Kao vlasnik malo dionica bankara, super mi je da su zarade takve.
Ali kao korisnik bankarskih usluga mi je bolesno da se dižu stalno naknade jer je kao "inflacija", "troškovi poslovanja", a to naprosto nije istina što se vidi iz tih zarada koje su žestoke.
Banke su u prošlom vremenu profitirale više on onih za koje je uveden onaj smiješni porez za 2022. na kao extradobit.
Posts by D_artagnan
-
-
Ja sam u top 60 bio po zadnjoj knjizi koju imam, naravno da ne poklanjam dionice
-
Hm, znači interni akt možeš mački o rep objesiti
Nego kako ide oporezivanje isplate bonus dionica?
Budući da su si ovi iz uprave sami prije izglasali i dodijelili te dionice kao bonus za poslovanje. Koliko se prilikom dodjele tih dionica plaća poreza? Jer da su si isplatili 100, 200k eura u gotovini, što u biti sada i jesu napravili samo preko bonus dionica, koliko je porez?
Uvjeren sam da će kao nagradu za ovu prodaju od većinskog vlasnika dobiti nove bonus dionice za zalaganje i dobre rezultate -
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
Koji amateri stavili lovu na banku 🤣🤣, umjesto da su kupili par rohbau nekretnina na kredit, kesom dobro sredili i vrhunski opremili objekt, poslje ga ko fol rentali turistima pa tim prihodima vratili kredit 😅Da su na malo boljim i jacim pozicijama moci onda bi otvorili firme ili zaklade, holdinge vani i fino legalno investitali ovdje kupujuci firme 💪
-
Ja vise nisam bas ni siguran da će CERP svoje prodati, buduci da su u TOP 10, već bi sa tim izasli na sva zvona vani.
A kako je izborna godina za par mjeseci, ovo bi onda bilo dosta tesko objasniti kao NETEMA, tj. zašto se prodalo upola cijene, tj. i niže budući da su cijene brodova rasle
Ovi iz uprave su neuracunljivi, vidit cemo šta će HANFA reći koje su sankcije, kad pocnu raditi po pitanju prodaje ispod 3 godine od dobivanja dionica.
-
Za godinu dana, 32 000..slika nazvana neka pate dušmani.
Da, iako dok traje ovo sa suezom, ajde ti budi pametan pa uzmi samo 32k $ godisnje, jer vrag zna di ce to zavrsiti
-
Novi veliki rast MR tankera. Vozarine za brod kao što je Verige su trenutno na 47 000 dolara, što znaci da takvi brodovi u jednom danu zarade preko 30 000 dolara cistog novca za firmu. Bolesno.
Futuresi dry bulka, naša ostala 4 broda, iznad ocekivanja i prosjeka prvi kvartal. Drugi se vec bliži solidnih 16 000 dolara.
Dionicom danas nije trgovano. A ni Jadroplovom. Vani su tankeri, pogotovi oni koji imaju Mr i Lr na vrhovima…..A čuj, svi nasi na ZSE su uplašeni, vjerovatno i sa ovim oko APTL, pa nezjanju šta bi i kako.
Al da bolesno, samo da istekne ovaj ugovor za verige...
Inače da ostanu ovako vozarine na 47k $, da ne rastu više, to je godišnje cca 17 mil.$.. ili oko 29$ po dionici
Sama zarada što si napisao od 30k$ dnevno daje godišnju dobit po dionici 19 $ samo od tankera -
A uvijek ima nacina, samo ce to onda biti po 100-150+ € 😉
E sad dali ce se zahebavati? Ako ce im donjeti vecu zaradu od tankera mozda. Ali pazi bio bi blesav trosit vrijeme i lovu na nesto u cemu neces jakoooo zaradit. Tako da ili oni vide potencijala za zaraditi jos punooooo vise od svih nas, ili su nesposobni pa zele sprziti lovu negdje di ce manje zaraditi nego na tankerima 🙃
Ja bi rekao da samo moraju odraditi sluzbeno tu ponudu sad i zato se sve ovo drzalo na ovim razinama da se sto povoljnije odradi zakonski
-
pročitao sam zadnjih par strana ovdje i nisu mi jasne neke stvari:
ima li vas zaista puno koji misle NE prodati u ponudi i izvuči bolju cijenu kasnije? i kako?
u drugoj ponudi? prilikom delista? čuvati dionice 'za sjeme'? ostaviti unucima? ne kužim!
skoro nikad, u pravilu, preuzimatelj neće isplatiti premiju osim one koja eventualno proizlazi iz pozitivnih propisa, točka.
53,60 eur iz ponude je samo fer cijena, ako i to, ali nadati se da će cijena gore... pa pogledajte graf, ravna crta na 53 eur, spojiš na oksimetar i pacijent je mrtav
Dobio danas ponudu i odlozio u kantu za smece.
Cuj ako je njima ovo super prilika za preuzeti nesto gdje ce zaraditi vise nego na tankerima u sljedecim godinama, a vjerovatno hoce jer bi inace ulagali u tankere da zarade vise 😉.
Pa ovdje imaju priliku preuzeti kompaniju barem trenutno u pola cijene.Delistiranje 🤣🤣🤣🤣, di je to od delistiranja. Nece oni skupiti ni neku ozbiljniju jos kolicinu, a ponudu moraju dati po zakonu, ne rade oni to ovako sto im se daje. Istina mogu probati drzati cijenu na ovim razinama, ali doci ce prije ili kasnije netko ozbiljan kad vidi da se cijena drzi, pa ce prodati jeftinije nego su kupili, plus ovo sto su dali ispod stola određenoj ekipi da to sve izvedu.
Sta ce biti ako usljed ovog cirkusa sa nestabilnostima, plovidbom oko afrike, manjkom novih narudzbi, starenjem flote …. sigurno nece biti viska brodova, nego ozbiljnog poremecaja i manjka. Tko se kladi da vozarine recimo za godinu, dvije nece i preci razine 2007-8.? Pa da ce ova cijena od 50€ biti komedija na kvadrat. U najgorem slucaju, cijena ce ostati cca tu negdje na +/- 50€ neko vrijeme. Zapravo svaki ozbiljniji investiror bi trebao imati neki % brodara u portfelju u ovom trenutku, cak i ako nema.
-
Je spasit ce ga voda, i tranzistor 🥴, al moraju trkeljati nesto
-
Pa biljeznik je valjda samo ovjera potpisa darovatelja?
-
https://www.index.hr/auto/clanak/ki…agazin_ostalo_d
Kad imas politicare koji imaju zrno soli u glavi onda ogranicis strano vlasnistvo na 50%, a ne rasprodas sve sto valja ekipi iz vana 🥴 -
Ja nisam ni dobio jos ponudu, valjda znaju da nis od toga, pa su ustedili na slanju 🙃
-
https://danica.hr/siromasna-majk…lzXrr0yedqGiYLY
Tko kaze da nase pravosuđe ne radi i da je ucinkovito, taj definitivno laze. Kad se napravi statistika imati ce uredan broj rjesenih predmeta 🤟.To sto nisu u stanju popratiti di su €€€ od plina za cent i drugih presipavanja, a hbga, nemoze se sve 🥴
-
Ma ne vjerujem da je 600k, po tome ispada da je skoro svaka, ili svaka druga obitelj u HR trgovala… a to je nemoguce.
-
Uff…. Imas starije, tamo oko 2007. Kad su vozarine bile bas bolesno visoke
Neznam koliko su ovi iz ATPL uprave dobili sastrane za svoje dionice, ali mogli bi i oni glavom u zid lupat za godinu, dvije sta su si napravili
-
https://www.novilist.hr/novosti/gospod…i-se-svi-groze/
…. Dodaje kako brodari podižu cijene vozarina, što zbog dulje rute oko Afrike, što zbog viših premija osiguranja, kao i zbog troškova zaštite na brodovima, za one čiji brodovi i dalje plove Suezom
Normalno da rukama i nogama pokusavaju doci do sto veceg broj dionica. Sigurno bi se zahebavali ovdje da ce biti lose kroz koju godinu u rasutom teretu, da nece zaraditi par puta na ovu cijenu. Onda bi kupili jos koji tanker i skupljali $$$$ -
Ajd fino, jos vise €€€ ce ostati u kasici 👌
Prvi na obali: "Viktor Lenac" grijat će pogone energijom morske vodeU riječkom remontnom brodogradilištu "Viktor Lenac" u ožujku će biti ugrađena dizalica topline koja se koristi energijom mora, prva na hrvatskoj obali,…radio.hrt.hr -
Točno je da ne smiju kupovati skuplje nakon ponude ali ih to ne sprečava da netko drugi u njihovo ime kupuju skuplje, za svaki slučaj
Budu slali pisma na adresu, u to sam uvjeren.
u prvoj godini nakon ponude skupljeg se nećeš dočekati. barem ja ne pamtim da se je to dešavalo.
Nemora, nek vozarine duplo odlete i cijene brodova, pa neka ostane na 50, dapace nek i padne jos 😉
Točno je da ne smiju kupovati skuplje nakon ponude ali ih to ne sprečava da netko drugi u njihovo ime kupuju skuplje, za svaki slučaj
Budu slali pisma na adresu, u to sam uvjeren.
Ako je povezana osoba, ne smije. Ako postoji sumnja da netko kupuje u njihovo ime, prijavi se HANFI i ceka se rasplet...
Oni su sada godinu dana zakljucani na 53.60EUR, ali to ne znaci da cijena dionice nece ici gore (ili dole), ovisno o stanju svjetske ekonomije... Dionica je na burzi i njome se i dalje trguje...
Malo sad razmisljam na glas...
- Ako budu zeljeli delistirati dionicu, to ide po tromjesecnom prosjeku (mislim da se uzima ponderirani prosjek u obzir) i tu oni ne mogu sami odrediti cijenu kod delistiranja. Dakle, malim dionicarima ce ici u prilog visoka cijena dionice, pa nek se potrude dignuti cijenu onda.
- Squeeze out mogu samo sanjati sljedecih par godina.
- Isplata dividende bi im isla u prilog jer bi dobili brdo love na svoj racun kod svake isplate (slicno kao sto Ericsson, Unicredit i ostali izvlace dobit iz lokalnih firmi)
E samo kako ces dokazat da neciji skrbnicki ne kupuje za nekog?
I onda hanfa 🫣, pa pogledaj sta je HANFA na DLKV radila 😅, nazalost to je HR i ZSE
-
Kineska nova godina pred vratima, a indexi ne padaju 🤟
Definitivno ni kinezi nisu sto su bili. Uz ovo kruzenje oko afrike, bit ce zanimljivi sljedeci kvartali