Tocno kolega Manu. Ja sam poceo ulaziti par tjedana peije Bilbije i poslije sam odoka racunao njegov prosjek i mislim da je oko 36-43 eura. Ali kupnja na 600 kn u odnosu na 130kn moze pomoci u razumijevanju koliko dionica skace kad se kupuje za dobivanje vecine u kompaniji.
Posts by Shogun
-
-
Svaka kombinacija gdje ulazi jak igrac u ATPL a nemoze skupit preko 75% je vrlo, vrlo dobra kombinacija za male dionicare.treba biti strpljiv i ne obazirat se na price i pricice. Ne bih se iznenadio ni na par placenih clanaka da potkopaju atpl. Ne treba zaboravit da nitko ne ulaze da kupi 3% vec mu je cilj preuzeti firmu. A ne treba zaboravit ni jdp, i tamo CERP vecinu koju lako moze kupiti atpl-tnpl partneri.
-
Nikad je vrlo vrlo hrabro izjaviti narocito za dionicu koja trenutno vrijedi oko 100 eura. Da on je kupio da bi prodao po 60 eura a ti eto znas kako i sto ce biti.
Ovdje treba biti strpljiv i skupljati kao i sto Boban Nenad skuplja na JDPL jer u bilo kojem scenariju kupovat ce se i debelo iznad 100 eura. Ovdje se moze ici i u borbu za preuzimanje a tada ce biti sou.
-
Da tocno a po koliko bi morali ponuditi za preuzeti 70% dionica? Ispod NAVa ili po NAVx2?? Kao sto sam rekao tu bi se dalo liiijeeepo zaraditi, po mom misljenju naravno.
-
Problem bi bio kad bi Vlada odobrila prodaju paketa i defacto atlantske tankerskoj.
-
mislim da je ovo jedna od jacih gluposti narocito znajuci kako atlantska posluje neovisna na trzistu i koliko je vezana za dubrovnik. Ali, kod nas je sve moguce, nek ponude 150-200 eira po dionici pa mozda i skupe nesto. Inace dok "preuzmu" atlantsku tanker sektor ce biti u banani.
Činjenica je da je netko kupio 48000 dionica u jednom kliku. I da ne želi da se zna, tko je.
Da i?? U dokapu ce jos trebati kupiti 24000 da ima isti udio koji je manje od 5%. Da mu i Bilbija proda a (siguran sam da bi to masno naplatio) i CERP(mislim da bi se onda HDZ mogao pozdraviti s vlascu u Gradu) zavrsio bi na 30 ak % pa bi svaku odluku morao donositi u borbi s ostalim dionicarima koji imaju preko 50%. Ali kao sto sam rekao sve je moguce kod nas, dalo bi se tu lijepo zaraditi.
-
mislim da je ovo jedna od jacih gluposti narocito znajuci kako atlantska posluje neovisna na trzistu i koliko je vezana za dubrovnik. Ali, kod nas je sve moguce, nek ponude 150-200 eira po dionici pa mozda i skupe nesto. Inace dok "preuzmu" atlantsku tanker sektor ce biti u banani.
-
Vlaho Lonza ima preko 75 godina, business (turizam) u koji je ulozio i jos razvija s obitelji i zato je jednostavno unovcoo i zatvorio to poglavlje zivota a ne da bi mesetario na burzi nadajuci se da ce uci kao i par vas na nizoj cijeni.
-
Ceka se otvaranje ko startni pucanj.... Manje je bitno tko je kupio vec da je kupio i jos bi... 😂
-
Poklopilo ga i jos ostalo oko3500 za kupit...
-
Mislim da je sad jasno gdje ide ovo kad se kupuje po 50 eur na milijune....
-
Odeeee 450000.... Mislip sam nece danas
-
Nordea je pozitibvba na dry bulk....
Nordea Markets takes up coverage of dry bulk
09:08
Infront TDN DirectSHARE
Nordea Markets takes up coverage with a buy recommendation on 2020 Bulkers, Himalaya Shipping and Golden Ocean.
This appears from an update on Tuesday.
2020 Bulkers gets a NAV ( Net Asset Value ), or net asset value-based price target of NOK 121, which reflects an average yield over the forecast period of ten percent.
The NAV-based price target for Himalaya Shipping is set at NOK 80, which reflects an enterprise value /ebitda multiple of 8.5 times based on 2025 estimates, after the company has delivered the remaining ships it has on order.
Furthermore, the brokerage starts coverage of Golden Ocean with a buy recommendation and a NAV-based price target of NOK 120, which reflects an enterprise value /ebitda multiple of 8.1 times based on 2024/2025 estimates.
-
Jedan od vodecih strucnjakanu pomorstvu ocekuje ogroman pad brodarstva.... Vjerojatno cemo vise znati kad zavrsi tradicionalni upswing (mada ove godine tesko se moze nazvati rastom) krajem 9. ili pocetkom 10. mjeseca.
Shipping might be sailing into a hurricane, says Martin StopfordVeteran shipping analyst believes it could get choppy for owners who are unpreparedwww.tradewindsnews.com -
HITA radi, barem meni...
-
Ha ha ha ma nemoj sad ce se redefinirati svijet do 2030? I rusi su dio toga?? Ovo je kao ona tvoja da ce rublja postati super valuta...
NATO klinicki mrtav? Mozda do napada na Ukrajinu, sada s Fincima i svedjanima je ziv, vrlo ziv.
Slusaj prika, ovako ti je realnost: Rusi ce se mrcvarit jos par godina u Ukrajini, ekonomija im je kasyrirana, u pozadini Evropa se naoruzava i skida s ruskih energenata, narocito istocna tako da Rusi nece ni pomisliti traziti povratak na 2001.
Nadalje, svima je jasno da Kina pomaze Rusi najprije kupujucu njihove energente jer bi oni vec propali bez Kine. Ali ameri naravno znaju da mozes biti "tvornica svijeta" samo ako taj svijet zeli kupiti od tebe, tako sada idu u derisking tj. smanjuju nabavu iz kine cija ekonomija vec ide u depresiju, pa ti kupuj od rusa ali samo za zalihe jer ti vise ne treba toliko energenata jer ekonomija posrce. Sad ce doci kineski stimulansi da "pokrenu" ekonomiju ali problem nije u tvojoj ekonomijo vec zato sto manje drugi zele kupiti od tebe. A dug te gusi. Tako da ce doci vrijeme za kineze da ce potpora rusima i prijetnje tajvanu postati preskupi jer rusi mogu kupiti nesto od tebe za 1000 yuana ali bogati zapad za 10000 pa ti izaberi s kim ces poslovati.
Cijena za EU - inflacija radi ulaganja u vojsku + kupnja skupljih energenata. Ali alternativa bi bila ovo sto se dogadja u ukrajini isto bi se dogadjalo u Poljskoj, Baltiku, bosni itd...
Gledaj iducih godina i vidjet cemo tko je bio u pravu.
-
Nevjerovatno sto je ovdje za procitati. Toliko naivnosti za nevjerovati. Da li Risi imaju aspiracije izvan Ukrajine? Pa idemo vidjeti sto je rekao Putin kad je poceo rat, kad je mislioda ce sve biti gotovo za pat dana.... Rado sigurnosti Rusije NATO se treba vratiti na granice prije 2001 tj ostati izvan tkz. ruske sfere. Znaci cijela istocna Europa+Baltik izvan NATOa. U isto vrijeme Orban govori o nepravdi prema Madzarskoj i govori o "vracanju" granica i podupire Srbiju takodjer!
Ljudi ne budite naivni, jedno je biti ljut radi pada/izgubljene zarade na dionicama a drugo pricati sto je dobro za Europu i Hrvatsku.
Plan je bio jasan, rasuti Europu i vezati NATO za granice i pokrenuti unutarnje ratove i nemire npr. Srbija, Republika Srpska i Mazdari a istovremeno razbiti utjecaj Amera u Europi i Aziji. tj. napasti Tajvan.
Taj plan Kinezi i Rusi, Orban, Vucic vec snivaju godinama i pripremali su se za to samo sto je Putin slomio zube na Ukrajini.
Pogledajte sto pisu Verdi i slicni pocetkom rata na ivom forumu-da je sve gotovo u par dana i da ce Rusi vratiti slavu koju su imali. Nisu tada raspravljali kako je rat skup, kako je los za Europu nego prakticki da se netreba mijesati, i da se da Rusima sto zele. Da je tako bilo, mi bismo ponovo sa Srbima se gledali preko nisana a i Madzari su spominjali Rijeku i njihovo more....
Ne budite naivni, ovdje neki nisu pisali ili pisu radi dionica ili love, veca je igra u pitanju...
-
Dodao atpl, nastavak slijedi
-
Ma kakvog vrhunca? Mislis 2021?poslije 8-9 godina negativnog ciklusa u bulku? Dobro su prezivjeli a ne narucivali....
-
A po cemu je to vrhunac ciklusa? Ti koji znas 1000 puta vise nego mi bi trebao znati da ciklusi u brodarstvu traju 7-8 godina a ne 1. Naravno ciklus nije pravocrtan od 0 do 100 vec ima i padova ali u pozitivnom ciklusu vrijednost brodova ne oscilira mnogo od vrha....