Ha mozemo gledati ocjenu ustavnosti, al kao da je to pomoglo lencu i ostalim prosle godine
Posts by D_artagnan
-
-
Hm, sve ima svoje pluseve i minuse. A mozda da bude samo OIB ili sifra investitora kao SKDD broj i da bude javno?
-
Ma cirkus zivi… opcenito da na benzinskoj mozes kupit nesto van goriva i stvari za auto + kava, sokove je van svake pameti. Jos fali da u konzumu, kauflandu kupis benzin il dizel onako uz blagajnu na akciji 🤣🤣🤣 il da u pekari uz kruh kupos karnister goriva 💪🔝
-
Ekonomist za N1: Banke zgrću profite dok štediše gube. Sabor to treba ispitatiBanke dižu kamate na kredite i ostvaruju veliki skok dobiti, ali ne dižu kamate na štednju. O tome se raspravlja i na EU razini, u Velikoj Britaniji je…n1info.hr
Ovo neide pod extra dobit, kao sto su prosle godine oporezovali sve i koji nemaju vezu sa koronom i ratom u ukraijini. 🤔
-
Gledam ove poplave sad u Sloveniji i stete koje su na nekretninama… nadam se da necemo imati priliku osjetiti kako je to kad ti nekretnina strada u pozaru, poplavi, potresu… a realno sve je to sto se moze desiti.
Iako mi nisu jasni oni koji rade ili kupuju nekretnine kao investiciju, tj. Vise nekretnina na istoj lokaciji, ako se ovako nesto desi, ostanes bez svega ili sa velikim stetama 😕
Iako kad ostanes ovako bez recimo druge ili X nekretnine svi ce reci ajme, uf, jadni ljudi… a ako si umjesto kuce, vikendice, apartmana recimo tokom zivota investirao u neke dinice, gro ljudi ce reci a tko mu kriv kad se kocka, dinice su rizicne, trebao je biti pametniji 😒
-
Mozda ce biti zanimljivije pogledati tko je uzeo, da se vidi ako je nekome bilo prebacivanje
-
Kod nas fali i medijske pokrivenosti tržišta kapitala pa prosječnog čovjeka ništa ne potakne da krene razmišljati u tom smjeru. On kad bi nešto “investirao” zna samo za beton. Nije mu previše blisko da ima i drugih opcija.
Opći mediji skoro ništa, ali niti “poslovni” nisu baš nešto puno informativniji od pukog prenošenja čime se trgovalo na burzi danas, i koliki prihod/dobit je netko objavio u izvješću koje je upravo izašlo.
Kod nas nema vijesti poput ove https://www.cnbc.com/2023/08/03/ama…eport-2023.html - dakle , očekivanja, iznenađenja, razočaranja, ništa takvog, samo suhoparno.
istina, nema nista gdje bi se raspravljalo o razlicitim tipovima ulaganja, rizicima, prinosima… da se prica malo o parametrima, sektorima, pa da se odrade analize da se ekipu malo zainteresira..
-
-
A sta bi se trebalo desiti da se ne onesposobi ? 😀
-
Bome ova godina bi mogla biti rekordna za HEP i proizvodnju struje iz hidrocentrala… koliko se napadalo kise ove godine, pa i sada u ovim ljetnim mjesecima, to bas odavno nije bilo tolike kolicine kise i vode mi se cini 🤔
-
A u što da banka reinvestira u svoju dobit, novi proizvodni pogon?
Zaba je krava muzara, najveća banka na prilično zasićenom i još uvijek dosta siromašnom tržištu.
Pravi veliki iskoraci bi podrazumijevali akvizicije u okolnim državama i konsolidaciju, ali to je daaaaaaleko.
Rast broja klijenata, kreditna aktivnost, širenje palete usluga, sve je to nematerijalno za Zabu u Hrvatskoj.
Zaba može/će rasti od jačeg kamatnog spreada, što trenutno vidimo, i to je to. Teško da bi joj AZTN dozvolio i neku akviziciju, osim možda nekih mikro banaka i drugih fin. institucija slične veličine.
Nevezano za Zabu, dividenda je po meni ono što bi trebalo očekivati od svake dionice.
To je osnovni postulat onoga da kupiš dionicu i nije te briga ako će se burza zatvoriti na pet godina, imati ćeš koristi od dionice.
Stalno ganjanje "podcijenjenih" dionica, uleti-izleti, sad će rast ovo, sad će past ono... Zamorno i teško, gotovo nemoguće.
Kupiti dionicu koja ima višedeseteljetnu povijest isplate dividendi, uz stabilnu cijenu, nema ništa ljepše.
*ovo nije nagovor na kupnju Zabe, nemam pojma kako posluju niti ih pratim u tom smislu*
Kako kome.
Meni nema nista ljepse nego kupit nesto debelo podcjenjeno i cekati da odradi rasi, pa pobrati vrhnje par puta na cijenu, kakva divka, kakvi bakraci.
-
Da, da, stize cca 7 mil. € na racune. Vjerujem da ce poprilicno zavrsiti i natrag.
Tko zeli u dokap bio bi lud da ceka i ne iskoristi ovu priliku 😅. Ja sam to odradio zadnjih dana uglavnom sto sam mislio, sad ako bude jos prosipanja, vjerovatno cemo jos iskoristit priliku sto se nudi 😎
-
Ovi u 3.maju da su pametni bi napravili projekt metalne konstrukcije za garaze i to radili za sve ove gradove uz obalu gdje fali parkinga zestoko, recimo nesto ovako..
-
Nek sve zatvore, isplate svakom po 100$ i ugase svjetlo 🤣🤣
-
Ocito je kako se kaze, prodaj na dobrim izvjescima, kupi kad svi nece 😉, ekipa je pobrala vrhnje jer je znala sta ce biti pa sad prepusta lopticu drugima…
-
Nisu cekali zadnji dan 😳😳😳
-
Steta da nisui brodare ubacili u tu listu 🫣
Sve je tu. Samo treba malo više skrolati da se dođe do njih. Sortirano je po veličini (market cap). Ovo je screenshot koliko stane na jedan ekran.
ne kuzim, gdje je link?
-
Steta da nisui brodare ubacili u tu listu 🫣
-
Pa svejedno tko preračunava, stvar je samo zamjeniti na onom tko je sve ovo i sastavio, par minuta posla
-
Inace bas malo proletio kroz ovaj novi zakon koji su donjeli… i gledam, pa koji kreten moras biti da sve jos pise u kunama ?!?!?!???. Ono wtf. Pa vec pola godine je proslo od kad nije kuna sluzbena valuti, donosis novi zakon i da,je u njemu stoji Kuna 😏😏😏.
Koja nesposobna Monty payton ekipa nama sjedi u saboru i kao nesto radi? Za koji k…c ih placamo tamo?
To bi trebalo sad sve njih tamo kazniti, kao sto bi kaznili i sve nas da u firmi stavimo glavnu cijenu kune a ne Eure.