1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Birtija

• D_artagnan
    • January 3, 2023 at 8:14 AM

Nego nista se ne govori vise o zalihama plina, koliko manje se potrosilo zadnja 2-3 mjeseca zbog ovako tople zime?

Definitivno nije isto grijati na 10 stupnja ili na -5, -10 🤔. Na +10 je realno dovoljno pol sata upalit klimu da ti ugrije prostorije i mozes je ugasit 👌

• Birtija

• D_artagnan
    • January 2, 2023 at 9:35 PM

A sto znaci da zive sa roditeljima? u istom stanu ili kuci?

Jer meni je normalnije da obitelj zivi u istoj kuci, ali svatko u svom stanu. Tj. Logicno bi bilo da se radi obiteljska kuca sa 2-3 stana i da smo si svi tu, blizu, kad zatrebamo jedni drugima za pomoc, zivot, zabavu… a ne hladno da ti se dijete odseli pa se vidis jednom mjesecno, kvartalno ili nezaj boze 2-3 puta godisnje.

Ako je to cilj i super, onda fak i taj sistem 🙃

Ajde ako je zbog posla, ali opet

• Brokeri i brokerske naknade

• D_artagnan
    • January 2, 2023 at 9:23 PM

Pa trebao si samo prebacit lovu na tekuci, pa nek traze gdje je greska i tko je zahebao 🤣🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • January 2, 2023 at 3:13 PM
    Quote from Junius
    Quote from Moller

mijenjaj brokera ^^

kliknem na izračun poreza za 2022...jedno par milijuna kuna kapitalnih dobitaka imam, samo su sve pomnožili sa x7,53, trenutni iznos portfelja mi je iznos gotovine koji imam na brokerskom ^^ ....užas kakva neozbiljnost, dam im danas fore, sutra ih isprašim...

umjesto da su stanje portfelja pomnožili za 7,53... a te dobitke podijelili sa 7,53 :S ^^

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • January 2, 2023 at 3:11 PM

Baš da se čovjek zapita jel stvarno mogu regulirati formiranje oblaka i fronti... ono baš naštimano na EU da se ne troši puno plina i energije za grijanje.. čak i u Ukrajini nisu veliki minusi zasad...

• D_artagnan
    • January 2, 2023 at 12:01 PM

Malo pogledao kupnje /prodaje... komedija je vidjeti da na većini dionica ima cca 5-10 naloga... to valjda samo od najaktivnijih trejdera... :S

• Birtija

• D_artagnan
    • January 1, 2023 at 9:20 PM

Buduci za je kuna bila prakticno vezna uz euro od njegovog uvodenja i prije uz marku i kako su sve relevantne cijene i stednja bili u eurima ili netko u chf i $… onda nam je sasvim svejedno sta imamo, ovako ili onako… bitno da imas papirica, pa koji god to bili…

• D_artagnan
    • January 1, 2023 at 9:16 PM

Jesu izbacili sad koji ce biti novi pomaci cijena u nalozima?

• D_artagnan
    • January 1, 2023 at 7:29 PM
    Quote from Barikb

Za pola milijuna kuna ukupna provizija brokeraju košta kao srednji paket LEGO kocaka. Slažem se da bi trebali ubaciti i obiteljske vikend wellness tretmane za taj novac ili pametni sat, ali nije mi jasno od čega oni žive. Trebaju barem poduplat provizije.

jok trebaju svi skupa poraditi na atraktivnosti burze, da privuju ulagace, poboljsaju sigurnost u dionicama i manipulacije.. pa ce od povecanog prometa imati poprilicnu zaradu..

• D_artagnan
    • December 31, 2022 at 8:55 AM
    Quote from accountant

tek sad vidim da je na 'našoj' burzi zadnji dan trgovanja bio još u srijedu

dakle čet i pet neradni, i još modalitet dražbe uravnoteženja u pon oko 11h

divota!

ne mogu oni toliko malo raditi, koliko su predobro plaćeni

ja mislim da u svijetu nije bilo toliko neradnih sati kad se strepilo od Y2K buga

mi smo rad' uvođenja EUR-a spremni odležati par dana

samo šteta što se nije moglo spajati ove godine, praznici i blagdani nezgodno padaju na vikende :D

Display More

da je nova godina sredinom tjedna nebi se radili 10-tak dana 🤣

• Birtija

• D_artagnan
    • December 31, 2022 at 8:51 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Moller

kako mi na burzi već godinama preživljavamo bez vatrometa i raketa, pa neka se naviknu i široke narodne mase, nisam protiv nikakvih zabrana, ali ovaj zadnji događaj s onim devetogodišnjakom je očito bio mnogima okidač da se ipak neke stvari mijanjaju, mislim da bi primjereno bilo pustiti vatromet za početak Nove godine i to pod strogo kontroliranim uvjetima, a oni cuckoljupci neka uz svu postojeću opremu i obleku za ljubimce im neka im nabave i čepiće ili slušalice za uši, to bi čak bilo lijepo za pokazivaje na špici, čiji ima najbolju zaštitu, što po dizajnu, što po kvaliteti zaštite

Petarde je zabranila desnokršćanska vlada, ja još nisam čuo da je Možemo zabranio vatromet. Rasipanje novaca poreznih obveznika na vatromet ne podržavam, a svatko tko voli vatromet nek si ga kupi i puca do mile volje.

Ma to je cirkus, kao zastita pasa 🤣🤣🤣🤣, pa i tako ce se pucati, bacati pirotehnika.. ne vidim problem u tom vremenu ono same NG. Bolje nego docekati takve trenutke ucmalo.

A trosak, da jbga, potrosi se. Ali ja gledam da bi dosta ekipa mozda doslo bas zbog toga da proseta, malo se podruzi i pogleda vatromet na kraju. Nemojmo se zavaravati, ipak vatromet stvara neki vau osjecaj. Sad vjerovatno netko ni ne zeli da se unese malo to osjecaja.

• D_artagnan
    • December 29, 2022 at 9:07 AM

Time se izbjegla potencijalna zbrka da se dionice s cijenama izraženima u kunama plaćaju u eurima.…

🤣🤣🤣🤣 genijalno, a kakva zbrka je izbjegnuta, pa sve cijene u ducanima su iskazane dvojno i placanje se vrsi po fiksiranom tecaju… i gdje je problem? U tome sto su bili nesposobni prosiriti sustav u pol godine da se cijene kupnje i prodaje paralelno prikazu u euru/kunama… kao i stanja portfelja, i sva placanja jos sljedecu cijelu godinu… bas cirkus kao i sada sa karticama, POS ovima sto se digla frka sada.. pa kao imajte gotovine 🤣🤣🤣

• Kolike prinose ostvarujemo

• D_artagnan
    • December 28, 2022 at 9:34 PM

Dobar promet imas, ZSE ti treba dati neku nagradu za najaktivnijeg dionicara, jer da te nema to bi onda bila letargija od prometa 🤣🤣🤣.

Ja sam tako malo mjenjao da me sram reci koliko prometa 😅, slabo brokeri zaradili 🫣. uglavnom turiste, vecinu optimu, nesto sitno saponije pocetkom godine prebacio i pojacao jdpl, vlen i atpl uz ostale pozicije i cekao da svi porastu, i jos cekam😅

• Kolike prinose ostvarujemo

• D_artagnan
    • December 28, 2022 at 7:58 PM

Budući da je Crobi -4,78% i svi naši dionički fondovi gdje rade "profesionalci" u žešćem minusu 2022. osim energije, mojih +7,37% plus dividende mi djeluje OK gledajući sveukupno stanje kod nas i vani, sa svim po svijetu i Ukrajini.

Iako moram priznati da sam očekivao sredinom godine puno više od ATPL, bar duplo od sadašnje cijene. Al šta je tu je. Nek to odradi sljedeće godine pa joj sve opraštam :D :D :D . tj. nek ona samo pozitvno zarađuje, pa će i cijena to popratiti 8)

Ugodni blagdani, puno zdravlja i svako dobro u sljedećoj godini :)

• D_artagnan
    • December 28, 2022 at 6:29 PM

Drugi tjedan ce nam prometi biti mali, kikiriki.. i u kunama su bili ko u malo boljoj pekari pad se samnji 7-8 pita bit ce zaslosno za gledati 🫣

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D_artagnan
    • December 28, 2022 at 2:53 PM
    Quote from st-brajo

nisam se od ovoga nadao ičem pametnom, ali lijepo je odradio "domaću zadaću" 👏

https://www.index.hr/mobile/vijesti…zu/2424597.aspx

ma samo nek im kaze da su dobro prosli, jer su oporezovali sve, a ne ko mađari naftne kompanije sa 95%.. e onda bi tek bilo jaukanja, ovako imaju punu saku brade..

• D_artagnan
    • December 28, 2022 at 11:48 AM

Bit će zanimljivo ispipati koje su to vrijednosti kupnje/prodaje u eurićima :/

Možda se zahebemo i ostavimo iste vrijednosti naloga za k/p... samo valutu promjenimo :D :D :D

Što se mene tiče može 8)

• D_artagnan
    • December 28, 2022 at 7:42 AM

Hoce li brokeri mjenjati aplikacije i sucelje za trgovanje, malo osvjeziti i poboljsati nesto ili se samo iznosi mjenjaju u euriće, jel netko zna nesto?

• Birtija

• D_artagnan
    • December 27, 2022 at 7:19 PM
    Dramatična odluka iz Ljubljane: Izgubili smo milijune. Tražimo nadoknadu, a sutra zatvaramo benzinske
    U utorak je u Ljubljani održana generalna skupština grupe Petrol na kojoj su donesene mjere zbog odredbe Vlade Republike Hrvatske o ograničenju cijena goriva.
    dnevnik.hr

E sad nek vlada pošalje reviziju i poreznu u nadzor da vide koliko su u gubitku ove godine. Ali odmah uz poslovanje ovdje da provjere kako rade i vani rafinerije sa kojim profitima... pa da to javno objave.

Da vidimo dali prodaju prema HR cijenu goriva po max. napuhanim vrijednostima da ovdje ostaju samo mrvice, pa kao onda poslujemo na nuli, sa minusom 🤔 ... da ne bi tražili zeca a onda istjerali medvjeda.... 🤣🤣🤣

A da je bilo pameti u vladi onda bi svim naftnim, plinskim kompanijama opleli porez na dobit kao mađari 95%, a ne sve oporezovati i koji su omastili brk i kolateralne žrtve.

• Birtija

• D_artagnan
    • December 27, 2022 at 1:58 PM

Pa upravo to, napise istinu, koja ne mora biti istina. Tipa napali su, pucali na nas oni iz susjednog sela, drzave, regije … a zapravo nasa ekipa otisla tamo i sami smo sebe napali samo da imamo izgovor….

I sander, kao i svi ostali na sudu su duzni govoriti istinu, i samo istinu… 🤣🤣🤣 kako da ne. To je samo izgovor za kako kazu stoku sitnog zuba…

Al da dalje ne filozofirano, ajmo na pametnije stvari 😉

1. Privacy Policy
  2. Kontakt