1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Shogun

Posts by Shogun

• DRY BULK

• Shogun
    • March 8, 2022 at 9:20 AM

Evo sto u Bimcu predvidjaju. Naravno, treba istaknuti da su prosle godine imali slican scenarij i da su njihovi analiticari kupovali dionice brodara dok su davali crne scenarije. Zbog toga su i promijenili radno mjeso, ali, sve je moguce:

Outlook gloomy: Bimco says Ukraine war will hurt growth in all shipping sectors | TradeWinds
    Chief shipping analyst Niels Rasmussen looks at the wider picture amid fears of demand destruction
    www.tradewindsnews.com
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Shogun
    • March 6, 2022 at 7:54 PM

Ovdje ima tisucu misljenja i tu je problem! Jer nema najvaznijeg. Umjesto da se prica po novinama kako je sve u redu(alisa u zemlji cuda), trebalo bi izaci s cinjenicama! S obzirom da vecina firmi izlazi iz rusije mislim i da ce adpl morati. Ali, to treba reci, najaviti gubitak za slijedece 2 godine, ali najaviti ideje kako i sto se misli napravit za prebroditi ovo razdoblje. Da li ce otpisati tvornice u rusiji, prepustiti drugom igracu i uloziti u drugu tvornicu u hrv. ili eu... Tako da investitori mogu priblizno izracunati da li se isplati ulagati ili ne. Ali cini mi se, da oni nemaju ideju i da sto god dolazi, oni cekaju da ih poklopi kao glineni golubovi. Nije dobro za vrijednost firme....

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Shogun
    • March 6, 2022 at 11:08 AM

Ma to je sve njihova suplja prica. Zasto? Pa zato sto jos od 2010 oni pokusavaju prosirit svoj utjecaj na susjede(vojno jer nitko nece s njima ekonomski). Gruzija pa 2014 Krim. Pa Ukrajina pa zahtjev za istocne eu clanice. Zasto? Pa da preko proruskih politicara (kojih ima u svakoj istocnoj eu clanici- bugari su smijenili sada jednog od njih, madzarska, slovacka - Fico, Hrvatska- a imate naseg pametnjakovica predsjednika) preuzmu vlast ili utjecu na vlast i povezu se preko rum. ili bug. sa srbijom i izazovu krizu u BiH a i EU.

Eto to je ta sfera utjecaja. Pa nisu oni to planirali 10 godina da bi sad u ratu s NATOom spalili Rusiju.

Samo sto su se sapleli u 🇺🇦, sankcije ce ih opustosit a za par godina eu komponenta NATOa ce vojno biti vrlo respektabilna. Pa ruski voni budzet je oko 60mlrd. dolara godisnje a samo Njemacka je usvojila za ovu godinu duplo veci.... Ne bi me iznenadila njihova propaganda da eto Njemci se ponovo naoruzavaju a 2 svj. ratu su okupirali evropu.......

• Shogun
    • March 6, 2022 at 10:51 AM

Ma koja suplja prica!! Je je eto oni ce sravnit Bukurest sa zemljom jer su tamo instaliranr rakete. Znaci, Rusija ce odlucivat NATO clanicama sto i gdje trebaju imat oruzje? Ne bode njih oruzje nego sto je Amerika iza NATO a pa znaju ako nesto probaju da imaju cijeli NATO na vratu. A sto se tice Bukuresta, za par mjeseci ce od njih Rusi zicat hranu!

• Shogun
    • March 4, 2022 at 6:06 PM

Intenzivni rat 6 mjeseci? Pod ovim sankcijama? Rusi ce kihnuti za mjesec-dva.

• Shogun
    • March 4, 2022 at 9:26 AM

Mislim da se situacija moze rijesiti i drugacije...

Na primjer:

Trenutne sankcije su skinule oko 60 % od war chest koji su Rusi spremili za ovu priliku. Dotok novca iz poslovanja osim energije je prekinut.

Naravno, kljuc je u cijeni nafte i plina, jer rastom cijene Rusija vise zaradjuje a ostatku svijeta ostaje inflacija.

OPEC + je odlucio ostaviti proizvodnju uz minimalno povisenje outputa.

Naravno to bi se moglo promijeniti... Na primjer danas sam procitao da je Saud. Arab. ponudila Rusiji da posreduje u pregovorima. Jer, mir je nuzan. SA je najveci proizvodjac nafte i ima mogucnosti povecati output. Pa, tu je i Iran, gdje pregovori napreduju kako kazu....

Mozda dodje do povecanja outputa od SA a i Iran se vrati na trziste. Bit ce vise nafte, cijena pada. Mozda se moze i bez Ruske nafte a i plina.

Pa se uvedu nove sankcije i rusi ne mogu prodavat a i ono sto prodaju na crno je manja cijena. Jedno tjedan dva i krecu restrikcije u Rusiji..... Sah mat.

Mozda bude tako, tko ce ga znati. Idemo promatrat.

• DRY BULK

• Shogun
    • March 4, 2022 at 8:17 AM

Eagle Bulk najavljuje jos vecu dobit u 2022:

Broken record: Eagle Bulk finishes 2021 strong and adds robust guidance | TradeWinds
    Earnings bonanza sees Stamford-based shipowner edge up dividend as smaller bulkers continue to outperform
    www.tradewindsnews.com

• Shogun
    • March 3, 2022 at 7:24 PM

Pa ako je sama premalo ako je u Savezu puno vise....

• Shogun
    • March 3, 2022 at 7:09 PM

Da ali Hrvatska je dio vojnog i ekonomskog saveza koji ako ostane ujedinjen ce natjerati ruse 1000 puta da razmisle da li se isplati.

Evo citam sada da Rusi govore da smo mi bratski narod.... Nekako mi ta bratska ljubav ne ulijeva povjerenje...

• Shogun
    • March 3, 2022 at 6:37 PM

Zanimljivo glediste kolega Paulie

Samo, zasto su Njemci tako promijenili svoju politiku? Oni su vezani za Rusiju jos vise nego mi? Zasto Njemci mole boga da ce imati dovoljno vremena za naoruzati se u slijedecim godinama da postanu najmocnija vojska u eu? Pa ako staje sve na Ukr. onda nema potrebe. Samo rusi spomenise Poljsku i Rumunjsku, pa bivsu interesnu sferu zar ne? Pa vjerujem da imaju prijatelje i na Balkanu zar ne?Koji su "bliski" nama oduvijek. ovo je toliko vece od Ukrajine da ne mogu vjerovati da to ne vidite.

• DRY BULK

• Shogun
    • March 3, 2022 at 9:16 AM

Nisam siguran da ljudi vide tocno sto dolazi. Po mojem misljenju, ovdje donesena odluka da zapadnibsvijet smanji a pitom napusti ekonomski kontakt s rusijom. Trenutno vidimo kako ce to utjecati na cijene a potom cemo vidjeti enorman rast cijena ptijevoza jer dobava krexa s drugih dijelova svijeta. Prvi spike ocekujem u par tjedana kad pocinje sezona zitarica.

Sto se tice atpl, po mom misljenju, vidjet cemo dividendu plus otkup dionica.

• DRY BULK

• Shogun
    • March 1, 2022 at 10:45 AM

Ne znam da li je netko vec postao:

Njemačka produžuje korištenje termoelektrana i nuklearki
    www.poslovni.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Shogun
    • February 28, 2022 at 11:50 AM

Eno i Toyota obustavlja proizvodnju... Nemam info zasto.

• Shogun
    • February 27, 2022 at 8:11 PM

Kolega 5.Element pretrazite malo principe nuklearnog odvracanja. Ukratko, tko prvi zapuca nije bitno jer proces je takav da kad sustav (US ili Ruski) prepozna da je nuklearna bomba bacena, krece automatsko istresanje par tisuca bojevih glava cak i ako je npr. Wash. ili Moskva izbrisana sa zemlje.

• Shogun
    • February 27, 2022 at 1:33 PM

Tocno kolega samo svaka je kriza drugacija od prethodne i slijedeca ce biti "neusporediva" s ovom ali trzista se vode onim (barem do sada i na dulje staze) :

"it's not about timing the market but to be in the market" i to je ono sto sam zelio pokazati.

A vrijednost portfelja, ulaganja, kesa - relativan pojam.

• Shogun
    • February 27, 2022 at 12:40 PM

Tocno kolega Barbosa trziste je nepredvidivo, imamo dokaz prije 2 godine kad je sve stalo (dakle realna ekonomija je stala) zbog korone. Na pislovnom imate komentare u tom vremenu. Sjecam se komentatora DREVIL koji je donio sve prodati i "cekati da sve prodje pa donijeti odluku da kupi i da ce javiti da je poceo ulaziti". Covjek je stvarno imao razradjen pristup investiranju s visegodisnjim dobicima iznad prinosa trzista. Izasao je na portfelju od oko 800 000 kuna. Ne znam da li je usao a nije javio ali taj portfelj u gotovini je danas mozda 800 008 kuna. Ja sam imao oko 1000 000 kn portfelj. Sad mi je oko 1800 000 kn.

• Shogun
    • February 27, 2022 at 12:26 PM

Pa tko ce putina skinuti nego narod koji ce uskoro vidjet da nemaju za jesti a kamoli djecu slati u skolu, fakultete itd.jos kad se (nazalost) nekima djeca vrate u kutiji ili konzervi sa pepelom.

Na nasim prostorima uvijek prolazi prica snaznog vodje, voditelja, oca naroda....

Kad su Bidena upitali sto mislo sto je Putin mislio kad je rekao da nitko ne pomislja pomoci Ukrajini...

"I don't know what he thinks but I know what he has done and now he will pay".

To je to, realnost i hladno donosenje odluka.

• Shogun
    • February 27, 2022 at 12:08 PM

Citajuci komentare od par kolega dojam koji se povlaci je isti, Zapad je uljuljan i nedorastao, miroljubiv dok s druge strane imamo prekaljenog borca, poker face, neustrasivog... Jos se provlaci teza financijske nestabilnosti, propasta trzista i zapadne ekonomije...

Stvarnost je slijedeca po mom misljenju:

- predsjednik Rusije (dakle naroda) je odlucio svoje ambicije i procjene o snazi USA ostvariti napadom na narod koji ne zeli sluziti njemu i njegovim ciljevima.

- mada visestruko jaci, taj napad ne ide bas kako je planirao trenutno,

- taj napad je ujedinio zapad (koji je ne tako davno cijeli SSSR bacio na koljena) a i vecinu svijeta, omca je bacena oko vrata ruske ekonomije i pitanje je koliko vremena ce biti potrebno da se potpuno stegne ali u svakom slucaju ruski narod ce poceti osjecati znakove propasti vrlo brzo.

- trzista su volatilna (kao uvijek) ali se zna koliko ekonomija rusije ima utjecaja u svijetu. U petak svjetski indeksi su snazno porasli na kupnji onih koji se vode realnoscu a ne predikcijama, strahom i inim.

• Shogun
    • February 25, 2022 at 9:09 AM

Zanimljiva analiza o siruaciji after day 1

Russia wants whole of Ukraine but army failing, UK says
    Russia intends to take the whole of Ukraine but the Russian army failed to deliver on the first day of its invasion, British Defence Secretary Ben Wallace said…
    www.reuters.com
  • DRY BULK

• Shogun
    • February 24, 2022 at 10:13 PM

S obzirom na broj dionica protrgovanih zadnjih tjedana i ne-promjenama u top 10, izgleda da to prodaju uglavnom mali i netko pretace iz supljeg u prazno...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt