Baš gledam svega 15 naloga na prodaji kod VLEN.
Posts by D_artagnan
-
-
ima ZABA i hrvatske od kuda to ?
zadnji put kad sam gledao nisu imali, imali su samo global
budem skicnuo
edit: btw pricam o mobilnoj aplikaciji
Imas ZB trader za HR, i ZB Global za vani, gdje imaju od SAXO sucelje i support..
-
A zbog takvog zmirenja i imamo poprilicno nekretnina u vlasnistu fizickih osoba. Ljudi su radili i stvarali. I to super nekretnine.
Sudeci po sada sadasnjim placama, cijenama i svemu oko gradnje, jako malo ce ekipe napraviti nesto novo, svoje nazalost. Hbga
ako je ovakvo stanje s vodovodom i u glavnom gradu, predmnijevam da možete to u svojem razmišljanju prenijeti na cijelu državu,
imamo mi projekat, Uređena zemlja,
samo bi trebalo možda malo dopuniti,
Uređena zemlja hahahahaha,
kao da ga je pravio bivši ministar Lovro Kuščević i pomoćnica mu žena
A ono, u glavnom gradu i na dostupnost vodovodu je cirkus da to nije sve uredno i funkcionalno..
Iako van gradova, ako nema vode, a netko zeli su napravit kucu za zivot, zasto nebi mogao.
Jbga snađi se napravi sternu kako su ljudi nekad radili, jisi imao ni vode, struje, kanalizacije i isto su zivjeli za to vrijeme ok.
Glupo je ogranicavati nekom da si napravi kucu na terenu koji ima, koji je nasljedio. Zamisli situaciju da imas teren koji se vodi kao pasnjak, livada, maslinik, imas cesto do njega i sad ti ekipa uhljeba koja određuje gdje se moze graditi ili ne, kaze e nemoze, to nije gradevna zona… mozda promjenimo kad se izgraei postojeci tereni.. naravno koje je pokupovala umrezena ekipa i onda to dila 10x skuplje. A od tebe kupi taj pasnjak, livadu, kamenjar koji ce kad uhvati prebaciti u građevinske parcele..
Opcenito je zalosno da se isto gleda gradnja prve kuce za zivot i osobnu upotrebu ili da se rade apartmani, 5.kuca, stanovi za daljnu prodaju. A onda kao neki poticaji preko APNa koji je zivi cirkus, samo da nabije cijenu kvadrata
-
A cuj ameri su po valuacijama raznim komapnija (ne mislim brodara) napumpani bas poprilicno. Sad im je ukraina i rusi izgovor da se malo srede 🙃
-
Ide po nominali? 🤔😀
-
kao da je Lonza preuzeo ulogu Cerpa, ne čeka se ni njemu izgleda obećanih p€ura nekada
to je kolega jucer napisao.. a tko zna sta je, mozda odrzava cijenu nisko dok rijese cerp 🙃😅 valjda ce brzo rjesiti cerp tog tereta
-
A zbog takvog zmirenja i imamo poprilicno nekretnina u vlasnistu fizickih osoba. Ljudi su radili i stvarali. I to super nekretnine.
Sudeci po sada sadasnjim placama, cijenama i svemu oko gradnje, jako malo ce ekipe napraviti nesto novo, svoje nazalost. Hbga
-
Ajde da vidimo i to kako ce izgledati, ponuda/potraznja, cijene 🤔… u nekim turbulentnijim vremenima, interesantno mozda za prebacit iz dionica u obveznice na neko vrijeme, recimo tamo 2008. da si prebacio sredstva na 2-3-4 godine u obveznice
-
Ma nema se sta graditi bez dozvola, i ako se treba legalizirati onda bi to trebalo visestruko naplatiti.. da ti se ne isplati.
Ali poanta je da se isto tretira onog tko bi radio kucu sebi za zivot i drugog koji to radi kao biznis ili za prodaju dalje. A svi oni koji rade na tim planovima, lokalni šerifi, ekipa koja radi na izdavanjima dozvola, oni su direktno krivi za sve ovo sto se desava.
-
Ma neznam šta bi rekao, ovi koji donose urbanističke planove i određuju gdje će se graditi, a gdje ne u biti rade problem i nabrijavaju cijenu jer sužavaju drastično izbor građevniskih zona i onda sve cijene dostupnih terena lete u nebo. Naravno onih terena koji njima odgovaraju.
I onda imaš brdo nelegalnih građevina. Jer su u područjima gdje nije dozvoljena gradnja, jer je eto netko odredio da tamo mžeš samo kupus posaditi
Drama u Istri: ‘Srušit će nam kuću, a nemamo kamo. Imam troje djece, nezaposlena sam...‘Državni inspektorat naložio je rušenje kuća na poljoprivrednom zemljištu u predgrađu Pulewww.jutarnji.hrI onda imamo situaciju da imaš nasljeđen teren uz magistralu ispod velebita i nemoš niš graditi jer to nije građevni teren, urbaniziran iako imaš magistralu uz teren. Sva sreća da su ljudi pred 40-50-60+ godina nešto izgradili pa imaju, jer ubuduće će malo njih naših raditi
-
Uf što nisu radili više tankera u 3. maju
-
Sad sam miran, pokupilo me tako da sam sa ulp zasad raščistio, vragu malo plus cca 60 posto.
Naravno da čekam priliku i evo me opet nazad. Dobra dionica!! Sretno imaocima u daljnem rastu.
A šta ćeš upet nazad unutra trčat za dionicom ?? hbga, nekad treba znati biti i strpljen, spašen
-
Da, to je problematično i jako manjkavo kod ovog zakona, da možeš prenositi u sljedeću godinu dobit ili gubitak, onda OK
-
Po tome se vidi koliko je to sve umjetno prenapuhano sa cijenama kvadrata.
Imas imovinu koja je nefunkcionalna i ne donosi ti profit, osim sto se nadas da ces je jednog dana imati nekom prodati po vecoj cjeni nego si kupio 🤔
Nije li i dionica(kripto) takva? cekas da je jednog dana nekom prodas po vecoj cijeni nego si je kupio?
cak ti donosi profit veci ak stavis podstanare unutra nego sto sto dobije od divke.
Pa je, samo nije ista klasa i potreba.
Dionice, štednja, ulaganja u dionice ili nekretnine, kao i prva nekretnina.
Na isti način možeš reći da će oni koji imaju $$$ pokupovati sve u supermarketima, tako da dođe do nestašice i dizanja cijena pa ovi sa malo neće moći su priuštiti najosnovnije za život jer ne mogu platiti visoke cijene.
A imati gdje živjeti, tj. prvu imovinu bi trebalo biti neko pravo da si ekipa može priuštiti sa nekim normalnim primanjima. Inače neće na dobro završiti
A ovo kad prodaješ strancima nekretninu, tu se slažem da treba prodati maksimalno što se može. Jedino onda svoje građane ubiješ, onemogućiš im život, jbga.
-
Ajde fino, presli i 17k 😎
-
Da, nesto kao 13. Placa 😉😀
-
Uh ti bas sad nabio iznos 🤣, mislim ako imas godisnje 100k eura dobiti da platis porez, onda je najmanji problem platit taj porez 😅
Poanta je da se za ove sitne iznose do ajmo reci 1-2k eura dobiti ekipa ne zahebava sa zbrajanjem, izracunavanjem i da se ekipa nauci trgovati i pristupiti trzistu kapitala od straha za placanje poreza i na par desetaka eura dobiti, jer ti samo radi tlaku i ovima u poreznoj, a koristi nikakve za drzavu i proracun
-
Jel to Manolić 🤔
-
Ne znam kolege za vas, ali ja sami si kupio "iPhone 14 pro" 8500kn....
Ima se, moze se 🤣
Da si kupio recimo brodare, na jesen si mogao mozda i 2 ajfona kupit, ako vozarine budu kako mislimo 😅
-
Ma to netko stavio na babino ime neku lovu koju ce nasljedit, pa dobio od babe u nasljedstvo, a kako ja baba zaradila, aj ti nju pitaj kad ode… 🙃