1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Shogun

Posts by Shogun

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Shogun
    • February 24, 2022 at 6:08 PM

Kolega renchi

Izgleda da je bio upad helikopterima....

Bitka za aerodrom u predgrađu Kijeva, Zelenski: ‘Naše trupe su dobile naredbu da unište Ruse!‘
    Dramatičnu situaciju na frontovima u Ukrajini pratimo iz minute u minutu
    www.jutarnji.hr
  • DRY BULK

• Shogun
    • February 24, 2022 at 5:59 PM

Samo da ne bude gladi

Ukrajina zatvorila luke za trgovinu
    UKRAJINSKA vojska zatvorila je luke za trgovinu nakon invazije ruskih snaga, izjavio je savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika
    www.index.hr

• Shogun
    • February 24, 2022 at 4:07 PM

Pomalo, nesto su ameri tihi....

• Shogun
    • February 24, 2022 at 3:21 PM

Pa vjerojatno nije istina kad Rusi kazu 😀. Ti im vjerujes?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Shogun
    • February 24, 2022 at 2:50 PM

Ma moze pricat Dosen za novine sto hocw. Samo pad rublje ce izbiti ogromne novce a tek poslije...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Shogun
    • February 23, 2022 at 8:22 AM

Hvala kolega

Iskreno da sam ja znao da imam te dionice, nisam siguran da ne bih pokleknuo i prodao prije.

Mislim da na forumu jos ima ulagaca (maratonac, 5 element...) koji su prepoznali ciklus i ne sumnjam da ce za 5-6 godina dobro unovciti. A do tada:

Ship Owners Reluctant to Commit to More Newbuildings | Hellenic Shipping News Worldwide

• Shogun
    • February 22, 2022 at 9:43 PM

Upravo tako 😀. Sreca da sam bio dona kad je dosao onaj godisnji izvjestaj inace ne bih ni znao....

Ali isto vrijedi promisliti o potencijalu dionice jer 2002 - 2008 je kina vukla a sada cijeli svijet (vecina barem) krece s ulaganjima u zelenu energiju i sirovine koji s tim idu....

• Shogun
    • February 22, 2022 at 9:33 PM

Negdje 2003-4 ako se dobro sjecam, bio sam na kadeturi na atlantskoj i dosao dopis o kupnji firme i naravno svi pressing da se kupi, nasa firma, nasi brodovi...

I ja upisao nekih 200 dionica (platio nesto iznad 1000 dolara), i zaboravio skroz na njih. 2007 mi dolazi godisnji izvjestaj kad tamo skoro 90 000 eura u dionicama Atlantske. Prodao i otplatio stan na Montovjerni.... Moj pocetak ulaganja 😀

• DRY BULK

• Shogun
    • February 22, 2022 at 4:31 PM

Pogledajte cijene ugljena i drugih sirovina!! Sjecam se perioda 2002 do 2008, sirovine gore, potom korekcija, pa novi vrhovi a brodari krenu par tjedana poslije i ne staju 6- 7 godina.

• Shogun
    • February 21, 2022 at 10:18 PM

Kriza? Mislim da ovdje ide smirivanje. Bit ce puno prijetnji, mozda sankcije (ne vjerujem da ce ovo priznanje povuci sankcije direktno rusiji) i to je to.... Najbolje rjesenje za sve osim 🇺🇦 ali njih se i ne pita...

• Shogun
    • February 20, 2022 at 8:20 PM

Ovdje zaista ima "zanimljivih" gledista, s obzirom da se radi dionickom forumu, corner stone kapitalizma.. Izgleda da su neki ipak ulozili na ruskoj burzi.....

https://finance.yahoo.com/news/this-economic-weapon-could-cut-russia-off-from-the-21st-century-economy-124135370.html

• DRY BULK

• Shogun
    • February 20, 2022 at 2:16 PM

Zanimljivo. Da li to znaci da ce zito, ugljen, aluminij.... dolaziti iz Australije, indonezije, us u eu umjesto iz rusije??

German chancellor says the West has to 'work very hard' to find energy sources beyond Russia
    Olaf Scholz stressed that much of the West — including the U.S. — is reliant upon Russia's energy supplies.
    www.cnbc.com

• Shogun
    • February 17, 2022 at 12:08 PM

Ni u kom slucaju necu prejudicirati..... ali kako se sjecam naseg zuvota pod granatama u Gradu, ovdje nesto fali.... Gdje su geleri??

• Shogun
    • February 16, 2022 at 6:54 PM

Dobar tekst i analiza znalca. Samo, ne znam koliko je pametno se eksponirati doticnom jer...... opalit ce mu porez na rad vanka 😏

• Shogun
    • February 16, 2022 at 11:45 AM

Kolega noname

Da, ali bitan je dobit u 3 kvartalu. Koliko sam vidio strani brodari su u 4 kv imali vecu dobit nego u 3 kv. Ne pratim GOGL ali cini mi se da su i oni imali vecu dobit a oni imaju uglavnom capove...

• Shogun
    • February 16, 2022 at 10:53 AM

Hmm gledajuci zadnja izvesca vanka, godisnja dobit Atpl bi trebala biti najmanje 100 kn po dionici po mom misljenju. Sto misli ekipa?

• Shogun
    • February 15, 2022 at 2:31 PM

Hmm a zasto onda istok evrope nije procvao pod Rusima??

• Shogun
    • February 14, 2022 at 9:19 PM

Nisam rekao da ste vi spominjali armageddon ali da ja o njemu ne raspravljam. Da, naravno da je lose za burzu ali ako nike rusija bila bi kina, ili fed ili inflacija ili.... Zato je ulaganje na burzama profitabilno samo za neke.... Ne mora biti rat u smislu pucanja, dovoljno je da rusija mora misliti na napad ukrajine u donbas ili krim, ili ulazak u NATO i mora drzati snage razvucene po granicama.

• Shogun
    • February 14, 2022 at 8:54 PM

Kolega hugh o predvidjanjima armagedonna na burzama ne raspravljam jer su netocni i bazirani uglavnom na sitnim strastima onih koji ih daje tj. zeljom da se nesto kupi/proda jeftinije....

Sto se tice ove geopol. situacije nisam siguran da imamo slicno razmisljanje.

Rat ispred vrata Rusije u zaledju evrope bi drzao ruske snage razvucene u sukobu godinama tako da Rusija ne bi mogla utjecati ili se ukljucivati u pravi sukob velesila koji ce se razplesti kad tad na Pacifiku... Dakle, Rusija zauzeta Ukrajinom i NATOM a Kina Tajvanom i AUKUS om.... A pravi puppet master sjedi tisucama kilometara daleko.... Majstori!!!

• Shogun
    • February 14, 2022 at 2:28 PM

Sprema li se casni uzmak?

Russia's top diplomat says talks should continue because U.S. has offered missile deployment limits
    Russia’s top diplomat advised President Vladimir Putin on Monday to continue talks with the West on Russian security demands amid tensions over Ukraine.
    www.marketwatch.com
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt