Mislim da Mr. Market vise razmislja o Fedu i uobicajenom sell in May obrascu... Manje sto ce Putin reci s njegovim 3,5% udjela u svjetskoj ekonomiji...
Posts by Shogun
-
-
Jasko, ne razumijem nesto. Panamaxi na all time high?? Da li to ukljucuje 2008???
-
Bull se dogadja kroz period od 7-9g obicno. A on se manifestira kroz period visokih vozarina koje se opet javljaju kao poremecaj ponude i potraznje. Ova volativnost uz stalo smanjuje odluku o gradnji tj povecanje supply pa jednostavno treba cekati goldi locks vrijeme kad potraznja naglo skoci a znamo supply da kasni barem 3 godine. Vec vidjeno.
-
Izgleda da futuresi krenuli jace i danas.
-
Futuresi u debelom plusu a i norvezani prate
-
Tocno... Neki to jednostavno kazu trend is a friend....
-
Bunkeram na NMM do 7000 kom...
Prosjek ulaska ce skocit na 14 $
-
Ekipa moze malo korisnih informacija a ne rasprave o tome hoce li netko prodati ili kupiti i zaraditi ili ne.... Jasko???
-
Jesu 2 pnmxa na spotu?
-
67 mil kuna dobit
-
Kina krece takodjer:
China's Xi announces another infrastructure push to boost growth as Covid drags onChina has relied on infrastructure to boost growth on the past, and analysts said the approach can be effective near-term, but adds to long-term problems.www.cnbc.com -
Mitkko
Stoje odlicno, prosla godina odlicna, ova krenula jos jace, dividenda iz snova...
Ili ti mislis na nesto drugo??
-
Bravo mitkko
Odlican post. Sad je jasno zasto su kinezi odlucili odrjesiti vrecu novih potpora i to doista velikih - duplo veci nego americki infr. plan.!!
A povrh svega i unatoc problemina kineza u 1 qvartalu, BDI prosjek je veci neko q1 2021...
-
Kolega bbkk0000
Ok, a zasto onda vi, s obzirom u svjetonazor, ulazete na trzistu dionica koje je kamen temeljac zapadne ekonomske misli i kapitalizma?
Ja da vjerujem u nesto, ne bih isao svjesno protiv toga u sto vjerujem i bio dvolican.
Vidite kako se crno bijelo razgovorate. Mislim da je kapitalizam prirodno stanje ljudsko. Tko želi raditi više trebao bi biti nagrađen sukadno tome. E sad je pitanje kakav kapitalizam. Ovaj današnji neoliberalni Milton Friedman ( pretpostavljam da je nastao iz liberalnog ) je napredan u smislu da zapravo veliki gaze sve oko sebe i postavljaju cijenu koštanja na način da se nikome nište ne isplati osim samo njima ana način da pogaze sve oko sebe i spuste cijenu ulaznih sirovina ispod granice koštanja. Znači neki antipod komunizmu koji je vjerojatno nastao u istoj kuhinji kao komunizam . Neoliberalni su prodali na suprotan pol svjeta vjerojatno kao štih probu. Ako imate npr. 500 ovaca pa netko na umjetan način kroz burze spusti cijenu te ovce ispod cijene proizvodnje onda to duboko vjerujem nije dioničarstvo koje je prvotno osmišljeno.
I osobno nebi uložio u proizvodnju ili dionice nečega što bi bilo suprotno mojim etičkim standardima
Kolega vi sami sebi proturjecite:
Dakle, ovaj danasnji kapitalizam je neoliberalni.
Dakle, vi ne biste ulozili u dionice/proizvodnju u danasnjem kapitalizmu.
Pa u koje dionice ulazete koje operiraju u nekom drugom (nepostojecem) kapitalizmu??
U Rusiji? Kini? Tamo imaju zanimljiv sustav, stvoris nesto veliko izvan okvira zemlje, kazes pogresnu riec i nestanes. Pojavis se par mjeseci poslije kao predavac u skoli!!!
To je i dobro. U rusiji nestanes..... zauvijek..
-
Kolega bbkk0000
Ok, a zasto onda vi, s obzirom u svjetonazor, ulazete na trzistu dionica koje je kamen temeljac zapadne ekonomske misli i kapitalizma?
Ja da vjerujem u nesto, ne bih isao svjesno protiv toga u sto vjerujem i bio dvolican.
-
Kolega verdi opet besmislice.
Vasa prica od direktne podrske i razumijevanju rusije se preobrazila u par teza:
- Amerika slabi u s njom zapadni svijet,
- europa je razjedinjena i treba rusiju za preziviti, sto prije mi razumijemo bolje za nas,
- europa je pod Amerikom i treba sto prije okoncati to partnerstvo i biti samostalna,
- ta samostalnost se proteze, naravno, na odlazak amerikanaca i nuklearnog oruzja iz evrope,
Itd. Itd.
Jednostavno, jeftini pamfleti i copy paste ideja i price Lavrova a iza svega, proziran pokusaj - zavadi/podijeli pa pokusaj vladati....
Jadno!
-
Covid restrikcije u Kini!?
-
Slazem se, dobra analiza.
Nastavno na to, analiza ekonomske buducnosti Rusije:
Russia’s been hit by a financial Cold WarThe Kremlin is juggling the stability of the ruble — and surging inflation.www.msn.com -
Kolega pod_zidom. Apsolutno se slazem!! Zalosno....
-
Ma kolega verdi takve nebuloze pricate da je to, nemam rijeci... Nego jeste li procitali negdje da djeci u Rusiji uvode kineski jezik u skole? Znate, trebat ce malo potegnuti, eno citam kinezi dizu proizvodnju ugljena. Bice posla za mlade ruse....