1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DRY BULK

• D_artagnan
    • October 5, 2022 at 2:14 PM
    Quote from jasko

.

Quote from jasko

Kristalna kugla kaže da uskoro slijedi odbijanac.. :)

Price Target do kraja godine.......... Živi bili, pa vidjeli.......... ;)

ATPL 800

ULPL 200

JDPL 100

JDPL signal BUY................. Čekamo ATPL i ULPL......Targeti nepromijenjeni...... Živi bili pa vidjeli....... ;)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Buy signal je vec godinu dana 😎, vozarine debelo iznad tocke sto donosi dobit, koja tisuca $$ vise manje..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • October 3, 2022 at 9:40 PM

Ma cirkus, par ekselance… tu bi dorh i uskok mogli odradit doktorsku disertaciju da sve tokove poprate kako se preuzima kompanija i izbaci sve ostale dionicare 😒

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • October 3, 2022 at 11:44 AM

Pa nemam problema fala bogu. U krugu gdje nas većina posjeduje kuće, i to koje su izgrađene prije 30-40 godina. I to kuće sa 2-3 stana unutra gdje su braća, sestre zajedno radili ili se radilo da odmah imaju i djeca jednoga dana stan, dva u kući.

Danas je to hebeno teško mladima. Praktično nemoguće za mlade obitelji ako im nećemo mi roditelji pomoći dobrano da naprave kuću.

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • October 3, 2022 at 8:42 AM

Nisu bile jeftine, ali prije puno manje je trebalo u odnosu na placu nego sada definitivno, zato i imamo srecom toliko nekretnina po stanovniku. Poprilicno lakse si mogao napraviti si kucu, plus sto je ekipa dobila stanove od firme, masu njih. Sad stvarno prakticno neznam nekoga tko si radi kucu. Uglavnom je to kredit i kupovanje ovih stanova u kocki, koje zovu kuce 🤣, a koje su vise mini zgrade…

Ako ti je ovo sad normalno, super onda.

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • October 2, 2022 at 9:14 PM
    Quote from titulus

...i dobro, neka raste vrijednost nekretnina, to može smetati samo onom 'ko nekretnine nema :S

da, recimo mladim obiteljima koji krecu u zivot na na kojima bi se trebala dalje razvijati drustvo 🙃

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • October 1, 2022 at 11:04 AM

Šest cifrena divka, to znači da si u top 20 ili 15 ako gledamo samo fizičke osobe..

Ipak si i ti puno više izgubio padom cijene nego si dobio divke. E sad ako uspiješ kupiti 2.500-3k komada od nekoga po ispod 380 super. Jer nas ima još 8)

Da sad su podijelili upravi jer je tako bilo prije izglasano. Ali ima nas poprilično da na sljedećoj sjednici zatražimo da se isplate i svima. Ako ne tražiš nećeš ni dobiti.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • October 1, 2022 at 10:25 AM

Čisto malo detalja, veselimo se divki, super. Cijena i tako uredno padnena div day bar za taj iznos to je pravilo uglavnom.

Tako da divkom nisi ništa dobio, jbga ja jednoj strani dobio, na drugoj izgubio :S

20kn je oko 27 mil. kn, a od toga ćemo platiti porez+prirez cca preko 3 mil. kn što iznosi oko 8.000 dionica po cca 400 kn da se recimo ATPL odlučila na otkup svojih dionica. Znači otprilike skoro 50% šta se protrgovano zadnjih 15 dana, to smo svi mi poklonili državi. Al dobro treba i ona lovu da se plati svašta nešto pametno.

Da je komplet iznos dividende od 27 mil.kn ostavljen za otkup svojih dionica, to je cca

79.000 komada po 350 kn ili

69.000 komada po 400 kn

55.000 komada po 500 kn

45.000 komada po 600 kn

Nakon svega i dalje mislite da je super odluka isplata divke i da ste bolje prošli nego da su za taj iznos otkupili svoje dionice, pa nam podijelili recimo sljedeće godine recimo 1 na svkih 20-30-50.. :S

Ja ne mislim, zato sam cijelo vrijeme govorio da je otkup svojih dionica puno bolji izbor za mene.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • October 1, 2022 at 8:03 AM

Vani su vecina dionice precjenjene, tako da se i trebaju resetirati

• Birtija

• D_artagnan
    • September 29, 2022 at 11:03 PM

Hoce, hoce, ovim luđacima na vlasi,, , ostalim puska i gledaj di da se izgubis da glavu ne izgubis zbog kret.na…

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • September 29, 2022 at 8:44 PM

Ma mogu sto ce mene tice. Bilo bi super kupit dionicu za godisnju ili polugodisnju netto dobit 😅💪.

NAV vrijednosti i tecaj dolara necemo ni gledati da ne unose pomutnju jos 🤣

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • September 29, 2022 at 6:27 PM

I ja iskoristio malo propad ATPL, jbga volim kupovat na rasprodaji ^^ , pa neka čakaju bolja vedrija vremena. Možda me i sutra poklopi još malo 8)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D_artagnan
    • September 29, 2022 at 5:06 PM
    Quote from Goran

Legla. Odlično.

Iduća je atpl sljedeći mjesec.

Svaki mjesec jedna i meni dosta.

Ja sam skroman čoek.

jedino si vise izgubio na div day zbog propada cijene nego sto si dobio divku i ovdje a i na Atpl… klasika sa dividendama…

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • September 29, 2022 at 5:03 PM

Pa cuj nije za sve, ali za one koji ne misle mjenjati moze bit super rjesenje

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • September 28, 2022 at 4:04 PM

Luda vremena, tako i ludo ponašanje cijene dionice naspram dolara, NAV, vozarina i svih parametara ... :)

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • September 27, 2022 at 9:08 PM

A cuj, bas da bi rusi sami sebi rezali granu na kojoj sjede…???

Kome najvise odgovara da se sto vise otegne sjeverni tok?

Mislim, nista u zivotu nije crno-bijelo… pa tako ni ovo u ukrajini.

Jest da je putin bio naivcina teska napasti drugu drzavu i tako sebe i svoju drzavu sjebati.. a i EU.

Na kraju balade ameri trljaju ruke, oni najbolje prosli definitivno u svakom pogledu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • September 27, 2022 at 3:28 PM

Neznaju oni sta je trziste kapitala…. + sto je ovo nase dosta lopovsko TK… ala agrokor, dlkv…

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • September 27, 2022 at 3:26 PM

Neznam, mozda bi rjesenje za mlade obitelji bio da drzava prvu nekretninu oslobodi nekih davanja i da je ne mozes prodati sljedecih 15-20 godina, ili onda placas sve to sto si bio oslobođen.

Recimo za nekretnine koje mlade obitelj rade ne da kupuju gotov precijenjen stan.

Pa da iz oslobodi svih onih troskova koji dođu prakticno vise od same gradnje, razne komunalne doprinose, prikljucne pristojbe, ubrza izdavanje svih potrebnih dozvola. Omoguci određene drzavne, gradske parcele koje ce se prodati takvim mladim obiteljima, koje si zele graditi dom i raditi na toj lokaciji sljedecih 15-20 godina…

Da vidis kako bi cijene kvadrata pale samo tako…

• D_artagnan
    • September 27, 2022 at 10:28 AM

Nego što mislite jel ovaj laserski udar iz aviona sposoban uništiti trenutno raketu sa nuklearnom glavom čim se pojavi u zraku prije nego izađe iz granica domicilne države, pa ti se samo spusti nazad na glavu radioaktivni oblak ... :/

Lockheed Martin isporučio SAD-u najsnažniji obrambeni laserski top do sada
    Američka vojska dobila je ovoga mjeseca prvi taktički laserski top snage 300 kW, koji će biti ugrađivan u pokazna oružja i testiran na različitim metama
    www.bug.hr

• D_artagnan
    • September 27, 2022 at 10:09 AM
    Quote from verdi

taj plan bi bio dobar kad bi energenti bili roba koja se može kupiti u samoposluzi. pa sad ovo hoću ovo neću. odo sad u drugu samoposlugu. a onda pet dana neću kupiti ništa nek prodavač crkne. ponuda je ograničena i prodavci su uvijek jedna te ista ekipa. valjda se i njih nešto pita. barem za sredstvo plaćanja iste robe. koliko vidim papirći im se više ne dopadaju. u međuvremenu sa druge strane planete postoje demografski bogate države željne upravo tih istih energenata na kojima bi temeljile svoj budući razvoj. ako indija i afrika samo uduplaju svoju potrošnju nasta frka. uduplavanje njima ništa specijalno ne donosi jer su još uvijek daleko ispod svojih potreba i mogućnosti. stvari su tu dosta jednostavne samo ih treba realno sagledati.

Pa upravo to što si napisao je neodrživo... ako netko ima free u brutalnim količinama vodu, hranu, energente koji ti nasušno treba, i ucjenjuje te tim stvarima, ni on neće preživjeti prije ili kasnije. To se vidjelo puno puta do sada kroz povijest, jbga.

Poanta je da smo samo ovisni o nafti i plinu. Koji realno neće ni trebati uskoro i zato rusi rade ovo sranje da to onemoguće.

Ako ćemo preći preko toga da rusi odsijeku ovo što su naumili, onda je samo pitanje vremena za dalje, austrijanci ce traziti sjeverni dio Italije, Italija Istru i Dalmaciju, Turska Bosnu i ulaziš u spiralu samouništenja, prije ili kasnije, Povijest se ponavlja.

A zapravo hebeš države i nacionalnosti. Ili si normalan i pametan, radiš i uživaš u životu po nekim pametnim pravilima ili si kreten koje god nacije bio.

• D_artagnan
    • September 27, 2022 at 8:30 AM

U buducnosti? Hm, blistava buducnost ako sad EU podvuce rep i prizna sto su ovi ratom osvojili.

Ovo je skola EU, a i svima nama da se sva jaja ne stavljaju u jednu kosaru. Biti u tolikom postotku ovisan o jednom izvoru energenata je van svake pameti, koja se sad obila o glavu.

Tko ti garantira da rusi nece reci evo vam plin, nafta i ugljen, ali cijena je dupla od sadasnje 😅 ipak moramo obnoviti sve oruzje sto smo potrosili…

A mozda je sve to i bilo ciljano da se resetira trziste, jer je ipak ekonomski sustav dosao u tocku neodrzivosti. Pogotovo u njemackoj gdje je sve vise umirovljenika, a premalo radnika da odrzi taj ritam. Sad ce sva ova dogođanja biti izgovor da se sve poslozi nanovo, pa kako god ispalo..

Mozda nam dolazi digitalni novac i ukidanje gotovine, kako bi se kontorlirali svi tokovi, vrag zna..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt