1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. local

Posts by local

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• local
    • September 16, 2021 at 11:00 AM
    Quote from nascar

iskustvo sa Forthnetom u Grčkoj kaže slijedeće: prvo su od banaka kupili 36%, onda dug na razne načine pretvarali u dionice, došli do 84%, dali javnu ponudu za ostatak dionica, došli do 95%, napravili istiskivanje i povukli se sa burze. pretpostavljam da nas to očekuje i na Optimi ako ne bude nekih velikih iznenađenja

Jel javna ponuda uključivala tromjesečni prosjek ili je bilo i neke premije?
    (Pitanje vrijedi samo ako u Grčkoj postoji sličan zakonodavni konstrukt)

• OPTE prodaja - kladionica

• local
    • August 18, 2021 at 1:32 PM
    Quote from rambo_5

Kolega se nada da će na kraju u javnoj ponudi prodati dionice skuplje nego sad vrijede na burzi.

Za ~9% skuplje od trenutne cijene visoko vjerojatno hoće. Za sve ostalo možemo bacati grah :whistling:

• local
    • August 2, 2021 at 3:09 PM
    Quote from dgmaz

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…43727ac5987.pdf

Strana 5 molim pročitati gdje se navodi

Hvala na linku.
    Kao što se da pročitati uključene strane su se dogovorile o cijeni 100% udjela u Optima Telekomu:

Ugovorom o kupoprodaji određena je vrijednost za 100% udjela u Optima Telekomu

te su se onda odlučile realizirati prodaju udjela koje posjeduju HT i Zaba:

Predmet transakcije je prodaja ukupno 54,31% dionica Optima Telekoma, od čega je 36,90% u vlasništvu Zagrebačke banke i 17,41% u vlasništvu društva HT holding d.o.o., koje je u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog Telekoma.

Nema govora o prodaji udjela malih dioničara.

• local
    • August 2, 2021 at 11:38 AM
    Quote from dgmaz

Pitanje svih pitanja: kako može HT prodati moje dionice UG, svuda se piše da su prodali 100% udjela za 639 milja kuna. Dali svog udjela od 54 % jer toliko imaju HT i Zaba, a sto je sa ostalih 46 % koje držimo mi mali ostali dioničari.

Da bi znali što "svuda" jest, potrebno ga je prvo definirati i dati izvore. Nisam nigdje to pročitao.
    HT nije prodao vaše dionice.

• local
    • July 16, 2021 at 10:18 AM

Koje točno elemente kaznenog djela vi ovdje pretpostavljate i planirate li dizati kaznene prijave ili će sve ostati samo po šupljem piskaranju po forumu?

• local
    • July 5, 2021 at 11:39 AM
    Quote from Sony

Banka je uvijek banka,njih zanima samo profit,zato sigurno neće oni nekome optimu pokloniti,oni će to dobro naplatiti.

Koja je Zabina pozicija u ovoj igri: prodati sa minimalnim gubitkom, biti na nuli, zaraditi? Ako se nadamo cijeni od 7 do 8 kn po dionici, znači li to da će ZABA izgubiti 2kn po dionici?

Iz trač rubrike: Zaba je već odbila jednu ponudu jer je bila preniska cijena? Je li tko čuo nešto slično?

• local
    • May 31, 2021 at 11:10 AM

Ušao sam 04/2019 vjerujući da sam brzo vani. 01/2020 sam bio prepohlepan, vjerovao da to može i više od 8,xx.
    Za ovu agoniju nakon 01/2020 sam si sam kriv: držim fige da me nešto u srpnju obraduje :rolleyes:

• Brokeri i brokerske naknade

• local
    • May 20, 2021 at 10:34 AM

Koji je najpovoljniji online broker za hrvatsko tržište? Iz lijenosti, a i nisam nešto previše izložen u RH, koristim samo eTrade od Hita Vrijednosnica, no možda ima neki povoljniji?

• local
    • May 18, 2021 at 10:54 AM

Ovo je moj prvi emocionalni roller coaster: sa euforičnog optimizma na 6.50 kn do zaraze Jubitovim pesimizmom na 5.80 kn. U 70 lipa se svašta da nagurati :P

• local
    • April 29, 2021 at 1:53 PM

Da malo izvrnem Malkielov uvodni citat u 2. poglavlju knijge "A Random Walk Down Wall street":

Četvrtak je loš da za pesimizam. Ostali loši dani su ponedjeljak, utorak, srijeda, petak. A vikendom ionako ne može biti pesimistični. ;)

• OPTE prodaja - kladionica

• local
    • March 25, 2021 at 10:06 AM
    Quote from accountant

meni je ova tema OPTE kao onaj film Groundhog Day

nema veze ako propustiš koji dan, svrati sljedeće jutro, sve je opet tu, samo poboljšano, dodatno prokomentirano i prožvakano

nadam se samo da će konačno netko izvuči tog svisca pa da konačno možemo svi doma!

još da je znati koje ime će šapnuti u uho? Telemach, A1, fondić neki...

Jedino je pitanje tko smo mi u onoj sceni kad Murray pokupi vreću s lovom: Murray ili pak ona 2 zaštitara? :D
    Nadokupio sam još ovaj tjedan. Kad je bal, nek je maskenbal.

• local
    • February 9, 2021 at 11:04 PM
    Quote from klinjor

Evo jedne loše vijesti za Optimiste.

Prije nešto više od godinu dana pisalo se da su gradske firme i ustanove tipa Domovi zdravlja, vrtići itd. prešle tj. prelaze na Optimu, te da će se time povećati broj korisnika i marže. Ovih dana saznah da te iste gradske firme odlaze od Optime i prelaze na A1. Pad korisnika će biti evidentno velik.

Još malo čekanja na kupca i ovo će stvarno postati ljuštura.

Ne govorite istinu.
    1) Uslugama Optime smo zadovoljni. Zapravo, ni ne mislimo previše o tome dokle god je kvaliteta usluge i uptime unutar traženog.
    2) Ponuđena cijena za pakete usluga (Internet + telefonija) je bila niža od konkurencije : u segmentima optike i do 30%. Uz besplatno kopanje optike do rubnih područja gdje još nije bila provučena.
    3) Udio korisnika iz ustanova grada Zagreba je manji od prosječne fluktacije korisnike po kvartalima u zadnjih nekoliko godina. Da svi kolektivno prekinemo usluge Optime, ne biste mogli to zaključiti iz broja korisnika.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt