1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• LNG

• D_artagnan
    • March 25, 2022 at 7:47 AM

Steta da nas neki brodar nema neki LNG, skupi su brodovi i poprilicno znanje je potrebno.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • March 24, 2022 at 5:58 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from StatusQuo

Tako je zna se sta je pravo, a sta krivo i ne postoji opravdanje za takvo cinjenje u nicemu. Cila poanta napretka covjecanstva je evolucija, ono sta se danas smatra normalnim moze se derivirat iz krivih postupaka proslosti, tako i sve te povjesne veze i dogovori moraju biti skloni promjenama jer to je smisao evolucije na bolje, jer da je danasnja evolucija bila dostupna tada, tada vecina tih stvari ne bi bile na takav nacin napravljenje, napredak se ne moze trazit u proslosti samo u buducnosti, a granice su tu da se pomicu ne smanjuju, nazalost i evolucija zahtijeva zrtve s kojim se te granice pomicu, svaka faza ima svoje barijere koje se cine nepremostive i koje cesto ostaju prikrivene do jednog trenutka kada ih se vise ne moze sakrit.

To je filozofski točno i elokventno sročeno, kolega. Međutim, stvarnost života je drukčija. Povijest je itekako bitna. Osobna, lokalna, nacionalna, međunarodna, svakakva...

To je kao da sin doma dovede roditeljima ženu koja se se pred 7 godina prostituirala i to je notorna činjenica te im kaže da mu je to zaručnica. A oni ga pitaju da kako može to, pa zar ne zna tko je ona bila prije? A sin na to reče da je bitno ono što je sada, da je povijest nebitna i da oni svi trebaju evoluirati...

Ne ide to.. Lijepo je u teoriji, ali nigdje to u prirodi ne postoji. Velike sile su se kroz cijelu ljudsku povijest ponašale ovako kao Rusija sada. Nije njima ovo prvi, a ni zadnji put... A ni Americi ili bilo kome.. I Kina bi mogla napraviti puno veću svinjariju u dogledni vrijeme..

Koji si ti lik ahahhahaha …. To je osobna stvar sina, ako mu pase njena povjest sta se roditelji imaju mješati u to.

Ti kao i Putin, zelis drugima određivati sta smiju ili ne, jer eto ti smatras sta je najbolje za drugoga 😏

• Brokeri i brokerske naknade

• D_artagnan
    • March 24, 2022 at 2:48 PM
    Quote from istriano

Ja koristim Agram i jako sam zadovoljan. Naknada 0,4 % (minimalno 19,00 kn). Nema mjesečnog "harača". Ranije sam bio na FIMA vrijednosnice , još ranije na Complete Line (ako se dobro sjećam), najranije na ZaBa-i. Nemam pritužbi na Agram.

Dali se preko Agrama može kupovati i van HR, po EU recimo, dionice i ETFove?

• D_artagnan
    • March 24, 2022 at 2:41 PM

Ma svejedno, tko ima koliko zlata, šta je bilo pred 20, 50, 500 godina ...... i tko ima većega.

Trenutna činjenica je da je jedan bolesnik uz svoju ekipu napao drugu suverenu državu i nemilice bombardira i ubija osim vojske i civile. TOČKA.

• D_artagnan
    • March 24, 2022 at 1:14 PM

Općenito je bolesno da pojedinci, ma tko oni bili (rusi, ameri, englezi.... ) mogu imati toliko bogatstvo, pogotovo ako to nisu stekli od svog znanja, patenata, konkretnog proizvoda koji su izmislili.

Možda je utopija, ali to meni nije normalno. A na drugoj strani imaš ljude koji nemaju ni za vodu, osnovne životne uvjete.

Možda jednog dana, nadam se u bliskoj budćnosti se to uz kripto valute, NFT vlasništvo preko blockchain tehnologije, to dovede u red, da se svjetsko bogatstvo može pravednije rasporediti, a da oni koji svojim radom i znanjem imaju više i da ih se nagradi sa bogatijim i ispunjenijim životom.... ali ne da imaju silne milijarde jer to nema smisla.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 23, 2022 at 9:12 PM
    Quote from tin

Stvarno smo smiješni. trenutno vani..DSX i GNK po + 9% GOGL + 6%....ATPL danas + 1,5%.

mi kad krenemo onda cemo +50-100% u par dana i rjeseno 🤣

• Birtija

• D_artagnan
    • March 23, 2022 at 9:10 PM
    Quote from nik07aos
    Quote from D_artagnan

ajde da vidimo… kako je kolega rekao sezona grijanja i plina je gotova… da vidimo dali ce rusija isplatit $$$ koje je duzna ili ce bankrotirat, ali mogli bi se onda naplatiti plinom i naftom ako ne mogu isplatiti dug 😅

Do kasne jeseni kad bude trebao opet plin, rusija ce vjerovatno bit finito, da ce plin i nafta biti na izvolte…

Sezona plina je gotova? Pa cijelu godinu traje sezona plina, ne mislite valjda da se plin koristi samo za grijanje kućanstava?

Primjena plina u industriji je još uvijek ogromna.

A za sta se to ogromno koristi inace? Grijanje, proizvodnju struje u termoelektranama i za proizvodnju gnojiva..

U kojim segmentima industrije se koristi jos brutalno puno?

• D_artagnan
    • March 23, 2022 at 3:56 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Paulie

Jako zanimljiv potez Moskve:

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2349906.aspx

Lik se baš trudi da i poslovično neodlučne Nijemce odgurne od sebe...

ajde da vidimo… kako je kolega rekao sezona grijanja i plina je gotova… da vidimo dali ce rusija isplatit $$$ koje je duzna ili ce bankrotirat, ali mogli bi se onda naplatiti plinom i naftom ako ne mogu isplatiti dug 😅

Do kasne jeseni kad bude trebao opet plin, rusija ce vjerovatno bit finito, da ce plin i nafta biti na izvolte…

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 22, 2022 at 2:14 PM

Pa vesselFinder je up to date, kakve stranice i pomorske veceri 🤣

A vjerovatno nisu potvrdili opciju drugih 2 broda, jer im bio bio datum do kojeg moraju to odraditi. A zasto bi to radio prije toga, ne kuzim, pa logicno da sacekas do zadnejg trenutka i izjasnis se kad imas najfriskije informacije.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 22, 2022 at 11:28 AM

Resale Panamaxa .. šta nije 43,5 8)

I onda ekipa ganja divku? Ma daj odmah plati brodove, da bude što manje na kredit i kamate ^^ , pa će cijena za koju godinu bit, bombončić

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 22, 2022 at 8:51 AM

Stari moj, i to kako raste, vauuu 👌💪🤑💰💰💰

• D_artagnan
    • March 22, 2022 at 8:44 AM

KultLicnosti..

Znaci treba pustiti da jedan luđak totalno osvoji drugu drzavu, danas ukrajinu, sutra neku drugu?

Ne govorimo da su se unutar jedne drzave posvađali, kao mi, srbi, slovenci, bosnjaci…., nego jedna drzava napala drugu drzavu, zbog nafte, i plina u tim regijama i kontrole plinovoda.. i crpljenju plina u crnom moru.

Cak i ove regije, lugansk, donjeck… pa cak i Krim… ja mislio ok, tu je vecina Rusa, pa jbga, zasto nebi bili neovisni, ako 2/3 stanovnika zeli suverenost ok.

A kad malo bolje pogledao ili krivo gledam?.? na krimu bilo malo vise od 50% rusa, jos ok, a u lugansku i donjecku 30-35% eeee ????

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • March 20, 2022 at 9:40 PM

Neznam, kao sto neznaš ni ti, nego pretpostavljaš.

Kao i u svim drugim stvarima, sto ljudi, sto cudi, niti su svi hrvati, srbi, rusi, njemci, ameri, ukrainci …. Pametni /blesavi, dobri/pokvareni….

• D_artagnan
    • March 20, 2022 at 9:09 PM
    Quote from verdi

novinar se zove robert marić i članak na koji se ja pozivam je valjda njegov. tko je urednik kojih glasila u hr ja pojma nemam niti me zanima. nekom u buzinu je u opisu posla da to zna. ja sam na ovom forumu isključivo radi dionica što se može vidjeti iz ogromne većine mojih postova. obično pišem tamo gdje sam i ekonomski angažiran. u ovu raspravu sam uvučen slučajno. ali kad sam već uvučen u to imam svoje oči i mišljenje. laži globalnih bio/eko fašista su toliko evidentne da ih i slijepac vidi. poslije mi vrag nije dao mira pa sam analizirao tko dislajka i kontrira. ti ljudi nikad ili jako rijetko pišu nešto o dionicama ali kad se preispitivaju šuplji atlantistički narativi odmah se propinju na zadnje noge ?! i tako mic po mic sam došao do zaključka. BUZIN jbte. jednostavno ne mogu vjerovati da su na takvom niskom nivou manipulacije.

A nisi mozda razmisljao da si ti taj koji je slijep?

Znači vecina zemalja u svijetu je u krivu, a rusi, kinezi, irak, libija, venezuela… sve redom diktature su u pravu?

Iako nista nije crno bijelo kako sam vec puno puta rekao, ajde jos malo pogledaj stvari sa razlicitih aspekata, pa prespavas malo da se slegne prasina, mozda budes imao bolji pregled 😉

• D_artagnan
    • March 20, 2022 at 1:57 PM

Logocno.com, je inace relevantni izvor informacija 🤣🤣🤣

Nista nije crno-bijelo..

• Birtija

• D_artagnan
    • March 19, 2022 at 8:43 AM

Da, to je fascinantno. Rade od djece gotovane, invalide, sto bi dijete hodalo i malo se razgibalo parsto metara do skole. Nego treba iz fotelje i kompa, mobitela ga prevesti do stolice u skoli. Da se nebi slucajno razgibalo.

Moja generacija je od prvog razreda isla pjeske u skolu, prvih tjedan, dva sa roditeljima da se upoznas, a poslje sa ekipom i iz drugih razreda prosetas, popricas, posvađas se i odrastas. Luda neka danasnja vremena

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • March 18, 2022 at 9:44 PM
    Quote from rambo_5

Evo sam skroz izašao sa 41.000 kom po 5.30 maloprije. Bilo je pitanje čekati još mjesec dana za 1500 Kn više ili izaći sad, pobjedila je likvidnost :)

Samo je pitanje u šta ući sad, sve je opet skupo i rizično...

ja sam polako izlazio od kad se znalo za cijenu i pretakao u brodare, vec samo tim promjenama prosao daleko bolje nego da su mi na optimi ponudili i vecu cijenu 😎. A budu i vama za godinu, dvije 😅

• D_artagnan
    • March 18, 2022 at 1:49 PM

Ahaha, kamioni ce im pomoci? To da ovi imaju sta gađati. to valjda voze da se rijese starog zeljeza.

Inace mogu proci kroz suez? Bospor?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • March 18, 2022 at 12:38 PM

Ma da sigurno će gađati brodove. NATO jedva čeka da ima dobar razlog da poskida sve što leti od rusa.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 18, 2022 at 8:25 AM

Enna? Hm, to je kao da jedni rusi izlaze da bi drugi rusi pod krinkom nekoga u HR usli.

ENNU i PPD bi trebali onako temeljno ispitati da se vide gdje sve interesni krakovi i na koji nacin povezani.

Drzavno odvjetnistvo bi na temelju onoga sta su napravili u dalekovodu, trebali sve tako procesljati da vise nikom nebi palo na pamet takve pizd…je izvoditi, jer bi im kazna bila da bi izgubili i sve sto imaju do sada.

Iskreno se nadam da ce nasi mirovnci, hotelske grupacije i sve vezano uz turizam to drzati u nekim dobrim omjerima. Jer ce im onda jednog dana, nadam se uskoro biti u interesu imati te proizvode u ponudi hotelskih kuca. A ne da prodaju vodu od dobavljaca van hrvatske, a ovdje imamo najkvalitetniju vodu i to iz spine. Plus dalje sve proizvode koje iz slavonije se mogu odlicno distribuirati i naplatiti turstima.

Ok da imaju proizvode koje nema u HR, i da gosti imaju izbor.

Ali nasi politicari i ovi koji upravljaju svim time, nemaju toliki mentalni kapacitet za sada ocito 😏

1. Privacy Policy
  2. Kontakt