Bome kad je bilo toliko komada protrgovano na kraljici ZSE
Posts by D_artagnan
-
-
di ode, doma il ga poklopio kupac
-
Definitivno netko kupuje, pa se stislo da ne ide gore cijena 🙃
iako da dođe netko pa im pokupi 🤣🤣
-
pa ja ne vidim u čemu je problem?
i ameri imaju zakon da napraviš tvornicu kod njih, pa možeš prodavati 🤷
da su nasi politicari sa mozgom, onda bi pred 25 godina to bio uvijet za prodaju nekih proizvoda unutar RH. Pa nebi bilo sve samo turizam i iseljavanje
-
Pitaj nekog jamca...
ne kuzim sto hoces reci
jamac nema veze sa kupnjom nekretnine, vec sa otplatom kredita
mislim da je mislio da taj drugi kupi nekretninu, a ti si mu jamac.. on ne placa, nego ti kao jamac 🤔
I tko je u biti vlasnik nekretnine, sta kazu banke i porezna 🙃
-
Pregovori oko snižavanja cijena su najobičnija prevaraPREGOVORI oko snižavanja cijena se odvijaju u tajnosti, građani mogu samo vjerovati na riječ vladi i trgovačkim lancima.www.index.hr
Ahahaha ovo kao da su mi procitali misli jutros.
Ka vlada ce sad dogovorit sa trgovcima da spuste cijenu 🤣🤣.
A nisu nista pricali da su se dogovorili da trgovci nabiju cijene preko sezone, ka bit ce masu turista i ajde nabijte cijene da zaradite, usput ce biti veci i PDV, razne trosarine, jbga građani HR ce popusit isto malo zbog vecih cijena, al jbgga.
A onda kad prođe sezona cemo ko fol ici u medije da je vlada ta koja je natjerala trgovce da spuste cijene 😅
Nego sta je bilo sa onim plinom za 1 cent, jel se sta istrazuje🤔, dize tuzba protiv odgovornih 🫣
-
Grlić Radman: Nisam namjerno sakrio milijuneMINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova je nakon otkrića Index Istraga da ministar Grlić Radman nije prijavio milijune kuna koje je dobio od tvrtke…www.index.hr
Koja je ovo fora, kao prenio vlasnistvo na odvjetnicko drustvo 🤣🤣🤣, ono ka nisam vlasnik koju godin7 pa onda opet jesam 🤔🤣🤣🤣
U svim ovim stvarima AI bi bila top, da trenutno izbaci i pretrese sve vlasnistvo, suvlasnistvo, tokove kapitala… al ne samo kod nas nego na svjetskoj razini, zasto da se bilo tjo sa tim zahebava, kad se to moze automatizirati da sve umjetna inteligencija odradi i poprati
-
NAV zadnje što sam bio gledao pred koji mjesec 20 eurića, a ekipa prodaje po 8,5
-
Steta da nisu na kraju stavili komplet HR zadnjih 20 godiina koliko se promjenilo 😏
-
Bas on kuzi di moze, di ne. Al moze do kosova i rusije 🙃
-
-
btw., još jedna tema za razmišljanje.
zašto kod nas doniranje nije više porezno stimulirano?
zašto država na taj način ne potiče bogatije sugrađane da se više angažiraju oko zajednice?
ja bi, iskreno, radije donirao, pogotovo ako mi to drastično može smanjiti poreznu osnovicu, nego davao političarima, da oni u moje ime de facto nekome nešto daju i onda se još naslikavaju 🤷
A kome donirao? Kladim se da bi svi koji imaju vise donirali svojoj zen8 koja ima udrugu za zastitu macaka i pracenje njihovog kretanja po HR i EU, pa sa tom lovom putovali okolo dok prate kretanje tih macaka 🤣🤣🤣
Hm, al nekako mi se onda cini bolje rjesenje maknuti porez u na rad, nema smisla dizat porez iznajmljivacima pa neka smanje porez i na rad, place da budu svi isti 👌
-
Vlasnik apartmana od 50 kvadrata s dva kreveta dosad je plaćao samo paušalni iznos po krevetu, od 19.99 do 199 eura godišnje. Taj vlasnik apartmana od sljedeće će godine plaćati i dodatni godišnji porez od maksimalnih 250 eura.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…i-cifre-1321612
No krasno.
Uzmi samo dva apartmana, na 60 dana punjenja zarada je 12 tisuća eura, plati na to 250 eura poreza i tvoje je kraljevstvo nebesko
Na dohodak od rada, koliko se godišnje plati poreza ??
Tako smo mi postali zemlja iznajmljivača. Zadar je ostao bez pedijatra, mi svi bez keramičara, i općenito je čudno kako itko gasi požare, održava red i mir, uči djecu ili liječi ljude
Da ne pominjem pri tome naš porez, po načelu rizik je vaš, a novac je naš
Naježim se kad čujem da je zarada 12 tisuća eura, pa se onda naknadno plati porez, i to se još ovakva lupetanja pišu na investicijskom forumu.
Dakle evo sada da jednom objasnim:
PROMET - ono što gost plati agenciji
PRIHOD - ono što agencija plati iznajmljivaču
DOBIT/ZARADA - ono što ostane nakon svih troškova - kad se plati struja, voda, porezi, čistačica, pranje posteljine, itd.
Na dohodak od rada se plati jako malo poreza. Preko milijun Hrvata ne plaća porez na dohodak uopće što je strašno. Doprinosi na rad nisu porez, zdravstveno osiguranje i mirovinsko osiguranje nisu porez.
Treba uvesti flat porez svima i ukinuti sve porezne olakšice, svi bi trebali plaćati nekakav porez na dohodak. Prestrašno je koliko ljudi ne doprinosi društvu, samo zato da bi se njihovi glasovi kupili na izborima. Upravo se takvi i najviše žale da netko drugi plaća malo.
A svi ti apartmani su fantasticni za oprat $$$$, jer kad napravis rohbau i ono glavno, dalje sve mozes radit sa kesom, opremati, a da te nitko ne pita od kud ti €€€€, u konacnici uvijek ce reci, od rentanja drugog apartmana 😎
Jadna država, sve joj se plaća u kešu s PDV-om od 25%, baš je jadna država ostala oštećena. Zločesti iznajmljivači sve opremili i platili 25% PDV-a. Svatko sa zrnom soli u glavi zna da se bilo kakva lova, čak i ona crna, opet na kraju vrati državi.
naravno da vrati drzavi 25%.. pajdo dobije pinku, proviziju na nekom namjestaju i onda je problem dati tih 25% drzavi.. jel i kad plati ekipu koja mu sredi unutra, keramiku, fasadu, interijer isto plati 25% 🤔
-
Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 | Zato je bitno podrzavati nered, nerad i neodgovornostZato je bitno podrzavati nered, nerad i neodgovornost! Karikiram, ali je jasno da smo toliko neuređena zemlja da postajemo smijesni….nemamo vise niti prava…www.facebook.com
Bas bolesno, i onda kad slusas ove nase gljmce od politicara sta pricaju gluposti,NETEME i slicno, umjesto da svaki dan pricaju gdje su problemi, kako to rijesiti, kako popraviti, da svima bude bolje, oni samo gledaju kako se uvalit u fotelju da pokupe povlastene mirovine i druge beneficije 😏
-
A svi ti apartmani su fantasticni za oprat $$$$, jer kad napravis rohbau i ono glavno, dalje sve mozes radit sa kesom, opremati, a da te nitko ne pita od kud ti €€€€, u konacnici uvijek ce reci, od rentanja drugog apartmana 😎
-
Dolazak novog broda je valjda blizu...
Valjda sad u 10. Mjesecu.
Vec je do sada placeno dosta tog novog, a sad od ovoga 15 g. starog stize jos 12 mil.$ da se plati taj novi 👌
Inace je cca 11 mil. Vrijednost Libertasa po marinetrafic, znaci 10 % vise nego sto sam procjenjivao flotu ATPL-a 💪 https://www.marinetraffic.com/en/ais/details…l:AP%20LIBERTAS
-
..beš me ako ovi znaju šta rade.
Kao pomoći će onim sa najmanjim prihodima, ubiti ćete i njih ovakim pristupom.
Nikakve kalkulacije za rezanje rashodovne strane, smanjenje PDVa u neke normalne stope na razini ostalih u EU.
Ovakvu politiku može voditi i baba sa placa, tj. ona bi to bolje i odradila
-
Mozda dođu pameti pa onda uvedu i da se eventualni gubitak moze prenjeti par godina, da ne bude kad zaradis onda porez, kad popusis, onda jbga, sam si kriv 😒
-
Vlada sve gore laže oko vinjetaPRIČA s vladinim odbijanjem vinjeta postaje sve sumanutija. Uhvatili smo ih u novoj velikoj laži.www.index.hr
Btw. Tko je radio usporednu analizu dali da se uvedu vinjete ili ovaj sistem sto planiraju za koji se raspisao natjecaj? Jel objavljeno javno koje su prednosti/nedostatci oba sustava?
Logicno je da se zatrazi analiza 2-3 neovisna izvora, neki iz drzave koje imaju vinjete, tipa Austrija, a neke od onih koji imaju naplatu po km, tipa Italija.
Meni je bilo fascinantno da kad su napisali koliko vozila prođe vikentom i koliko su uprihodovali… a za taj broj vozila da svatko kupi vinjetu bi zaradili vise od duplo….?
Pa tko je tu lud? Nesto gadno onda ne stima u logici i razmisljanju…
-
Hm, na investoruje odavno.. samo je trebalo oznaku obveznice upisati da povuce…