1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 154
  • Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 5, 2023 at 9:18 AM

Meni i dalje nije jasno kako su obveznicki fondovi mogli proslu godinu natuci -10% na obveznice…

dakle ako im je ekipa prodavala udjele pa su morali prodati neke pozicije… pa nisu valjda sve pozicije prodali sa -10% ili vise,

Ne vjerujem da su kupili obveznice tamo neke xy drzave pa da im je valuta devalvirala 50%? Iako je to jedino logicno za tako veliki pad…. Ne vidi se iz izvjesca da imaju takve obveznice.

Ne vidi se ni cak da imaju obveznice kompanija, recimo par % u nekoj komapaniji koja je bankrotirala, pa imaju gubitak 10% jer toliko portfelja imaju od te komapnije..

Jel ima netko strucan tko bi mogao objasniti kako se mogu dogoditi takvi padovi??

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • March 4, 2023 at 9:56 PM

D, steta da se to nije rijesilo pred mjesec, dva… 😒

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 4, 2023 at 9:54 PM

Kako ce to ici… hoce bit na ZSE.. pa da stavis nalog na 99-98…95, pa cekas tko ce prvi prodat?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • March 3, 2023 at 4:38 PM
    Quote from NaitsabesBI

na njihovoj stranici pod kretanje brodova pise 8.3.

https://www.jadroplov.com/hr/flota/kretanje-brodova

16.03.2023. piše za dolazad VIS-a... al to je tu

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 3, 2023 at 4:03 PM

? kako misliš spemiti razliku daj me prosvjetli :/ pa godišnji kupon na obveznicu je 3,65% znači dali su više nego što je bilo u prospektu 3,25%

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 9:45 PM

Prva minuta..

Genijalno, slozis ove kocke za zidove za jedan dan komplet kat, uguras armaturu zavaris i povezes, uvuces kablove, vodu, odvodnju, povezes i zalijes betonom, nema potrebe za salovanjem i dodatnu izolaciju.

Svasta ce izmisliti 😅

Da su to na baniji poslali, ljudi bi u kucama bili za par mjeseci svi i to za kikiriki cijenu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 9:09 PM

Ma ok, svatko od nas ima drugaciji pogled. Ja bi radije da vecinu novca upucaju u novi brod da ne uzmu kredit i placaju kamate, nego da mi isplate divku trenutno. Tako si jos smanje BE po brodu pa ako i dođu losije vozarine nece nas tangirati. 😎 pred 15 godina su imaju pun k…c kredita i to ih je skoro doslo glave.

Al kako se kaze svatko ima misljenje ko i sup..k 🤣🤣.

Kad si ovdje zbog kratkog trejda onda ti je svejedno za kompaniju

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 7:17 PM

? Vanzemaljci ?? Njahhh

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 7:15 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Ja sam zamijetila Ulpl kada sam vidjela da je cijena ista kao i prije godinu dana.

Vani tankeri narasli 300-400x.

sve smo isto zamijetili, ali nemamo jednake ulagačke poglede,

Uprava Atpl mi nikada nije ulijevala povjerenje da bih bio ozbiljan dioničar, a o onima iz Ulpl bolje ne bih ništa rekao

U pogledu cega nije uljevala povjerenje? Zbog toga sto je kroz period dobih vozarina pred 2008. Visak investirala u druge segmente umjesto sve podijelila kroz divku… pa temeljem toga prosla kroz povjesno najnize vozarine i velike turbulencije bez dokapitalizacija, nego se rjesavajuci tog non core biznisa.?

Dokapitalizacije su neki vani radili. Nema ni uprava kristalnu kuglu da znaju sta se ocekuje za 5-10 godina..

Da bi mogli bolje, transparentnije prema dionicarima, definitivno da. I uvijek ima u svakom pogledu prostora za napredak.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 7:03 PM

Da, i? Sad cemo onda izbombardirati komplet istocni blok sto se odlucio prikolniti zapadu i preuzeti zapadni stil zivota, prikloniti se NATO snagama da se ne zahebavas sa svojom vojskom?

U konacnici sve ide u globalizaciju jedna vojska, jedna valuta, slobodno trziste… oni pametniji postavljaju pravila, jaci tlaci kako se kaze.. jedino totalitarni rezimi se jos opiru i treba vremena, jbga

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 3:43 PM
    Quote from Junius
    Quote from D_artagnan

Hmm, ja kad sam 2016… a onda pred 2-3 godine prebacivao ostale pozicije u brodare gledao sam jesam li blesav toliko se izlagat jednom sektoru jer se to ne radi u racionalnom investiranju, makar bio zabijen… ali jednostavno ne mozes odoliti kad vidis valuacije, kad tad se mora otvoriti samo treba strpljenja i hladna glava. Jeste da su rusi sve prolongirali….

Kolega ovo vi pišete svaku godinu na početku godine, na kraju godine bude muk, te krene kosa ispadat.

:D :D hvala bogu ima još kose poprilično :S

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 2:10 PM

Hmm, ja kad sam 2016… a onda pred 2-3 godine prebacivao ostale pozicije u brodare gledao sam jesam li blesav toliko se izlagat jednom sektoru jer se to ne radi u racionalnom investiranju, makar bio zabijen… ali jednostavno ne mozes odoliti kad vidis valuacije, kad tad se mora otvoriti samo treba strpljenja i hladna glava. Jeste da su rusi sve prolongirali….

Ono imao sam i druge pozicije koje su super firme, ali potencijal rasta je mali, bas me briga trenutno za par % divke i cesto prebacivanje pozicija, to odradim jednom, dvaput godisnje. Kako sam i pisao ne trebaju mi nista isplacivati divke, rastom vrijednosti i otkljucavanjem imat cu drasticno vise, i to bez poreza jer je vec proslo 2 godine.

Nadam se samo da su ovo u zadnje vrijeme vecinom nasi kupovali da ostane nasim ljudima. Nisam gledao knjige, da se nisu stranci ukljucili pa da ste prodali po ovom kikiriki cijenama njima da poberu vrhnje 😏.

Kad vec naveliko kupuju apartmane i nekretnine, pitanje je kad ce se preselit i na ZSE.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 1:56 PM

A ono, ako ukljucis mozak, onda bi bilo logicno da ako su ukrajinci i usli u rusiju da naprave neko sra…e bilo bi logicno da dignu neku rafineriju, tvornicu naoruzanja, elektranu, vazno cvoriste, koji vazni most prema ukrajini, ono sjediste vagnera u st. Petersburgu….

Ono ici zatocit ruse kao taoce??? To ce prije napravit rusi sami da dignu emocije svojim građanima, da ih mobiliziraju, da uzmu oruzje, eto ja tako razmisljam, ne kazem da je tocno…

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 1:08 PM

Ee da, jedino je istina da nikad ne vjeruj onon što ti serviraju.

Nikad neznaš jel istina ili su se rusi preobukli u ukraince da naprave frku i da nešto odrade što planiraju.. kako kažu politika je kur---a

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 1:01 PM
    Quote from tento
    Quote from Festival

Kakvo je ovo ludilo s cijenom !!??

U napasti sam da unovčim nestvarnih 58 posto plusa

Sačekaj godinu dvije pa ćeš imati puta X 8)

Valjda je ekipa počela zbrajati 2+2.. šteta da je baš brzo otišlo gore jer se moglo još uhvatiti po 20tak eurića

Quote from Manu

Sprema li se možda kakva objava?

a šta imaju objavljivati neke stvari se mogu i ovako nanjušiti

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 10:33 AM

Dobro, nisam jedini sa većinom brodara posađenim u portfelju za sljedeće razdoblje, dok to ne počne donosit plodove za branje :D :D :D

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 10:30 AM

i ova godina, smanjena amortizacija i nabijeni svi troškovi u zadnji kvartal... vidiš samo koliko su smanjili dobit :) , u nekom sljedećem kvartalu će sve to izletit na izvolte 8)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 9:02 AM

Bome, ako se ovo realizira uz pomoc EU fondova, bit ce to odlicna referenca i za 3.maj…

Jedino ne kuzim, valjda uz baterije imaju i klasicni dizelski generator u slucaju da baterije se potrose ili krepaju da dizel generator moze pokretati elektro motore do kopna..?

Bilo interesantno da jos koju tehnicku informaciju izbacili, recimo koliko su jaki solarni paneli, koliko dnevno mogu napraviti struje, je da je to kikiriki od onog sto treba li cisto tehnicke info..

Pred 3. majem velika prilika: Ova firma želi goleme elektrotrajekte graditi baš u Rijeci - Novi list
    Riječki »3. maj« ostao je izvan kruga prijavljenih za posao na izgradnji tri Jadrolinijina putnička broda na elektropogon. Ipak, i pored tog projekta obnove i…
    www.novilist.hr
  • Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 2, 2023 at 7:56 AM

Aha, onda je to ajde uzet cemo jos vise pa neka stoji ?? Lako cemo potrosit 😅

Fascinantno je nacin funkcioniranja i razmisljanja politicara koji vode drzavu preko 30 godina. Umjesto da su iz suficita od prosle godine vratili recimo 50-60%.. pa za ostatak izdali nove obveznice, oni suficit 2022. vec spalili 😏

Ili da naprave neki projekt, tipa ajmo rijesiti i racionalizirati opcu medicinsku skrb, hitnu helikoptersku pomoc, to nas dođe 2 milijarde E u 5 godina pa cemo izdati obveznice i to rijesiti kroz taj period…

Da ne govorim da mogu smanjiti nepotrebne opcine, uprave i sa tom razlikom sve porjesavati bez ikakvog zaduzenja 🤣🤣🤣

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 1, 2023 at 9:46 PM

Sjedi 5. Jos si samo zaboravio napisati da je to min. 11-12 eurića po dionici… vise od pola sadasnje cijene na ZSE 🫣

Sad zamisli da mozes kupit apartman i za godinu dana na njemu zaradis pola investicije 🤣

• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 154
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt