Mogu pricuvati 😅
Posts by D_artagnan
-
-
Boze koja nesposobna ekipa nam vodi drzavu, gospodarstvo i financije 🤮😡
Ajme šta su dosadni sa tim zlatom...financijska imovina kao svaka druga...
je, koju kupujes kad je jeftina i prodajes kad je skupa… kao i svaku drugu imovinu
-
Boze koja nesposobna ekipa nam vodi drzavu, gospodarstvo i financije 🤮😡
HNB najprije rasprodao tone hrvatskog zlata u bescjenje, sad ga kupovali po paprenoj cijeni - Novi listHrvatska narodna banka kupila je u prosincu pršle godine 562.56 unci zlata, odnosno oko 1,75 metričkih tona u ukupnoj vrijednosti 96 milijuna eura, naveo je…www.novilist.hr -
Sad kad padnu sve cijene sto su dizali zbog “energenata” zadnjih godinu dana ovako -20-30% u par tjedana 🤣🤣🤣
-
Samo da ne zavrsite kao vecina obveznickih fondova prosle godine 🫣😅
-
Vidi stvarno, nisam ni isao za tim, masal. Nije ni cudo kad se dela sve punom parom 💪
-
Jel i norvezani ulazu u svoje obveznice kao nasi 🤣🤣🤣
-
Imao je lik dobrih zaj... u investiranju, a zadnje vrijeme je bio i iritantan sa svojim jadikovkama i svadjama preko drustvenih mreza kao kakva srednjoskolka.
Medjutim smatram kada su novci u pitanju da je dosta metodičan i kada on stavi svoje novce negdje zna zašto to radi.
Dry bulk je trenutno kocka. Nittko, ma koliko metodičan, ne zna u kojem će smjeru vozarine...
zivot je kocka isto, jer neznamo dali cemo se sutra probuditi 🫣
-
Jeste da je imao par zajeba, petokemija, duro vise zbog drzave i njihove nesposobnosti. Pa varteks zbog vrazije korone…
Ali analize i sve druge pozicije 👌. pa kad je ulazio u Rivp … zahvaljujuci tome sam pokupio finu zaradu tamo 🫣, nek ovdje bude i pola od toga 😅, iako se nadam i vise kroz koju godinu ako nas putin ne zahebe sve…
Nenad Bakic, CFA on LinkedIn: Dionice koje sam dodao portfelju u zadnja 4 mjeseca. Neke od ovih…Dionice koje sam dodao portfelju u zadnja 4 mjeseca. Neke od ovih transakcija (Meta, Tesla, SPAN) sam i prikazao ovdje i na FB. Izgleda da je dosta skupo bilo…www.linkedin.com -
Neznam zasto ali mi se cini da smo 50 eurica apsolvirali na neko duze vrijeme… 🤔
-
Bitno je naglasit uz "mogući" prinos... da ne bude kao svima ovima u 2022.
Kad sam ovo slučajno vidio mislio daje neka greška... ono obveznički fondovi pa naprave minus od kojeg se nebi posramili ni dionički fondovi
https://hrportfolio.hr/prosirena-tecajnica#obveznicki-fondovi
-
Ne pratim adriatic osiguranje… zasto ima kraticu JDOS? Koja je poveznica sa imenim.. OS-iguranje je logicno, ali sta im znaci JD?
-
ima i gorih situacija gdje ti npr. gazda prisvaja napojnicu. prije više od 20 godina i famozni McDonalds je imao radna odjela bez džepova tako da nemaš gdje zaštekati lovu. kako tamo danas stvari stoje ne znam. ako neko zna neka javi.
kad si to već potegnuo, a zašto i gazda ne bi participirao u podjeli napojnice...zašto gost uopće ostavlja napojnicu...jer je zadovoljan konceptom kvalitete ponude, proizvoda, usluge i ambijenta i tko je, ako ćemo ponaosob, najzaslužniji ta sav taj doživljaj koji potiče potrebu za još dodatnom nagradom
Al zbog cega samo kafici, restorani, zasto nebi svakom ostavio kune.. tj eure sada. Jbga odes u pekaru pa ostavis, na kiosk pa ostavis, kupis sladoled pa i tamo ostavis…. 😅, kupis koju dionicu pa i brokerima ostavis mancu 🤣🤣.
Zasto se ocekuje da samo konobarima ostavis mancu 🤔
Meni je logicno da ostavim ekipi koju poznam i kod koje sam cesto gost, pa nekad i oni pocaste…, ovako u svakom kaficu, restoranu gdje odem jednom, usput bas mi nije normalno…???
-
Citam ovo napojnice konobarima preko kartica… pa mi ni bas jasno.
Sta to ce konobar prije izdavanja racuna pitati svakog jel mi zelis dati napojnicu? Ili je odmah uracunava neovisno o volji gosta? Ili izda racun, pa naknadno stornira i doda jos dio od napojnice?
Nije mi bas logicno, ako placas gotoovinom ostavis onaj sitnis, ali ako bi karticom platio, onda mi svejedno dali cu platit 18,90 ili 19e, 20e…. Bas ne vidim svrhu ostavljanja manci preko kartica i racuna.
-
Samo troje od 18 članova Vlade mali dio karijere odradilo je u privatnom sektoruŠime Erlić preuzeo je dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU) upravo u vrijeme kad cijeli sustav nije radio jer ga nitko nije konvertirao u…lidermedia.hr
Eto za sve sljedeci izbore uvesti da svaki kandidat mora navesti radno mjesto na kojem je radio i staž 🤣
-
https://seebiz.eu/ekonomija/prim…imovinu/287386/
Dobro da su zemljisne knjige sredjene.
Mah, ni on nema neke inteligencije za pohvaliti se.
Stan u istoj zgradi iste kvadrature ili kuca do kuce moze bit duplo vrijednija, jedan recimo ako je u stanju kad je i izgrađen pred 30-40+ godina, a drugi renoviran sa top keramikom, sustavom grijanja, bravarijom, kupatilom, namjestajem i sad ce netko odrediti koliko koji stan vrijedi ??. 🤣🤣🤣🤣
Vise bi zaradili za proracun i građane da srede gradove, opcine, zupanije, i sve nepotrebne posalju na pametnija radna mjesta, nego sve ove cirkuse koje planiraju
-
E da... i da je to Todorić napravio na vrijeme i maknuo dječicu iz uprave, možda i ne bi došlo do pljačke stoljeća s Agrokorkama. Iako... sva društva koja nisu bila holdinzi već proizvodno-operativna društva, osnovana su kao hrvatska t. d. prema hrv. ZTDu. I to su neki dobro znali i iskoristili. Teško je sad sve odmotati unatrag i vratiti vrijeme
A kad vidis da se lidl i kaufland ovdje sirio sa kreditima bez kamata, a agrokor su u isto vrijeme derali sa olalala kamatama… vidis da je sve ciljano rađeno izvana da se preuzme HR maloprodaja.
Jer da je bilo mozga u politicara, onda bi imali jedan jak maloprodajni lanac koji bi bio u suvlasnistvu mirovinskih fondova, investicijeskih fondova i raznih firmi koje i prodaju robu na Hr trzistu (pa ako ne zaradis puno od svog proizvoda, zaradis od malopordaje kojoj si suvlasnik) i pokrivao bi komplet HR pogotovo u turizmu sa prvenstveno nasim proizvodima i sirio se van granica.
Ali kad imas politicare koji imaju propuh između usiju, onda imas sta imas i ides sve dok se ne raspadne, a raspast ce se ako ovako nastave ….
Nemam nista protiv povecanja mirovina, dapace svima, ali kad vidis ovo, da rade ciljano za sljedece izbore samo se nasmijes, koji likovi… da ste pametno vodili gospodarstvo zadnjih 25 godina od kad rat zavrsio, svi bi imali duplo vece mirovine ne samo ovi povlasteni… a pogotovo povlasteni iz sabora, koji ne zasluzuju ni da ih se smatra povlastenima 😏😏😏, pa vi ste samo radnici koji ste izabrani da odradite svoj posao na 4 godine 😒
Povećavaju se mirovine za oko 62 tisuće branitelja. Plenković objavio detalje - Novi list– Veteranski centar u Sinju vrijedan gotovo 8,5 milijuna eura, namijenjen za pomoć, rehabilitaciju i liječenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog…www.novilist.hr -
Kuzim ja to, kao i da imas drugu kompaniju ili kompanije preko koje radis nabavu glavnih sirovina ili proizvoda u poreznoj oazi pa ti ona onda prodaje robu tik ispod prodajne cijene da prakticno radis na nuli u domicilnoj drzavi i nemas nikakvu veliku dobit, jer realno zasto bi placao porez ako mozes sav prihod ostaviti u poreznoj oazi ….
Ali koji su uvjeti da se to napravi sa zakladama. Jer realno, zasto ona svi identicno ne naprave? Dali je velicina kompaije, neki minimum prihoda, dobiti kad se to isplati raditi…. Kako drzave gledaju na takva izmotavanja, ocito zmire, jer u biti ta ekipa ima prste u medu 🫣
-
Koja je svrha osnivanja zaklade za upravljanjem neke svoje komapnije?… nesto kao fond gdje je jedan ili vise njih vlasnci, ulagaci… kao ovo otvoreni ili zatvoreni? Šta je onda drugaciji porez i tretman nego kad je vlasnik direktno u firmi? Ili da se izbjegne odgovornost? Kazne? Zapljena?….
Samozatajni vlasnik Lidla i Kauflanda jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, no gotovo nitko ne zna kako izgleda, a na hrvatsko tržište ušao je tiho i odlučno ga pokorioRanjeni Ivica Todorić prošlog je rujna na blogu iz Velike Britanije dramatično objavio ekskluzivu: "Gotovo je, Konzum više nije lider maloprodaje u…slobodnadalmacija.hr… Od početka do danas Lidl je, baš kao i Kaufland (osnovan 1984. godine) i Handelshof, u vlasništvu Dietera Schwarza. Hijerarhija upravljanja vrlo je jednostavna: Dieter Schwarz preko svoje tvrtke, koja ima 0,1 posto vlasništva Lidla, ima sto posto prava odlučivanja u koncernu. Svih 99,9 posto ostalog vlasništva je u zakladi – kojoj je opet na čelu Dieter Schwarz. Upravljanje nad kompanijom prenio je na Fondaciju Dietera Schwarza. To je potez kojim se nasljednike sprječava da rasture tvrtku, kao i poreznike da oderu nasljednike tako da oni budu prinuđeni prodati tvrtku.
-
drastičan pad supri u samo tjedan dana......daska je puna supra sapuna........zna li netko kojeg brodara koju nema dugoročne ugovore za supre pa luta po spotu?.......
PS
pitam za susjedu, da se ne oklizne........
ma to pada da tebe razvesele, sto se radujes tuđoj nesreci 😅😅