Nije legalno da firma daje pozajmicu jednom od manjinskih dionicara, da bi ovaj dalje kupovao tu istu firmu!!
Koje gluposti!
Nije legalno da firma daje pozajmicu jednom od manjinskih dionicara, da bi ovaj dalje kupovao tu istu firmu!!
Koje gluposti!
Moglo bi ostati barem 3-4 eura i za dividendu jer ce i u ovoj godini imati prikazan dobitak??!!!
Tek sad se vidi koliko tankerska placa jeftino udio. Firma ima skoro 30 eura casha na racunu.
Mislim da se ide u kupnju JDPL i ulaganju u nove tipove brodova.
Vjerojatno je tako. A jeli to znaci da mozemo ocekivati nekakvu kaznu jer su izabrali bas nas?
Najbolje bi bilo da nije pod ucestalim posjetina inspekcije...
Hmmm po zadnjim postovima, covjek bi rekao, maaa be mozes izgubit. Sigurno to ide gore. Nema loseg izvjesca.
Hmm ti "sigurni" dobici cesto predju u realizirane gubitke..
Samo zasto direktor javno govori o mugucnosti prebacaja firme vanka, o tjednum posjetima inspwkcija itd....
Nemojte zamjeriti, cisto me nelagoda odvtolike pozitive. Svima zelim dobitak!!
Ne bas dobro po nas dionicare:
Pogledajmo, rast u US gdp 4.9%, kina ne smije kasniti pa upucava milijarde preko stimulusa raznih.... Ne da nece bear nego ce biti ludi bull u iducoj godini.
Dakle operativno poslovanje u blagom plusu, rast kamata povecao fin. rashode. Bit ce zanimljivo gdje ce ici novac od dokapa....
Imali netko info o ovome:
Zadar Aluminij d.o.o. za proizvodnju Pvc i aluminijske stolarije acquired a 7.89% stake in Atlantska Plovidba d.d. on October 8, 2023. Zadar Aluminij d.o.o. za proizvodnju Pvc i aluminijske stolarije completed the acquisition of a 7.89% stake in Atlantska Plovidba d.d. on October 8, 2023.
Pa i ne bas. Razlika je koliko je TNPL imala udjel u TPNG sto joj je omogucilo delistirati s burze. Ovdje to nije slucaj. Pustimo na stranu Baba Roge iz mraka ali matematicki to je nemoguce u ovom trenutku.
Nadalje, u TPNG je dionicavsa 40 skocila 80 kn prije delistiranja i tu se dalo lijepo zaraditi.
Naravno, perspektiva sagledavanjavsituacije ovdje JAKO ovisi da li IMAS, NEMAS ili ne daj Boze, si PRODAO dionice.
Po mome, nekakav plan im je, cekati pred zimu i ponuditi otkup mozda po 55 ili cak 60 eura, nadajuci se da ce doci do sezonskog pada vozarina. Samo, ako pogledate npr. 2021 u vrijeme bulla BDI ne pada ili jako zanemarivo u vrijeme negativne sezonalnosti. Onda kad vide da 2024 BDI se uduplavA a tek poslije toga nastat ce pomama.
Samo moje misljenje, a dionice nenprodajem prije 2027- 2028...
Hmmm pa ako je itko imao bonuse i nagrade, pogledaj bonuse i nagrade od 2004 do 2012.
A tko kaze da nece ovu upravitelji ostati? Iz dodatak koga iz tnpl da zagrize kolacic?
Manu apsolutno se slazem da su dosad odigrali odlicno dosad.
Nevjerovatno je, po meni, kako se prodaje dio firme uz ogroman diskont. Trenutni NAV je preko 120 dolara ili oko 115 eura, ako uzmemo da ce se broj dionica povecati za 33%, NAV ce biti preko 70 eur, ne racunajuci benefite od dokapa, extra novac za ulaganja, snazan partner itd.
NEVJEROVATNO!!
A onaj lik Pavic prica kako je bulk volatilan, korekcija itd. Kome on maze oci? Po cemu je bulk gori od naftasa? Da zadnje dvije godine je bil korekcija ali oped jw firma pozitivno poslovala a tek sad krece iduci korak pozitivnog ciklusa u bulku, barem slijedece 3 godine...
Za sve vas koji mislite da mozete predvidjeti kretanje trzista tipa Verdi itd. :
Performance of a $10,000 investment in the S&P 500 between Jan. 1, 2003 and Dec. 30, 2022
The horizontal bars show the performance of a hypothetical $10,000 investment in the S&P 500 Index for 20 years from Jan. 1, 2003 through Dec. 31, 2022, along with the hit that investment would take if it missed the 60 best market days.
Balance | Return | |
---|---|---|
Stayed fully invested | $64,844 $64,844 $64,844 | 9.8% |
Missed 10 best market days | $29,708 $29,708 $29,708 | 5.6% |
Missed 20 best market days | $17,826 $17,826 $17,826 | 2.9% |
Missed 30 best market days | $11,701 $11,701 $11,701 | 0.8% |
Missed 40 best market days | $8,048 $8,048 $8,048 | −1.1% |
Missed 50 best market days | $5,746 $5,746 $5,746 | −2.7% |
Missed 60 best market days | $4,205 $4,205 $4,205 | −4.2% |
Source: J.P. Morgan Asset Management
Iskreno, njihova ponuda ispod NAVa me ne zanima, sad ili poslije. Mislim da ce se vec ubrzo vidjeti da uzlet bulka je tek piceo a time i rast vrijednosti atlantske. Po meni prodaja po ovim cijenama je ludost ili mutna posla...
U tome je stvar, ne trebas nikome nista govoriti, svak radi kako misli da je najbolje. Ja kupujem + uci cu u dokapu jer mislim da je najbolje za mene. Ako grijesim, ok pogledam se u ogledalo i znam budalu koja je falila a neku koja mi daje "dobronamjerne" savjete preko nekog chata.
Evo ga, balkanske floskule. Netko ce nas pravariti, netko muti iza ledja, iznad zakona je, mi smo nemocni...
Legendo ovdje je stvar jasna, dokap ide za 20% vecu cijenu, i moci ces uvije prodat po toj cijeni + extra zarada za kupnju vecinskog udjela. Ako bulkeri nastave oporavak i rast bit ce vrlo, vrlo tesko skupiti vecinski ispod 100 eura.
Kolega yieldchaser o cemu ti pricas? Dokap ce ici najmanje po10-15% vecoj cijeni i tko god udje nece imati vise od 30% dionica. Potom ide kupovina od vecinskog IB i CERPA do 50%. I sad po tebi oni ce prodati nesto sto vrijedi 100 po 60-70 eura??? Sumnjam!! I sto onda? Koliko je to daleko od istiskivanja malih? Ovdje se trazi ulazak a ne izlazak s jos kupnjom u dokapu da se malo pomrsi racune. Ajme ulagaca ovdje..