Ovo da ne mozes saditi nove vocnjake, vinograde je komedija, apsurd 🤣🤣🤣🤣 jer eto tamo neka kvota 😅
Posts by D_artagnan
-
-
Nema, plus sto tako operes lovu ako ne odmah na gradnju same nekretnine, onda na uređenje interijera koje platis jos na crnjaka ekipi ili kupnjom namjestaja za uređenje…
Ma ok, nek ekipa zaradi, ali zasto se neselektivno oporezuje, nesto da, drugo ne. Ocito nas u dionicama koji dobijemo potencijalnu divku ili zaradis na trejdu ima drasticno manje, pa smo tihi, plus sto je rizicno pa mozes i izgubit ako ne pazis. A onda dolazimo do jos jednog extra apsurda, da ako ostvaris gubitak nemozes prebit sa sljedecom ili prijasnjim godinama… njahhh
-
Znaci platis 150-300kn po krevetu i zaradis potencijalno 20k, ili vise/manje ovisno o sezoni i lokaciji … x5-10 kreveta i ne platis nista dalje poreza kao svog prihoda. A ako dobijes divku ili si zaradio trejdanjem nesto u godini dana, ide 10% + 15% prireza… posteno 🤣🤣🤣
-
Osim ako odgovorne vodece osobe ne plate penale iz svoje place.
A neznam to odrzavanje zelenih povrsina unutar mjesta mi se cini kao jedno od rjesenja za manje pozara.
-
To je istina, nema smisla, jer nemamo auto industriju, niti firme koje rade ozbiljno za autoindustriju, osim ADPL… ali porez na nova vozila nema isto apsolutno nikakvog smisla, a u konacnici manje je novih nego starijih vozila
-
Dobit 630 kn/dionici.
Jes to mene klimatska promjena omađijala il' šta, tko je lud?
omađijala je ove koji su prodavali nedavno po 400 🤣🤣🤣, ali hvala im, dobro je da ima tih koji se rjesavaju dionica 🤫
-
...porez mora imati neku svrhu, a ovdje nikakvu svrhu ne vidim...neće sto poreza staviti u funkciju silna prazna imanja po Slavoniji, Kordunu i Baniji...a što se tiče oporezivanja auta, koji je smisao i tog poreza do 8.g. starosti...nebi li imalo većeg smisla oporezovati aute starije od 8.g.
Država mora djelovati poticajno za najproduktivniji dio svog društva a ne destimulativno
da, to je i meni suludo, oporezujes nova vozila, umjesto sto su starija, recimo preko 10-15 g. da placas veci porez da te prisiljava na novu kupnju 🤣🤣🤣🤣 van svake pameti
-
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet…i---734060.html
Ja neznam, ali trebalo bi donjeti zakon da vlasnici terena u gradovima i selima, ih moraju odrzavati, tj. OBAVEZNO pokositi Pocetkom 6.mjeseca. Ako se to ne napravi, odradit ce komunalci i poslati racun na naplatu kao u Austriji, dolomitima u italiji… zasto tamo nema pozara?
Svatko tko je prosao tim krajem moze vidjeti da su sve okucnice i okolni tereni uredno pokoseni ili ograđeni elektricnim pastirima i pasu krave, ovce…
Gledam ovo u grckoj, pa sve zuta trava od metra i onda se cude ko pura drenu da su pozari.. ajde
Van grada i sela di nema kuca, ali uz kuce…. Mahhh
A i ovi iz EU, sta je problem oformiti ekipe kanadera u drzavama, regijama i slati po potrebi u ok drugu drzavu…, na toliko gluposti se trosi lova, a na ono sta treba se prave mutavi.
Ma je, država i JLRS koje su najveći zemljoposjednici i ne brinu uopće o tim zemljištima niti kose svoje terene bi trebali građanima kao stoci sitnog zuba naplaćivati kazne i košenje, ako je moguće i po višestrukoj tarifi 😂😂😂😂 nek prvo počnu brinuti o svojim zemljištima, a onda možemo dalje...
ok, a zasto drzava i JLRS, kao i njihovipredstavnici nebi isto placali penale ako se izglasa takvo pravilo ????
-
VIDEO Slovenci se bore s buktinjom: U pomoć stiže vodeni top, ugroženo 600 ljudiZbog požara u Krasu u Sloveniji se evakuiraju stanovnici na području Sela na Karsu, Korita, Hudog Loga, Brestovice pri Komnu i Klariča. Požar se širi prema…dnevnik.hr
Ja neznam, ali trebalo bi donjeti zakon da vlasnici terena u gradovima i selima, ih moraju odrzavati, tj. OBAVEZNO pokositi Pocetkom 6.mjeseca. Ako se to ne napravi, odradit ce komunalci i poslati racun na naplatu kao u Austriji, dolomitima u italiji… zasto tamo nema pozara?
Svatko tko je prosao tim krajem moze vidjeti da su sve okucnice i okolni tereni uredno pokoseni ili ograđeni elektricnim pastirima i pasu krave, ovce…
Gledam ovo u grckoj, pa sve zuta trava od metra i onda se cude ko pura drenu da su pozari.. ajde
Van grada i sela di nema kuca, ali uz kuce…. Mahhh
A i ovi iz EU, sta je problem oformiti ekipe kanadera u drzavama, regijama i slati po potrebi u drugu drzavu…, na toliko gluposti se trosi lova, a na ono sta treba se prave mutavi.
-
Da, nisu ništa kupovali, već duže vrijeme imaju 13.972 komada .. oko 6 mil kn sadašnje vrijednosti..
Ovih 20 kn divke šta planiraju dati, tih 28 mil.kn, bolje da su kupili dionice sad kad je ekipa rasprodavala po 400-450.. mogli su još toliko uzeti, a da nisu potrošili kikiriki love koju su predvidjeli za divku
, sa te strane moram reći da nisu inteligentni
Pod skrbničkim računima ne smiju kupovati ?
-
Pa stvar je zakonodavstva. Ako se stavi u zakon da se ne može stavit imovina u zakladu da se ne plati XY% poreza, stvar rješena...
mislim jasno da onaj tko ima će naći rupu u zakonu ili u drugoj državi, poreznoj oazi i rješen problem. Uostalom za to i postoje te porezne oaze...
-
Meni se cini da su za poreze oni koji nisu nista stekli u zivotu, a cini mi se i njihovi roditelji , djedovi itd...
Potomci partizana i 45 , uzmi ukradi useli se u tudje
Da nebi bilo zabune kao i ustase uzmi ukradi useli se u tudje .
zaista pokušavam potaknuti konstruktivnu raspravu... zašto bi jednakopravnost (u poreznom smislu) godila svima, u jednoj široj poreznoj reformi, gdje bi se zahvatila što veća baza kako bi ovaj naš teretni državni aparat pao na leđa svih, podjednako
ali sad ste se sami havi odali s time: završismo na ustašama i partizanima, ono čega se grozim i do čega mi nije imalo stalo
moja rasprava je gotova!
Ali ti se okrećeš samo jednoj imovini, nekretninama. To nema veze sa pameti... a nema veze ni da se oporezuje nešto što si već platio porez kroz sve poreze, trošarine, razna davanja koja se i sada plaćaju... ako si ih uredno sve platio. TO se treba nadzirati
Btw. Radiš u privatnom sektoru? ili si na državnoj špini? .. ja sam privatni sektor
-
Ovo njemačko mi je nekako djeluje najbolje. Jedino da je granica od 400-500k eura ... recimo na 1-2-3 mil. Eura.. To je nasljedicima dovoljno za normalan život, a dalje neka stvaraju... a višak se vraća u društvo.
Naravno ako je država normalno posložena da se ne krade naveliko i baca u bunare bez dna i projekte bez pokrića
Naježim se inače svaki put kad pročitam riječ "višak", bilo to "višak" nekretnina ili novca. Ništa nije višak, višak imovine ne postoji, osim u glavama socijalista. Ukoliko je netko zaradio imovinu njegova je. Ljudi ne rade radi države, nego rade radi sebe i radi svoje djece.
Ukoliko netko pređe zacrtani iznos koji su postavili neuspješniji od njega onda taj isti pojedinac može sve četiri noge u zrak, i neće više doprinositi društvu ničim do smrti. Tako bi društvo dobilo daleko manje. Milton Friedman je uostalom o tome govorio mnogo puta.
Istina, I putin, biden, i svi redom političari i njihovi pajde, kumovi u svim državam svijeta rade za sebe i svoju djecu, i platili su sve legalno, porez na sve .... upravo zbog takvih likova mislim da je ta granica na nekoj višoj razini da većina srednjeg sloja prođe neokrznuto i da ti se isplati raditi i stvarati u životu. Kad to postane gramzivo i enormno, to društvo treba malo dovesti u red.
-
Da, osiguranje je pametno, pogotovo u kraju gdje su takve tuče redovne.. zagorje, karlovac...
otoci, obala ... su tuče jakooo rijetke, bar zasad, tu više treba paziti na buru i zaštititi zavlačenje bure ispod panela...
-
https://www.jutarnji.hr/naslovnica/obi…ci-porez-381451
Evo kak je to negdje rijeseno.
Ovo njemačko mi je nekako djeluje najbolje. Jedino da je granica od 400-500k eura ... recimo na 1-2-3 mil. Eura.. To je nasljedicima dovoljno za normalan život, a dalje neka stvaraju... a višak se vraća u društvo.
Naravno ako je država normalno posložena da se ne krade naveliko i baca u bunare bez dna i projekte bez pokrića
-
Slika dobro opisuje situaciju.
Ali na kraju ce raketa odletjet a mali dionicar ce ipak otpast s te rakete jer logika govori da se ne moze zadrzat dovoljno dugo na raketi i ostat ce spaljen od rakete kao i uvjek do sada.
otpast ce ovi koji ne zele posteno zaraditi i iskoristiti priliku… jbga, prirodna selekcija 🤣
-
Da u takvim situacijama paneli su najmanji problem, jer ostajes sa extremnim stetama na imovini,tj. kuci.. daj bog da nisi negdje vani kad krene jer treba i zivu glavu izvuci 😕
-
Bome ih je stuklo, tu je vjerovatno i crijep polomio gdje nema panela
-
Neznam, ja nisam naletio da je ekipa pisala da su paneli stradali od tuče, a vjerovatno bi se o tome pisalo samo tako kad se desi...
Solar Panels Vs. Nature - Hail - Solar Quotes BlogAn NREL facility in Golden, Colorado was witness to an unscheduled test provided by Mother Nature of large hailstones pummeling its solar panels.www.solarquotes.com.au... Hailstones up to 7cm in diameter smashed into cars, infrastructure and people.
.... Only one module out of the 3,168 solar panels on NREL’s Research Support Facility sustained damage.
Evo na ovo sam naletio jednostavnim brim guglanjem.. djeluje odlično.
Meni se čini da ekipa u biti nije svjesna još tog solarnog potencijala, pogotovo u našem kraju okupanim suncem. Od krovova, nadstrešnica za automobile... praktično uz malo planiranje imaš uz malu investiciju free struju, grijanje, u budućnosti vožnju ako nas sve ne unište ovi koji vide da gube monopol na naftu, plin... jbga
jbga, nije problem uzeti kredit za auto koji će ti sigurno izgubiti na vrijednosti i moš ga čas posla razbiti, a za ovo što ti proizvodi $$$$ je problem????
-
Zasto porez na nasljedstvo?
To mi je katastrofa.
Umjesto da recimo nasljedis 100 necega , nasljedis 70?
To meni lici na teski komunizam.
Treba smanjit sve poreze na najmanju mogucu mjeru i pokusat privuc i bogate da smo neka vrsta porezne oaze.
A ne da gledamo kako uvest pireze da bi dali nekom drugom i zaposlili politicki podobne.
Pa to nije loša ideja ali da je min. granica postavljena, recimo par miliona eura,dolara. Ovako imaš ove multi milionere i milijardere koji mogu sve to izgubiti samo ratom.
Znam da nije pošteno ako su to sve legalno i pošteno stekli. Ali budimo realni takvi su jako rijetki, većina je to dobro umrežena ekipa koja drma u naftnom, plinskom, vojnom i bankarskom industrijom. Ali oni ni neće dozvoliti da se tako nešto uvede, jer imaju najjače oružje u rukama.. sve ovo prije navedeno.