Jedino mi nije jasno gdje bi oni taj trajekt upogonili? Vecinu linija drzi jadrolinija? Ima jdpl neku koncesiju u vidu?
Posts by D_artagnan
-
-
A sa druge strane ako je veca navala, logicnije je da daju manju kamatu.. da su manje ljudi upisali onda bi trebao ih vise nagraditi sa vecom kamatom… Sve naopako 😅,
-
Nemojte me krivo shvatit, nemam ništa protiv ATPL, samo se pitam ako nemaju novaca da bi završili investiciju na Batali (to je pdručje između Gruža i Lapada ), " uglavnom sve stalo ", a to znam jer vidim mojim očima, kako i odakle će dijeliti dividendu. Bili živi pa vidili.
a ocito je da brodarski đir nosi vece prihode pa su u tom da pokupe kajmak… bit ce vremena i na nekretnine
-
Da da, to je nasa realnost u HR.. dok nije bilo drustvenih mreza kad si bio gljup i blesav znali su samo tvoji najblizi… sada to znaju svi 🤣🤣
Valjda mora proci neko vrijeme da se izmjenjaju generacije, iako su ovi mlađi jos veci tudumi, vidis po onom sto vrte po telki sta se vrti od emisija, sta se slusa vani… pa to je bogu za plakati
Jedino mi nije jasno ako je bilo u prospektu 1 mlrd. Eura.. valjda si to uzeo sa tocnom svrhom, otplatom postojece obveznice… zasto si prosirio na 1.5 ako ti je i prva bila dovoljna i bilo je receno da ce se visak vratiti…?
-
Mislim da se čak najavljivalo 45€ kao uvjet za možebitni ulazak. Inače ni goxnjvim štapom se nije htjelo dirat.
Ja vas spašavam na dnu i vadim novce iz čarape, pa napucavam cijenu, a vi tako prema meni .
Planirao sam sve ububati u obveznice i baviti se poljodjelstvom u vrtu i pratiti rast visibaba,
ali ovisnost je ta burza, pa nisan odolia, aaeeee . Priznajte falio bih vam ovdje, tko bi pričao viceve,
ali dobro, okrećem i drugi obraz, pa šamarajte, kriv sam, ali kada je svima dobro, onda je i meni .
P.S. Širimo mir među narodima i narodnostima, kao pravi pioniri
Dobrodosli ti i hugh nazad, samo nemojte opet drvlje i kamenje kad izađete odmah na 70-80 😅
-
Prošle godine je vrh bio pocetkom 5. mjeseca: 75.39 eura.
Daleko je jos od toga.
Mozemo li to dostici ove godine?
Pa, ne znam, stavi se u poziciju nekog tko nije uložio u obveznice nego gleda nešto rizičnije/isplativije.
5 ojra divke na 75 ojra cijene, i dalje je to lijep prinos od simbolično dijaboličnih 6,66%
nije bilo ni nekog razloga iz poslovanja i valuacija kompanije ni da padne ispod toga, ali to ZSE i car burze 🤣🤣
-
Nek sute i onda jave da je div. Day za koji tjedan … pa ce ekipa bit na iglama, ovi koji neznaju jel bi unutra, ili vani 😅
Dali ima zakonski koliko unaprijed se mora objaviti div day? Ili mogu donjeti odluku da se gleda stanje od recimo za 3 dana?
-
Sve koje sam procitao su fina izvjesca… ima li neka kompanija koja je u banani, da je generirala gubitak ili znacano smanjenje dobiti o predviđenog?
Da je samo 10-15% tog od obveznica zavrsilo u dionicama ali bi bilo prasine i perja od razvaljivanja dionica 🤣, a to je samo mrvica od stednje građana
Ali budu oni jednog dana kad se netko iz vana ukljuci i sve ode poprilicno gore, onda ce vikati kako su nas pokrali stranci kao sto kupuju kuce i terene 🫣. Nikako na zelenu granu 😅
-
Kakvo pranje, pa to je lova sa racuna. Jel vi imate neke osnove o funkcioniranju svega. Sta je 1. milijarda eura puno za građane?
Izvjesca govore da stednje ima oko 35 milijardi eura.,
to je cca 1 mil. Stanovnika po 35k eura,
Ili 500k ljudi po 70k eura.. netko ima daleko vise od toga, netko nista.
Ali koliko imamo pomoraca, ekipa koja je radila vani dio ili cijeli zivot….
Neki od njih su iskoristili priliku da pokupe malo vecu kamatu nego vecina koja je kao pametna 😅, vidjet cemo za 2 godine tko je bio pametan, a tko je “ulupao”.
Ja mislim da su ovi napravili bolju odluku da obveznicama
-
Ovdje je jedini problem i minus sto se cerp nije jos iskrcao 🙃, sad ce ni krivi ni duzni jos malo vise zaraditi 😂
-
pisalo je po portalima 40 mil.kn poreza čeka VLEN.
logično razmišljanje je bilo da uprava neće ostati mrtva hladna.
ipak to nije neka beznačajna suma
profitirali su dioničari koji su logično razmišljali.
Istina. Možda se i namjerno plašilo ulagače. Cijena dionice bi bila znatno viša da nije bilo najave tog extra harača. Mnogi nebi prodavali da su znali da će se uspjeti ovoliko umanjiti porezna osnovica.
Pa bilo je logicno da ce svi gledati u zadnjem kvartalu slicno napraviti da smanje max. dobit za porez koji je kurvinski uveden svima (jedinstven u EU), a ne onima koji su iskoristii priliku na nafti, plinu i struji 😏
-
Jel ja to dobro vidim, Q4 gubitak -37 milijuna kuna, to mi baš ne izgleda dobro.
A lijepo sam govorio što se radi kada je cijena dionice na ATH, ali nema veze,
budemo dokupili ako padne.
trebali su jos vise nabit minus zadnji kvartal, sa revalorizacijama, placanjem racuna, odgodom naplate za Q1…
-
A za pocetak dovoljno x2-3
-
16,65 € keša po dionici........... ........ovaj put prića o maloj divki nebu im prošla........očekivano velika revalorizacija o kojoj sam pisao još krajem prošle godine baš pod sumnjom da će to napraviti kako bi knjigovodstveno umanjili dobit i pokušali opet prodat priću manje divke.......
Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.......
cekaj malo sta nisi ti pred 10tak dan drvljem i kamenjem da to nis ne valja 🤔🤣🤣
-
Ajoj sta ste se uskokodakali onaj koji ne zna pratiti vrijednost brodova i stanje povremeno s vrijednoscu imovine tome nije mjesto u brodarima da se ima razloga cudit revalorizaciji jer bi stanje vrijednosti imovine trabali znati i prije izvjesca zato je nav bitan kod brodara, a ne cekat sta izvjesce kaze za imovinu, u konacnici je bitan i Cash flow i vozarine i to treba sad pohvatati jer ima tu nekih nejasnoca, a vozarine su bile bolje od ocekivanog u 4Q, a ni ulazak u 1Q ne izgleda lose po stanju vozarina, sad samo treba malo popratiti i ovo razdoblje s vozarinama
Evo i neka odluka o dividendi izgleda da je vec prosla dnevni red da ne bude sve crno danas, iako uz to bilo bi lijepo i da pokupe ove cerpove dionice
https://www.hanfa.hr/SRPI/HR/2023/2023_02_28-940889_pdf.pdf
Na sjednici Upravnog odbora Atlantske plovidbe d.d., održanoj 28. veljače 2023. godine, donesena je odluka o Prijedlogu odluke o isplati dividende kojom će Upravni odbor Atlantske plovidbe d.d. Glavnoj skupštini Društva na redovnoj sjednici predložiti isplatu dividende u iznosu od 5 EUR.
5 eura.. uf pa to cu platit poreza duplo od prosle godine.. 🫣🙃
Sto se mene tice kupite dionice od cerpa i ostatak u nove brodove da bude minimalno kredita za sljedece godine.. pa da obaramo vrhunce prije 15 godina 🤣🤣🤣
-
q4 gubitak -90m zbog umanjenja vrijednosti imovine od 110m.
Ali zato novac na računu 175m.
genijalno 👌👏💪😅😅😅
-
Samo da sezona nastavi na proslim godinama… jos da je bilo pameti pa sa domacih polja to prodavati turistima 😎 A ne da i obicnu vodu prodajemo u hotelima iz mađarske, austrije 🤣🤣🤣
Ove godine cestarine se dizu u ljetnim mjesecima kako je bilo prije korone? Da se pobere $$$ od brojnih autica 🚙
-
Izlaze polako sa dna bunara na neke normalnije razine
Da, na neke normalnije razine zarade cca 2 mil$ dobiti po brodu 💪
-
Hoce li objaviti neku statistiku na kraju, koliko je ukupno osoba upisalo obveznice, koji prosjecni iznos? Maximalni…?
-
Dugotrajna imovina 625 657 586 kn
+ 216 626 161 (52,9%) (132,3 kn P/S)
Narasle su i obveze ali imamo 2 broda više da ih tamane
D.imovina - obveze =P/S 119kn
108 800 000 uloženo u Marulića,Vis,balasne vode i projekt za trajekt.
Ostalo na računu za počasnu dividendu 😅
Bome, i na sve to prosle godine neto dobit malo manja od sadasnje cijene 🫣 ako ovo ne zasluzuje bar duplu cijenu dionice uz sadasnje cijene vozarina, ali buduci da je ovo ZSE, sve je normalno 🤣🤣🤣
Ako im jos i ovo prođe….. 👌🤗
U ožujku ove godine završen je projekt trajekta na električni pogon (baterije) kapaciteta 1000 putnika, 156 automobila i dosega 160 nm uz jednokratno punjenje. Trošak projekta iznosi 980 tisuća kuna. Temeljem poslanih upita primljene su ponude od tri domaća brodogradilišta (3. Maj, Uljanik i Trogir). U tijeku su razgovori oko financiranja jednog dijela iz EU fondova (Fonda za inovativnost,) a također i za 2 broda komercijalne naravi koji bi bili građeni u hrvatskom brodogradilištu i koji bi mogli biti financirani sredstvima iz fondova EU.