljenjima. Lp.
Najbolji po bloombergu to vidi ovako, a ocito i puno puno nas koji smo u dionici. Ne zelim nikoga nagovarati na kupnju, nit preporuciti, dnevno se ovdje stavi dosta korisnih informacija, procitajte malo, profiltrirajte, provjerite i sami cete doci do zakljucka.
-
Solin od jadroplova.
-
A pogledajte Q3 futurese i sve vam je jasno, potraznja jos jaca, raste.
-
https://www.seebiz.eu/nekretnine/slo…dovoljno/258197
Sto ce nam Kina, vazna je potraznja Slovenije. Salu na stranu cini se da je problem oko nabave u cijelom svijetu, a puno zemalja je jos zatvoreno.
-
Opet se lipo zeleni.
-
I konacno rjesenje asocijacije je _________.
-
Freight futures am update Capesize up ~6%
Panamax up ~3% -
Futuresi rastu i uskoro se vracamo rastu, mislim da sve upucuje na to.
-
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…4onzv496l56gstx
Malo lektire za procitati.
-
Ali pogledajte kakav je strmi rast prethodio ovoj korekciji. Tek treba vidjeti gdje ce biti novo dno i da li je jos u up trendu.
Rast nije sporan, trenutna profitabilnost takodjer ali i vi se upotrijebili "ovoj korekciji". U par dana razlike neko ugovara sa 10k usd per ship/day manji tc
Cinjenica je da je to palo naglo i poprilicno i nije mi smijesno kao nekima te se nadam da ce uskoro prema gore. Za dobro velikih, srednjih i malih brodova i nas koji se kladimo na njih
Pricate o capeu a atlantska nema te brodove na tcu. Vozarine njihovih brodova su i dalje iste.
-
Index je izvrstan i dao Bog da se korigira par godina sa 3200 na 2900, takoder da mi svaka dionica naraste 100 posto pa padne 15 posto. Ps kad vec drukate pronadite bar koje brodove ATPL ima na spotu.
indeks panamax koji prati terete od oko 60.000 do 70.000 tona ugljena i željezne rude pao je za 1,9% na 2.961. U međuvremenu, supramax indeks porastao je za 14 bodova na 2.297.
Samo solidan kvartal od 30 m dobiti.
-
Po meni ide ispod 42 kn jer ide jos los Q2, cak losiji od Q1, i dio loseg Q3...E onda krece kupljenje vrhnja jer ce vozarine biti jako jako dobre, ako ne bude vrazije korone.
-
Kuda idu izgubljene...plovidbe?
-
BPI 5 T/C routes 82500 27154 -452
BSI 10 T/C routes 58328 25113 150
BHSI 7 T/C routes 38200 22660 318Dakle svi brodovi ATPL koji su na SPOTU i danas su imali rast.
A cemu to pisati kad ih polovica ni ne zna da postoje vozarine. Razumjet ce na FI tek.
-
Koliko toga je napisano u par dana a nista se nije promjenilo, vozarine su vec sad top topova, cak se nisu ni iskorigirale. Cuda.
-
10 i 11.5 je kupljeno 6.5 milijuna kuna dionica ATPL, po cijeni između 347 i 393kn. Malim ljudima koji vidite svaki dan, ste spičkali milju kuna u dva dana, nadam se da ugodno spavate.
Sramota od teme i od investitora koje ne mogu zaradit lovu da druge ne sjebu.
Ne brinite tuđu brigu, ako su i kupovali na vrhu i prije izvjesca ce moci izaci sa zaradom, a nakon Q2 izvjesca sa jos vecom zaradom, nakon Q3 sa jos jos vecom, itd itd. Samo problem je ako netko kupuje zbog natpisa na forumu, moze vam netko ukazati na priliku, ali valjda je dobro proucite prije kupovine.
-
Sto Zse napravi od ljudi, prepelice. Pa ljudi nece 100 dana rasti ni index ni dionica, ali smjer je jasan, ne razmisljajte bar jos par miseci o rasprodaji, pogotovo zbog 2-3 dana ne pada indexa, nego samo stagnacije. Sto li vam je...Pa da i ovake ostanu vozarine to je med, a rasti ce..
-
Cekaju nas slatke muke....
-
Vanka crveno na otvaranju ali ide i nekakav rebound pa ćemo vidjet gdje će to završiti:
Do kraja dana ce sve zeleno biti, ne boje se oni ka mi profita.