Najbolji znak preokreta je kad trejderi koji su izasli krenu pametovat po forumu tipa budfox, hugh itd....
Posts by Shogun
-
-
Izgleda da. Nazalost par trejdera ostadose bez gaca u prolazu....
-
Baltic Dry Index 1595
-
Kolega Zvjezdani, dobar post!!
Zao mi je ako ste shvatili moj post kao negativan jer nije mi to bila namjera, vec iskljucivo odgovoriti gdje se spominje nekakav slag na torti poslovanje adpl u rusiji, lada i jaka rublja itd... To poslovanje tamo ne postoji trenutno za ADPL!
Otpis vrijednosti je najbolje sto je adpl mogao napraviti i pozitivno za ulagace na zse.
Sto ce biti dalje s adpl ovisi iskljucivo o trzistu na zapadu i sposobnosti uprave a ne o ladi i rublji.
Pozdrav
-
Nevjerovatno. Dok zapadne kompanije bjeze iz Rusije ostavljajuci sve ili prodavajuci za dolar, ovdje se pokusava prezentirati da je taj dio poslovanja nekakva skrivena, zlatna koka ADPLa.
Dapace dok je auto industrija u Europi naltene na koljenima, a recesija jos nije ni pocela, ovdje se ocekuje cudesna dobit ADPLa, pazi sad, zbog prodaje Lade i rublje u rusiji...
Nevjerovatno, ali eto sva sreca od srca s ulaganjima u ADPL u ovom trenutku.
-
Evo i BIMCO se prikljucio pozitivnom outlooku za ovu godinu:
Tørlastmarkedet står over for vækst men tidligere høje niveau er usandsynligtEU’s forbud mod russisk kul løfter efterspørgslen trods modvind i den globale økonomi og opbremsning i væksten i Kina. Men et niveau som tidligere på året er…shippingwatch.dk -
Kolega parica
Ja sam mali dionicar i u redu mi je odluka da se ne isplati 60 kn divke. Glasao sam za 60 kn ali i 20 mi je ok. Ne vidim tragediju u tome.
Po onome sto ste napisali gore vas plan bi bio, objava divke 60kn, cijena krene gore, iskrcat se i onda propovijedat o najgorem i najnesigurnijem sektoru itd itd. A koji je to sektor siguran za ulaganje? Pa zasto ste ulozili u najgori od svih??
Da znate ista o brodarstvu onda bi shvatili da se ovdje ceka 10 ak profitabilnih godina. Da li je ovo taj period? Pa vidjet cemo, ali ja osobno vjetujem u to.
-
Kolega verdi je mozda prebacen s juznog na istocno bojiste....
-
Izgleda da je ovdje poprilican broj onih sto su propustili uzlet sa 140, 150 do 500 injak kn pa bi sad da ulete sto jeftinije da se ne bi dogodilo opet....
-
Ma kolega StatusQuo sve ok, cisto pitam jer ste si dali truda da lijepo uoblicite svoje misljenjevi vidjenje GS-a.... Ako vam se da napisati jos par rijeci sve super... Da bilo bi lijepo i od Bojana dobiti par rijeci...
-
Hvala na izvjestaju i misljenju kolega. Mozete malo dati kratki osvrt na ono sto je IB rekao o poslovanju tj. rizici, planovi itd...
Unaprijed hvala
-
Evo ga i danas:
BDI 1082
-
Izgleda da jos jedna provincija u Kini ide u lockdown a s druge strane kinezi pokrecu ulaganja u infrastrukturu od 44 mlrd dolara. Pitanje je kako potrositi ako ekonomija stoji....
Evo malo vise o tome
China is pumping billions into infrastructure — but commodity markets were not impressedPrices of the iron ore and steel, some of the biggest beneficiaries of infrastructure stimuli, were mostly muted after the announcement.www.cnbc.com -
Sta bi s GOGL danas....?
-
Kao prvo moraju naci dok, potom te "zeljezne ploce" moraju biti odredjene debljine i kvalitete. Potom ako je ostecen aft peak to je balastni sustav broda koji mora inspekcija pregledati i testirati. Pitom brod za spasavanje se mora dobaviti i instalirati naravno i sustav za brodicu. Nakon instalacije to se sve treba testirati i pregledati i izdati nove certifikate..... Ali dobro vidjet cemo, vrijeme ce pokazati tko je u pravu...
-
Komadi lima kazes?? Da ok...
-
Uh lose. Cini mi se da je stradao aft peak, lifeboat i lifeboat launcher.... Minimalno 2 mjeseca out of action ako ne i vise....
-
Sto se tice troskova oni se odnose samo na vrijeme koje ce brod biti off hire a to opet ovisi o potrebnim popravcima... Sto se tice troskova popravka i eventualnog stupnja krivnje to je pokriveno P&I osiguranjem i trebat ce godine da se utvrdi...
-
U pomorstvu vrlo rijetko je samo jedna strana kriva. Da, pravilo kaze da brod koji vidi drugog s desne strane mora se skloniti istom... Ali isto tako isto pravilo kaze da ako drugi brod vidi da brod koji je duzan reagirati, ne reagira, duzan je poduzeti manevar izbjegavanja....
-
Ah ekipa..... Naci stranacki osvijestenu osobu??? Mislite na Puticu? Necakinju od Suice??? Volio bih da uspijete u protuprijedlogu ali ne gajim velike nade... Ali sa svojih 3400 komada rado cu opunomocit Bojana...