1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 16, 2021 at 9:02 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Sa svime se slazem. Jedino na ovom nasem malom marketu ne znam koliko trziste gleda unaprijed. Mislim da dan/dva😂

Sezonska korekcija vozarina je ocekivanq, ali na jos uvijek visokim razinama. Kada ce krenuti sezonski rast, krenuti ce sa puno visih razina nego je u veljaci ove i dosegnuti nove vrhove.

Slazem se, ali nije uopce bitno koliko unaprijed i koliko efikasno nase malo trziste gleda. I brodari vani na puno razvijenijim trzistima padaju, a mi se ponasamo ko mali Mujo - gledamo sta oni rade i onda jos malo u tome pretjeramo, kako u rastu tako i u padu.

Mislim da im u rastu nismo ni do koljena, ne samo u brodarima, nego opcenito, daleko smo mi od toga sta se desava na razvijenim trzistima.

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • November 16, 2021 at 8:47 PM

Zasto su ti ogranicili na 3,6 kw ? zbog monofaznog sistema?

Cudno iako imas zakupljeno 9,3 kw, sto znaci da ti instalacija i prikljucak tu snagu podrzava, pogotovo sto je rijetka situacija da ces 100% proizvodnje trpjerati nazad u mrežu. Koja Elektra, podrucje?

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • November 15, 2021 at 5:30 PM
    Quote from komot

Evo da oživim temu, spremam se na jedno ulaganje u elektranicu od 10 kw. Natječaj za poticaje je kroz 3 tjedna. Kad sve prođe, bit ću pametniji i izvijestit ću ovdje kako je prošlo. Uglavnom, koliko sam ja shvatio, ovo je ekstra isplativo za područja od posebne državne skrbi jer država vraća 80 posto. Meni nažalost svega 40 posto. Prema proračunu, uz državne subvencije, ulaganje bi se trebalo vratiti kroz 7-8 godina. Mislim da to nije loša investicija, samo treba ići na veću elektranu od barem 5-6 kw jer treba još dodatno uložiti u novi ormar tako da za uštedu 200 - 300 kn nije isplativo ulazit u proceduru.

I bez poticaja je povrat 13-15 % godišnje, za nekih 6-7 godina si isplatio investiciju sa sadasnjim cijenama struje.

• Birtija

• D_artagnan
    • November 13, 2021 at 10:42 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from looserst

Naravno da su musk i kripto napuhane gluposti. Ali svi koji prizeljkuju taj mega pad...imam pitanje... zar stvarno mislimo da ce brodari ostati imuni na to? Market ce imati crash a mi cemo isplivati. Kao i 2008? Je li neko zaradio te godine?

Lagani okret iz growth u value je ono sta nam treba (mislim da je kolega statusquo o tome pisao). I ima nekakvih naznaka da bi tako i moglo biti

P.s. market je uvijek u pravu :S

Da neku dan sam postao graf na tu temu, mislim realno nakon covida svi ocekuju da se opet treba dogodit nuklearka da market padne, realnije je ocekivat mix ponasanje sta i vidimo ove godine i onda da u jednom momentu vrlo vjerovatno inflacija pocme utjecat na svaki biznis, samo inflacije je ta koja prvo zahvaca growth sektor, a tek onda kada growth sektor nastrada onda pocme i inflacijski sektor patit koji je dio value sektora i sad u principu smo na prekretnici jos koji mjesec i nema povratka iz inflacijskog trenda ukoliko se odrzi na razinama, kad netko gleda i pita se ima li demanda ili nema i koliko je odrziv recimo jedan moj pogled na kronologiju, znaci do sada smo bili u periodu i jos smo kada je growth-consumer gura potrosnju i gdp, medjutim ako se osvrnete malo na zadnje razdoblje prije kovida value sector tj ovi inflacijski povezan s commoditijima itd se nalazi u deflacijskom periodu i periodu niskih ulaganja jer nisu zaradjivali medjutim zadnjih godinu ti sektori su se drasticno oporavili i stvorili zavidan cash flow za investicije, neki jos nisu nego su se tek konsolidirali i sad se nakon dugo vremena se pocimlje dogadjat da growth i dio value sektora pogoni potrosnju i investicije i na taj nacin prakticki ovaj dio value sektora je na jedan nacin poceo drajvat sam sebe barem je u pocetku da motori hvataju brzinu i zato smo na pragu prekretnice koji ce pocet drajvat sam sebe i samim time inflaciju odrzavat u trendu koja ce stetit growth sektoru, kako je to ogroman pritisak na inflaciju centralne banke ce to sve morat ugusit, ali do tada growth je taj koji ce prvi podnit udar jer je on taj sada ciji dugovi su u nesrazmjeru s realnom vrijednoscu, eto moje jedno vidjenje situacije zapravo jako jednostavno i realno, zato se sad pokusava ugusit ovi inflacijski sektor jer znaju gdje to vodi, a sta duze ovo traje ovaj inflacijski value sektor postaje sve jaci i sve vise utjece na sebe i zapravo sebe pogoni, zapravo u sve manjoj je zavisnoscu od growtha naravno do odredjene mjere, isto kao i motor kad ga pokrenete masa i brzina dovodi do ubrzavanja samo mu je potrebno ubacit goriva trenutno ga dosta dobro dobivaju samo rane su malo dublje pa je momenat za postic potrebno malo vise vremena. Ovo sam sve sad tek poveza na ovaj nacin, vidis kad najmanje ocekujes lampice se upale i sve dodje na svoje mjesto i onda se zacudis kako je nekad sve jednostavno :)

Ides, koja recenica. Sve gledam di je tocka, neka pauza, odlomak 😂 .

Mozda si oborio rekord u postu bez tocke

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • November 13, 2021 at 10:27 PM

Prije nije bilo ogranicenja, ogranicenja radis kad zelis nekog zahebati, tj. Da određena ekipa pokupi šlag zarade.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • November 13, 2021 at 10:21 PM

Izracunaj sam, imas kupovne i prodajne naloge kao i split 100:1...

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • November 12, 2021 at 9:29 PM

To je preuzeo od RCS Trading ocito.. i NO1 polako u tisini i dalje skuplja 😅

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 11, 2021 at 1:00 PM
    Quote from hugh

kad več pričamo o americi mislim da oni danas ne rade jel imaju neki praznik a i englezi tekođer........

A kvragu pa kako ćemo mi ond aovdje, neznamo dali bi trebalo rasti ili padati ^^ u koga da se ugledamo :/

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 11, 2021 at 7:40 AM

A jbga kad nismo u jamerici, onda bi vecina nasih izdanja bili zabijena na nekoliko puta vecim vrijednostima i svi bi gledali sta da kupe jos, jer u nesto zele uloziti pa i dalje pumpaju cijene na ATH i tako u krug stalno...

a ekipa ovdje zaradi za burek pa proda jer je nesto naraslo malo pa onda kao mora pasti, pa uglavnom sami sebi sruse poziciju, pa gledaju gdje da opet uđu i tako u krug

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 10, 2021 at 9:01 PM
    Quote from mitkko

Odlican clanak - pregled situacije na trzistu.

https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…-whats-going-on

Quote from 5. Element

Znaci imamo sto? Kineski komunisticki retardi su ugasili proizvodnju celika i spustili cijenu rudace. Vauuuu!!! Koja inteligencija. To moze i moja baba.

A uspjeli su i postici da ugljena imaju za nekoliko dana pred zestoku zimu. Isto sjajno.

Stednja je jako dobra stvar, kao sto vidimo. Pa umjesto cumur po 50 usd kupuju po 150 do 200. Neka, neka.

Mogu oni srusiti cijenu cega god zele, nema spora, ali ne ceteris paribus, da sve ostane isto, odnosno bez troskova po sebe.

I jos nesto? To sve radi cistog neba za Olimpijadu? Koja tastina!?! Eeee, to je kao da je Kerum narucio snijeg u Splitu za Bozic. Vrhunski.

Izgleda da na kraju ipak nije bilo oportuno kladiti se protiv Kine.

Display More

Samo kad krenu ponovo bit ce cirkus žešći tako da se treba pripremiti 💰💰💰

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 10, 2021 at 8:52 PM

Sto se mene tice ne trebaju mi dati divku, nek vrate kredit ili kupe stari brod i neka zarađuje

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • November 9, 2021 at 10:56 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from Kadisibil91

Oooo 25000 komada . Liči na dogovorenu transakciju. Jesu li to "budale" ( nesretni investitori s lošim odlukama koji su po višim cijenama kupavali pa ih sad manja cijena više zadovoljava ) odlučili malo veće količine odjednom prodavat ?

Meni ovo izgleda na dogovorenu transakciju i prebacivanju između računa kako bi se namamilo manje da i oni prodaju, ali bit će tu još svega i svačega, jer je već postalo tvrdo sto se tiče kupovine papira.

A cuj jedan paket optime sta sam prodao, tj. prebacio u atpl prosli utorak vec mi donio +15%, trebao sam jos koji paket prebacit, cekao ako jos sruse brodare, ali su ih brzo okrenuli.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • November 9, 2021 at 10:46 PM
    Quote from gigic23

Evo mlo briefinga koji znam da vas zanima.

Bili ste jako aktivni i marljivi u 3 trgovinska dana 29.10. i 02 i 03.11.

Pa evo od ukupno protrgovanih 100% dionica, uspješno ste protrejdali 22,84%, ostatak je odletio iz jednih ruku u druge ruke znači 77,16%.

Od toga je 46,79% otpustilo 5 naših kolega veći dio onih sa drvenom polugom :) , a ostatak svi ostali.

Eto, nadam se da su rebusi riješeni.

Koliko se vidi nema više drvenih štapova, ostali su pajseri :) <3 :saint:

Display More

5 vecih kolega?... to su onda u top 40-50 ako imaju toliko komada kije su prodali

• Birtija

• D_artagnan
    • November 8, 2021 at 3:23 PM
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Malo manje crtati rakete, a malo vise objektivno sagledavati trzisna zbivanja pa mozda i ti jednog dana budes uspjela nesto anticipirati.

Ja sam anticipirala rast sa 340 na 570.

Vi ste anticipirali da umjesto na 570 treba prodati na 250.

Cestitam i vama na kvaliteti sagledavanja ali po mojem se puno bolje proslo :)

Nisam prodala vec dokupila,moj target za 2022 od 1020 ostaje.

Koji je vas?

Display More

Vjerujem da ćeš biti u pravu sa targetom za kraj 2022. unatoč dislajkovima 8)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • November 8, 2021 at 3:19 PM
    Quote from jasko

Stari lisac počeo kupovat...........

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

polako se šulja u kokošinjac a ^^

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 8, 2021 at 8:17 AM
    Quote from hugh
    Quote from brajakica

Vozarine za cape pale sa 80 na 25k

Za nekog katastrofa a za mene i dalje odlican spot i prosjek za 2021.

Nije videno 13 g na dry bulku.

Pnmx supre i hendici se drze stabilnije i bolje od capea.

FFA za 2022 se i dalje drze u vrlo profitabilnom teritoriju.

Dionica u dubokom dipu,nudi nam se prilika. Ja sam nesto ubacila u kosaru i planiram jos.

Po meni ovih 410 je odradeni bear trap promatrajmo dalje.

Cestitam na znanju, dobroj anticipaciji pada ali ovakav pad nitko nije ocekivao.

Koji vam je trenutni target za ponovni ulazak ako nije tajna?

Display More

hvala,nemam target za eventualni jači ulazak, odnosno puno ovisi o daljnjem raspletu......"target" je pratiti razvoj situacije i tome se prilagođavati i imati na umu taj prvi i drugi mjesec makar to ne mora puno značiti jel vrlo često je u dry bulku pravilo da nema pravila ali neka pravila uvijek postoje....... ;)

Display More

Obicno je na trzistu kapitala logika da nema neke logike 😀.

Meni je za sad bitno da su cijene brodova i TC, kao i spot vozarine koje su nama bitne i dalje vise nego odlicne, pocetkom godine vecina brodara bi potpisala i 50% manje od ovih 😎

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • November 7, 2021 at 9:26 PM

A i da bude vise, mislim da je veci gubitak bio ostati unutra, ja sam dio prebacio bio u brodare, dio ostavio da vidim cisto kako ce zavrsit, iako da sam bio odluciji, mogao sam sve pa se i vratiti da vidim 🤣🤣 al jbga

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 7, 2021 at 9:23 PM

Dobro je ako bude ‘45. a ne ‘41. 😅

• CORONA virus

• D_artagnan
    • November 6, 2021 at 3:35 PM
    Quote from Philidor
    Quote from KultLicnosti

https://www.vecernji.hr/vijesti/hasanb…u-sabor-1537038

E ovaj je uboo u sridu. <X

Samo onda neka hoda u medicinskom skafanderu.

Je li ga tko pitao hoće li odmarati na grbači hrvatskog naroda i primati za to punu naknadu sukladno njegovom pravu na državnu sisu?

Pa to je u redu. Izvanredni otkaz i svi zadovoljni, on ne mora kročiti u sabor i sva sreća da ne mora po nas.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• D_artagnan
    • November 5, 2021 at 9:35 PM
    Quote from jack_zg

Ali logički razmišljam. Recimo da uspijete zaraditi nekoliko milijuna... Pretpostavljam da postoji neka regulativa prema kojoj morate obavijestiti nekoga i obrazložiti odakle ti milijuni.... ili??

Hm, pa kad prodas nesto onda meni broker napravi joppd obrazac gdje je u poreznoj vidljivo odmah da pise xxxx kn, neoporezivo. Ne vidim svrhu daljnje specifikacije kad i po koliko si kupio, dali je vise ili manje od prodajne cijene ako je proslo vise od 2 godine..

Ako pise da je oporezivo, onda podneses prijavu i platis porez

1. Privacy Policy
  2. Kontakt