1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • June 28, 2023 at 5:20 PM
    Quote from Shogun

Cini mi se da ovdje medju mizebiti buducim ulagacima nastupa ocaj jer nikako da udju jeftino....

Pazi ovo iz najave dokapitalizacije:" ako je predlozena cijena MANJA od obavljene cijene, ulagac NECE upisati predlozeni broj dionica...."

Pa ako ja zelim upisati odredjeni broj dionica kako se osigurati da ne izvisim?? Pa stavit cu maximalnu cijenu ponude 60eura....

Po ovome se vidi da je sve napravljeno da se upise po vecoj cijeni, lako moguce da pada poslije dividende nece uopce biti...

Gotovo sam siguran da ce se ici u dalju obnovu flote s novcima iz dokapa.

A da malo pobrkali planove, ocekujes da poslje divke udes jeftinije, a i kad prode div day, cijena padne, ovako prc

• D_artagnan
    • June 28, 2023 at 2:25 PM

Puno upitnika zasad.

U svakom slučaju odlična ideja ako će sa tim + onim na računu isplatiti novogradnje da nema kredita i kamata... a nek to što bi ošlo na kamate kroz xy godina daju nazad kroz divku 8)

Da vozarine nisu za poželjet, niti plove po tim trenutnim ;)

• D_artagnan
    • June 28, 2023 at 1:56 PM

Znaci po tvojoj matematici, ovi koji ce uci ce napravit svjetski zaheb 🙃

Hm,a mozda ti je ta matematika il formula jednostavno kriva 🤔

Moja matematika je da je ovo zlatna koka i da zbog toga to rade da se dobro pozicioniraju, jer nece sigurno svi mali uzeti po ovim jeftinim cijenama 😉

Quote from hugh
    Quote from Moller

ako bi čisto matematički gledali, najbolje bi bilo prodati sve dionice i sačekati pred sam dokap i onda kupiti natrag, neće to prema gore, jer su ovi glavni toliko zaljuljsli barku, kao da žele da što više trećeg ešalona popada u vodu, a u tome će i CERPove nekim "čudom" dobiti pod svoje gosparske skute,

ja naime već duže nemam ove dijonice, baš upravo radi takvih netransparentnih muljatora

matematički gledano netreba tu puno matematike da bi se uz ovakve vozarine izračunalo da tu nema matematike koja ukazuje na zaradu a bez tog nema matematike za rast cijene plus razvodnjavanje.......ako se uz tu matematiku pogleda i kretanje cijena dionica brodara vani zadnjih par mjeseci matematička računica još je lošija.....s tim da brodari vani koji padaju mjesecima a atpl ne, imaju bolju matematiku ugovorenih brodova.......pa matematika vrijednosti cijene brodova u padu i rastućih kamata....

matemetika je tu prilično jasna, jedino neznam jesam li pri ovom upisu spomenuo matematiku :D .......

nema tu pozitivne matematike bez visokih vozarina koje se ovdje več odavno ne spominju a glavni su, najbitniji i jedini relevantni izvor dobiti ili gubitka poduzeća pogotovo u pogledu potencijala za buduće dividende.......bez vosokih vozarina na duži period potencijal je samo u pretakanju iz šupljeg u prazno uz potencijal pada .......

samo divka, divka i divka a od čega će se nagodinu ona isplačivati?.......

Display More

Znaci po tvojoj matematici, ovi koji ce uci ce napravit svjetski zaheb 🙃

Hm,a mozda ti je ta matematika il formula jednostavno kriva 🤔

Moja matematika je da je ovo zlatna koka i da zbog toga to rade da se dobro pozicioniraju, jer nece sigurno svi mali uzeti po ovim jeftinim cijenama 😉

Jedino su me zahebali jer sam mislio od divke pojacati poziciju po nizoj cijeni od sadasnjih, al sad kad nece pasti, onda jbga 🙃

• D_artagnan
    • June 28, 2023 at 1:40 PM
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from Sheki
    […]

Meni jedino to ima smisla.

Kako se tamo neki mali bezobraznici mogu ujediniti i pokušati uzeti dio zlatne koke. Kakve lopine

hahahah, da i meni to palo bilo u oko kao potencijalni razlog 🤣

Quote from LeoNT

Radimo dokap ali vam necemo reci za sta nam trebaju novci. Samo vi nama uplatite pare. :-/

Može li se nekako doći do pojašnjenja razloga dokapa ili tržište mora špekulirati o tim razlozima?

pa valjda bi trebalo u ponudi biti napisano i razlog kad je naprave, zbog cega se ide u dokapitalizaciju 🤔

Quote from Laudator

Ima li snage i volje za sazivanje Izvanredne i pedaliranje Uprave?

pa kolega ima dosta punomoci da zatrazi malo detaljnije razloge i namjere 🤔

• D_artagnan
    • June 28, 2023 at 10:13 AM

Ok je da svi postojeći mogu upisati i pojačati pozicije, pogotovo sad kad dođe divka.

Očito je da je ovo sada odlična cijena dionice kad nekom namještaju da se pozicionira bez da puno digne cijenu, jer nebi ni mogao ući unutra ozbiljnije na ZSE.

Šta misle sa tim iznosom dalje financirati :/, budući da na računu i već sada ima poprilično $$$$$ refinancirani krediti, plaćeni novi brodovi u dobrom postotku...

Quote from Manu
    Quote from Sheki

Dogovoreno s fondovima?

Nema smisla jer koliko vidim mogu sudjelovati samo upisani dioničari na datum 28.7.

Lako kupe do tada, ...

Ali ne piše koliko možeš na postojećih upisati, na svakih 100 recimo max 25 ili je dovoljno imati jednu pa upisati 100.000 :S Što je komedija :D :D :D

Jel bilo priče o tome, koje su namjere sa svim time na GS ? Ide sve u plaćanje novogradnji da se ne uzima kredit za zatvaranje svega ? Nešto novo se planira?

• Birtija

• D_artagnan
    • June 27, 2023 at 5:52 PM
    Quote from verdi

srećom pa u americi nikada nisu ubili svog predsjednika. sve je to ista banda sa istoka ili zapada ali barem malo neke forme i suštine bi valjalo sačuvati. uz današnje tehničke mogućnosti lažiranje izbore je vrijeđanje zdravog razuma birača. ovakav politički sistem je potrošen. i sam winston churchill je rekao: kad popričate sa prosječnim biračom 5 minuta shvatit će te zašto je demokracija promašen sistem.

Da, zato je bolje da bude kao u sjevernoj koreji, rusiji…. gdje ekipa zauzme drzavu pa se mos hebat 🤣🤣🤣🤣

Jos nisi otisao u te demokracije zivjet 🤔

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • June 24, 2023 at 2:08 PM

Ma mislim da je to dogovoreno interno da se mogu “casno” povuci iz ukraine, buduci da je samo pitanje mjeseci koliko ce sve dugo trajati u ukraini. Pa bolje se tqko povuci nego da ih razvale na ratistu.

Buduci da ukraina ima bezrezervnu podrsku modernog razvijenog svijeta, ne preostaje rusima nista drugo nego prigrist govno.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • June 24, 2023 at 8:09 AM

Klasicna prica, nema besplatnog rucka, sve oruzje ce doci na naplatu jednog dana kao i kod nas 90-tih.

Ali ne pomoci jednoj zemlji koju je druga susjedna bezobzirno napala i izbombardirala zbog “ugrozenosti “ mozda 30% svog stanovnistva je isto bolesno.

Sad je samo pitanje kako ce se rusija izvuci iz sranja koje je napravila da ispadne da nisu usrali motku. Vjerovatno ovim unutrasnjim međusobnim turbulencijama i previranjima koji ce sada usljediti, pa kao moramo se povuci u svoje granice iz ukraine.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • June 20, 2023 at 9:58 PM
    Quote from Zlatek
    Quote from Lynx

To ti je gornja granica uobičajenih klasifikacija, zar ne (par je definicija koje blago variraju), u biti već početak mid-cap po nekoj glavnoj.

Small-cap su u klasifikaciji tipično od oko (USD) 300M do 2B https://www.investopedia.com/terms/s/small-cap.asp

Što znači da ih imamo već nekoliko. Najnoviji među njima Končar D&ST! (pa na dalje sve kao Podravka, Valamar, Plava laguna itd.). Dakle ima ih i kod nas nekoliko, raznolikih.

Ispod toga su micro-cap, to su većina hrvatskih dakle (sve od Saponije na početku, preko Auto Hrvatske, Spana, Medike i drugih zanimljivih i manje zanimljivih, raznoliko društvo po svemu, od industrije na dalje)

A onda ove najmanje, do 50M zovemo nano-cap i čak među njima može biti nešto zanimljivo (najljepši primjer kod nas Jadroagent).

Mi imamo i mid-cap (2B do 10B), ali neobične za tu kategoriju (free-float, likvidnost): ZABA, INA.

Ono što nemamo su čak niti large-cap (10B do 200B) a koje nisu nemoguće ni jako čudne za državu naše veličine, i posebice ne mega-cap (preko 200B) ali koje su i tako rijetke i više američka i razvijenog svijeta stvar.

Sve ove kategorije su zanimljive nekome. Istina da small-cap tim “sofisticiranim investitorima” ponajviše ali i micro-cap su fora (a mainstream najviše poznaje američke mega-cap, eventualno po koji large-cap, ali ne treba to podcijeniti, neke i od mojih najdražih su baš među njima, na raznim mjestima se mogu naći dobre stvari, i jako ovisi o investicijskom stilu, moj više “quality” pristup ima baš tendenciju gledati starije i dokazane stvari a takve recimo na USA tržištu rijetko kad mogu biti baš male kompanije, za naše pojmove, mogu biti manje za njihove).

Display More

Dobro je malo maštati, ali ništa od toga. Srani investitori traže likvidnost jer ne žele ući u poziciju s većim iznosom a da onda ne mogu izaći.

Nema više Plive, Ine, Zabe, ...

Kad bi domaći fondovi (otvoreni i mirovinci) jedno godinu dana intenzivno trgovali da se digne likvidnost možda bi se netko zainteresirao...

Display More

bit ce likvidnosti kad dionice dođu na neke normalne vrijednosti 👌

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• D_artagnan
    • June 15, 2023 at 10:17 PM

Jel netko proucavao koji ETF u EU ima ove firme? Tj, dali ima takaf ETF?

Nevjerojatno do čega se dovela Europa: ‘Od ovog rata profitiraju jedino Amerikanci! Samo pogledajte Poljake...‘
    ‘Ne možete samo ispružiti ruku i pritisnuti neki gumb. A svo voće koje visi na nižim granama već je ubrano‘, kažu šefovi iz obrambene indsutrije
    www.jutarnji.hr
  • Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • June 14, 2023 at 6:51 PM

Daleko je kraj godine, budu oni još uveli porez na porez za extra profit :S

• D_artagnan
    • June 14, 2023 at 6:49 PM

Istina, da je cijena atpl na valuacijama KODT, onda idem na ono manje cikličko...

Al kad je nešto izrazito ciklično na popustu onda ^^ , jbga volim takav šoping 8)

• D_artagnan
    • June 14, 2023 at 5:45 PM

Bome ako atpl divka se bude reinvestirala natrag.

Nek ode samo dio, recimo 4-5 mil.€ natrag u dionicu 🫣😳

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • June 14, 2023 at 5:42 PM
    Quote from amerikanec
    Quote from plavi01

Ista cijena atpl/adris a izlaz iz šupljeg u prazno. Konstatacija igrača ispred je u redu. Amerikanec kakvi su rezoni da to pišete.

Procjenio sam da mi je sigurnije profitirati ukupno 8% ukoliko istrejdam 4% na Atpl kao dns(ulaz 57-59.80 izlaz) te kupim Adrs2 na 59.40 i uzmem divku 2.35€ sto mi daje isto 4% jer s obzirom na niske vozarine ne ocekujem znatniji rast Atpl do 4.kvartala a do tada ce i turisti odraditi neki svoj prirodni rast s obzirom na rekordnu sezonu te tada procjeniti i eventualno kupiti ponovno Atpl🙂

e da, valjda ce bit rekordna 🤔, da nebi spremali razanj, a zec u sumi 🫣

• Ulaganje u obveznice

• D_artagnan
    • June 13, 2023 at 5:51 PM
    Quote from Roki

A kako mali investitor puput većine nas sa do 100k eura kapitala može doći do nekih zanimljivih obveznica osin kad HR izda narodnu obveznicu. Što je sa njemačkim, mađarskim i sl. Ili napravit račun na interactive brokesr ili sličnoj platformi itražiti obvezničke fondove?

5 godina investiram u dionice, nekakav sam value investitor, o obveznicama nikad nisam razmišljao niti su me zanimale, ali možda nebi bilo loše 10-20% portfelja odvojiti za nekakve zanimljive obveznice sa 5 ili više % prinosa?

Samo ako kupis preko fondova koji imaju obveznice, onda se mozes gadno i opeci i popusiti lovu, pogledaj obveznicke fondove na hrportfolio koliko su roknuli prosle godine…

Jedino da uzmes i vani ovako kao ove nase pa ih drzis do dospjeca…

Inace bi bilo pametno da nasi izdaju jos jednu slicnu sljedece godine, opet na 2 godine.. tako da ekipa koja zeli u to stavit lovu ima mogucnost, da im svake godine jedna isplata dolazi i to sa kamatom boljom od onog sto nude banke, a mogu prodat kad zele preko burze. Nek se ekipa uci bar nekim osnovama investiranja…

• D_artagnan
    • June 13, 2023 at 5:43 PM
    Quote from safarick

Baš me zanima čisti li ovo trezor za ekipicu iz uprave..

Nek pocisti do 100-150€ 🤣🤣, i tako fondovi pocinju kupovati kad to postaje zanimljivo i odleti, jel tako budfox 😅🫣

• D_artagnan
    • June 13, 2023 at 2:12 PM

Da, pogotovo sto dobit i prihodi ovise o svjetskim kretanjima i vozarinama, a ne toliko drasticno o sposobnosti uprave da unaprijedi prihode zbog boljeg proizvoda ili poslovanja…

A kad su bile godine krize i minusa od poslovanja pred 10tak godina onda nije bilo malusa za upravu sto su bili takvi rezultati..

Iako je tako sa svim firmama kod nas i vani, kad je dobro onda su svi sto vode zasluzni i zasluzuju bonuse, al kad se posluje u minusu sa gubitcima, onda nije uprava kriva, nego je takav sentiment i vanjski utjecaji 😒

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • June 13, 2023 at 7:29 AM
    Makarska je betonizirana. "Odlazim. Svađam se oko ručnika, nema dalmatinske duše"
    MAKARSKA je odavno postala sinonim za divlju gradnju, betonizaciju bez plana i preveliku stanogradnju. Već dvije godine traju izmjene prostornog plana, no i…
    www.index.hr

Kako je ovo moguce dolje ??…..

"Možda to najbolje pokazuje činjenica da e-visitor pokazuje jedne brojeve, međutim naši podaci nam pokazuju da imamo otprilike 10.000 kreveta u gradu, a od toga je samo nekih šestotinjak prijavljeno u komercijalne svrhe, što znači da nekih 9000 kreveta pokazuje nelojalnu konkurenciju lokalnom stanovništvu",

Ajde da je 20-30% neprijavljeno, na crnjak, ili za osobne potrebe obitelji… ali ovo je komedija 🤣🤣🤣

• D_artagnan
    • June 12, 2023 at 2:09 PM
    Quote from Laudator

Opa! 8)

https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4887

jel bilo kada ovakva obavjest na ZSE, ja se ne sjecam da je duonica u segmentu promatranja zbog isplate divke ? Ahahahhahahaha

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • June 10, 2023 at 10:41 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Manu

A od čega bi se ovako ambiciozan plan trebao financirati? Ups! Nije valjda od poreza na nekretnine? Ili će se dodatno povećati porez na dohodak za svaki slučaj. A možda će i altruistični porezni obveznici ostatka EU preko fondova velikodušno financirati obnovu i hrvatskih nekretnina.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ejasna-15344488

Znači netko bi trebao platiti porez na vlastito vlasništvo i svoju nekrentinu koju je već platio, da bi nekom drugom džabe gradio njihove nekretnine. Kao u doba Juge, imaš kuću vrati stan.

Manu dakle priznaješ da porezom na nekretnine drugi porezi neće biti smanjeni ? Ma zamisli ti to.

Ovo i meni prvo palo na pamet, uzali bi svima pa onda da daju nekome da obnovi, ahahahahahaah

A stvar je vrlo jednostavne matematike, imaš godišnju uštedu XY, toliko je investicija u energetsku obnovu i znaš koliko ti se isplati i za koliko ćeš isplatit ulaganje u svoju kuću, zgradu... + što podižeš vrijednost objekta.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt