Vidim da su digli cijene svi iako nema poreza na panele 😒, koriste priliku …
Posts by D_artagnan
-
-
Najžalosnije je da to rade drugi, da nije neka naša ekipa u našoj zemlji iskoristila potencijal
-
Bas su ameri svjetlosnim godinama ispred nas, stigla im izvjesca, i sve se zeleni ko
https://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,…NK,GOGL/view/v1
Ovi Ameri su ludi ko šiba!!
Pa se ti snađi u toj džungli.
jJučer, krah danas nebo hahaha,
tko njih jos prati 🤣🤣🤣
-
aj dobro da se smirilo. Nažalost odnjelo i dosta života, i poznatih mlađih nažalost
-
E otpor dok linija nepukne, sto se i desavalo 🙃
-
Je ilegalno, al mozes stat prespavat kad si umoran od voznje, neces umoran vozit 🫣.
Al prava svrha kampera i je sloboda da ides okolo istrazujes…. Jest da je neisplativo destinaciji jer nista extra ne trosis. Zato i treba uvest takve dnevne dozvole, da te dođe isto dali si u kampu ili samo zujis okolo..
-
Neće samo ona pobrati vrhnje
-
A komedija, a možda ćeš plaćat ekološku taksu kad odeš sr..t na WC pa će bit pol eura pišanje, euro, sr..e
Možda uvedu dnevnu vinjetu koju će osoba morat platit kad ode vam svog mjesta, države...
Iako je meni blesavo da do sada još nisu uveli neku vrstu digitalne dozvole/vinjete za kampere, da se ne desi da dođeš kameperom i 15 dala lagano do juga, a nigdje nisi bio u kampu.
Jer realno zato i imaš kameper da si slobodan i da istražuješ prirodu krajolik, uživaš. Bilo bi logično da kad dođeš u državu da moraš imati plaćeno XY eura na registraciji za 7 / 10/ 15 dana, pa ako odeš u kamp to ti se odbija od tog plaćenog, ako si vani, onda si pokriven sa tom plaćenom dozvolom/vinjetom.
-
Jel radi ekipa nesto na podrucju ovih modrenih mini kucnih vjetroelektrana, vidim po svijetu se to dosta kemija, a mi hvala bogu vjetra imamo duz cijele obale
-
e ali zato i rade za taj minimalac da izbjegnu porezne skare, ostalo ide u kesu logicno, hbga…
Sto vise stisces ljude, oni vise izbjegavanju to stiskanje, jednostavno, a na nasem podrucju jako dobro izvjezbano i razrađeno
-
Jel netko pratio kakav je obracun placa u EU?
Ono dali se ugovara bruto, neto… imaju li 2 bruta kao mi?
Ima li neki pregled, statistika na jednom mjestu?
Iako mislim da grijese sto neoporezivu osnovicu ne gledaju dignti ozbiljnije, jer prakticno sa tim ce i dignuti placu onima sa najmanje. Bar na 650-700€
Vjerujem da vecina njih isplacuje do te granice kako bi izbjegli porez, a ostatak u kesu ide 🤔
-
-
Kako nije bila korekcija, 2016. si imao i za ispod 12-13€ 🤟… a bome bilo ju je i po 500€ tamo pred 15-tak godina.
Sad je tu na 50% od NAV-dug, taman da si na miru da ako padne znas da nekom gori za kes, a moze se i polako skupljati za divku koja je sada cca 10% na ovu cijenu i cekati da se izravna sa nekom fer vrijednosti.
Iako bi ja dalje da mi isplate divku u dionicama nego u kesu, samo za porez koji cemo svi skupa platiti mogu skupiti preko 10k komada. Za komplet divku preko 100-120k komada, pa da vidimo gdje ce cijena dionice 💪
Recimo za svaki kvartal 1 dionicu na 10 koje imas 👌, to je 4% godisnje kada su dobre godine i dosta.
Ja to gledam kao da imam priliku kupit dobru nekretninu u pola cijene 😀
-
Sad kad imaju viska love u proracunu, jesu sta smanjili ta zaudzivanja u novim obveznicama, trezorcima, da se smanji ukupan dug?
-
Neka oni srede obračun plaće odmah da se dogovori sa poslodavcen Bruto i od toga oduzimati što treba, odmah uplatiti kao i sada i onda da svatko vidi koliko na što odlazi od isplate poslodavca...
Ne ove gluposti bruto 1, bruto 2???
-
Ono, okupi se ekipa koja ima $$$$$ u jednu malu općinu i uvede porez od 0% kao monako, monte carlo...
-
Šta prirez nije od grada, općine gdje živiš, a porez na dohodak ide u državni proračun? pa se dalje dijeli svim potrebnim i nepotrebnim općinama i gradovima..
Ako su porez+prirez sredstva lokalne uprave... čemu onda jedno +drugo?
-
Da, samo je ATH bilo i na 2.50, 3, 3.50, 4€, ..... sad je pitanje samo gdje je sljedeći ATH i kad će bit, ovaj kvartal, godinu?
Sa parsto eura možeš kemijat pa probat izać, ući ali za malo veće količine je malo puno teže
-
njah, ono svakakve budalaštine se serviraju...
A ove stvari bi trebalo biti svaki dan na TVu, i u lektiru uvesti da djeca vide i nauče kako je bilo nekad i sad...
Bio je najuspješniji direktor u SFRJ. Radnici su tad vikali: Vratite nam AntićaU SAMO jednom danu u firmi SAS krajem osamdesetih Stanislav Antić, direktor, podijelio je ključeve za 73 stana i potpisao tri kredita za kuće svojim radnicima.www.index.hr -
Izdvojiti cca 800 000€ za dividendu se nebi ositilo a na trenutnu cijenu dionice bi bia lipi povrat i napravilo bi dar-mar.
Ovi se bore da ne propadnu i razmišljaju o dokapitalizacijii, vi da isplate neke bijedne dobiti iz prošlog razdoblja. Pa te pare su davno isparile već
Te price o dokapitalizaciji su za daljnje prosirivanje flote, za sta bi iskoristio ta sredstva ako ne prosirujes flotu?? Pa i ovako je sve 👌.
Ostaje za cekati dali ce proci ovo sa EU fondom za subvenciju el. trajekta 😀, kada se o tome odlucuje?