1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 5:46 PM

Ostavit ćemo dio da vidimo koliko 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 3:45 PM

To znači da će i Bulkova za rasuti teret prifaliti uskoro :/   8)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 3:43 PM

Vjerovatno se zakasnila ukrcati na prvi brod, ali još stigne koliko se vidi kroz godinu, dvije si na miru ovdje

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 11:39 AM
    Quote from looserst

Meni se samo cini klasicno zse kasnjenje . Vec tjedima indeksi rastu a mi se telimo oko 400, 420. Doduse ovaj put je i preko bare iz drugih razloga bilo isto. Nemoze bdi biti 3000 i 4000 a cijena dionice ista. Tj moze ali nebi trebalo. Whatever, ajmo mi na 500 lagano :S

Jbga, ja sam to očekivao početkom 8. mjeseca nakon izvješća, ali klasika na ZSE koja kasno pali :S , a i sad se ekipa vratila sa mora. Tako da pomalo, ne treba žuriti što se mene tiče.

Nego su mi bili čudni ovi koji su prodavali po cca 400-420, a mogu to komotno prodavati po puno više, samo da se povuku više. Ali očito ekipa kupuje, pa mora stiskati da ne ide brzo gore.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 10:59 AM

A bliži se da, ja sam dio bio prodao i prebacio u brodare, jer bolje ovdje izgubiti 5-10%, do tada će brodari odraditi puno više mi se čini dok se sve ne rješi i isplati. I vjerujem da to ekipa radi isto.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 7:38 AM
    Quote from mitkko

Drzava u svakoj kombinaciji dokapa pada na cca 30%. Osnovni cilj dokapa je upravo privatizacija.

To je i nekako najbolja kombinacija za sve kompanije koje su u drzavnom vlasnistvu. Da drzava ima udjele u kompanijama 20-30%, da oni ne odlučuju i uhljebljuju svoju ekipu, a sudjeluju u dobiti ili gubitcima sa vecinskim i svima nama.

A usput bi trebala imati interesa da pazi sta se desava sa upravljackom strukturom da se ne desavaju stvari tipa dlkv ili agrokora.... i ako se dese da ima mehanizme da to sprijeci i zestoko kazni one koje su doveli do takve situacije.

I jos uz to da educira građane da ako imaju dionice podravke, saponije, vira, valamara, T-coma .... da im je u interesu da kupuju proizvode tih kompanija ako nisu precjenjeni bas brutalno. Kao sta vani u EU ekipa ima dionice svojim brendova, a ne da se stalno vrti di si bio ‘91, ‘41, i ostale gluposti.

Kad se to postigne + turizam, onda bi stvari mogle krenuti u dobrom smjeru u HR

• DRY BULK

• D_artagnan
    • August 24, 2021 at 7:23 AM

Impresivno kolika je razlika min.-max. cijena polovnih brodova.... nedavno su ih bacali u staro željezo, sada placaju koliko se traži 💪😂

• D_artagnan
    • August 23, 2021 at 9:58 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from maratonac

Da. Čini se da je sazrilo vrijeme da idemo na nešto višu razinu. Vidjet ćemo koliki će bit peak ovog vala. Vjerojatno malo ispod 500 kn...

Previše je dobrih vijesti da se to ne bi bar malko tržišno vrednovalo.

Meni je i ova cijena sasvim prihvatljiva za prepoloviti poziciju, a to što vi prognozirate bi mi bilo supeeerrrr!

Prepolavljaj ti, ja sljedecu godinu, dvije sigurno necu, jer ne vidim puno drugih koje bi vise mogle narasti

• DRY BULK

• D_artagnan
    • August 23, 2021 at 2:50 PM

Bome, tko bi ovo očekivao početkom godine i prije. Iako očekuješ da se promjene povijesno niske vozarine, mislim da nismo očekivali ovakav razvoj 8)

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • August 23, 2021 at 2:46 PM

Šta nije nešto Danko končar sa tim Champion shipping imenom vezan? ali jel prema brodogradilištu uljanik ili plovidbi bio spominjan ?

• D_artagnan
    • August 20, 2021 at 9:56 PM

Sta nisu ti brodovi bili, svaki u svojoj firmi 50:50 vlasnistvo ulpl i uljanika... ili 3.maja?

Po tome onda su oni zapravo otkupili tih 50% koji su bili u vlasnistvu brodogradilista?? U svakom slucaju odlican potez napokon.

Tko je vlasnik firme sa kojom je ulpl kupila sada te brodove?

• DRY BULK

• D_artagnan
    • August 20, 2021 at 5:57 PM

Sad jos samo strpljenje koji kvartal, ili godinu da i svi brodari dođu na vrijednosti od 2010. 💪🤗

• D_artagnan
    • August 20, 2021 at 5:44 PM

A od koga su kupili ta dva broda? Punta i valovine?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • August 20, 2021 at 10:31 AM
    Quote from tizian1
    Quote from D_artagnan

I na one brojke NAVa i ostale imovine, ... to je cca 700kn po dionici da je sredina... ali fino kad ekipa ima žarku želju prodati dionice po 400, kad ne zeli to napravit po 500-600... 🤣🤣🤣🤣

33 miliona po kvartalu je prošlost.

Sa svakim slijedećim kvartalom znamo da će dobit biti samo veća kako će se ugovori mijenjati. Radi se o eksponencijalnom rastu dobiti tako da je realno očekivati da će ista u određenom vremenskom razmaku doći na razinu od 100 mil. kn dobiti po kvartalu.

I to bez daljnjeg rasta vozarina.

To sam ja napisao minimum, a ekipa prodaje po 400 ??? :D :D :D

• D_artagnan
    • August 19, 2021 at 10:38 PM
    Quote from noname

Zanimljivo mi je i ovo:

Dobit u 2. kvartalu je 33M, ako to projiciramo na godinu dobit je 33m*4 = 132M / broj dionica 1.395.520 = 94,59 kn.

Gotovo je izvjesno da će prosječna dobit u slijedeća 4 kvartala biti veća a samim tim i veća zarada po dionici.

I na one brojke NAVa i ostale imovine, ... to je cca 700kn po dionici da je sredina... ali fino kad ekipa ima žarku želju prodati dionice po 400, kad ne zeli to napravit po 500-600... 🤣🤣🤣🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • August 18, 2021 at 5:51 PM

A cuj bio bi blesav ne zaduziti se za 0,01% kamatu, da se svi mi mozemo po toj kamati zaduziti, nebi puno razmisljali 😂😂😂😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • August 18, 2021 at 8:23 AM

Trebali su samo svima ponuditi iste uvjete, pa ako ne žela, onda nek ostali ubace koliko zele

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • August 18, 2021 at 8:20 AM

Bude to brzo na duplo od sada, a da tada najbolje sutiti i uzivati u ovoj sadasnjoj ponudi za kupnju 🤗

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • August 17, 2021 at 10:19 PM
    Quote from Jure

Mozda tnpl i atpl zajedno.

:D Bas mislio to napisat, 50:50 i svi zadovoljni

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • August 17, 2021 at 5:25 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Evo link na clanak:

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…ti-kesu-1120705

Izracunat je i nav i imamo neke buduce prognoze 8o

Cekaj, cekaj, jel on to govori da je NAV 89 kn po dionici? Da me barem netko na to ranije upozorio 8o Fulao sam za punih 7 kn, moj grijeh :D

Kaze i da bi realna cijena u dokapu trebala biti 100 kn. Joj, joj..

Gdje ste sada kriticari, bas me zanima sto imate na ovo reci?

Display More

Legendo 👌👍

Ma trebal8 su to sve prodati pred godinu dana da se država makne iz upravljanja 😅

1. Privacy Policy
  2. Kontakt