Svejedno je, tko misli prodat, prodat ce a oni na koji utjece ovaj i buduci clanci vjerojatno nemaju puno dionica...
Posts by Shogun
-
-
Da je tekst naveo"... ako se odluce na prodaju.... " bilo bi ok, mada ne znam zasto virit u tudji takujin, ovako se kao insinuira da prodaju a to nije istina, dakle ne boli njih prvih 10 nego iducih par tisuca ispod i njih se cima na prodaju....
-
Kolega vergilije, vrlo dobar komentar! Odmjeren i metodican, company orijentiran pristup je najbolje sto mi, kao mali a ipak znacajni dionicari, mozemo ponuditi atlantskoj i ostalim dionicarima.
Naravno, nuzno ce biti naci nacin kako raspraviti, usuglasiti i formulirati nase stavove i upite prije GS.
Mislim da bi morali naci bolji (brzi) nacin od foruma???
-
A ne javlja se Vergilije....
-
Manu mozda stevu pravu ali sto je tu je. Dokapitalizacija je planirana i odigrana u dogovoru s Upravom, cak izgleda naivno vjerujuci da ce veliki igrac doprinijeti stabilizaciji i homogenosti dionicara, istovremeno zaboravljauci da je princip isti kao da pastir da od 100 ovaca 30 vuku da pojede a ostale da cuva.
Nema problema dok je sit, sve ok, dogovoreno a potom pojede i pastira na kraju...
-
Kolega Manu, mislim davtreba biti realan. Skupljanje 5% ne bi bio problem ali ipakbiziskuje vrijeme a potom dovoljno je da "zbog poslovnih obveza" nas obavijeste da je moguce odrzati Skupstinu iza isteka ponude i puno ae ne bi promijenilo.
Ne treba panicarit, neka izadje tko hoce, barem ce stvari biti jasnije. Kao sto sam napisao, sumnjam da ce prijeci puno vise od 50% (cak mislim da i ne forsiraju u ovom krugu) ako i toliko dosegnu. Puno stvari im ne ide na ruku, BDI je jaci nego inace u ovo vrijeme, geopolitika izaziva sokove a broj novogradnji je nizak.
Cak koliko vidim poslije LNG tankera, crude tankeri su vecinski ugovorene novogradnje za26-27+, tako da ce vjerojatno imati nize vozarine za tankere, prije nego dry bulk, tako da vrijednost bulkera moze samo rasti.
-
Memi izgleda da to najvise brine one koji dionice nemaju a mi ostali cemo se potruditi da potrebnih dionica za tu odluku ne bude😁
-
Zanimljivo, ona stvarno misli (a i dosta drugih u atpl) da je glavni razlog dokapa smanjivanje broja malih dionicara. Pomalo naivno....
S druge strane, da je Tankerska vec sada mislila preuzeti Atpl. mogli su ponuditi vecu cijenu 60-70 eura i vise bi malih upalo u mrezu.
Osobno mislim da ce nakon ponude ostati status quo, tankerska na 45-55% a ostatak postojeci dionicari.
Isto tako ne mislim da ce dizati cijenu barem ovu godinu, vec ce ovisiti o stanji vozarina.
To je naravno, moje osobno misljenje. Zaokruzit cu svoj broj dionica na 4500 ovaj tjedan, treba mi jos 191 dionica i cekati.
-
Ah a svake setemane Kretanje brodova s lukama i vijadjima u Dubrovackom.... A pomorska vecer se slusa i pozdravi pomorcima... Sjecam se Badnjaka i ukrcaja na Oluju, svi se sjatili oko radio stanice i slusaju...
-
Zove me prijatelj i kaze, vise mozes o atlantskoj i preuzimanju naci na stranim portalima nego na dubrovackom ili dubrovackom dnevniku.... Slucajnost? Ipak je to veca firma u gradu o kojoj se prije pisalo i kad bi netko u mirovinu prosao...
Ali, kako kaze on, dobili su uputu da se ne uznemiruje voda pred izbore.... A znamo njihove simpatije...
-
Za sada iz nove uprave nije nitko prodao a koliko znam i nece.
-
Dobrih par godina, postovanje...
Evo jedne nedavne zgode s novom Upravom atlantske:
Sjedimo za stolom 2021, i prica da nako 10ak teskih godina, idu bolja vremena, malo brodova se gradi a Domjan ispali:
Ma kakav oporavak, ja znam brodogradnju, brodogradnja propada, nitko nece gradit brodove, manje brodova veca kriza....
-
Ma ne iz Grada, iz Mokosice, necemo se vrijedjat😁...
Koga da li znam? Puticu? Ma ne, znam Suicu dok mi je bila profa na faksu... Kako je Suica avancala, Putica je vec presla u visu klasu, ne za nas smrtnike.... 😁
Jednom piramo Suicu kako da bolje polozimo engleski, a ona, ma ne treba vam engleski znati, vec ga dobro iskoristiti...
-
Da kolega Kican, bio sam sudionik tog procesa. Ne zaboravite da si krenuli od 40 kn, a sjecam se da dok je cijena stagnirala na 40-43 ekipa na forumu je pusala da je lova mrtvi kapital, da ide to na 32....pitajte kolegici Marialenu...
-
Evo ima 5000 pov53, mnogi mogu izaci jer gubevrealno 50 centi po dionici, nije vrijedno rizika i zivaca a mozda i neki su cekali pabsad krene stampedo, kao ono, slucajno... 😁
-
Tocno tako, a 75% ili 95% je jaako daleko za skupit.
I zaboravlja se da kad su krenuli u kupovinu TPNG vec su imali preko 50%, krenuli su s 40 eura a kupovali i po 78....
Sa srecom kolega
-
Kolega Diablero i to je posve ok, nude najbolje za sebe i to je legalno ALI istovremeno u ponudi navode buduce postupke koji nisu nista nego pokusaji izazivanja straha i prisila na prodaju:
1.pokazuju da su svjesni da je ponudjena cijena jako mala, i da im je sansa da dodju do 75% udjela gotovo nikakva
2. dobro prate sve portale i forume i misle da su nasli nacin da nas preplase.
Mislim da ce biti bas suprotno i da ce izazvati revolt...
Svaka normalna Uprava bi se ocitovala o ponudi pa da vidimo sto ce reci nasa...
-
E misa mu poljubim😁, zovem Atlantsku da pitam da li cemo imati njihovo misljenje, osiguranje kaze nema nikoga, svi na rucku. Moze li netko to male Suice, ona je odgovornavza odnos s javnoscu???
-
Ja ne znam dali se ovo odvija kako je Uprava zamislila, jer po meni i oni gube a najvise Biblija, zato i govorim da bi bilo dobro da se ocituju o ponudi (mislim da je to i nuzno).
Vergilije je vec prikupljao punomoci pa bi najlakse on pinovo prikupio.
Nakon 28 dana, ako ne budu imali 75% puno toga ce izgledati drukcije...
Nevjerovatno, cak i G. Economou bi ponudio vise.... 😁
-
Kolega Laudator, mislim da je svakako previse samo za jednu osobu izgurati sve sam. Predlozio bih vise osoba npr. Vergilije da okupi punomoci, mozemo srociti i poslati poruku medijima pa tko hoce nek objavi nase vidjenje ove price. Ja sam u Dubrovniku krajem iduceg tjedna i rado cu koordinirati pristup Uoeavi kao i postaviti pitanje lokalnim medijima.
Mislim da bi VELIKI plus bio kad bi Uprava pislala njihovo misljenje da li je ovo fer ponuda ili ne, da bar znamo s kim mozemo racunati!