+ ATPL na čašćenju ujutro. Bilo bi super sada kupiti za vrijednost dobiti od prošle i ove godine
Posts by D_artagnan
-
-
Pa vidiš da je jutros stalo gospodarstvo, više nitko niš ne radi
. Hoće se bar ameri ispuhati -50% ipak su na ATH pozicijama, da se to malo dovede u red
-
A mogli su još malo nastavit prodavati, brzo su odustali
-
Da, kao sto sam vec bio pisao, gdje je granica da se neki narod, koji je vecina u nekom podrucju moze ili nemoze odcjepiti od postojece drzave a gdje ne?
Realno u danasnjem modernom svijetu svejedno ti je gdje zivis, bilo to rusija, ukrajina, pa pod,pod, pod regija… bitno je da normalno mozes ziviti i raditi.
I mi imamo drzavu koju su politicari tolko razvalili gospodarski da ti 10% stanovnistva ode van gdje je bolje za zivjeti i raditi nazalost. Da nema turizma, jadranska regija bi bila jos siromasnija od slavonije koja bi trebala bit bas bogata jer je imala sve preduvjete.
Iako da je svijet slozan, to je se jednostavno rijesi, uvedes sankcije rusiji i njihovim drzavljanima, blokiras privremeno svu trgovinu, zamrznes racune fizickim osobama i kompanijama koje su iz rusije. Pa nek zive i rade u svom podrucju i za sebe. Blokiras sve letove, vlakove, putovanja iz i u Rusiju. Ali to je tesko kad ovisis o njihovom plinu, nafti… a i druge kompanije imaju tamo imovinu i vlasnistvo. Rjeslo bi se sve u par mjeseci bez ispaljenog metka.
Ovako ce vjerovatno biti natezanja, a zavrsiti ce kao Krim i druga podrucja koja su preuzeli slanjem “mirovnih trupa”
-
ja više od 10 godina razmatram tu opciju jer imam idealne uvjete, posebno od kad je tesla izmislio onaj solarni crijep. mislim da je bilo 24$ m/2 u americi. kod nas ga i nema. sve u svemu računao sam troškove cca 5000€ ali nemam tu nikakvu računicu. moraš znati da je slanje u mrežu po jednoj cijeni a povrat po drugoj i td. i td. to je budućnost ali daleka.
Znam sve, imam ih pa govorim iz vlastitog iskustva i primjera. Zato se i čudim da to ekipa uz more i na otocima masovno ne koristi, ali ok svatko ima svoju računicu. Meni osobno je 14-15% godišnji povrat sasvim dovoljno za sljedećih 20-25 godina..
-
Šta je to jako skupo? Solari?
Povrat 13-16% godisnje i sad prije poskupljenja struje.
Da mozes sad orociti da imas takve kamate sljedecih 20-25 godina mislim da bi svi ovdje potpisali za dio kapitala tako orociti. Steta je da je to samo iznos cca 10k eura.
računaj da je potrošnja struje po kućanstvu od 200 do 400kwh prosjek. 10 000 € koliko vremena treba da se isplati.?
Ako toliko malo trošiš onda manju stavljaš, ne od 10k. Manji je povrat ali opet nije loše, bolje od obveznica ili oročenja u najboljim danima za gro ljudi koji nisu na TK.
Ali prebaciš grijanje na klime, dizalice topline, danas/sutra električni ili hibridni auto. Iako da nije sve crno bijelo, treba dobro izkalkulirati ovisno o osobnoj potrošnji i preferencijama.
Iako ako tako malo trošiš onda račun za struju nije nikakav problem bila struja skuplja ili jeftinija.
-
sve je to divno i krasno ali jako skupo . Nuklearke najnovije generacije su za sad jedina akternativa plinu i nafti ,dok ne bude gotov projekt iter , tj fuzijska nuklearka ,one će stubokom promijeniti energetsku priču u svijetu
Šta je to jako skupo? Solari?
Povrat 13-16% godisnje i sad prije poskupljenja struje.
Da mozes sad orociti da imas takve kamate sljedecih 20-25 godina mislim da bi svi ovdje potpisali za dio kapitala tako orociti. Steta je da je to samo iznos cca 10k eura.
-
Upravo tako, maknuti ovisnost od plina i nafte sa između ostalih i solarnim panemlima na krovovima..
Zanimljiva rjesenja ekipa smislja 😀
-
Gdje je granica odvajanja inace, ukrajina se mogla odvojiti od SSSRa, a sad rusi ne mogu od ukrajine?
Ono zivi i pusti ljude da zive. Svako toliko netko zeli bit svoj na svome, kao mi iz juge, kosovo od srbije…
Bitno je da mozes zivjeti i raditi okruzen normalnim i pametnim ljudima, a ne gledat tko je sta, a on kreten… koji ce ti ku…c da je tvoje nacionalnosti ako je, mafijas, kriminalac ili lopina, ili radi na stetu svog naroda samo za sebe, ala nasi uhiceni ministri sada.
-
A to je bonus💰, kao i batala 😎 za one koji se na zadovolje burekom i jogurtom 🙃
-
U svakom slucaju kako god racunas i u najgorim kombinacijama - dugorocne obveze.. to je preko 600kn po dionici, plus dobit cca 100 od prosle godine, ove godine vjerovatno isto toliko.. ma ovdje samo treba strpljenja i pomalo. I bolje da ne odleti odmah na duplo jer bi ovi za burek odmah prodali, ovako ih treba malo drzati u neizvjesnosti 😅
-
A mozda je i to bio cilj, drzaati oko 5 i skupljati pomalo a ovo sto je ostalo ponuditi kunu vise i dobiju puno vise komada nego da ponude 5,35… budemo uskoro vidjeli. Ja jos jednu transu bio prebaio u atpl oko 350-5.. pa mozda i ovaj ostatak ako se brzo rjesi 🙃
-
Jedino nisu bili jasni dali poskupljuje ukupno na sve iz računa od struje 9,6% ili poskupljuje samo dio gdje je električna energija onih cca 0,49 kn u VT, a ne i naknade za distribuciju, prijenosnu mrežu, očitanje, obnovljive izvore.. i sve šta se doda na račun.
Jel je logično da je proizvodnja struje poskupila, sve ove druge stvari nema ju veze sa poskupljenjem plina, ugljena i ostalih ulaznih troškova...
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Pa bome imamo dobru raspodjelu proizvodnje struje, KRŠKO+HIDROCENTRALE+OBNOVLJIVI izvori skoro 75%.
Da su ovi što žive na obali malo pametniji pa postave solare panele na krovove kuća, raznih objekata, nadstrešnica za aute.. nabilo bi se još poprilično energije iz sunca.
-
Hajde da i mi objavimo dividendu pa da padnemo
Toliko imam komada da mi je muka koliko poreza od divke ću morati platiti, tako da bolje nek svu dobit ulože u brodove i rješavanje kredita, pa nek cijena ode gore. Isplatim si divku i tako bilo koji dan i to bez obveze poreza
-
Bit ce i toga, pomalo 💰😎
-
Evo dobili Info i direkt od Putina kad kreće napad....
BREAKING NEWS: Putin potvrdio, invazija na Ukrajinu kreće 29. veljačeSvjetski mediji već danima bruje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu. Preko 100.000 vojnika nagomilano je na ukrajinskoj granici, a svakog se dananewsbar.hr -
Sve raste, plin i nekoliko puta, a sve dionice ni vrit ni mimo 😂
-
Sad nakon Ukrajine popodne kreće FED pa opet dobra razlog za igru
.
Ali komedija sve šta je OK, i imat će uredna izvješća pada, a DLKV +13%
-
udara se iz svih raspoloživih oruđa, moramo biti jedinstveni u obrani kao nekada u Jugi, a znamo kako je to završilo
teško je reći da li je pametno braniti ili rezati i bježati......ili pak trenutno ne raditi ništa, bili u dionicama ili u kešu......ako je ovo "samo" petak-ponedjeljak panika, onda je sve ok........u slučaju da nije, i da još i vozarine okrenu u jače minuse, evo za čas vraga ( još ako ima i margina) i nikome neče bit bitno ni izvješće ni fundamenti ni eventualna dividenda ni Batala jel svi samo budu htjeli svoj keš van, jel kad razum ode pa-pa stvarno ništa više nije bitno .......
a i da padnu 15-20% jos uvijek su fino iznad prosjeka prosle godine 💰😀. A i da zarate zivjet se mora