1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D_artagnan
    • September 26, 2022 at 2:08 PM

To je ono kad se veselis isplati divke, a cijena na div day ti padne vise od toga 😒, klasika….

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • September 23, 2022 at 9:33 PM

Neka su, bolje to nego da su spucali dionicu 30-40kn dolje. Nek i nastave u istom tonu, dok god je dionica podcjenjena na trzistu 😎. Pa neka prodaju jednog dana kad bude cijena na nav-dug 💪

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • September 23, 2022 at 9:17 PM

Pa cuj, kad i nemas neku industriju, onda ni nemozes puno pasti 😅… kod nas je recesija vec 30 godina 😅

• D_artagnan
    • September 23, 2022 at 9:06 PM
    Quote from Vergilije

Jel to znači da je sjelo na račun preostalih 85% od 19,5 milijuna USD, odnosno cca 125 milijuna kuna?

Eto cashflow oživio... :) <3 :saint:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

a jos dolar ode na 7.70 ☺️, pa i sa tecajne razlike ce biti extra kuna 🫣

• D_artagnan
    • September 21, 2022 at 11:04 PM

Nek samo oni kupuju, pa fino podijele kao vanrednu divku kako su to prije napravili 😎 To bi bio top potez, punooo bolji od ovih 20kn 🤗

budem sutra vidio koje godine je to bilo, mislim 2009.

• D_artagnan
    • September 21, 2022 at 10:20 PM

A zasto mislis da nece uzeti i za nize i vise vrijednosti?

Da samo 10 kn koju bi nam dali u divki stave za kupnju svojih dionica to je bar 30-35k komada… a to su mrvice koliko love imamo na racunu trenutno. I umjesto ovih 20 kn da stave skrivene naloge puno vise bi svi zaradili nego sto ce nam isplatiti tih 20 kn.. pa dionica i na div day bi otisla dolje vise od tih 20 kn.

Jedino trejderima smeta, jer im brka semu, dali uci ili izaci 🤔

• Birtija

• D_artagnan
    • September 21, 2022 at 10:04 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from maratonac

Ja bih bez obzira na sve uveo obvezni vojni rok u RH u trajanju od 3 mjeseca za onu osnovnu, temeljnu obuku. Da krene bilo kakvo sranje, ova današnja mlađarija bi mislila da to mogu riješit mobitelima, tabletima i laptopima. Moja generacija je stvorila Hrvatsku, mi smo svi služili u JNA, pa smo i imali temeljna znanja u Domovinskom ratu. Al tko će mene i stariju generaciju od mene zaštititi u slučaju rata? Naša djeca!? Moš mislit...

pričao sam s jednim čovikom iz sustava baš na tu temu, i nitko te tamo ne bi htio imati na savjesti bez barem pola godine kvalitetne obuke.

ovo za 3 mjeseca, to je ono, da ako ti netko šeta oko kuće da ga možeš skinit, ništa više od toga 🤷

Ma ovisi o svakoj osobi ponaosob, netko bi sve savladao za 3. Mjeseca, nekom ni godina nebi bila dovoljna.

Ali ono sto je u HR bila obuka je komedija, bolje da ni nema onda jer nisi bas puno naucio, barem ja. Ocekivao sam puno vise od teorije, raznih demonstracija opreme i koristenje na kraju dobio kur..c od ovce.

Ako bi se to uvodilo, treblo bi biti kao na faksu, predavanja par mjeseci da se upozna sa svim bitnim i onda 3 Mjeseca bas vojske, kamp, sa prakticnom primjenom onoga sta si naucio.

I to bi trebalo na primjeru CH napraviti da nije obavezno, ali ako prođes dobijes poreznu olaksicu. Ako te ne zanima i ne zelis, moze, ali placas vece poreze na dohodak i svi sretni i zadovoljni.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• D_artagnan
    • September 21, 2022 at 6:01 PM
    Quote from Manguc
    Quote from Sheki

Opet blokić po 75 kn. Jedan maaali blokić.

Evo ima se, koliko hoćeš

TANKERSKA PLOVIDBA d.d. - provedena isplata neoporezive dividende

13.09.2022

Obavještavamo vas da je SKDD d.d. (dalje SKDD) 13. rujna 2022. godine provelo isplatu dividende u novcu dioničarima izdavatelja TANKERSKA PLOVIDBA d.d.

Pravo na isplatu dividende ostvarili su dioničari na čijim su računima u SKDD-u na dan 25. kolovoza 2022. godine bile upisane dionice oznake TNPL-R-A.

Bruto iznos za isplatu iznosio je 51,63 HRK po dionici.

Display More

Kako to misle… “neoporezive dividende” ?? Na koju foru je neoporeziva?

• D_artagnan
    • September 21, 2022 at 5:58 PM

Pa vjerovatno treba samo plamenik za izgaranje drugi, ali vjerujem da je to u startu i bilo, pa biras sta ces spaljivati…

• Birtija

• D_artagnan
    • September 21, 2022 at 10:39 AM

Pazi ti ludog svijeta u kojem živimo, radiš, stvaraš, obrazuješ se, završiš faks i onda te kreteni ala Dodik koji ima 3 razreda srednje škole od kojih je prvi razred ponavljao, završio tamo neki politički faks vjerovatno plativši pečat na diplomi prisilno mobilizira sa zakonom koji je tamo njih xy u saboru donjelo. Da braniš kao svoju državu tamo negdje u kraju u kojem nikad nisi bio niti te zanima uopće čije će to biti :S .

Naravno da svi ti koji donose te odluke ili njihova djeca, familija neće biti ni blizu tih lokacija gdje će svi ti mobilizirani ginuti :rolleyes:

• D_artagnan
    • September 19, 2022 at 11:31 PM

Cuj nema robe 🤣🤣🤣 a zbog cega ratuju? Sigurno zbog rusa ili ukrajinaca, pa smo ovaj dio sto su rusi trenutno okupirali je bogat naftom, plinom i rudama + taj pojas u probalnom podmorju crnog mora da europu opskrbi narednih xy godina

• D_artagnan
    • September 19, 2022 at 9:19 PM

Mozda ce je trenutno uzdrmati, kroz godinu, ali na duze staze ce profitirati zestoko, kao i cijela EU kad bude dobila energente iz rusije po kikiriki cijeni, kad bankrotiraju i totalno oslabe da ce im bilo kakva lova super doci 😉

• D_artagnan
    • September 19, 2022 at 9:16 PM

Ma sve su to price i nagađanja, sta i kako… uostalom budemo vidjeli za godinu dana

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 19, 2022 at 5:53 PM

Sta ste se uplasili sad toliko nije valjda da vas je uprava izula u trejdanju 😅,

Bolje da kupe po nizoj cijeni ako netko zeli prodati naravno, ali mislite da i ovo nije jako nisko? Sta je za vas nisko?

Stavite na papir NAV vrijednost - dug, zarade od ove godine, trenutne vozarine koje nam donose $$$ koji je jos i narastao, pa onda dali ce kupit po 400-500-600… i dalje je podcijenjeno poprilicno. Meni je sve to jakooo nisko, ali jako. kao da mi netko kvadrat stana prodaje sa -60-70% popustom.

A vidit cemo dali ce te trezorske podijelit uprava ili ce dobit i postojeci dionicari, pa recimo za svakih 50, dobijes 2-4 umjesto vanredne divke (otprilike kao ovih 20kn koji su nekih 5% sadasnje cijene).

Bilo je i takvih isplata ovdje, oni koji prate su bili omastili brk tada 😎. Meni osobno je to puno bolje nego sto ce mi isplatiti sada divku u kunama.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 16, 2022 at 9:48 PM
    Quote from zlocesti

To trose novac od vasih dividendi :P

samo nek trose, paaa recimo umjesto vanredne divke isplate svim imateljima isto 4-5 dionica na svakih recimo 100 😅… to isto ispada 4-5% kao ovih 20 kn sada divke

• D_artagnan
    • September 16, 2022 at 2:32 PM

Znam da nije, al jbga, tako je 😏

• D_artagnan
    • September 16, 2022 at 2:18 PM
    Quote from fajrvol

Nitko ne komentira bježaniju sa RIVP. Jel se tu nešto važno događa pred odluku o isplati dividende?

divka ce otici HEPu 😅

• Birtija

• D_artagnan
    • September 16, 2022 at 2:07 PM

Ajd bar je sada napadalo kise i jos ima u najavi da hidrocentrale HEPa rade tuta forca… pa ce HEP sniziti cijenu na one od prosle godine za gospodarstvo 🫣 jos su plin dobili od ine po 40eura, znaci nema zime.

Osim ako nas hebu po obicaju jer je susa u austarliji, plin zatvoren u sibiru ili je slabije rodio kokos u ekuadoru 🤣🤣🤣🤣

• Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala

• D_artagnan
    • September 15, 2022 at 10:36 PM

A vidit cemo dal je greska ili super stvar. Glavno je zaradit i imat €€€, kn, $£¥..cega god. Ako nemas onda ti badava koja god valuta. I tako se sve racuna u eurima i stedi u eurima.

Meni je jedino ovo na ZSE u kn i to mi je uvijek bilo onako upitnik jel pametno..

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • September 15, 2022 at 10:31 PM
    Quote from komot
    Quote from StatusQuo

Da li onda kad je peak i na ulazu dolazi vise nego za sta je snaga pretvaraca predvidjena moze utjecat negativno na vijek pretvaraca, vjerovatno ovisi o kvaliteti pretvaraca valjda je testiran za koja ulazna vrsna opterecenja je dimenzioniran ?

Ja mislim da ne može znatno jer i sami proizvođači pretvarača navode da bi trebali paneli biti cca 50 posto jači u odnosu na inverter. U 9 mjesecu moja elektrana koja je 10 kw tek u malom vremensko razdoblju prebaci 8 kw, a ostatak je znatno slabiji. A tek ostali jesenski, zimski i rano proljetni mjeseci. Po projektu mi prosinac nije niti 400 kwh. Doduše, s obziriom da se pretvarač dosta grije, sigurno je da je za njegovu trajnost bolje da radi na 50 posto ili manje nominale. Samo mislim da je s financijske strane isplativije dodat još 50 posto panela, pretvarač neće isporučivat više od nazivne snage i time se ne ulazi u prekršaj prema hepu, a proizvodnja je značajno veća, treba uzet u obzir da i efikasnost panela pada s godinama.

Komot, ovo sto pises da ti prebaci 8 kW, to je ono sto prebaci max u HEP po ovoj slici. Napravi ti po ljeti sigurno 10kWh jer ostatak od 2kWh odmah potrosis vjerovatno u kuci

Ja imam 10kW sistem i do danas ove godine je napravio 11.520 kWh, u kunama mi je ustedio mjesecno netiranje+prebacivanje malo preko 10k kn.. ili oko 12% investicije do danas 15.9. Jos ovih 3.5 mjeseca dogurat ce do 14-15.000 kWh ako ne bude previse naoblake.. racunam oko 14-16% godisnji povrat, racunao sam i do sad mi je tocno da ce povrat biti cca 6-7 godina

Za manju mjesecnu/godisnju potrosnju dođe skuplji sistem po KW vjerovatno, pa je malo manje povrat sigurno. Jbga svatko za sebe treba izkalkulirat, plus ovisi koliko se kWh trosi po ljeti, zimi… nije za svakog isto. Za mene je super, samo neka potraje sve u radu kako su i garancije na panele i inverter, ja zadovoljan.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt