1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. KicanCRO

Posts by KicanCRO

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• KicanCRO
    • September 22, 2023 at 2:48 PM

BSI 10 T/C routes 58328 14906 54

BCTI- 869

Dry bulk zaraduje. Index clean tankera za Verige najvisi zadnjih mjeseci.

• Tankerasi strani i domaci

• KicanCRO
    • September 21, 2023 at 2:22 PM

Da, Hafnia i danas na 68 dolara skoro, all time high.

Sto se tice Scorpia, ispalit ce se i on, Bugbee je veliki znalac.

Smjer sektora je jasan, a pred vratima su nam dva najbolja kvartala za tankerase.

• KicanCRO
    • September 20, 2023 at 6:17 PM

BSI 10 T/C routes 58328 14566 420

Lipo to raste, na pragu smo 15 000 dolara. Jos lipse je danas to netko cistio, ko da nema sutra(mozda i ima al je zurio, hmmm).

Ulpl rast od 13 posto. Pred nama je 4 miseca no braina i skupljanja novca, do kineske nive godine, a tad ce nam Verige pokrpati ako dry bulk bude kao ove godine.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• KicanCRO
    • September 20, 2023 at 10:58 AM
    Quote from Junius
    Quote from calypso

Mene vise zanima kud ce sada cijena? :)

S obzirom da će NAV po dionici biti drastično manji( nakon dokapa), rekao bi dole...

A ako je dokap da kupe dva ili jedan opcijski brod?

• KicanCRO
    • September 19, 2023 at 3:25 PM

Bas zbog neodradenog rasta je po meni stng best buy. Daleko od toga da i hafnia nije, al mi je koplje ispod.

• KicanCRO
    • September 19, 2023 at 3:05 PM
    EIA Forecasts Continued Decline In U.S. Shale Oil Output | OilPrice.com
    The Energy Information Administration has forecast a decline in U.S. shale oil production for the third month in a row, with most of the decline coming from…
    oilprice.com

Mislim da su za 2024 godinu tankeri best buy. Sve ide u prilog tome. Na 40 i koji dolar sam pisao da je best buy Scorpio Tanker..danas ce doci do 54-55 dolara. Rekao bih da ce i sve do 2026 biti zlatno doba tankera, ali kod brodara je nezahvalno predvidati neki duzi smjer.

• DRY BULK

• KicanCRO
    • September 19, 2023 at 1:55 PM
    Quote from stipe_Cro

Nije baš 2 do 3, ali dobro.

Vjerojatno zbog Cleavesa koji je okrenuo ploču na mnogima i iz BUY stavio na SELL ili HOLD.

S druge strane Stifel potpuno obrnutu predikciju ima. Svak bira sto zeli cuti ili gledati.

Files

IMG_5089.png 228.87 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • September 19, 2023 at 12:33 PM

Porinut novi brod.

Kako su kazali iz Atlantske plovidbe, odluka o aktiviranju opcijskih ugovora donijet će se u rokovima predviđenim ugovorom. 

Moje misljenje je da je zbog ovoga zeljena dokapitalizacija.

Files

IMG_5088.jpg 481.5 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• KicanCRO
    • September 19, 2023 at 11:30 AM

U Kini je isla nova runda stimulacija.

• KicanCRO
    • September 18, 2023 at 2:47 PM

BSI 10 T/C routes 58328 13641 215

Vozarine za rasuti teret napokon sve bolje izgledaju.

Files

IMG_5080.jpeg 105.51 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • September 16, 2023 at 10:03 PM

Uskoro ce Veruda i Stoja biti na 60 posto vlasnistva, pet posto od Uljanika u stecaju. Valjda ce se i sa 3. Majem uskoro dogovoriti za ostatak.

• KicanCRO
    • September 14, 2023 at 10:55 PM

Product Tankeri vani su na najvisim razinama u godinu dana, vecina. Predvidam da ce sljediti jos veci rast, odluke Opece ce smanjiti zalihe, tj vec su smanjile( smanjili su proizvodnju, cijena divlja). Amerika ima zalihe za jos 40-tak dana, cekaju pad cijena barela da ih popune. Ipak, umisto po zeljenih 65 dolara punit ce ih u Q1 po 95 dolara a nas tanker Verige ce ubirati vozarinu od 40 000 plus tisuca dolara. Po meni su tankeri najbolji izbor za 2024, 2025 i 2026 godinu. U prilog mojim ricima ide da je potrosnja na najvisim razinama ikada, a opksrba je u velikim problemima, izazvanim politikom. U svemu ovome me cudi samo scorpio tanker koji je na 53 dolara, pisao sam da je best buy i nobrainer na 44 dolara, a prostora za rast ima jos ohohooo, da je u Oslu vec bi bio preko 60 plus.

• KicanCRO
    • September 14, 2023 at 8:19 PM

Bcti rastao 6 posto, na visokih 852 a sezona tek krece.

Files

IMG_5039.jpg 131.29 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • September 14, 2023 at 2:20 PM

BSI 10 T/C routes 58328 13155 436

Q4 futuresi na 14 000 dolara za supramaxe, Verige vozi za 30 000 dolara dan jos mjesec dana(prosinac ne na 47 000 dolara dan) . I ovu godinu koja je kao losa po svemu sudeci zaradit cemo barem 20 posto trzisne kapitalizacije!!

• KicanCRO
    • September 9, 2023 at 4:35 PM
    Supertanker Stocks Ride The Waves Of Volatile Oil Market | OilPrice.com
    Despite the current downturn in shipping stocks due to OPEC+ production cuts, long-term optimism remains strong in the tanker market, with experts predicting a…
    oilprice.com

Q4 ce biti odlican. Zaradit ce brodovi za rasuti teret takoder 2000 dolara po brodu(minimalno) a tankeru istice ugovor te ce ploviti za preko 30 000 dolara. Futuresi za prosinac za Mr tankere su na visokih 48 000 dolara za sad. Jucer su tankerasi povukli od 4 do 5 posto gore.

Files

IMG_4971.jpg 72.34 kB – 0 Downloads IMG_4972.jpeg 102.02 kB – 0 Downloads IMG_4973.jpg 76.58 kB – 0 Downloads
  • Što smo danas tržili

• KicanCRO
    • September 8, 2023 at 3:08 PM

Plus ULPL. Uskoro ce i indexni fondovi morati kupovati Alphu Adriatic, posto je jako malo prodaje doci ce do laganog a osjetnog skoka. Uz to i suprice su za Q4 na 14 000 dolara, tanker plovi za 30 000 dolara. Poslozit ce se lipo!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• KicanCRO
    • September 8, 2023 at 3:06 PM
    Quote from slaven

Sto se dogodilo na ULPL?🤔

Neka neka, nek ponovi netko opet sa vecom kolicinom. Uskoro ce i indexni fondovi morati kupovati 😂 ovo se nekome zurilo, petak je.

• KicanCRO
    • September 8, 2023 at 10:22 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Bokyklc

Dolazak novog broda je valjda blizu...

Valjda sad u 10. Mjesecu.

Vec je do sada placeno dosta tog novog, a sad od ovoga 15 g. starog stize jos 12 mil.$ da se plati taj novi 👌

Inace je cca 11 mil. Vrijednost Libertasa po marinetrafic, znaci 10 % vise nego sto sam procjenjivao flotu ATPL-a 💪 https://www.marinetraffic.com/en/ais/details…l:AP%20LIBERTAS

Nije pouzdan Signal, Cleaves je puno relevantniji. Pomlađuju flotu i ovo je normalan potez, mozda su jedino mogli postici bolju cijenu ranijom prodajom, cijena brodova je dosta pala u zadnju godinu dana(dry bulk). Novi brod je svakako puno ekonomicniji, stedljiviji.

Po kojoj cijeni su knjizili Libertas?

• KicanCRO
    • September 6, 2023 at 10:06 PM

Je li sigurno kupljena? Zadnji put su im dali koliko se sicam.

• KicanCRO
    • September 6, 2023 at 7:21 PM

Revizija indexa, uvrstena i nasa Alpha!

Files

IMG_4919.jpg 97.79 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt