1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Shogun

Posts by Shogun

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Shogun
    • March 26, 2022 at 3:18 PM

Kolega hugh

Ja sam uz Vas. Cemu ulagati sada u ATPL kad je nesigurno. Treba pricekati, da se smiri rat, pa da budemo sigurni da je ovo stvarno superciklus, pa da vidimo sto ce biti s zelenom energijom, pa nek se smiri Kina i Tajvan pa.....

U pravu ste, uhvatit cemo mi dno, kao uvijek (do prije neki dan smo bili unutra ali sigurno je sigurno) . A inflacija? Ma nista, to se ne vidi, na racunu je uvijek ista suma.

Hvala na savjetima i Vasem misljenju

👍👍👍😁

• DRY BULK

• Shogun
    • March 24, 2022 at 12:46 PM

@kult licnosti

Najkasnije do 8 mjeseca!

• DRY BULK

• Shogun
    • March 22, 2022 at 10:43 AM

Dobar clanak. Povijesno gledajuci, oil shock 73 je nastao iz drugih razloga nego danas. Osobno ocekujem stabilizaciju cijena nafte i rast ton/mile demanda. Nadalje, 70 ih je shipping usao u oil shock iz iznimno dugog bull marketa a ovaj put ulazimo, obrnuto, iz dugog bear marketa u brodarstvu. Mislim da ce iducih 5-6 godina faliti brodova na globalnoj razini, narocito dry bulk i tankera. Zanimljivo veijeme pred nama...

• DRY BULK

• Shogun
    • March 14, 2022 at 8:28 AM

Mislim da se Kina sprema na mega uvoz zitarica iz Rusije:

https://www.reuters.com/markets/commod…gh%20mid%2D2023.

• DRY BULK

• Shogun
    • March 14, 2022 at 7:49 AM

Kolega accountant nisam siguran da se tocni zakljucci mogu izvuci iz Daliovog podcasta. Naime, to je samo izvadak iz njegove knjige Principles for dealing with changing world order, koju sam procitao kad je izasla prije par tjedana.

U njoj on istice MOGUCNOST da je SAD usao u 6 krug razvoja nacija koje rezultira unutarnjim previranjima. Ipak on istice da dominacija valute (usd) traje znatno dulje nego sam uspon drzave i ocekuje dolar na tronu jos desetljecima.

Ipak on imovinu (Bridgewatera) drzi preko 70% u sad i dolaru a ostatak Kina (ima dosta dionica Alibabe).

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Shogun
    • March 13, 2022 at 12:46 PM

Da li mi pase ovaj sustav? Mislis na kapitalizam? Naravno, uza sve nedostatke, ipak trenutno najbolji sustav na svijetu. Sustav koji je iznjedrio Buffetta, Mungera, Klarmana, Bezosa, Muska.... Zato i participiram na forumu za ulaganja, bazi ovoga sustava. A zasto si ti ovdje??

• Shogun
    • March 13, 2022 at 12:21 PM

Ma o cemu ti covjece? Pogledaj dolar u zadnjih 20 dana! Ti mjesas rad i produktivnost rada. A na cemu bi po tebi bio baziran novi monetarni sustav? Rublji??

• Shogun
    • March 11, 2022 at 12:24 PM

Nebitno odakle je dron dosao, slucajno ili ne on je vec pokazao ono sto je jasno i pticama na grani: spremnost NATO-a (ukljucujuci i nas PZO) je 0.

Sreca da se onaj ludjak preracunao u slucaju Ukrajine jer sto se tice NATOa tu je dobro procijenio. Mogao je s bataljunom prosetat do Zagreba na kavu da je uspio kako je planirao s Ukrajinom.

Citajuci neke komentare, jos bi bilo nekih likova sto bi ga jedva docekali.

Ako zelenskiy izdrzi jos par mjeseci treba mu dici spomenik u svakoj clanici NATOa. A nadam se da ce sad biti manje price a vise kupnje u cijelom NATOu. Ne bo smetali ni Patrioti na istocnoj granici, za svaki slucaj....

• Shogun
    • March 11, 2022 at 11:49 AM

A i ja. Evo prije par tjedana neki su postali raznorazne grafove kako eto dry bulk u stvarnosti nije rastao nego je to samo nas dejavu pa opet od prije par dana, puna usta hvale i pozitive....

Ovisi valjda sve od osobnih pogleda...

• Shogun
    • March 11, 2022 at 10:51 AM

Tocno ali u hotelski biznis su ulozili u pravom trenutku i dobroj cijeni. Ne zaboravi da npr. ulaganje u zrakoplovnu kompaniju nije dobro zavrsilo. Koliko jos ima dobrih ulaganja u turizam u Dubrovniku po danasnjim cijenama... Ne znam, mozda Kupari kad bi mogli dobiti povoljno....

• Shogun
    • March 11, 2022 at 10:35 AM

Pa valjda do 2023 bude gotova i ukljucena dobit🤔

• Shogun
    • March 11, 2022 at 10:28 AM

A dobit od batale?

• Shogun
    • March 11, 2022 at 10:09 AM

Da kolega tin, to bi bilo izuzetno. A jos ostaje masa novca za nova ulaganja. Onda bi ljudi shvatili zasto i onih 3000 kn po dionici iz 2008 ima smisla...

• Shogun
    • March 11, 2022 at 9:56 AM

Hm kad lovica presahne, kao prije par godina, necete spasiti tih par desetaka milijuna koji ce biti najvjerojatnije ulozene u... brodove....

Cini mi se da je ovdje vise rasprava kad tko od nas misli prodati.....

• Shogun
    • March 11, 2022 at 9:50 AM

Da kolega Na BiduAsku, samo ne zaboravite da se ovdje ne radi o isplati 90% dobiti kroz dividendu kao GOGL, nego najvise 40%, tako da ostaje dovoljno za ulaganja.

• Shogun
    • March 11, 2022 at 9:36 AM

Pitanje dividende je dosta zanimljivo i nije moguce, po mom misljenju, dati jednoznacan odgovor, narocito jer se radi na nasem malom trzistu.

Dok npr. GOGL isplacuje brutalnu dividendu, cijena oscilira i po +-10 prije i poslije dividende. Cijena raste.

S druge strane imate NMM, koji isplacuje mizernu dividendu, ali cijena isto raste, evo sinoc novi 52w record preko 37 usd.

Kako je vecinski dionicar, cijenjen ulagac, po mom misljenju ce doci do isplate dividende i vise od toga, jer dionicu treba staviti u fokus vecih ulagaca.

Ipak, radi se do 40% zarade, tako da ce u avakom slucaju ostati dovoljno za nove biznise, brodove, ulaganja narocito jer i ova godina izgleda dobro kao i 3-4 unaprijed.

• DRY BULK

• Shogun
    • March 11, 2022 at 7:59 AM

Opcenito o utjecaju na vozarine:

How the Russia-Ukraine war is worsening shipping snarls and pushing up freight rates
    Russian forces are shutting off shipping routes, logistics providers are suspending services, and air freight rates are skyrocketing.
    www.cnbc.com
  • DRY BULK

• Shogun
    • March 11, 2022 at 3:19 AM

Pregled dionica brodara tijekom ove krize:

Streetwise: Neither inflation nor Putin can slow shipping stocks | TradeWinds
    This week’s newsletter explores how shipping shares have come out on top during a wild ride that punished stocks in other sectors
    www.tradewindsnews.com
  • DRY BULK

• Shogun
    • March 9, 2022 at 9:03 AM

Sirovina ce biti za onoga tko je spreman platit ukljucujuci visoku cijenu dobave. Sacekaj jos par tjedana pa ces vidjeti.

• Shogun
    • March 8, 2022 at 7:20 PM

Ovdje je jedna stvar sigurna koju je Putin postigao a to je da ce mladi Rusije postati jeftina radna snaga za rad u Kini. A to je doista tuzno. A kad ovima oko njega postane jasno sto je uradio njihovoj djeci, tesko ce on iz onog svog bunkera vise izaci. U najboljem slucaju mu daju pracku i bace ga u Sibir da se hrva s polarnim medvjedima.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt