1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Inflacija

• D_artagnan
    • July 14, 2022 at 5:38 PM

A cuj danas svasta mozes pisati i svatko navlaci na svoju stranu… ali recimo da su sada celik, bakar, psenica i jos neke sirovina pale i 25% od prije 1 g.. sta cemo sad sa inflacijom, da joj se nesto ne desi usput ufff..

jos kad prebace glavnu enenrgiju na solare i obnovljive izvore ima i nafta da padne na kikiriki jer vise nece bit potrebna za prijevoz, grijanje, proizvodnju struje.. ovi pametniji to sve vec su postavili da su energetski skoro neovisni

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • July 14, 2022 at 4:42 PM

Bolje nemoj računati jer ova cijena dionice je smješna, ali tako je to.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • July 14, 2022 at 2:12 PM

Meni nije jasno da oni ne stave solarne panele po halama i ubiju troskove računa za struju

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • July 14, 2022 at 12:02 PM

Inače u nekim vremenima na takve info, dionice su odletile poprilično u plus. Kao i što su padale kad je bilo smanjenje rejtinga...

• D_artagnan
    • July 14, 2022 at 11:09 AM

Hm, a meni će biti jednostavnije prebacit vani u ETF ili iz ETFa nazad ovdje bez troška konverzije kojeg sada imamo i zašto to ne radim baš... a njima? pa vjerovatno isto

• Birtija

• D_artagnan
    • July 14, 2022 at 9:27 AM
    Quote from mikromakrto

I ja bih najviše volio da imam kuće u Dalmaciji i Slavoniji, par stanova u Zagrebu, a da mi to bude 5% portfelja :saint:

i jedan u alpama negdje za skijanje da si blizu 😅

• Birtija

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 10:28 PM

Kad vidis ove pozare i izgorene kuce u dalmaciji, jel i dalje nekretnina najbolja i najsigurnija investicija?

Za mene je OK ako je to 20-30% ukupne imovine

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 9:42 PM
    Quote from Sony

Nije mi jasno kako neki ljudi po cijele dane sjede na forumu,zar nemaju pametnijeg posla od piskaranja.

e da i to jos ako se pise na temi koju nemas i koja ti ne valja.. recimo ako nemam neku dionicu pa necu tamo svakodnevno visiti i uvjeravat ekipu kako im je to dobra ili losa investicija, mogu jednom napisat misljelje i cao..

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 4:11 PM

ae i tako u krug...

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 1:58 PM

Da, krcato je na uscu kad se pogleda wessel finder

• Birtija

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 1:55 PM

Ae, kad nema sankcija, da te 10torostruko opati po đepu sa kaznom za nesavjesno trosenje zajednice imovine… malo bi razmislili dali bi riskirali.. ovako dan, dva u medijima i cao… jeste da ostane u bespucima neta, ali tvrdokosci su to…

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 1:53 PM
    Quote from stipe_Cro

Čak ni to. Futuresi su čisti financijski proizvod. Nema veze sa stvarnim ugovorima.

a da klađenje… tj. Instrument da ekipa moze manipulirati trenutnom cijenom brodara..

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 11:58 AM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

Da zamisli 17.000 nije dobro jer tu su zarađivali 2021. samo preko 100kn ili 25% na ovu cijenu uz dolar koji je bio tada dosta niže.

Defnitivno to nije dobro, a malo ih hebu i TC vozarine za 6m, 1Y i 2Y :/ . A i tebe kojeg ATPL ne zanima ima najviše na temi ^^ ^^ 8)

Hvala jutros prodavačima i na ovoj stepenici, još jedan paket stoji za bolje dane :) , pa da vidimo dali će mi i sljedeću stepenicu niže netko nagraditi.

Nekad mi je draže da mi dionica pada nego raste, neznam dali je to dobro.. jer kad raste se mislim hebate moram je puno skuplje platitit sada

Panamx Futuresi za iduću godinu pali na 13 000$, što je ispod granice isplativosti.

Ako misliš da će komplet cijela 2023. godina biti 13k i ispod .....

Data

onda fino ideš na TC za duplo pa si na miru, ali vidim ekipa tako ne misli.

Uglavnom i 11-13k je tu na granici nule bilo, sad sa smanjenim dugom, hmmm ... I onda nam NAV - dugovi daju još poprilično veliki margin sigurnosti na ovu sadasnju cijenu. A keša od prošle i ove godine ima za mirnu plovidbu i manjih vozarina 8)

• D_artagnan
    • July 13, 2022 at 11:31 AM
    Quote from Chuck
    Quote from Laudator

Svaka čast da uspijete toliko pratit i još nas toliko dobronamjerno upozoravat. Svaki dan barem 20-tak postova, odgovora, komentara na ovu našu baricu. Vi ste pravi burzovni Rudan. Ja jedva pratim ovih par domaćica.

Uuuuups evo dok sam ovo piso uleti mi sazad 19 kom Atlantske po 411. =O

Ja samo pišem ono sto vidim, a trenutno je to strah i panika, jer će sutra biti još gore, a graf pokazuje na dno negdje oko 340 kn. Futuresi za Panamaxe za 7. mjesec pali ispod 17 000 $, što nikako nije dobro.

Da zamisli 17.000 nije dobro jer tu su zarađivali 2021. samo preko 100kn ili 25% na ovu cijenu uz dolar koji je bio tada dosta niže.

Defnitivno to nije dobro, a malo ih hebu i TC vozarine za 6m, 1Y i 2Y :/ . A i tebe kojeg ATPL ne zanima ima najviše na temi ^^ ^^ 8)

Hvala jutros prodavačima i na ovoj stepenici, još jedan paket stoji za bolje dane :) , pa da vidimo dali će mi i sljedeću stepenicu niže netko nagraditi.

Nekad mi je draže da mi dionica pada nego raste, neznam dali je to dobro.. jer kad raste se mislim hebate moram je puno skuplje platitit sada

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• D_artagnan
    • July 12, 2022 at 6:41 PM

Evo nek ekipa iz Končara razradi ove mini turbine za kućnu instalaciju, i ima da imam popriličan broj KODT u portfelju 8)

Solarni paneli + ove mini turbine i dalmacija, otoci praktično mogu biti energetski neovisni, free ili jakooo jeftino grijanje i punjenje električnih automobila u budućnosti...

Ili ovako nešto da razradi i postavi uz autoput kao burobran, win-win situacija, razbiju udare bure i proizvedu poprilično struje

Koliko se novih stvari otvara u jako blizoj budućnosti, da nam plin i nafta neće trebati osim za proizvode u nekim malim količinima

• Birtija

• D_artagnan
    • July 12, 2022 at 5:38 PM

Ode barel nafte ispod 100$ … sad kad dizel padne na 10kn… ima da odmah nestane inflacija.. 🤣🤣🤣

zito se vec vratilo na pocetne razine…

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 12, 2022 at 7:09 AM

Pa sad kad sve prođe pa pocne rasti ce reci da je sve bio prodao pred 2 mjeseca i usao sad na dnu 😅

• D_artagnan
    • July 11, 2022 at 11:27 PM

Pa sigurno nemaju na racunu kune…

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • July 11, 2022 at 11:23 PM

Pa divka je bila ideja 1.17kn… a imao si VLEN jako dugo po 8-9 koliko su ga talijani platili. I nakon toga 5-6 kn dosta dugo, kad su izbacili izvjesca da je dobit u odnosu na cijenu dionice brutalna, (kao i sada ATPL)… pa da si iskoristio onda nebi sad gledao hoce li divka od tih 1 kn ili ne… drugi puta pametnije 😉.

Istina bog to su sve male kolicine bile pa je trebalo biti jako strpljiv za par tisuca komada..

• Birtija

• D_artagnan
    • July 11, 2022 at 6:21 PM

A ako tako razmišljaš stranac si i u HR ako odeš iz svog rodnog kraja. Onda nisi autohton dalmatinac, istrijan, zagrebčan... na isti način će te gledati ako znaju da nisi tamo rođen.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt