1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Shogun

Posts by Shogun

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Shogun
    • August 29, 2023 at 9:28 PM

Proba, po cemu su brodovi pretplaceni?? Ma daj...

Ovaj stil pisanja kolege proba me neodoljivo podsjeca na lika koji je pisao vrlo slicno jos 2021 godine za ATPL i preporucao kupnju kineskih dionica tipa JD i sl. Zaboravio sam mu nick ali uvijek je pisao s visoka i pun uvreda za druge....

Nevjerovatno kako na ovoj dionici ponovo izrone takvi likovi, naravno kad je dionica u padu, da nam pomognu da shvatimo kako smo u zabludi i da nista ne znamo. Naravno oni nikad ne kupuju nego eto, slucajno su ovdje.... Cisti altruisti....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Shogun
    • August 29, 2023 at 4:54 PM

Kolega proba da je Uprava 20x bolja, valjda ne bi dopustila da dionica ode u bescjenje. Ima razlicitih alata, dividenda, buyback....

• Shogun
    • August 2, 2023 at 10:46 AM

A okupio likove oko sebe, majko mila. Kulas, kad je dosao IB raspitivao se po Gradu za neku politicku poziciju jer se prepao kad ode stara ekipa koja ga je instalirala da ode i on... Nadalje, poslovanje u dry bulku je iznimno kapitalno intenzivno a oni diversificiraju poslovanje.... ulaganjem u nekretnine, jos vise kapitalno intenzivnu granu poslovanja. Normalno da svako malo ostaju bez casha a jos ako se poklopio negativni ciklus u oba sektora.... kazin.

Kad vec ulazu u kapitalno intenzivnu industriju, mogli su ulozit u par malih putnickih brodova, bili su za bagatelu do prosle godine i tesko da ce takva kriza u putnickom brodarstvu biti vise ikad i fokusirat se u ono sto znas i radis a ne nesto potpuno trece. Jos da pocnu ulagat u farmu mindela u Konavlima😢

• Shogun
    • August 2, 2023 at 10:28 AM

Moja greska, euribor 7m je oko 3.9%+ 0.25%. Ipak ne lose s obzirom na dividendu + nagradne dionice+ godisnja placa. A nama? Pomalo mi ovaj lik vec ide na.....

• Shogun
    • August 2, 2023 at 10:21 AM

Sve je to mozda ali jedno je sigurno, IB je parkirao 1.2M, uz godisnji prinos od preko 8%. I ja bi malo...

• Shogun
    • August 1, 2023 at 5:59 PM
    Quote from Lynx
    Quote from Shogun

Hmmm kolega Lynx, zanimljiv komentar.

Ali, jedan od najvecih ulagaca, godinama, u Safe Bulk je Oaktree Capital tj. Howard Marks...

Ali da valjda on nije ulagac po vasoj definiciji iako covjek ima prosjek povrata od 40ak % zadnjih 20 godina...

Howard Marks je samo jedan na svijetu. Kad on piše, i Buffett ostavi sve što radi istog trenutka, pažljivo pročita cijeli njegov “memo” od prvog do zadnjeg slova.

On čak i nije toliko “prorok” koliko “psiholog”. Buffett se više bavi proročkim aktivnostima, dok Marks više psihologijom tržišta, ono “kupovanje na vrhuncu pesimizma, stvari koje nitko drugi neće, ne gleda”, eventualno prodavanje kad/gdje nanjuši da se stvorio “balon”. U svakom slučaju jedinstveno sposoban čovjek.

Da a mi obicni smrtnici citamo sve sto on napise barem 5 puta. Tako npr. : investors will often find best returns in companies or even industries that are in decline for years or decades, knowing that decline will stop and eventually revert..

• Shogun
    • August 1, 2023 at 5:44 PM

Hmmm kolega Lynx, zanimljiv komentar.

Ali, jedan od najvecih ulagaca, godinama, u Safe Bulk je Oaktree Capital tj. Howard Marks...

Ali da valjda on nije ulagac po vasoj definiciji iako covjek ima prosjek povrata od 40ak % zadnjih 20 godina...

• Što smo danas tržili

• Shogun
    • August 1, 2023 at 3:34 PM

Moze i strana burza?

+CLCO 500 kom

• DRY BULK

• Shogun
    • July 25, 2023 at 6:00 PM

Mislim da razlog optimizmu lezi u ovome:

Chinese stocks pop as Beijing vows more measures to boost weak economy
    Chinese stocks soared Tuesday morning as Beijing pledged measures to bolster China's sputtering economy.
    www.cnbc.com

• Shogun
    • July 10, 2023 at 4:28 PM

Ok ti prodaj, ja kupujem i zavrsena prica.

• DRY BULK

• Shogun
    • July 7, 2023 at 3:20 PM

Ovo ce drasticno povecati scrapping u iduce 3 godine.

UN adopts tougher climate targets for global shipping industry | Hellenic Shipping News Worldwide

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Shogun
    • July 7, 2023 at 6:51 AM

Po mom misljenju pad jos nije ni poceo. Kad kamatne stope dodju na 6-7% i ostanu tako par godina, krenut ce lom. Kod nas, kao i obicno, prvo zamre trziste, cijene se drze po oglasima a onda krene, jer ipak ciglu ne mozes jesti a za unovcit nekretninu treba vremena...

• Shogun
    • June 30, 2023 at 11:34 AM

Sto se tice naknada, iako se cine visoke za nase prilike, ne treba zaboraviti kako je bilo:

A. Jerkovic - preko 50 000 dionica (ostalo 25000 H. Jerkovic, ostatak kupio Bilbija),

Z. Uskokovic - preko 50000 dionica (ostalo Olegu Uskokovicu- lik koji i dalje drma atpl preko CERPa i HDZa),

V. Relja - preko 50000 dionica

pa jos masu sitnih.

E to je bila pljacka.

Koliko imaju novi clanovi Uprave dionica?

Bilbija je u ovom dijelu preporodio firmu, barem koliko je mogao....

Svaki dokap koji moze smanjiti utjecaj bivsih je dobrodosao. Nadam se i smanjivanju broja clanova Uprave koji su postavljeni od bivsih....

• Shogun
    • June 30, 2023 at 11:13 AM
    Quote from Volzio1409
    Quote from Shogun

Ovdje se takve gluposti valjaju da je kazin. Pa ako najveci dionicar kupuje po trenutnoj cijeni valjda je indikativno za cijenu dokapa. Uostalom zasto ne bi Bilbija povecao udjel ako moze, pa zar on nije jedan od vecih igraca na zse koji je znao u proslosti dobro oploditi ulaganja. Pa svaki mali dionicar moze uloziti u dokap i izbjeci razvodnjavanje ako zeli.

Mislim da je problem u "cijena nije pala kako se ocekuje nakon vijesti o dokapu"......

Drama. Idealan ste kandidat. Primamo Vas u članstvo.., to je iznimna i velika čast, molim ću lijepo. Dodijeljenim dionicama se ne gleda u zube! Imate potpuno pravo, netko je Gospodinu doista "kupio" 1975 dionica ove nekad slavne kompanije. Molim da mi oprostite, vrlo Vas cijenim i poštujem.

Da, kupio mu i 175 000 dionica takodjer. "nekad slavne" kompanije??? O cemu ti? Oprosteno ti je, ali nemoj vise 😁😁

• Shogun
    • June 30, 2023 at 9:07 AM

A zasto onda ti gubis vrijeme na forumu na ovoj temi? A kad si ti mislio ubacit novce, kad se vozarine poduplaju??? Pametno!

• Shogun
    • June 30, 2023 at 7:08 AM

Ovdje se takve gluposti valjaju da je kazin. Pa ako najveci dionicar kupuje po trenutnoj cijeni valjda je indikativno za cijenu dokapa. Uostalom zasto ne bi Bilbija povecao udjel ako moze, pa zar on nije jedan od vecih igraca na zse koji je znao u proslosti dobro oploditi ulaganja. Pa svaki mali dionicar moze uloziti u dokap i izbjeci razvodnjavanje ako zeli.

Mislim da je problem u "cijena nije pala kako se ocekuje nakon vijesti o dokapu"......

• Shogun
    • June 29, 2023 at 3:50 PM

Cisto me zanima da li ima kakav komentar kolega Vergilije koji je bio na GS s punomocima i imao zanimljiv razgovor s clanovima uprave off the record. Da li se spominjala ova mogucnost dokapa? Da li ce on ucestvovati u dokapu?

• Shogun
    • June 28, 2023 at 4:24 PM

Pa bas je to ohrabrujuce jer ako pogledamo od prije 3-4 god skok je bio od 20ak eura do 80ak a sad je startna pozicija 50ak eura....

• Shogun
    • June 28, 2023 at 4:06 PM

Bit ce i ovdje preko 300%....

• Shogun
    • June 28, 2023 at 3:54 PM

Kako kome kolega moller, meni ova zlatna koka donosi 80ak%, svakom po izboru...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt