1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • January 7, 2022 at 2:56 PM
    Quote from hugh
    Quote from Brunos

To je pitanje ili cinjenica?

pitanje, upitnici su iza.......možda je ona druga rečenica više činjenica ali opet ostaje pitanje iz prve rečenice.......koliko tisućica bi moglo bit u toj vreči?.......

Jako malo jer par tisućica ima samo 20tak dioničara, preko 1.000 cca njih stotinjak, ostalo su sitne ribice koje uglavnom sve ovo i prodaju/kupuju ovisno o raspoloženju :)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • January 7, 2022 at 2:49 PM

Gdje će oni to sve ugurati :/ .

Mislim na lovu gdje će je sve ugurati, će im stati na račune ^^

• Birtija

• D_artagnan
    • January 5, 2022 at 9:27 PM
    Quote from havi

Evo teme za birtiju :)

Ima li neki staticar, građevinar ili bilo kaj tko zna proceduru za rusenje nosivog zida u stambenoj zgradi ?

zvao vise njih i tako vise odgovora dobio koji se razlikuju pa vise ne znam kaj bi bilo ispravno, a neda mi se bas po sudovima X(

a vise razlicitih odgovora od zaposlenika gradjevinskih inspekcija, graditeljskih ureda i slicno, kao da svatko radi po nekom svom zakonu :huh: ne mozes vjerovat a sve u jednoj drzavi .

Ak netko moze pomoc , hvala :thumbup:

Rušenje nosivog zida?.? 😮😮 cekaj jel netko ima iznad tebe ili je potkrovlje?

Nego, jel bi ti pristao da ti tako drugi napravi nesto u tvojoj zgradi, a ti iznad ili ispod?

• D_artagnan
    • January 5, 2022 at 4:22 PM
    Quote from Junak
    Quote from tin

Osobno mislim da će u Q1 imati 3 broda na dokovanju za svaki to je oko 21 dan mirovanja....63 dana x 15 000 usd = 945 000 usd manje zarade + troškovi posade uzmimo oko 465 000 usd ukupno oko 1 400 000 usd umanjena dobit...7 560 000 - 1 400 000 usd = 6 160 000 usd dobiti x 6,6 kn = 40 656 000 kn dobiti za q1.

top. Ja bih tu dodao troskove osoblja na kopnu, deprecijacija brodova itd... i realno umanjio bih iznos za 7.5 mil kuna i dobio bih realnu sliku sto ocekivati. Moj guess je 30 mil i sa tim bih bio super super zadovoljan

Jedini je problem što brodovi su trenutno tražena roba pa ne gube na vrijednosti puno :)

• Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • January 5, 2022 at 4:20 PM
    Quote from Milo

Samo ako si ostvarija dobit do dvi godine od kupnje.Recimo ja im moram dat sad 10000kn + prirez😭

Normalno ako imaš dobit, svake godine moraš podnit prijavu...

Zato sam i pitao jer je logično. Tj. Logično je da u JOPPD obrascu piše da si dobio neku uplatu od kapitala .... xxxxx kn i da je oporeziva, onda dokumentiraš koliko je od te uplate dobit i platiš porez. Ako odmah piše da je neoporeziva, nema logike se zamarati, a ni poreznoj bespotrebno trošit vrijeme

• Porez na kapitalnu dobit

• D_artagnan
    • January 5, 2022 at 3:37 PM

Dali je potrebno nešto poreznoj slati ako je neoporezivo, recimo prodao si nešto u 2021. što je starije od 2 godine i to je odmah vidljivo u JOPPD obrascu kao xy kn.. i uz to piše neoporezivo... Po meni nema potrebe slati šta si prodavao, tj. kad si po koliko kupio i po koliko prodao ako im tamo odmah piše da je neoporezivo. Jel netko upoznat sa takvim primjerima?

• D_artagnan
    • January 5, 2022 at 1:16 PM
    Quote from StatusQuo

Moram priznat da me ovo trgovanje pocesto iznenadi i prema gore i prema dole 🤔

Pazi netko pokupi 1000kom do 420kn i onda se par minuti nakon nadje netko tko prospe po bidu nesto sitno na 404 😵‍💫

A to je tako, ako skupljaš pokupiš šta se nudi i držiš nisko cijenu da opet prodaju oni koji misle 8) .

Iako oni meni nisu jasni koji prodaju za 400 i više i zadovolje se mrvicama , a što će u prošloj i ovoj godini vjerovatno zaraditi 150-180 po dionici bez povećanja NAVa, ali svatko ima svoju računicu :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • January 5, 2022 at 11:12 AM

Jednog dana ćeš biti u pravu, e sad dali ćeš prije propustiti rast, budeš vidio kad dože ta korekcija.

Nego jesmo li mi uopće bili izašli iz korekcije i pada iz 2008.?? pa ovo su sada na većini pozicija smješne vrijednosti u odnosu na druga tržišta kapitala.

• D_artagnan
    • January 4, 2022 at 11:00 PM

Meni su brodari povoljni vec odavno, pa onda ovo drugo slabo dođe na red jer ne vjerujem da ce vise od brodara narasti kroz period od godinu-dvije- tri

• D_artagnan
    • January 4, 2022 at 1:47 PM
    Quote from accountant
    Quote from Sheki

Ja napisao da je uplovio merikanec a vi odmah digli cijenu. Još ovi iz Novog lista i eto ti sreće. Vraćaj to natrag, bit će loš izvještaj za zadnji kvartal, a budućnost...tko još gleda budućnost... :)

ma to je normalno, na ovakve članke treba sell on news

bar oni koji su strpljivo skupljali zadnjih mjeseci

za dulji rast ovdje mislim da ipak treba riješiti ovu neizvjesnost s nabavom doka

jer stari samo što se ne raspadne, a s većim novim mogu zaprimati i veće brodove, to bi bio game changer

IMHO

Display More

Ma dok je samo extra bonus, i ovako bez doka trenutna cijena je smjesna.

Bas kad sam gledao prinos za proslu godinu, gledam kako mi vlen, njaahhh nema nikakve logike da je bio na 8kn, al to je TK.. logika je da nema logike.

Uglavnom samo neka oni rade, prije ili kasnije se to naplati.

• Čudna vremena

• D_artagnan
    • January 4, 2022 at 11:35 AM
    Quote from zlocesti

Korona jaše prerijom, djia, djia.......

Burza Eldorado.

Inflacija divlja.

FED drži ruke u džepovima.

Razum na polici.

F.O.M.O caruje.

Armagedon.

I što nam je za činiti ?

Display More

Živjeti, u konačnici nam je svejedno, nismo ovdje vječno ;)

• D_artagnan
    • January 4, 2022 at 11:20 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from Milo

Ide to sutra gore, samo je pitanje koliko.Po meni do 430-450..Ne bi me iznenadilo da kroz par dana pređe 500 što bi bilo i realno na odnosu dobiti i vozarina za prvi kvartal.Ništa nisam prodao, mada sam moga ljepo zaraditi, ali zato sam još kupovao...

Nisam baš siguran, danas su futuresi u velikom padu! ;)

Da zamisli futuresi toliko padaju da su sve vozarine debelo iznad prosjeka ATPL najboljeg kvartala prošle godine

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • January 3, 2022 at 5:42 PM

Nemoj samo sutra trcati unutra po 420-30 😅

• D_artagnan
    • January 3, 2022 at 1:06 PM

A najbolje tek dolazi na brodarima 8)

• Kolike prinose ostvarujemo

• D_artagnan
    • December 31, 2021 at 11:06 AM
    Quote from Marin83

Znači nitko nije ulagao u ovih desetak dionica koje su imale katastrofalne padove(neću vam nabrajati koje, jer sami znate) i to su uglavnom dionice gdje fondovi ne ulažu, dakle mali su vrtili novac na tim dionicama.

Imao ja DLKV mamicu im...

Ali i sa cirkusom na dlkv trenutno u 10 pozicija dobrano preko 1 mil. kn, a u 2021. odličnih +72% s tim da je dalekovod shebao prosjek dobrano, ali su brodari nadoknadili. Iako su mi nakon odličnog rujna smanjili na sadasnji rezultat.

Tako da potpisujem nek bude tako i sljedeće godine, nek jedna tako shebe al ostale potegnu za nju ^^ .

Vani +27%. Sve u svemu odlična godina, ponovila se.

I nema poreza, niš trejdano što ulazi u porez, samo one preko 2 godine pozicije presložene :D.

Za 2022. i 2023. strpljivo čekam da brodari odrade što moraju 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • December 31, 2021 at 10:51 AM

Budući da se zna koliko je pouzdano HR pravosuđe, trebalo bi možda na ovu adresu usmjeriti da malo pregledaju planove i rad uprave DLKV i povezane ekipe

BIDENOV UDAR NA PLENKOVIĆA: Predsjednik SAD-a u Zagreb instalira pravnog savjetnika za borbu protiv korupcije
    U HRVATSKOJ JAVNOSTI PREŠUĆENA JE VIJEST da je nakon Europske unije i administracija američkog predsjednika Joea Bidena izrazila neza...
    www.nacional.hr
  • Učinci uvođenja poreza na zarade od trgovanja dionicama na Zagrebačkoj burzi

• D_artagnan
    • December 30, 2021 at 5:49 PM

Pa to nisu morali cekati i raditi neke elaborate, to smo im i mi govorili kod uvođenja oporezivanja, a pogotovo debilane da minus iz jedne godine nemozes prenositi na sljedece godine da se popegla kad budes zaradio.

Kad zaradis onda plati porez, a ako zavrsis u minusu tko te hebe.... mah, ali i tako je u ovom apsurdistanu puno toga apsurdno i nebulozno

• D_artagnan
    • December 30, 2021 at 1:56 PM
    Quote from tin

Vikinzi i danas zeleni...kad se uzme u obzir divka na 10% su od vrha...ATPL na 37% od vrha ...mora to prema gore opet će rast odraditi u dan dva...

A neznam ja ni ne gledam i uspoređujem koliko je tko od vrha, dna.

Meni je stvar jednostavna, cijena dionice je sad toliko, godisnja dobit po dionici ove godine, sljedece, i one iza.. + NAV daje i vise nego odlicnu podlogu za investiranje 💰😎

• D_artagnan
    • December 29, 2021 at 10:09 PM

U svakom slučaju bombončić vozarine za sljedeće razdoblje

https://www.braemarscreen.com

a za cijenu ATPL nema zime, može i prezimiti na ovim razinama, samo nek oni skupljaju $$$$$

• Prijedlozi za forum

• D_artagnan
    • December 28, 2021 at 1:04 PM

Slažem se sa Mollerom, pogledao, i nemam šta vidjeti da bi me privuklo, niti chatati, tako da mi se čini uzaludan trud admine za to....

Komentari trgovanja ili svaštara su sasvim dovoljni i da se tamo bacaju komentari koji nemaju vezu sa nekom temom. A ne zaključavati profil jer eto post nema veze sa temom, to samo odbija korisnike i sa vremennom će se rasipati korisnici. Vidim po sebi da sam sve manje i manje na forumu kad se bezveze zaključa.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt