1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 10:01 PM
    Quote from havi

I Kak onda posteno uvest neki porez?

Netko moze imat vise u umjetnickim slikama nego netko u zidovima.

A tesko novi porez a da bude simetrican svim vrstama imovine. Drugo je prihod od te imovine sto smo davno bili pricali.

-Ali recimo da mladim obiteljima ili osobi bez nekretnine, koji rade svoju prvu kucu, da se omoguci brze dozvole i papirologija da imaju prednost u rjesavanju dozvola naspram ovih kojima je to biznis,

-Drzavni ili gradski jeftiniji tereni sa svim komunalijama i prikljucima po pristupacnoj cijeni, da ne moraju na tome trositi godine… kao u Austriji, gdje kupis teren za kucu sa svim prikljucima

-Omoguciti mogucnost samogradnje, tipa da rohbau, znaci temelji, konstrukcija i struja, plin ide od ovlastenih firmi, obrta, a dalje sto nije bitno za sigurnost ako se sam zelis igrati… igraj se pa stavljaj plocice, sanitarije, knauf, fasadu ako si dovoljno sposoban,

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 9:06 PM

A da istina, sve je to imovina

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 8:52 PM

A dobro to i nije problem, uvijek mozes imati vise dionica pa 20-30% mjenjati, trejdati kroz 2 godne

• Tankerasi strani i domaci

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 8:46 PM

Znaci sljedece 2-3 se bere🤑 vrhnje 😎 kako smo i mislili 😀

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 8:40 PM
    Quote from Junius

A toj udruzi može pristupiti svatko tko ima SKDD račun sa minimalno jednom pozicijom prošle godine. Članarina na mjesečnoj bazi 3-5€.

što udruga može:

-pritiskati državu u vezi poreza na kapitalne dobitke( razne solucije su tu otvorene, zajednički godišnji obračun kapitalnih dobitaka, dividenda i kamata, omogućavanje korištenja osobnog odbitka za prihode od kapitala, prenošenje gubitaka u sljedeću godinu itd.)

-pritisak na ZSE u vezi spajanja sa Ljubljanskom burzom.

-pritiskati brokerske kuće da pojeftine naknade za trejdere, ovisno koliki im je promet.

-udruga može zastupati dioničare na skupštinama dioničkih društava (punomoć za zastupanje se može potpisati online uz pomoć elektronskog potpisa)

Display More

Da se neki minimalni iznos ni ne oporezuje, recimo 1.000 eura dobiti, da se ekipa navikne na trziste kapitala..

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 8:18 PM

Po tome se vidi koliko je to sve umjetno prenapuhano sa cijenama kvadrata.

Imas imovinu koja je nefunkcionalna i ne donosi ti profit, osim sto se nadas da ces je jednog dana imati nekom prodati po vecoj cjeni nego si kupio 🤔

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 2:45 PM

Šta će se uvrstiti i na vanjsko tržište ne samo ZSE ?

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 8:57 AM

Je istina, ako su to postigli svojim obrazovanjem, idejama, radom i stvaranjem.

Ako to nije posljedica posla sa drzavom, razne politicke kombinacije i poslovi 🤔, prenamjene zemljista i mesetarenje njime, privatizacija na HR nacin zadnjih 30 g. 🙃 . Naravno sve po “zakonu” 😉

Nekako mi se cini da je jako veliki postotak od tih 1% bas u tom drugom segmentu, ali eto sto je tu je.

• D_artagnan
    • March 8, 2023 at 8:05 AM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

Tako lako mogu će se ovo čudo i ukine, jer državi 50 milja eura poreza na kapitalne dobitke ne znači ništa...

Ti si optimist. Zašto bi se ukinulo? Je li netko o tome negdje vodio raspravu u smislu za i protiv? Ili će Plenki doći na ZSE i spontano tijekom boravka odlučiti da to treba ukinuti, tek tako, samo tako će odustati od tog novca. Kojim povodom i s kojim pobudama? Samo zato što to nama nazočnima na forumu odgovara?

Sa kojim pobudama??

Pa recimo da zainteresira opcenito stanovnistvo za trziste kapitala, da ekipa malo nauci da se moze Investirati i u kompanije ciji budes suvlasnik pa onda preferiras kupnju tih proizvoda od tih kompanija ciji si suvlasnik, a ne da se samo ulupava lova u beton.

Da ekipa skuzi povrat na kapital, koliki je povrat na , upravljanje rizikom, diverzifikacija između vise oblika imovine..

Ono tipa da ekipa skuzi da ako imas neke dionice vira, pa kupujes secer od svoje kompanije ako je cijena tu negdje, imas dionice zabe… pa imas otvoren racun u zabi, imas dionice t-coma… imas uslige od t-coma,, imas dionice saponije, pa kupujes proizvode saponije ako su cjenovno tu negdje… pa tako redom dalje.. a onda kak te neka kompanija zahebe, iznevjeri sa vođenjem i upravljanjem onda jednostavno ih bojkotiras i radis kontra reklamu, oa nek se misle kako ce poslovati.

Iako cak i porez nije toliki problem nego pravednost, da mozes prenjeti u sljedece godine dobit ili gubitak, ovako placas porez ako zaradis na dionicama, a sljedece godine ako si u minusu, tko te hebe, tvoj problem… to je velika nepravda, pogotovo za sektor koji je ruzican i sklon promjenama…

• D_artagnan
    • March 7, 2023 at 10:52 PM

Jesu negdje objavili koji,i su godisnje tog poreza skupili? Bilo bi pametnije da i gubitak mozes prenjeti u sljedecu godinu ili da ga ukinu da privuku nove ulagace…

• D_artagnan
    • March 7, 2023 at 9:52 PM

Da proda osobno obveznice 😅 ili da vidi jel radi

Salu na stranu, sad kad se izreklamnira kako su neke dionice odradile 30-50% YDT, a jos nisu ni pocele neki rast ….. da vidis kad ekipa krene sa kojim mil. eura iz stednje na ZSE 🤣🤣🤣

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • March 7, 2023 at 8:17 PM
    Quote from Milijarder

Inače pr

Quote from D_artagnan

Vidim ja da si ti spavao na satu ili markirao pa nisi u toku oko cega i sto smo pricali 😅

Kolega, je li vi to meni zabranjujete proširivanje i variranje teme koja se zove: "Ulaganje u obveznice", i usporedbu s drugim načinima ulaganja!? :) :/

I, Kolega probajte si naći slova s kvačicama na računalu!

A također Kolega, pitanja: kada smo mi to zajedno ovce napasali, da me tikate?

Pozdrav: ŠČ!

Display More

Pa da STE pratili sto smo pisali vidjeli bi da i ni ja nisam u obveznicama jer ima boljih prilika. Ali za one koji imaju u banci lovu ( a ima ih 35 mlrd.€) one su bolje nego imat 0%, ili da im banke poslje te iste obveznice uvale po 1% 🤣

Eto jeste sretni da se ne TIkamo 🤣, a ne pisem na kompu pa mi se neda zahebavat sa kvacicama, a mozda i nemam HR tipkovnicu 🫣

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • March 7, 2023 at 2:05 PM
    Quote from Milijarder

Biti će ovo takva pušiona, da će se orit nadaleko.

U zadnjih par dana uložio dodatno u SPAN, i već sam u većem plusu od vaših obveznica!

A vi čekajte da inflacija sve poždere, pa možda dobijete obezvrijeđenih par posto i smežuranu glavnicu, za par godina! ^^ 8o

Vidim ja da si ti spavao na satu ili markirao pa nisi u toku oko cega i sto smo pricali 😅

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D_artagnan
    • March 7, 2023 at 8:12 AM

E da apsolutno tocno, da nema EU fondova i novaca, bili bi u gadnom problemu jer nitko (ili samo malo njih) od sadasnjih ili ovi sto pretendiraju na vlast pojma nema o ekonomiji i funkcioniranju drzave.

I dalje ne rasciscavaju rashodovnu stranu proracuna da omogucuje rast gospodarstva da puni taj isti proracun 😒, rade samo automatizmom ono sto su nasljedili i mantra…. uvijek je drugi kriv

Mozda budemo imali srecu pa nas ti EU projekti donekle posloze 😀

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 6, 2023 at 3:44 PM

Nego svi ovi što su napravili gubitak u 2022. godini, nisam pratio šta su kamate na nove obveznice prošle godine inače skočile toliko puno ?

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 6, 2023 at 3:15 PM

To se onda vodi u SKDDu koliko dana je ova sada ekipa imala u vlasništvu obveznicu? Onda će dobit taj dio kupona na dan isplate za godinu dana?

Eto sad sam naučio nešto novo, nisam u obveznicama, pa mi ti detalji nisu bili poznati..

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 6, 2023 at 2:19 PM

Aha, tnx, sad mi je malo jasnija logika, tih omjera, iako je tamo to brutalno -10%… ajde 3-4-5% ali -10% je ono bas puno za obveznice

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 6, 2023 at 1:54 PM

Mašala 💪👌🤑🤑🤑🤑

A mi kalkulacije radili na 30k $ pa smo gledali koliko je to u odnosu na cijenu dionice. Sa ovakvim vozarinama necu nista ni napisati. Oni koji neznaju osnove matematile i logike… jbga.. nek kupuju za godinu, dvije dionicu 😎

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 5, 2023 at 4:32 PM

Zasto bi netko iole normalan onda ulozio je neki takav fond koji mu moze donjeti toliko veliki godisnji minus za nesto sto bi trebalo biti relativno sigurno ulaganje. Neznam jel ikada neke godine u proslosti bio toliko veliki godisnji rast, od 10tak% godisnje 🤔 koliko im je pao?

Cak im i rizicnost fonda pise kao 2… jako mala ahhaha,

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • March 5, 2023 at 12:57 PM
    Quote from Junius
    Quote from D_artagnan

Jel ima netko strucan tko bi mogao objasniti kako se mogu dogoditi takvi padovi??

Kad kamatne stope na državni dugi rastu, onda postojeće obveznice gube na tržišnoj vrijednosti, kada kamatne stope padaju, onda postojeće obveznice dobivaju na vrijednosti.

Znači nakon ovih državnih što su sada izbacili po 3.65%.. ako izbace nove na jesen ili sljedeće godine po 4.5%.. ove sada postojeće će kao vrijedit manje? wtf. Kako, šta će kao ekipa ići proidavati samo zato što su izašle nove sa većim kuponom?? Pa ako ostanu unutra dobit će i dalje tih 3.65% godišnje

Na ove konkretno sam mislio redom su napraivli poštene minuse u 2022. a kad se pogleda u portfelj.. niš posebno osim obveznica... i takav minus slože??

https://hrportfolio.hr/prosirena-tecajnica#obveznicki-fondovi

1. Privacy Policy
  2. Kontakt