1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • April 22, 2021 at 12:01 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from maratonac

Ask se povukao za skoro 2% u odnosu na jučerašnju cijenu zatvaranja. To znači da se očekuje raspaljot po asku već od 9.30 h.

Promatrajmo...

A ono realno, tko danas kupi isto je u roku od godine dana poduplao novac...

Da imam para i ja bi još kupio.

Tako sam i ja razmišljao prije mjesec daana, da je još viška slobodnog $$, pa sam onda prebacio sa valamara i još nekih jer nema šanse da valamar odradi duplo ili više ove ili sljedeće godine od brodara

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 10:13 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from maratonac

Pa i vani lupaju i to puno žešće nego mi na ATPL. Mi smo male bebe... Moramo razbijat ask danima, tjednima ko beba zvečku da bi uhvatili ono što su vani već odradili.

Vani su prosjek oko 7%, atpl je 5,77% nije bas daleko od toga prosjeka

sta je tako mali prosjek od pocetka godine 🤔

Quote from 5. Element

Tako je. Tek kad raste 15% dnevno onda se vrijedi ukljuciti. Jer raste. :D

Ma kakvih 15% dosta 10tak kn, dnevno neko vrijeme 😀

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 3:39 PM
    Quote from gigic23

Za onevkoji vole usporedbe. Današnji BDI će de dmjestiti po vrijednosti između ova 2 povijesna datuma. Navedene i vozarine za capeove panamaxe supre i handye

3.11.2010 2.542 40.878 18.436 17.567 12.716

4.9.2019 2.518  38.014 18.026 15.233  9.961

Evo brzo me demantiralo

27.10.2010  2.784 46.284 19.821 18.551 13.470

Znaći najviši BDI od 27.10.2021

:) :thumbup: <3

Display More

Inače 27.10.2010. ATPL je bila oko 815 kn, ULPL ... 570 kn

Neusporedivo sa današnjim stanjem zbog brojnih faktora... ali koja su to vremena bila ...

a već tada je jakoo palo sa 3-4.5k kn !! od 2007.

dok se 2003.-4. ATPL vrtila oko 25 kn,a ULPL cca 300 kn

Svašta se izdešavalo kroz zadnjih 15tak godina....rast kao kriptovalute danas

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 1:43 PM

Ma ovo je zakon na one koji su u brodarima i vjeruju u njih 😎

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 1:40 PM
    Quote from jack_zg
    Quote from D_artagnan

A čuj ako nemaš nekakvu kontrolu, onda je kripto idealan za narko tržište i sve nelegalne i kriminalne aktivnosti.

Ako nam je svima u društvu to OK, da se ne zna preko poreznog sustava tok novca i koliko je netko zaradio, te dali je legalno to zaradio... onda smo kao društvo otišli u kupus.

A kripto će živiti dok god je ekipa vjeruje u njega i dok su ga spremni kupovati i prihvaćati kripto kao sredstvo izmjene vrijedsnoti.

Ne znam koliko si upoznat sa načinom na koji radi cryptu "ispod haube". Bitcoin na prvu je anoniman, nema povezivosti između vlasnika određenog walleta i samog walleta. Ali kad ga jednom počneš koristiti uvidiš koliko zapravo kasnije postaneš izložen. Što više transakcija počneš izvršavati, sve više povećavaš svoju izloženost otkrivanju tvog identiteta. S druge strane blockchain je superioran kod produciranja bilo kakvih analiza provijesti transakcija.
    Zato se kaže da je Bitcoin pseudo-anoniman.

Postoje neke procedure kako se ta anonimnost sakrije ali trenutno ne kod Bitcoina već kod drugih valuta.

Uglavnom argument koji navodiš nije nikakav argument koji bi treba služiti da se crypto odbaci. Na internetu imaš hrpu primjera gdje se taj argument pobija.

Po meni glavni argument zašto ne (ili za neka zašto da) koristiti crypto je preferenca gledišta na ekonomiju. Jesmo li više za austrijsku školu ekonomije (primjer je zlato kao rezervna valuta) ili za kejnezijanski pristup (printanje novaca, povećavanje duga)?

Display More

Pa mogu reci da sam dobro upoznat sa rudarenjem i blockchain tehnologijom kao takvom koja je buducnost i otvara brdo odlicnih primjena.

Ali ta anonimnost dok ne unocis u nesto vidljivo nije dobra, jer realno zasto bi uopce unovacavao, samo se prebacuje sa jednog acc na drugi, i taj trag ostaje zapisan, ali onom tko bi to pratio ne zanci apsolutno nista

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 1:33 PM
    Quote from tizian1
    Quote from tizian1

Lagana letargija, izvješće nije daleko pa će svi biti pametniji, i pesimisti i optimisti. .

Ja prognoziram da ćemo ga dočekati na nekih 230-240 kn, pa ćemo vidjeti u kojem smjeru idemo dalje, pričekajmo... ^^

29.03. moja procjena, konzervativno kao uvijek ^^

Meni se cini 260-280.. a poslje izvjesca preskacemo 300 bez rusenja letvice iz prvog pokusaja 🤔💪

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 10:59 AM
    Quote from jack_zg
    Quote from mitkko

Da, mogu ugasiti mjenjacnicu, ali ne mogu ugasiti Bitcoin. Bitcoin je peer-to-peer mreza, njegova osnovna ideja i je ta da nam ne trebaju nikakvi posrednici. Ja mogu u svakom trenutku poslati tebi ili ti meni bitcoin, direktno, bez ikakvog posrednika, bez mjenjacnice. To je poanta. Bitcoin je mreza koju koriste milijuni u svijetu, to ne mozes ugasiti, ni Turska, ni Kina, niti bilo tko drugi.

Uostalom, vec danas imate vrlo popularne decentralizirane mjenjacnice, rade na kripto mrezi, koriste "pametne" ugovore - ni to ne mogu ugasiti. Trenutno su takve mjenjacnice malo prekomplicirane za koristenje za sire mase pa su jos uvijek u mainstreamu slabo poznate, ali i to ce se vremenom promijeniti. Ovo trziste je jos uvijek vrlo mlado.

2017 je bilo puno false newsa, upravo oko takvih toboze zabrana i kojecega drugog, sto je redovno radilo paniku na trzistu koju su iskoristavali oni koji su takve vijesti pustali. Bilo je puno manipulacija. Danas je kripto trziste bitno uredjenije, reguliranije itd., danas se oni koji su duze u kriptu na takve vijesti i clanke samo nasmiju.

Koncept DEXa (decentralized exchangea) mi je poznat, i da bitcoin kao takav se ne može striktno "zaustavit". Dovoljno da jedno računalo "majna" negdje u svijetu i protokol kao takav će raditi.

Ono što je činjenica da crypto svijet ne odgovara današnjim ljudima na poziciji moći (prvenstveno vlade) zato jer im oduzima tu moć. Sami sigurno znate da na njega ne gledaju blagonaklono. Postoje koraci koji se mogu napraviti kako bi se cijelu revoluciju pokušalo spriječiti. Na sreću ti koraci se ne rade. Ne računam posljednje zabrane u Turskoj kao nešto relevantno, štoviše kada takve države krenu zabranjivati crypto zapravo samo hrane postojeći entuzijazam u tom svijetu i potvrđuju razloge zašto postoji potreba za cryptom.

A čuj ako nemaš nekakvu kontrolu, onda je kripto idealan za narko tržište i sve nelegalne i kriminalne aktivnosti.

Ako nam je svima u društvu to OK, da se ne zna preko poreznog sustava tok novca i koliko je netko zaradio, te dali je legalno to zaradio... onda smo kao društvo otišli u kupus.

A kripto će živiti dok god je ekipa vjeruje u njega i dok su ga spremni kupovati i prihvaćati kripto kao sredstvo izmjene vrijedsnoti.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 10:44 AM
    Quote from migra
    Quote from tizian1
    […]

burza avg hrvatu ne valja jer je "kocka" pa mi hrvati nosimo 2mlrd kn godišnje u kladinice,toliko trošimo i na opijate....

avg hrvat troši na tisuće sati godišnje na gledanje utakmica,sapunica ali nema se 10 sati godišnje za vl fin opismenjavanje.

da je nasušno potrebno uvesti fin opismenjavanja od 1.raz osnovne škole odmah ili ovom narodu sljedi crni scenarij,upozoravam i ponavljam duži niz godina.

A da to je problem, financijska nepismenost... iako teško očekivati od ovih koji idu u kladionicu da će investirati na trzistu kapitala, to je totalno drugi mindset..

Ali da brodari idu iz krajnost u krajnost je istina, jednom toliko zarade da odu na 3-4k kn... a onda skoro završe u stečaju i da ih nitko neće ni za 100 tinjak kuna.. ili 10tak jdpl, 20 ulpl...

• DRY BULK

• D_artagnan
    • April 21, 2021 at 8:16 AM

Bolje da se polako dize do te vrijednosti kroz 2-3g. Nego da brzo naraste pa zvekne opet dolje... ma u biti nek ostane na ovakvim vrijednostima sljedecih 10g. Super...

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • April 20, 2021 at 9:13 PM
    Quote from Moller

+Htej

+adrs

-atpl prodao sve

Ti bas radis protiv sebe 🤔, ajde bar si nekoga obradovao

• D_artagnan
    • April 20, 2021 at 4:23 PM

Svaki dan po 10-tak kuna i dovoljno 👌

• D_artagnan
    • April 20, 2021 at 10:34 AM
    Quote from Mrcash

ko je uboo nekidan svaka čast, bila je sumnjiva ona metlq do 192 kad je cjena bila na 185, očito se netko izvješća dokopao bio . Ja nisam imao cogones

A baš moraš imat cohones za kupit po 200-300 ako imalo pratiš stanje na brodarima i njihove cikluse :rolleyes:

Nego na koliko ćemo dočekati izvješće za 10tak dana ? 180 - 200 - 300 ?

• D_artagnan
    • April 20, 2021 at 8:42 AM

Da bar sve otpuste na ovim razinama... bolje nego kad ode 3-4 puta gore.. pa da odna pritiscu sa prodajom

• D_artagnan
    • April 19, 2021 at 5:23 PM

Nekom dopiz.lo cekanje, pa pokupio finu kolicinu, a moglo se u miru skupljati do sada 💪

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • April 18, 2021 at 10:35 PM
    Quote from Hrx84

Osim svih negativnosti koje ste naveli valuacije i slabe dividende su još jedan razlog zašto sam se povukao sa zse. Više stvarno ne vidim ništa što bi htio držati na ovim razinama.

Kad bi imali recimo kodt na 800, Ht na 100kn, Jdgt na 600, zabu na 30 ili eru na 800 ne bi imao problema s ostankom i dugoročnim držanjem.

Sve skupo a slabo perspektivno ili ne valja.

A sta reći na valuacije u americi... pa tek tamo je puuuno toga precijenjeno

• D_artagnan
    • April 18, 2021 at 7:59 AM

Bolesno je vidjeti na kolikim je ZSE niskim razinama u odnosu na druge od 2007. I onog pucanja na tk.. neznam koliko od drugih utjece promjena sastavnica indexa na realnu sliku, znam da je kod nas INA bila dosta digla i utjecala, da nije nje koliko bi bio index??1.300??

ZSE 5.400 ...... 1.800

DAx 13.000 .... 15.000

DOW 13.000 .... 34.000

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • April 17, 2021 at 3:31 PM

Ovaj tjedan je došao koliko mi se čini. Ovo će godina bit u Lencu za prste polizati uz sve ovo sa koronom okolo

• D_artagnan
    • April 16, 2021 at 11:03 PM

Kako znas da ne kupuje? Ja da sam taj velikan to bi napravio tiho da se ne dize prasina preko zene, roditelja, kumova, ekipe....

• D_artagnan
    • April 16, 2021 at 10:39 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Moller

ima li Hanfa kakvih spoznaja ostaju li AgroKorice i dalje na 0 (nula) kuna ili tamo nije bilo manipulacija

^^ :D

Pa znate da se u Hrvatskoj svakih nekoliko godina uhvati neka bakica koja negdje prodaje domaće proizvode bez fiskalne blagajne. Tako država pokaže svim građanima da reda ima i da državni organi djeluju.

Da, sa fiskalnim blagajnama su ajmo reći napravili neki red..

Sad bi bio red da naprave isti sustav za javne nabave. Znači bilo kakvu stvar koja se kupuje novcem iz javne uprave, gradova, općina, država, javnih firmi mora proći kroz sustav. I to od velikih stvari gdje ide javna nabava do onih sitnih za koje ne treba, na način da se obavezno upiše u registar što trebaju od usluge.

Da se svaka firma, obrt može pretplatiti za obavijest na mail, da vidi kako netko u Splitu, Rijeci, Zg, Imotskom želi kupit kroz 2-3 dana laptop, LCD, nove gume na autu, isprintati neke brošure, napraviti fotografije, WEB stranice, promo stvari, promjeniti špinu, WC školjku, ofarbati prostor.... ma sve na šta se troši novac za bilo kakve usluge.

Da to naprave troškovi javne nabave bi pali na smješne cijene. A sa transparentnim računima sve bi javno bilo dostupno. Nitko o tome javno ne priča i traži.

https://transparentno.kastav.otvorenigrad.hr/

• Manipulacije cijenom dionica

• D_artagnan
    • April 16, 2021 at 10:27 AM

Hm, to mi nije nikad palo na pamet, znači ne možeš sam sebi prodati? Platiš naknadu brokeru i ćao. To je kao manipulacija? To se odmah blokira od Brokera?

A što ako imaš 2 brokeraja, pa sa jednog staviš na prodaju -10% i onda ga poklopiš sa drugim. Na brdo dionica ima tako malo naloga da bez beda i velikog troška to možeš raditi. To kontroliraju onda u SKDDu ručno, tj. gledajući promjene ili softver automatizmom blokira ? A i kako bi gledali možeš prodati u 9, pa kupit ponovo u 9,10. jer si se zahebao pa želiš ući nazad, jel to manipulacija?

Što ako onda sa 2 različita računa to isto radiš, recimo od žene, djece, roditelja ili u dogovoru sa 2-3 frenda... jer je ista stvar napravljena, kako to kontroliraju?

Ili radiš u nekom fondu, brokeraju.. pa identičnu stvar radiš sa dogovorom šogora, kuma, par frendova, gdje poslje podjelite dobit, a imaš sigurnu situaciju :))

1. Privacy Policy
  2. Kontakt