Je vidmo kako im se zuri zadnjih godinu i više 😂😂
Posts by D_artagnan
-
-
Ne pamtim ovako pune dokove. Talijani su preuzeli VL po desetak kn a kompanija je sada neusporedivo bolja nego tada i dug je drastično smanjen tako da se rizik značajno smanjio.
Dug 🤣🤣🤣🤣 hebate oni imaju 💰💰💰💰po dionici poprilicno,
E sad ja gledam privatno ako se i zaduzujem za nesto, a imam kesa logicno da uzmem nesto i na kredit pa platis za par mjeseci, godina uz manju kamatu od one koju cu zaraditi sa trenutnim kapitalom 😎
-
Slazem se sa fasadom i toplinskom izolacijom kuce, a inverterske klime se podrazumjevaju za grijanje. Prije treba to na kuci napraviti, solari su secer na kraju 😎.
Za solare jbga, informiraj se malo bolje sa ekipom koja ih ima i koristi. Pogotovo o kvaliteti, trajnosti i efikasnosi tih kineza, a i ostalih. Naravno da vjerujem da ce se i to jos dalje usavrsiti.
-
Vjerujem da ce biti i vise od tih 75 kn, jer trenutni NAV+ dobit od vozarina 2021. 💰💰💰 a i ova godina ce im bit top 😎
-
Čitam kako se već prave planovi o kupnji novih automobila na obročnu otlatu, a višak novaca na burzu
Smjerno predlažem da svi odete na stari Poslovni, i izvrtite što se pisalo i kakva su bila očekivanja 2007, početkom 2008
Burza je okrutna ljubavnica.
Vani klimavo, pišu da demokrati gube biračko tijelo koje ubija inflacija, očekuje se pobjeda republikanaca...
Mogli bi dakle starno povistiti kamatne stope da dokinu inflaciju, al' navući će si na glavu jednako zlo recesije.
Teško je reći kakav će biti tajming. Što god bude preliti će se i na našu burzu.
Meni je to najveći kamen spoticanja i dnevno pitanje bez odgovora.
U recesiji je cash Kralj.
yes, kralj koji ti se topi i vrijedi svakog dana sve manje 😅
-
E neznam kako je kad radis na nekom terenu, to vjerovatno traze jer energetska mreza nije dovoljna da podnese tvoju snagu i proizvodnju. I onda te gledaju kao proizvođača. HEP je najslabija karika u prici i docekati njihov odgovor je klasika u HR Apurdistanu, mozes otici vani raditi pa se vratit dok ti odgovore 😒.
U biti je dobra priča, ako optimalno slozis snagu u odnosu na svoju potrosnju imas 14-15% godisnji povrat sljedecih 20-25% na moru gdje ima puno suncanih dana.. Ako struja poskupi povrat je veći, a to ce vjerovatno biti od travnja.
Naravno ako se nesto pokvari da onda je nesto manji povrat ovisno koliki je kvar i da ti ne pokriva osiguranje…
-
Ok, onda za godinu dana izbaci i izvjesce za 2022. sa jos barem toliko dobiti po dionici 😉.
Sad sto ti to ne vidis, jbga
-
Da vidimo sta ce biti na kraju godine, hocemo otvoriti šampanjac ili neki pelin 😅
Atpl:
600-800-1.100
Jdpl:
60-100-150
Ulpl:
140-180-250
-
Imaš doslovno dva formulara ispunit i poslat.https://www.hep.hr/ods/pristup-mr…vodjaci-185/185
to imas elektranu pa pricas iz vlastitog iskustva ili vjerujes svemu sta procitas na netu, pogotovo ovima iz HEPa 🤣🤣🤣
Meni se cini da svaki HEP iz svake zupanije vodi neku svoju spiku i svoja pravila, prikljucka, snage, snage po fazi….
-
Što mislite s obzirom na propadanje BDI-a dokle će ovo ronit u ovoj etapi, mislim gdje bi trebali čekati 350, 340 ili neko novo dno??:)
danas do 360, idući tjedan moguće i 340, najniže do izvješća do 300 u slučaju baš nepovoljnih vozarina,
ovo danas možda popovi prodaju da se počaste za Novu godinu
I onda izbace izvjesce 100kn po dionici dobit, a ima ekipe koja je spremna prodat po 300-400 😂😂
-
Dokapitalizacija nije isla a kad će ne zna se. Neznaju ni oni sta su mislili i kako, cirkus na N-tu.
-
Naš CROBEX stagnira već punih 13 godina, oko 5% je veći od 02/2020 a nije još dosegnuo razinu od prije kolapsa Agrokora.
U istom razdoblju DAX je rastao sa oko 4000 na 16000 a američki indexi su 5, 6 ili 10 puta veći nego u početku 2009..
Naravno, kod njih i BDP kontinuirano raste (iako ne brzo kao indexi) a naš bi za 2021. trebao biti na razini iz 2009. godine (u međuvremenu je uglavnom bio manji).
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Uzmeš ravnalo, spojiš prvu i zadnju točku na grafu i izračunaš nagib pravca. Taj nagib pravca pokazuje prosječnu godišnju stopu rasta.
Kad vidiš koliko to je, a ovako odokativno je 2-3%, pa to usporediš sa stopama rasta gospodarstva, dođe se do izrazito visoke koreliranosti.
Ukratko, onaj peek pred krizu 2008. je bio teško outlayer i pokazatelj da se sprema oluja. Nije bilo apsolutno nikakvog fundamentalnog temelja za takav rast, osim špekulacije.
Sve prije i poslije toga je realno, u skladu s našim mogućnostima. ZG burza je bitna samo nama, već na Bregani svi na nju zaborave, na Šentilju ne znaju ni da postoji... Dok se, na ovaj ili onaj način, ne aktivira silna štednja iz banaka i prenese na burzu, teško je očekivati značajnije i brže skokove. Osim kroz špekulacije
čekaj hoces reci da kad ameri i njemci povuku pravac iz 2009. Pa do danas su imali toliki rast gospodarstva ? 🤣🤣🤣🤣🤣 kao ta crtkanja imaju neke veze 🤭
-
To ono malo za zahebanciju sa 20-30 komada
, taman da brokere platiš
.
Ovdje je cirkus žešći, baš mi nije jasno tko kupili ili proda neš???
-
Pa realno novinari su bolji kontrolori od svih institucija, sad HNB, prije Žalac, pa redom…. Tek kad oni objave neke stvari institucije ciji je to posao pocnu nesto radit, do tada ceprkaju nos i prave se da rade nesto..
-
Zbog ovog i svi iz HANFE zasluzuju zestoku kaznu i momentalni otkaz.
Da ovo novinar istrazi i objavi…. a to bi trebalo biti nihov posao 😒. Ali vjerovatno i oni iz HANFE trguju i koriste povlastene informacije., ne bi se zacudio.. tj. Zacudio bi se da ne rade 🤭
-
Da, samo sto bi to sa privatnim zdravstvenim radilo dobro dok si zdrav, al kad obolis i to od neke teze bolesti, koja je dugotrajna ili dozivotna…. Misli da ce te to isto osiguranje osigurati? Pod istim uvjetima? Hmmm
Nego lagano se najavljuje poskupljenje struje… pa me zanima koji su to inputi HEPu toliko porasli da trebaju dignuti cijenu? Iz NE Krsko dolazi dobar dio struje, iz hidrocentrala isto tako, nesto iz obnovljivih izvora… koliko dolazi iz termoelektrana i elektrana na plin? Ili se uvozi da su enormno narasli inputi????
-
E da, jos najbolje da ne koriste svi koji imaju priliku, i tako nema sankcija ….
EKSKLUZIVNO Šefovi HNB-a trgovali dionicama i obveznicama banaka koje nadziruINDEX ISTRAGE ekskluzivno doznaju kako je više od 40 zaposlenika HNB-a, među kojima i aktualni guverner Boris Vujčić, trgovalo vrijednosnim papirima banaka…www.index.hr -
U Q3 i Q4 imati će 40 Mkn dobiti, ili 25 kn po dionici...vjerujem da će iznos dokapitalizacije ipak biti znatno veći...to su pak moje želje...tko je mislio da će po 40 ili niže, trebao je još danas prodati.
Ma cijena dionice u dokapu je sad manje bitna jer postojeci dionicari imaju pravo sudjelovati pa ako je cijena niska onda sudjelujes u dokapu, a ako je visoka onda opet super jer znaci da firma vrijedi vise nego je na marketu...bar ja tako razmisljam...
Ono sto meni smeta je sto je deda doveden da sve razj.ebe i da smanji vrijednost kompanije i omoguci sto jeftinije preuzimanje...uzas
1. Flota JDPL je prastara i treba je pod hitno pomladit, ex Uprava je u solidnom trenutku po super uvijetima dogovorila novogradnje koje su otkazane bez ikakvog razumskog objasnjenja...milijune $ su pogubili
2. Po danasnjem dopisu jasno je da planiraju razvoj firme u nekim drugim segmentima (kemikalci i prijevoz putnika)...pomladjivanje flote uopce ne spominju. Obzirom na starost flote, povijest poslovanja i bulk market outlook meni to izgleda kao potpuno idiotski potez, odnosno pogodovanje...
3. A i Q3 me razocarao, sto mi baca dodatno sumnju na dedeka...
Uglavnom, od kad su doveli dedu, otkazali dokap zbog TNPL i otkazali novogradnje izbjegavam JDPL jer mi sve ukazuje na preuzimanje na hrvatski nacin...nadam se da grijesim...sretno imaocima
A sta ti znaci stara flota? Danas i malo starija pouzdana flota je bolje od nikakve, kad su vozarine dobre a ti vec izamortizirao brodove 😀
U svakom slucaju super, ako bude niže super za nas postojece, ako je visa jos bolje.. svakom kako zeli, oce sudjelovati ili prepustiti drugom. Pošteno, a ne kao dalekovod.
Iako nema sanse da bude 30-40 po meni, onda su mogli to odraditi i po 25 prosle godine.
Koliko ima je NAV samo porastao. Sad cemo i vidjeti koliko su zaradili po dionici prosle godine pa cemo biti pametniji.
-
A nemamo još ništa da mislimo, raspon je od-do, kao i kompletan iznos dokapitalizacije koji planiraju.
Ali u svakom slučaju ovo sa više kruga dokapitalizacije sa prednosti postojećih dioničara je u redu, a ne kao prije šta su planirali nabrzaka rješiti nekom ispod stola. Iako su sada druge brojke definitivno od tada.
-
Pješak po zakonu ima pravo da prelazi cestu ako je pješački prijelaz udaljen 50 (100) m.
Ontopic:
Za početak sve osobe bez iznimke plus 60 cijepit, osim sa opravdanim zdravstvenim razlogom (alergija...). Za sve ostale provodit zakone i pisat kazne, koliko god to bilo NEpopularno na brdovitom Balkanu. Znam što svrbi Vladu, velika je to masa umirovljenika/starijih osoba koja može glasat na izborima i odlučit rezultat...
A na kojim si ti travama??
Ja sam cijepljen, ali zasto uvjetovati nesto sto se sada vidi da ne pomaze? Jer svejedno cijepio se ili ne cijepio, isto se mozes zaraziti. Problem je sto ni oni neznaju sta i kako djeluje i dali djeluje. Ovo postaje cirkus
To treba biti odluka pojedinca, ali onda samo naplatiti eventualno lijecenje dodatno ako nisi cijepljen i pojacati bolnicke kapacitete. I treba prestati brojati zarazene, nego samo bolnicke slucajeve i eventualno umrle. Zadnju godinu, dvije barem nitko nije umro od neke druge bolesti 😒