Možda čitaju forum
Posts by D_artagnan
-
-
Jel netko pratio poslovanje Lenca kroz duze razdoblje, 10-15 godina, kad je bilo super dobiti... koliko je bilo brodova na remontu? Nisam prije pratio, jer sam tek unazad godinu-dvije unutra.
-
Bome, krcat Lenac, da je 1. april mislio bi da se netko zeza da je toliko brodova u Lencu
-
Još da cijena dionica isto to odradi
Ajde da odradimo i ovo revizijsko izvješće za prošlo razdoblje... iako smo to uglavnom apsolvirali sve, pa da krenemo u neke nove vode.
-
Interesantno, prešli 20 .... a prošli tjedan mi admin prebacio u svaštaru post i blokirao profil kad sam napisao da uskoro neće biti ispod 20
-
Bas nagađanja, kao drzava bi za 40 mil. Kn, prepustila, ili prodala kompaniju u periodu kad sljedecih 2 godine su TC vozarine koje donose pozitivno poslovanje, a spot vozarine da ne spominjemo. U isto vrijeme su spalili milijarde u Uljaniku, petrokemiji, đuri... ali da sve je moguce u HR.
Valjda je i njima jasno da sada slijedi neko razdoblje dobrih vozarina za stabilizaciju poslovanja. Iako kad je nesto drzavno onda je to rupa bez dna i samo sluzi za namirenje svoje ekipe.
-
Ni jedan brod od ATPL nije zapeo u Sueskom kanalu koliko vidim, pola ih je na ovom dijelu atlantskog oceana.. pola oko kine, indije...
-
Samo neka vozarine ostanu na ovim razinama, to je najbitnije. Ipak su prošli predstečaj i to u vrijeme kad su rađene projekcije poslovanja za tadašnje cijene brodova i vozarina koje su sada daleko od tih. Refinancirali su obveze koje su velike, dosta toga je i otpisano. Zadnja dokapitalizacija je bila po 120, kad je otišlo na ove razine, a sadašnja kapitalizacija samo 20-tak mil. kn
-
Radi se punom parom u Lencu, vidi se kad se prođe iznad Lenca
-
nema više ni jdpl po 10 - 11
Simbol Cijena % promjene JDPL 17,50 +10,06 % Budući da mi je admin blokirao profil jučer kad sam komentirao da možda neće biti ni po 20 uskoro koliko je malo naloga na prodaji, jer nisam elaborirao !!
Pa evo da elaboriram budući da je na prodaji do 30 kn dovoljno 80-90 k kn po sadašnjim nalozima, da sam umjesto ATPL zadnjih 2-3 tjedna uzimao JDPL, nebi je bilo ni po 30, a ne 20 kako sam bio prvotno napisao
. Iako mi nije napeta jer ne možeš ni izaći kad je kupnja još manja
.
-
Neće uskoro ni po 20
jedino ih je malo i na prodaji i kupnji,
-
Ove velike promjene sa cijenama brodova, starih i novih će pomoći i državi da se riješi problem u 3. maju sa jamstvima i brodom kojeg treba završiti i prodati. Vide i Norvežani za će za koji mjesec brod doći ko šamar budali, pa odmah podebljali ponudu, da ih netko ne preduhitri
Svaka čast vladi da nisu prodali na oni prvu ponudu nego su bili strpljivi.
-
jeste primjetili da Krešo nije dugo dokupio? proizlazi da je njemu gornja cijena za ulas ono 6.2, 6.3 kn ?
Pa kupovao je iznad toga, valjda mu je dosta, a i nakupovao se poprilično.
-
Kolika je kolege po vama procijena prosječne vozarine za ATPL u Q1 2021.
Mala, dok prodaju ovi od šta misle prodavati
-
Kakve su inače posljedice za kompaniju? Osim šta će brod vjerovatno morati na dok, servis ..... plaćaju li kakve penale kanalu zbog blokade i izgubljenog prihoda dan, dva ... ?
-
Hebate, a koje ti datume gledas? Cemu to izvlacenje, sta mislis da je ekipa ovdje toliko naivna da nezna pratiti i pogledati promjene?
Pa zna se sta se desilo u tom proslom razdoblju, i zasto se preslagalo po skrbnickim racunima. Vidim nisi pazio na satu ili si markirao sa nastave 🤔
-
strpljenja, strpljenja, strpljenja..
-
RIVP 100 komada protrgovano do podne
, jel se radi danas ili je neki free dan, ono priprema za uskrs ili proljeće došlo
.
Jel bilo dana sa manjim prometom ovdje?
-
Jednostavno sad sve ide na mlin brodarima, nakon toliko godina mrcvarenja i vrijeme je.
-
Pa opcenito je bolje zivjeti okruzen pozitivom nego negativom. I da si bolestan pa da znas da ti je malo ostalo, mozes na to gledati negativno kako ti je malo ostalo, ili gledati pozitivno da iskoristis maksimalno super to vrijeme sta ti je ostalo.
Svakome po volji da radi kako zeli jelda. U svakom slucaju meni je super procitati oprecna razmisljanja, jer od svega ucimo i izvucemo neke dobre informacije ako smo pametni i to mozemo shvatitit 🤗