A je, istina, mozes i sam teren platit milion eura, ako si bas zapeo za tocno tu lokaciju gdje nema nis drugo ili se nemoze graditi… ali govorino o nekom prosjeku
Posts by D_artagnan
-
-
Baš gledam situaciju na njuškalu, bogme i u mom selu otišle cijene u pm, a i rasprodalo se skoro sve. Izbor nikakav.
to ti je zato jer njuškalo naplaćuje i to podosta...pogledaj marketplace a o cijenama i prodanom ne bi, ljudi svašta traže a realizacija(ako je uopće ima) nerjetko ide 50-60% prvotno traženog
Jadan je ko živi od plaće u RH.
Od plaće nebi 1% kupilo stan ili dobili kredit.
od plaće ti živi većina i svi su više-manje u "svojim" odnosno otkupljenim ili nasljeđenim, dohranjenim i sl kombinacijama za malo para stečenim stanovima
kol. zlocesti, 3k eur košta novi stan ali stan star 20-30 god ne bi trebao koštati više 1/2-2/3 novoga zavisno od lokacije a sad tko će koliko platiti, njegova stvar...
je, samo i tih 3k za novogradnju je puno previse, ali dok ima ekipe koja ce to platit super.
Odi radit kucu, recimo 2 kata po 2 stana od 60m2… znaci 240 m2.. pa da se na trepavice stavis neces potrosit 700k eura da stavis najskuplje plocice, grijanje, stolariju...
-
Apsurdistan.. ali tako ce biti dok nema sankcija za one koji donose odluke i traze neke beneficije
-
Kao sto nisu pobrali vrhnje kad su vozarine odletile postwno pred godinu, dvije… tako ni sada nece sve biti crno. Dapace, poprilicno je smanjen dug i kesa na racunu da prebrode jos gore vozarine bar godinu, dvije.. sto se nadam da nece toliko potrajati, iako nikad neznas gdje ce ovaj svijet otic, gledajuci ruse, kineze i svasta je moguce.
-
Šta je s ovom atlantskom...sve ide gore, zeleni se..jedino ova plovidba se nešto mrcvari u mjestu...?
A pokazatelji izgledaju i više nego dobro...ili se ja varam?
Ukratko, brodari plove po odredenim vozarinama, trenutno je Q1 koji je najgori za segment brodara dry bulka kojem pripada i ATPL. Na visinu brodarina utjece puno stvari, i trenutno ATPL plovi u minusu, znaci stvara gubitke iako je zaposlena i radi. Po predvidanjima do Q2 se nece desiti neki boooom vozarina ali brodari sad ne padaju pretjerano jer se puno dionicara pozicionira za ocekivana bolja razdoblja. Pratite dnevne objave vozarina pa cete shvatiti zasto pada, breakeven ATPL je 12 500 dolara da pokrije sve troskove.
To cemo vidjeti dali plove sa gubitnom kad izađe q1 😉
-
Ima li netko frisku knjigu dionicara?
-
A nista nije crno bijelo, sve to ima svoje dobre i lose strane kao i sve u zivotu.
Ako nemas svjetskih poreznih oaza, bolje ce se distribuirati porezi. Ako nemas sivo trziste, korupcija, mito i kriminal, trgovanje oruzjem, drogom postaje drasticno teze. Ali to je jako tesko iskorijeniti jer ce prije dosci do nemira i ratova…
-
A u konacnici ce sve biti jedna digitalna kripto valuta od centralnog svjetskog sustava vjerovatno… jedino mi to necemo docekati 🤣
-
Ma ima da cveta cveće u naše preduzeće 😅
-
Nek se svake godine tako ne osjeti 🤫
-
Bas perverzije i gluposti izvode, zasto uopce bilo sto zabranjivati, meni nije zasno zasto zabranjuju i dizele i benzince??? Neka sve bude u ponudi pa da vidimo cijene kako ce se kretati. Zabranama samo rade gluposti…
-
Onda se vidimo 2025. 😉 nema smisla da trosis svoje pisanje 2 godine unista 🙃
-
Pa bolje zivjet na rubnim dijelovima grada uz glavne prometnice da ti je sve na dohvat ruke i brzo si di zelis. Meni je minus zivot u centru di se ne mozes okrenuti ni parkirat
-
Na skijanju, godisnjem ili bolovanju ekipa… 🤣
-
Nitko ne prijavljuje da je kupio igicu ?
A netko je morao kupovati za promet od 1300 komada
ili da je prodao 😅
-
Meni je jednostavno fascinantno da je ekipa spremna platiti vise kvadrat u nekoj zgradi sa xy susjeda, di neznas tko ti je susjed i kakav je, nego kvadrat kuce gdje imas sve svoje, radis i zivis kako te je volja, preuredis kad hoces i sta hoces, imas svoju okucnicu, mir, tisinu… sto je posebno bitno kad odes u mirovinu da imas zanimaciju oko kuce, da nisi vezan u 4 zida, sto se vidjelo sada u vrijeme korone. Ovi sto imaju kucu su imali 2-3 mjeseca da odrade razne radove, odrzavanja, mozak na odmor…. Ono ludilo na kvadrat 🤣🤣🤣, meni je kuca bar duplo vrednija od nekog stancica u zgradi.
-
Je jako je zaduzena, a u blagajni ima skoro za duple kratkorocne obveze 🤣🤣🤣🤣
Ajmo sacekati jos tjedan dana da se kinezi profestaju za svoju novi godinu, koronu su valjda napokon apsolvirali… pa da vidimo na koju cemo stranu onda. Valjda ce biti jos ovih tko bi prodao brodare, jer ovo u zadnji, tjedan, dva nis ne poklapau naloge 🤨
-
Nisam u toku, to da netko napravi nesto sa kukcima i prodaje da se nezna sastav ili da jasno pise da je proizvod koji sadrzi kukce, ličinke?
Ako je ovo drugo, ok neka jasno pise, pa ako ima ekipe koje to zele jesti neka jedu, jbga pa u kini to jedu. Meni su draze kobase, panceta, itakve delicije, na sta se opet neki krizaju kako mozes jesti svinjetinu ili nesto od krave… bitno je da je jasno i slobodan izbor.
-
A da, sve ovo sa koronom i ukrajinom je dobro izrežirano da se napravi umjetna nestašica i potakne rast cijena i inflacija. Tako da se države razduže, tj. dugovi im budu manji koliko je inflacija.
A ostalim jbga, netko ce proci gore netko bolje. Najlosije oni koji imaju lovu u banci, oni ce ostati vez 10-20-30% vrijednosti. Plaće će po običaju kasniti u rastu, ali će i one polako rasti kako se tko bude izborio i stalno se vrtimo u neki krug, tako to ide...
-
hm, ako većina kaže, ok, nećemo sad raditi ništa što nije hitno održavanje.. pa tako godinu, dve, tri... dali će i cijene ostati 100% gore