1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • November 11, 2022 at 10:15 PM
    Quote from Normani
    Quote from st-brajo

Zeleni Trump :S

Ukrajinska granica s Bjelorusijom duga je više od 1000 km, oni su napravili do sada 3 km. Još samo 997 km.

a jeftinije im je to izbetonirati i izolirati se, nego drzati masovno vojsku i kontrolu uz luđake

Quote from etoimene

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…uvjeta-15274051

"zna se da je cilj - ruska kontrola cijele Ukrajine, smjena sadašnje vlasti i instaliranje proruskog režima"

Može me netko uputit, kako se to zna? I tko to zna?

Ruska varijanta - https://tass.com/politics/1506055 "Moscow had no plans of occupying Ukrainian territories"

Ako Rusi stvarno misle "spremni smo na dijalog bez prethodnog uvjetovanja", zašto se ta ponuda kvalificira kao kukavičje jaje, ‘velikodušna‘ ponuda (s navodnicima, "rašomonske" izjave?

Nije nikom do mira?

A pregovori, pa jednostavno se maknes iz zemlje koju si okupirao i rijesio problem. Šta imas pregovarati ako si napao susjednu zemlju. Pregovarati o tome da isplatis ratnu odstetu za unisteno ili?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 10, 2022 at 10:39 PM

Ajme, kad je crobex rastao malo jace, to su vec mjeseci prosli, a ovako kao trenutno nasdax +7,5% 😳

• D_artagnan
    • November 10, 2022 at 4:40 PM

Ameri razvalili trenutno, sta je sad zasjalo neko spešl sunce 🤔

• Best buy

• D_artagnan
    • November 9, 2022 at 7:41 AM
    Quote from Barikb

dobitni listić Eurođekpota

Sa tim listicem bi pokupovao pola izdanja na ZSE 🤣🤣🤣

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 8, 2022 at 7:53 AM

Onda je logicno da su kratkorocne obveze za sljedece godine smanjene, pa ce biti i manje vozarine dovoljne za pozitivno poslovanje. Dok ne dođu novi brodovi.

Uglavnom sretna plovidba i mirno more svima 😎

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • November 5, 2022 at 8:52 PM

Ludilo, najbolju vozarinu postigli, pogotovo kad se gleda nosivost.. 👌💪

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • November 5, 2022 at 5:14 PM
    Quote from Manu
    Quote from D_artagnan

Moram reci da stvarno ne razumjem tu matematiku, da uzmes obveznice i sa nula posto prinosa i da onda imas ne -2, -3%… nedo -10%, -15% godisnje??. 🤔🙃🙄

koje kamate pocnu toliko rasti da vrijednost obveznica moze toliko pasti?

Npr ove

https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRRHMFO403E6

Stavi prikaz na 5g i vidjet ćeš pad i veći od 15%

Ocito moram nauciti kako funkcioniraju obveznice 🙃,

To onaj tko je kupio obveznice prodaje jer mu lova treba hitno pa prodaje jeftinije nego je dobio? Pa je onda daj sto daš?

Do sad sam mislio da je to onako za nesto sigurnije sa malim prinosom, di nemozes nesto izgubiti osim ako nisu kompanije pa ode u bankrot, ali ni dobiti van prinosa na obveznice.

A po ovom onda neznam tko pametan moze uloziti u obveznice i to jos drzavne ???

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• D_artagnan
    • November 5, 2022 at 7:56 AM

Da, ali ne mozes biti toliko gl.p i blesav. Ajde jos da taj novac ostaje u nekom fondu gdje ce ti se onda vratiti u godinama kad budes u minusu, iako ni to nema logike ni smisla, jer svaka kompanija mora misliti i osigurati si sredstva i imovinu za lose godine koje ce sigurno doci prije ili kasnije.

Ovako cemu se boriti i poslovati? Samo da te drzava jos odere sa porezima, nametima? Nije dovoljno sto ima mali milion blesavih nameta koje ne rjesavaju, nego ajmo uvesti nove…

Vjerovatno nemaju intelektualni kapacitet da malo promisle siru sliku.. Ili to malo zahebavaju gospodarstvo pa ce poslje reci, ma odnosi se samo na naftne i energetske kompanije koje su iskoristile stanje u ukrajini za extra zaradu.

Kao sto i ostali razmatraju i nadam se da ce uvesti extra porez na naftne kompanije, ali to treba na razini EU i SADa, tj, onih drzava koje prodaju te iste energentne u tim drzavama. Ako to napravi samo jedna drzava, onda su ti politicari te drzave pravi idi.ti

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 11:15 PM
    Quote from Normani

Blinken: Obnovit ćemo ukrajinsku energetsku mrežu

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da zemlje G7 više usmjeravaju svoje sigurnosne potpore za pomoć Ukrajini u zaštiti od ruskog napada na njezinu energetsku mrežu, prenosi Reuters.

“G7 je pokušao stvoriti novu koordinacijsku skupinu koja će pomoći u pripremi, obnovi i obrani ukrajinske energetske mreže – iste mreže koju je predsjednik Putin uništio”, rekao je Blinken.

Obnovit, i to sredstvima Rusije koja su blokirana diljem svijeta. I racun poslat Rusiji, jbga nema vise tih milijardi sto ste imali, spalili ste dronovima 😒

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 11:13 PM
    Quote from Manu
    Quote from D_artagnan

Meni stvarno nije jasno na koji način možeš stvoriti toliko gubitke kao naši fondovi u jednoj godini ako investiraš samo u Obveznice, ako ta obveznica ne bakrotira pa je otpišeš ili valuta te obveznice brutalno devalvira..? Jel mi to netko može objasniti?

https://hrportfolio.hr/?t=obveznicki-fondovi

Jednostavno. Nakrcaš portfelj obveznicama sa niskim prinosom i kad kamate naglo počnu rasti prinos obveznice i dalje ostaje isti ali vrijednost obveznice pada pa onda i vrijednost samog portfelja.

Moram reci da stvarno ne razumjem tu matematiku, da uzmes obveznice i sa nula posto prinosa i da onda imas ne -2, -3%… nedo -10%, -15% godisnje??. 🤔🙃🙄

koje kamate pocnu toliko rasti da vrijednost obveznica moze toliko pasti?

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 9:14 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Parica

Mene je ova najavljeni porez totalno ukomirao...

...ovo je hardcore crni labud jer napada uspjesne firme koje su trebale bit zastita u ovim teskim vremenima...situacija je apurdna jer je postalo bolje da firma zaradjuje manje...VLEN, KODT, SPAN, KTJV, turisti, KOEI, banke, JDGT, MDKA...sve sto valja i brutalno zarajuje je sad na tapetu...uzas...

Prema probnim balonima što vlada pušta dodatno bi se, po stopi 30%, oporezivala sva dobit koja je 20% veća od prosječne ostvarene dobiti u posljednje tri godine...pa sam sukladno tome napravio tablicu KATA KLIZMA kako bi to izgledalo u stavrnosti ako se provede (a mislim da hoće ;( )...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Znači, svi bi bili gubitnici, ali KOEI, RIVP, LKPC i SPAN bi predvodili listu gubitnika...a ATPL je u ovom slučaju, zbog lanjske ogromne dobiti dobitnica...

Podaci su uzeti sa poslovna.hr, odnose se na nekonsolidirana izvješća, dobit u prva tri kavrtala 2022. se odnosi na dobit prije oporezivanja, Q42022 sam odokativno projicirao...

U privitku dostavljam i exelicu da možete i svoje perjanice dodat i da vidite njihovo prolazno vrijeme...

p.s. u kešu sam 50%, ništa ni više ni manje nego zadnjih mjeseci, tako da ne drukam na pad...već sam žalostan jer sam bezbrižno držao VLEN, KTJV, RIVP, KODT, SPAN a sad razmišljam da to sve rasprodam...a kupit nemam što jer će ionako država sve što je dobro oderat.... ;( ;( ;(

Dividend yield plaćenog poreza u posljednjem stupcu se odnosi na prinos plaćenog extra poreza (ne ukupnog poreza)...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Nekako se nadam da bi razni lobiji mogli zaustaviti tu besramnu otimačinu. Žele privući investicije u Hrvatskoj? Pa neka onda ukinu/drastično smanje porez na kapitalnu dobit, dividendu, itd. Neka smanje porez na dobit. A ne ovako. Što ne isplate HEP i Lutrija i takvi dio svoje zadržane dobiti u državni proračun? Koji je cilj tih poduzeća? Da gomilaju dobit do besvijesti? A tko će napasti vladajuće zbog ovoga? Oni marksisti iz oporbe sigurno neće, kao što ni Sanadera nisu napadali kad je povlačio sjećamo se kakve poteze.

Jedino lobiji mogu pomoći, a i pitam se je li uopće ustavan takav zakon? Već ustavnost "Lex Agrokora" je dovedena u pitanje, a i ovo mi smrdi.

Display More

Ne vjerujem da su toliko blesavi da ce to uvesti za sve. Jer ako uvedu ubit ce jos dodatno gospodarstvoumjesto da privuce nove investitore u novi kapital. Jel za koju godinu nece im tko imati puniti ni ovo malo proracuna…

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 6:09 PM
    Quote from dionicar
    Quote from barbosa 2.0

ja sam zatvorio rba 3. dobrovoljni stup, napravili su mi samo gubitak i da gubitak bude još veći, ne možeš ti to samo tako prekinuti i povuči svoje pare, ne, nee...samo 30% su mi isplatili jednokratno a ostalo na 20 god. i to uz takvo otezanje sa isplatom tražeći više puta iste potpise, pa šalji mailom pa poštom pa opet iz početka i sve to je trajalo 2 mjeseca.

ljudi moji, sva ova društva za "upravljanje" tuđim parama, bez obzira koje namjene, sve je to čista prevara da vam se uzme, bježite od toga, samo ono što moraš, nikakakvi mirovinski stupovi, nikakve "dobrovoljne" štednje i sl. gluposti, i todorić je "dobrovoljno"potpisao dalički pa ga eto sada "laje na mjesec" ... sve je to prevara da vas izuju hoštapleri paraziti i lešinari, ...sami potrošite ili dajte pare svojoj djeci(ali to nitko ne radi ?( ) jer sve je bolje nego uzdržavati to fondovsko blato u kojemu samo ti imaš obvezu a neki drugi prava, sve to raznim hoštaplerskim strukturama služi kao samoposluga i to u milionima a ja svoje "dobrovolno" moram čekati 20 godina :cursing:

dakle ekipa, prijateljska sugestija, samo ono što moraš, niti lipe više a ako vam netko uvaljuje navlakušu zapamtite onu narodnu "u tuđoj ruci samo k... raste"

ja sam u 3. stupu jer mi firm aplaca kao oblik stednje.. zato sto firma smije uplatit 500 kn po djelatniku mejsecno i time si smanjuje osnovicu poreza na dobit - ( mislim ovako bih ja neto dobio 300 kn a ovako mi uplate 500 ) . gledam to kao oblik sednje. dakel 6000 kn godisnje i na tih 6000 jos drzava daje 750. ja to gledam na nacin iako da je i prinos 1% godisnje prosjecno bolje i to da dobijem na tih 500 kn 1% godisnje.. dakle na 6000 kn tih 1% godisnje je bolej nego da mi firma isplati godisnje 3600 kn u netu ( 300 x 12) . jos kada se dobije poticaj.. da fond i pada opet sam u +

Hm, tako sam i ja razmisljao i mislio napraviti, ali mi je knjigovođa rekla da se ne isplati. Kad budes dobio lovu platit ces porez na to, a sta i kako ce bit za 15-20+… godina vrag zna, neznas sta ce bit za 2-3 godina, a nemozes do svoje love cijelo to vrijeme….

Srecom mi je otvorila oči, ima pametnijih načina za oplodit lovu makar sad platio i porez na taj iznos.. ali svatko po nekoj svojoj racunici nek dela…

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 12:23 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from D_artagnan

Potrošač iscrpljen? pa neznam baš, više medijsko prenapuhavanje...

rezultati za Q4 će sve pokazati, trenutno se svi klade na crni petak/božinčnu shopping maniju.

samo znam da se inventory ne prazni sukladno očekivanjima i da su se već otkazale narudžbe iz Kine koje su trebale stići kroz 11. mjesec, btw., to vam je i razlog zašto su kontejneraši tako gadno okinuli.

što se pak bulkera tiče, Kina se okrenula Rusiji i dobavi preko željeznice.

za bulkere vam treba potegnuti Indija, kojoj trenutno valuta tankira.

uostalom, kolege ovdi izbacuju cijene vozarina, a to vam je jedino i bitno, jer se zna da brodari imaju najnepovoljnije zajmove, tako da imaju dovoljan cash flow da to pokriju.

kod brodara vam je najbitnije da ne odu u bankrot.

Display More

Hm,da, kod ostalih nije najbitnije da ne odu u bankrot? svašta neću pročitati....

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 11:31 AM

Meni stvarno nije jasno na koji način možeš stvoriti toliko gubitke kao naši fondovi u jednoj godini ako investiraš samo u Obveznice, ako ta obveznica ne bakrotira pa je otpišeš ili valuta te obveznice brutalno devalvira..? Jel mi to netko može objasniti?

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 4, 2022 at 11:28 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from 5. Element

Kina ce morati odustati od zero covida jer je neodrziv. Pitanje je samo kako ce to upakirati i kojom dinamikom.

Isto tako, sa svakom sjednicom Feda pivot je blize. To je notorna cinjenica.

To sto ne znamo kad i na kojoj razini ce to biti je drugi par rukava.

Ali nista ne raste do neba, pa ni kamate.

to je sve točno, al to ne znači da nas ne čeka globalna recesija, jer je potrošač iscrpljen, a zemlje trećeg svijeta preopterećene dugovima denominiranim u dollarima, najvećim dijelom zbog lockdown-a, tako da nas, uz recesiju, vrlo vjerojatno očekuje i financijska kriza.

ali, recimo, ako u brodare ulažete na dugi rok, vjerojatno ćete biti ok, jer vam ekološke norme idu u prilog.

jedino trebate paziti da pojedini brodari, zbog nepovoljnih zajmova, ne bankrotiraju

Display More

Potrošač iscrpljen? pa neznam baš, više medijsko prenapuhavanje...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • November 3, 2022 at 5:06 PM
    Quote from verdi
    Quote from Zlatek

Kako bi rekli naši političari "nisi pazio ušta ulažeš"

majstor je ko mene prevari. i najboljima se dešava. što je najgore ne vidim nikakvu mogućnost osvete.

Netrebas se svetiti, mi cemo povratiti to na drugim segmentima, a karma ce uciniti svoje prije ili kasnije ekipi koja je sve to omogucila i odradila. Nece proci nekaznjeno sigurno 😉

• D_artagnan
    • November 3, 2022 at 7:38 AM
    Quote from zlocesti

Pogledala sam promjene u top 10, za sve papire, tijekom mjesec dana.

Mirovinski fondovi svih vrsta kupili su Ništa.

Jedan je kupio masu obveznica RH.

Što li ga čine sa našim doprinosima koji pristižu svaki mjesec :/

Skrbnički račun u Privrednoj banci već nekoliko mjeseci prodaje Atgr i još nekoliko blue chipova.

Obzirom da je vrlo izvjesno da ćemo se iduće godine plemenito krajnje nevoljko odreći dividendi u korist guske u magli, na rubu sam suicidalne ideje da sve prodam, kupim stan za iznajmljivanje i pridružim se ligi pobjednika.

Istina je da sam zakasnila barem pet godina, hvala državnim poticajima :S

Taman misliš da si sve već vidio. Preuzimanja po elaboratu. Dokapitalizacije. Lex Agrokor.

A onda vidiš da nisi. Šmrcko.

Display More

kad smo kod obveznica, kako komentirate da su ovi Bond fondovi ostvarili minuse ove godine?? Mislim kako mozes na obveznicama ostvariti tolike minuse?.? Ono vecina imovine ti je u obveznicama i ostvaris -10, -15% ???? Sta fondovi placaju drzavi da im mogu dati lovu, wtf?

• D_artagnan
    • November 2, 2022 at 8:09 PM

Ma bolesnici nam vode drzavu koji pojma nemaju, zele unistiti i ovo malo gospodarstva. Ili zele ubiti trziste kapitala, tako da pobjegnu vani i svi koji su jos ovdje.

Zanima me kako ce se postaviti ako kompanija sljedece godine bude imala gubitke, hoce li im vratit taj extra porez uvecan za inflaciju 😅😏

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • November 2, 2022 at 1:57 PM

Imao je dalekovod brutalne ugovore vani pa su ga svejedno bacili u predstecaj i unistili..

• D_artagnan
    • November 2, 2022 at 1:55 PM

Ma pogubili su se totalno, onda odmah nek uvedu da taj porez ide u neki fond i onda se vraca svim kompanijama natrag kad budu poslovali u minusu od tog 20% ajmo reci rasta….

Pa neka saniraju gubitke, evo recimo atpl, ulpl, jdpl…. neka saniraju milione koje su napravili gubitaka zbog sr.nja na trzistu vozarina. Sad kad se dobit oporavila ajmo oporezovati.. 🤣🤣🤣🤣, to moze valjda smisliti samo netko tko dana nije proveo u realnom sektoru pa da mora misliti malo…

1. Privacy Policy
  2. Kontakt