1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 5, 2021 at 9:21 PM

Nego danas je petak a nije pala cijena 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 5, 2021 at 7:55 AM

Mitko, pred mjesec dana si na JDPL pisao kad je cijena dionice bila otprilike ova ili visa da im je NAV visestruko iznad cijene dionice, da je godisnja dobit skoro na razini dionice...

i sad kad su vozarine pale na cape sto se i ocekivalo koje nasi brodari nemaju. Ok to “moze” utjecati i na panamaxe i supre koje imaju, ali TC vozarine i vrijednosti brodova se nisu drasticno izmjenjali da bi to opravdalo pad od 30% jer i JDPL je pada bila do 50 kn sto je isto cca 30%

Jedino mi drzi vodi plitko i slabo trziste pa panika koja moze svasta napraviti, ok na jadpl gdje je promet kikiriki, ali ATPL se jedan dan izvrtilo 13.000 dionica, pa neznam dali je to slucajnost i da su sve bas mali napravili ili je neka ekipa visestruko izmjenjala dionice lupajuci po prodaji, usput zestoko skupljajuci po 20-30% nizim vrijednostima kad je napravila paniku onim neiskusnijima koji ne gledaju malo širu sliku

Quote from StatusQuo

Da nitko nema snage prvi stegnuti remen, a burze rastu li rastu kad padnu bit ce nuklearka

Sve rastu ili su do ATH... jedino ZSE je daleko ispod svog ATH, ako jos maknemo korekcije izracuna zbog svojedobno INE, i drugog sastava, onda je i realni jos puno manje od ovog sadasnjeg stanja 2.004 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 4, 2021 at 7:14 PM
    Quote from mitkko
    Quote from D_artagnan

Ludo, ludo.. ovo je netko ciljano napravio petak, utorak i jucer ujutro, al dobro je, samo je trebalo pametno iskoristit priliku sa njima

Zasto mislite da je to bilo ciljano ili manipulacija?

Pa kad srušiš dionicu u 2 dana -30 %, a kompanije objavile super izvješća i sa svim padom vozarina i dalje zarađuju više nego odlično, nemožeš reći da se eto slučajno malo cijena spustila, korigirala.

Ono da su imali ogromne gubitke ili revalorizaciju pa da im brodovi vrijede duplo manje, onda ajde, ili da idu prema predstečaju pa da rokne cijena 30-40%, Ovako mogu samo gledait, smijati se i iskoristit pad.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 4, 2021 at 2:36 PM
    Quote from gigic23

Evo malo statistike i brojeva za zabrinute brodovlasnike.

Redom BDI , Capeovi, Panamaxi, Supre, Handyi od 2008 na isti ili datum do, pa .....👍

Ludo, ludo.. ovo je netko ciljano napravio petak, utorak i jucer ujutro, al dobro je, samo je trebalo pametno iskoristit priliku sa njima

• D_artagnan
    • November 4, 2021 at 8:06 AM

Dvogodisnji TC ugovori na otprilike vrijednostima po koliko je prosjecno ATPL vozila Q3, pa vi recite da to ne valja 😎, a ovaj pad spot vozarina je taman dobro dosao da se sve malo stabilizira i vozarine i cijene roba jer je to malo otislo prejako u smislu poskupljenja robe.

• D_artagnan
    • November 3, 2021 at 9:49 PM
    Quote from 5. Element

BDI je najbitniji i dionica ga prati, linearno, eksponencijalno, svakako... Ali ono sto mi je bez veze je to da je razina preniska. Trebalo bi biti P/E oko 10 barem. A ne 4.

Upravo to je bitno, e ne to sto ekipa gleda jel prati ili ne prati pad BDIa..

• Poluge i margine

• D_artagnan
    • November 3, 2021 at 4:16 PM
    Quote from amerikanec

Evo mogu potvrditi da kod 2 banke sigurno mozes na margin kupovati Atpl i sam koristim margin vec 4 godine naravno i za Atpl i nisam ljubitelj ruskog ruleta kolega Moller😉

Koliko je osiguranje, do kojeg iznosa budeš miran. Oni određuju ili ti kažeš evo vam 500 komada i dok ne dođe do 200 ne tražite me da nadoknadim osiguranje povrata ?

• D_artagnan
    • November 3, 2021 at 3:13 PM
    Quote from looserst
    Quote from Philidor

Evo duša mi plače za margin trejderima, klasičan primjer socijalne nepravde 🤣

Šta stvarno to rade ljudi, uzmeš margin pa trejdaš brodare? Možeš i ruski rulet tako igrat :S

Neznam koja banka daje margin sa brodarima kao kolateral?

A ako i neka daje to sigurno nije 20-30% manje od cijene ili ja nebi dao da mi bude toliko visoko.... , nego možda 20--30% vrijednosti cijene, pa onda ne može baš tako lako se aktivirati margin.

• Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

• D_artagnan
    • November 3, 2021 at 1:56 PM

Koliko sam skuzio prebacio je u fiat valutu, ne između raznih kripta.

To analogno na dionice znaci da direkt mjenjamo jednu dionicu za drugu nebi trebali ni prijaviti zaradu da kune nisu između 😅

• Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

• D_artagnan
    • November 3, 2021 at 1:44 PM

Kako rjesavas prijavu poreza na prodaju ETH?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • November 3, 2021 at 9:22 AM

Neznam koja je razlika između 50-60-70... ako u kvartalu zaradiš 15 - 10 ... ?? samo je stvar postotka. Opterećivat se 10-20-30% pa dionica je ove godine zaradila daleko više od tih malih %

Ali ako stvaraš minuse, eeee onda je problem i to smo vidjeli zadnjih 13 godina kakav :)

Nego, jesu pale drastično i cijene brodova?

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 8:52 PM

Ma teško, pa jos zarađuju dobrano, a vi bi ih bacili u scrap, ono isplatio brod i sad ti donosi 20-30k $ dnevno ...vise zaradi u samo par mjeseci nego sto bi dobio u scrapu, u scrap. Oze kad god, ako dobro zarađuje, najbolje kad kad krepa 😂

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 8:31 PM
    Quote from barbosa 2.0

je da su brodari najizloženiji ali ima li netko suvislo objašnjenje za ovaj pad tržišta, mislim, gledam globalne markete i ništa mi nije jasno zašto zse ima najveći pad na svijetu danas ?(

A eto netko odlučio srušit ciljano brodare i to je to 😀, vidjet ćemo za koji dan tko je bio glavni jer je poprilocno velika kolicina protrgovana, ne vjerujem da su to bas mali sa par desetaka ili stotina komada.

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 8:28 PM
    Quote from looserst
    Quote from sonda

Mene isto pere neka nervoza već par dana, bez obzira na dobre FI.

Neki dan sam prodao ERNT, danas RIVP i HPB. Nek se situacija malo smiri.

Nervoza radi ernt, valamara i hapebeja?! Daj ulozi u atlantsku, jadroplov ili uljanik pa se javi. Koji si ti as ;)

Sve mi se čin8ida je kolega pripremio materijal da iskoristi ovo rušenja na brodarima.

I ja dolazim u napast da izađem iz diverzifikacije portfelja, budemo vidjeli kako će se razvijati situejšn 😀

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 6:59 PM

Bome lud dan petak i danas, očekivao je na 600, a ono dočekao na 400 ^^ , al kako se kaže šta te ne ubije, to te ojača 8)

Inače popriličan promet skoro 13.000 komada protrgovano, više je bilo ako dobro vidim 20.8.2020. nekih 15k ali tada je cijena dionice bila oko 200 kn, i nije bio nikakav veliki pad/skok cijene, očito tada dogovorena transakcija...

Ovoliko u jednom danu nije palo ni prošle godine u doba korone, kad je krenio lockdown.

Jel ima netko podatke dalje, tamo od 2008. kad su bili tako padovi veći od 20% ?

Inače jedan od većih skokova je bio 12.10.2018. +40,88 % u jednom danu, isto je ULPL 30.11.2020. imala +39,40% u jednom danu..

Za brodare baš moraš imat jak želudac da ne dobiješ morsku bolest kad ovako zaljulja :D

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 1:58 PM

bit ce zanimljivo vidjeti knjigu dionicara kroz koji dan, da vidimo tko je napustio brod

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 1:50 PM
    Quote from MickeyM

+ATPL jos malo! Svi pisu da su kupili, jel netko mozda i prodao ATPL papirice ili su oni nama s neba pali?

Da, nitko ne prijavljuje da je prodao brodare, a poprilican broj je prodan/kupljen 😀

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 10:49 AM

Taman ovaj pad danas iskoristio za presložiti portfelj :), a sad ajmo delat

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 2, 2021 at 7:56 AM
    Quote from hugh

jel amerikanci nisu pomicali sat ovaj vikend?......oni to ni inače ne rade?.....nemogu se više sjetiti jel davno je bilo prolječe ove godine.......

Ma bas njih briga za sat, evo skidaju po tko zna koji put svoj ATH, koliko je 2008. CROBEXov ATH bio 5.5??

Oni razvaljuju, a mi skupljamo na bankama jos 20 milijardi u zadnjoj godini 😅

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • October 29, 2021 at 6:46 PM

Je, danas je bio BLACK FRIDAY na brodarima 🤣🤣🤣

1. Privacy Policy
  2. Kontakt