A i da malo zabiju klin izmedju engleza i europe s rece strane... Pa popusili sa sve tri strane
Posts by Shogun
-
-
Kima krece u spasavanje property sektora:
China unveils sweeping measures to rescue property sectorChinese authorities have unveiled sweeping measures to rescue the struggling property sector, as regulators seek to offset years of harsh pandemic curbs and a…www.msn.com -
Sun Tzu: Ne pokreci rat koji mozes izgubiti ili veliki generali pokrecu rat kad je pobjeda vec njihova.
Rata na Tajvanu jos nece biti.
-
Kina je podbacila ovu godinu ali ne treba zaboraviti da su oni vec donijeli stimuluse u 8. Mjesecu kojima treba 4-6 mjeseci da se pojave u ekonomiji. Kina jednostavno ne smije dopustiti da joj ekonomija padne dok SAD raste (ne zaboravimo velicine ekonomije SAD i kine). Stoga, po mom misljenju low point bulka je tu negdje i ne bi me iznenadio da rast vec krene sad ili u 1.KVARTALU jer se bas svi klade na dalnji pad do kraja kin. Nove godine....
-
Ne znam ekipa hoce li crash ili ne ali evo na carnivalu sam u plusu 41% u mjesec dana na 8000 dijona.... FLNG na +11% a i dividenda ce uskoro... Ja volim ovaj "bear" market.....
-
Ne razumijem zasto Balkan je plodno tlo za teorije zavjere. Uvijek je nesto tajno, iza ledja, sto nitko ne vidi samo mi. Uvijek netko pokusava uvjeriti da smo mi ti koju su sve skuzili a vecina je slijepa... Mi smo najpametniji i mi vidimo kako duboka drzava vodi svijet a ostali ne... A realnost je, da smo mali i beznacajni i igramo kako drugi kazu jer smo u igri interesa slabi. Prodali smo sve sta valja za male pare, biramo uvijek iste likove zadnjih 20-30 godina a ocekilujemo nesto drugo.... Ili grijesim....
-
Tako je kolega Hugh, treba pricekati dok bude jasan smjer. Samo, nadam se da necemo skyplje kupovati....
-
Izgleda da Kina namjerava napustiti Covid Zero policy.... Hong Kong u zestokom plusu a i GOGL zestoko otvorio
-
Rusi nastavljaju s izvozin zita javlja CNBC.
-
Ne ulazeci u prognoziranje cijene dionice (jer ima masa sveznalica ovdje), mislim da je pogresno pametovanje kako dolazi teze razdoblje, recesija, smak svijeta itd jer bazirati na tome investiranje moze biti skupo. Eno npr. prije par dana Dimon i ekipa znalaca su prognozirali maltene 100% recesiju, pad marketa od dodatnih 20% pa eto nakon dan dva krenuo bull, vec sad u plusu oko 10%.
Kolega Hugh, vi ulazite kako vi mislite ali izjave tipa " mudri sad prodaju da izbjegnu moguce velike gubitke (al trebaju prihvatiti konacne male)" jasno pokazuju vas motiv.
Ili da udarimo kontru, vjerovati da tek sada dolazi pad, kraj bulka itd nekako mi ne drzi vodu znajuci omjer supply/demanda, novih eko pravila i najvaznije da firme imaju vecu operativnu dobit nego lani.
-
Operativno bez otpisa vrijednosti AP Ston, preko 50 mil kn. dobiti!!! Iznad ocekivanja!
Ah kolega Hugh, u brodarskom biznisu sto bi trebali prodavati? Sibice?
-
Svaka cast. Mislio sam da ce dulje trajati (pisao sam 2 mjeseca) a oni su odradili skro upola manje. Bravo!
-
Pa meni ovaj market je ok, cekam katastroficare da pojacaju vrisku o armageddonu i pokupim (po mom misljenju) dobre dionice.
YTD = + 21%
2 YTD= 104%
-
Kolega ovisi sve kako zelimo vidjeti stvari :
Ljudi na Zapadu nisu raspoloženi za ustupke Rusiji: "Ovo je loša vijest za Putina"GOTOVO osam mjeseci nakon početka Putinove invazije na Ukrajinu, građani u ključnim zemljama zapadnog saveza ne pokazuju sklonosti prema ustupcima Rusiji koji…www.index.hr -
Zanimljiv pregled trdnutne situacije u dry bulku:
Dry bulk market remains high due to low supply, analyst says | TradeWindsGlobal dry bulk fleet is expected to grow 0.8% next year, according to Clarksons datawww.tradewindsnews.com -
Evo josjedan osvrt na dry bulk:
Dry bulk market seems to ‘have found bottom’ as coal demand is poised to remain healthy | TradeWindsChina’s efforts to revive economy and real estate sector should benefit capesize bulkers and smaller ships, Jefferies analyst Omar Nokta sayswww.tradewindsnews.com -
Netko je spominjao da je Kina upumpala velike kolicine stimulansa u ekonomiju. Tu treba vremena da udje u sistem ali vec je BDI 60-70% porastao od dna. Iduca dva tjedna su u kini praznici i sastanak partije gdje su moguci nove potpore ekonomiji. Ocekujem ogranicen pad bdi do kraja praznika a potom rast. Zanimljivo u svakom slucaju....
Manje vise isto glediste kao sto sam postao:
Stifel gives ‘buy’ rating to Genco on ‘opportunity to play a strengthening winter’ | TradeWindsUS investment bank gives $20 price target to the New York-listed shareswww.tradewindsnews.com -
Ma Putin bi potpisao sada bilo sto samo da zaustavi ovu kataklizmu za njega i dobije na vremenu. Caki da vjerujemo da ce i baciti nuklearnu bombu na ukrajinu, nenuklearnu naciju (a puno ih je takvih, narocito u Aziji - kakva je to poruka njima??) , tada ce Rusija prodavati energente - nikome... A onda kolaps kroz par tjedana....
-
Kolega Verdi, taj popust od skoro 30% znaci puno, jako puno. Zapad zeli ovaj rat okoncati brzo, u slijedecih 8-12 mjeseci. Lako zamisliv scenario: zbog straha od recesije ili recesije cijena energenata pada jos 20ak%, onda G7 uvodi price cap. Preko osiguravatelja, troskovi prijevoza ruskih energenata morem se uduplaju (sada su oko 5$ po barelu) a Indija i drugi i dalje traze svoj popust.... Naravno rusi su u rat krenuli s 100 000 vojnika a uskoro ce ih poslati najmanje jos 300 000....a to kosta, jako kosta....
Ovdje se jos provlaci da amerika iskoristava eu koja ce sve platiti itd... Netocno, jer mislis da mi imamo izbora... Koja je alternativa? Rusija na granici s eu, prijeteci Poljskoj, baltiku itd.... a preko Srba i Madzara i nama....
-
Kolega Verdi, mogu se stvari gledati i s druge strane. FED koci am. ekonomiju radi inflacije ALI i zbog cijena ruskih energenata, nafta je vec s 120 $ pala na 85 a i jos ce. Negdje sam procitao da Rusija prodaje naftu na Azijskom trzistu 30$ nize od trzisne cijene a trosak proizvodnje im je izmedju 30-40$. Ako su prije kasljucali od sankcija sad vec imaju upalu pluca...
Nazalost, nasi portali su plodno tlo za panic price i lazne informacije a treba samo gledati brojke. Ako Fed uspori am. ekonomiju (a vecinom i svjetsku), energenti ce jos zaroniti a kome to trenutno najvise steti???
Svjetsko trziste (kapitalizam) jos uvijek vecinom drzi Zapad i koordinirano se klijesta srezu...