1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junak

Posts by Junak

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junak
    • May 24, 2021 at 4:49 PM
    Quote from Flight

Je, tvoje precizno oko koje ništa nije vidjelo i ne zna je precizno utvrdilo koliko su izgubili.

Nema potrebe niti trkeljati i pisati napamet.

Mi ne znamo detalje tog ugovora i možemo procjenjivati, al očito je da su oni vezali brodove dugoročno, a onda ti brodovi sigurno ne voze po spot vozarinama. Odnosno kreditor ne vodi aranžman na takav način.

Ok ok, samo neka je mir u kuci.

bolje da su tada prodali nego danas, kad bi dobili circa 10 mil dolara vise za te iste brodove...

Vidim da smetaju cinjenice, pa cu onda sutiti, da mozes staviti te svoje ruzicaste naocale...

Lp

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junak
    • May 24, 2021 at 3:33 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Junak

Nope. ERNT je najveca grupa ICT inzinjera u ovom dijelu europe. Jeftinih, a dobrih. Odnos ERNT i Ericsson AB je klasicni konzultantski, pase i jednima i drugima. S tim da je ERNT jedina takva kombinacija vlasnistva u ericsson okruzenju. ERNT ima svog CEO-a i uhodane poslove na istocnim trzistima. Vlasnicku kontrolu nema i ERNT nije konsolidiran sa E AB, poslovnu ima samo u tom dijelu unajmljivanja tih istih inzinjera (i upravljanje njima). Istina, hijerarhijski, sefovi ERNT sjede u svedskoj, ali limitirani su u velikoj mjeri sto mogu i kako. (ERNT ima hrpu svojih servisa, paralelno globalnom, i sam ovisi o sebi u tom smislu, potpuno)

Pa što pišeš, pa servisiraju Ericssonovu opremu i rješenja.

Makni maticu, nemaš ništa nego inženjere, nemaš proizvod i posla za njih. E da, ima e-zdrastvo i e-katastar. Posla za 50 ljudi. Ovisnost je golema, pokazalo/nepokazalo to tih 49% ili ne-konsolidirana kompanija.

Svaki inzinjer se prebaci u mjesec dana na servisiranje bilo kakve opreme, a kamoli Ericssonove. Znanje se mjeri u certifikatima u ICT svijetu, certifikatima koje ericsson nema. Ali imaju Cisco, Juniper, Linux itd.... kao sto rekoh, ETK nastupa kao konzultantska firma prema E AB-u, a svoje ljude mogu slobodno iznajmiti i Nokiji, Simensu, Samsungu, Apple-u, Rimcu itd... sasvim svejedno. To sto imaju Ericssonove licence i sto djeluju u sustavu Etricssona je samo olaksavajuci faktor da i budu iznajmljeni tom istom Ericssonu, ali ne i ogranicavajuci.

Najvrijednije sto ETK ima je masa inzinjera sa iskustvom, a u danasnjem svijetu to su najvazniji ljudi, cije znanje doslovno mozes prodati u bilo kojoj drzavi na svijetu, vrlo vjerojatno i po visim cijenama nego se prodaje E AB (nije to javna sluzna neukih politicki obojanih ljudi koji sve sto znaju su udarat pecate)

haha, nema posla za inzinjere ^^ ^^ da ih ima jos 10 milijuna u Europi, bilo bi ih malo

• Junak
    • May 24, 2021 at 12:29 PM

Nope. ERNT je najveca grupa ICT inzinjera u ovom dijelu europe. Jeftinih, a dobrih. Odnos ERNT i Ericsson AB je klasicni konzultantski, pase i jednima i drugima. S tim da je ERNT jedina takva kombinacija vlasnistva u ericsson okruzenju. ERNT ima svog CEO-a i uhodane poslove na istocnim trzistima. Vlasnicku kontrolu nema i ERNT nije konsolidiran sa E AB, poslovnu ima samo u tom dijelu unajmljivanja tih istih inzinjera (i upravljanje njima). Istina, hijerarhijski, sefovi ERNT sjede u svedskoj, ali limitirani su u velikoj mjeri sto mogu i kako. (ERNT ima hrpu svojih servisa, paralelno globalnom, i sam ovisi o sebi u tom smislu, potpuno)

• Junak
    • May 24, 2021 at 12:14 PM
    Quote from Flight
    Quote from Junak

Dobro da su prodali 2 broda prije 6 mjeseci za sicu i unajmili ih. Laganih 10-12 mil dolara u vjetar. Losa odluka

A to samo znači da su ih i povoljno unajmili. Ako su to napravili prije 6 mjeseci. To je (bio) financijski aranžman, a ne konačna prodaja.

Pa ako ih i jesu tada povoljno unajmili, sada ih bome unajmljuju po paprenoj cijeni.

Ali u svakom slucaju, tu su izgubili barem 10 mil dolara.

Nema potrebe uljepsavati stvari, treba biti realan i objektivan, tako da ne razumijem ove minuse koje dobivam, jesam nesto krivo rekao ili razmisljam krivo?

LP

• Junak
    • May 24, 2021 at 12:11 PM
    Quote from Flight
    Quote from plavi05

Nemojte me plašiti da je odnos Eriksena prema ERNT isto kao Agrokora prema Ledu. Mislim da se to neće više nikad i nigdje dogoditi da vlasnik manje od polovice dionica financiski uništi tvrtku.

Pa jednom davno je bio takav. Nije bio odnos Matice prema ovisnom društvu nego većinskog vlasnika putem ovisnog društva prema manjinskim dioničarima. Jer ruku na srce, matica iako nominalno dionicar sa manje od 50% vlasništva (glasova), nad ERNT ostvaruje potpunu kontrolu.

Ovo nije istina. Vrlo jednostavno se ovo moze iscitati u tome, koliko ERNT posla ostvaruje prema Ericssonu AB a koliko na domacem trzistu i trzistima vam E. AB

ERNT nije konsolidiran i odlucuje sam za sebe i posjeduje hrpu inzinjera koje iznajmljuje sredisnjici. Nikakvu kontrolu nema Ericsson AB, samo dobru suradnju i naravno kontrolu u tome koliko posla outsorcaju

• Junak
    • May 24, 2021 at 12:04 PM
    Quote from Sheriff

A five-year-old 38,200 dwt handy is now on average worth around $19.5m, up by $5m from the beginning of the year.

Several en bloc sales have been reported this week. Chinese outfit Fortune Ocean is reported selling four five-year-old Jiangmen Nanyang-built ships for $16m each.

The handy sector has a very limited orderbook. Clarkson data shows the sector will see net fleet growth of 0.9% this year and 0.5% next year, the smallest orderbook seen in 30 years.

Vrijednost brodova ide gore :thumbup:

Dobro da su prodali 2 broda prije 6 mjeseci za sicu i unajmili ih. Laganih 10-12 mil dolara u vjetar. Losa odluka

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Junak
    • May 5, 2021 at 9:10 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Junak

Ne, ni u kojem slucaju. Ako trazite dividendu u ovoj dionici, falili ste ceo fudbal, rekli bi. A i ne razumijem tu foru sa dividendom, sto stvarno 5 % iznosa same cijene dionice nesto znaci? pa rade da raste 6-7 % i onda ju prodam, efekt je otprilike isti ako cemo tako usko razmisljati.

Razlog zasto tu nece biti dividende su ogromna ulaganja potrebna u postrojenje da bi bilo efikasno, a u tom dijelu petrokemija zaostaje... mislim da se pisalo o tome i da postoji dosta clanaka o tome.

I već se zna da će dobiti značajna sredstva iz EU fondova za daljnu modernizaciju, jer EU potiče ulaganja u smanjenje emisiija emisija CO2.

Otkud se to ´zna´? dajte izvor.

Petrokemija je privatna firma, a ovakva ulaganja ja ogromna, a do sada nigdi nisam vidio da ce to u iti jednoj mjeri financirati EU...

• Junak
    • May 4, 2021 at 10:10 AM

Ne, ni u kojem slucaju. Ako trazite dividendu u ovoj dionici, falili ste ceo fudbal, rekli bi. A i ne razumijem tu foru sa dividendom, sto stvarno 5 % iznosa same cijene dionice nesto znaci? pa rade da raste 6-7 % i onda ju prodam, efekt je otprilike isti ako cemo tako usko razmisljati.

Razlog zasto tu nece biti dividende su ogromna ulaganja potrebna u postrojenje da bi bilo efikasno, a u tom dijelu petrokemija zaostaje... mislim da se pisalo o tome i da postoji dosta clanaka o tome.

• Junak
    • May 3, 2021 at 1:11 PM
    Quote from goldfinger

I ovdje će par dana trajati iskrcavanje ne zadovoljnih i špekulanata.

Ne zadovoljni mi nisu jasni jer kad su se radile projekcije dobiti prije 3 mjeseca, zaključak je bio između 10 i 15 milijuna, sad im je to malo.
    Sad je problem i dug, kao prije ga nije bilo.

Sad tek slijedi period rasta prihoda, zarade i smanjenja duga.

I još mi nije jasna jedna stvar....Osobno sam prvi put u ovom sektoru, prije nisam htio ni štapom dirati...al sam pratio dionicu.

Neki su tad plaćali ATPL po 200, 300 pa i 400kn, a vozarine su bile u podrumu. A sada im sve smeta, luda kuća

Kolega, nije istina sto pricate. Projekcija kolega sa foruma je bila 22.5 mil kuna - prosjecna. Realnos je upola manja, nazalost.

A ovo sto pricate da su ljudi placali dionicu i puno vise, pa da, jesu, ali od tada se jako puno stvari promijenilo, od korone i najnizih vozarina (ne zaboravite samo sell and lease back na koliko ono brodova? ), da ne pricamo o ne placanju komunalija itd.... tako da.... da.

• Junak
    • May 1, 2021 at 3:38 AM

Hmmm, ja cu izraziti skepsu oko izvjesca. Samo 12 m. kuna. Podsjecam, prosjecno se ocekivalo 22.5 (po Kvarku mislim, dali je on napravio poll, ako ne grijesim....)

Iskreno nisam niti vidio izvjesce, samo sam procitao na forumu. Premalo s obzirom na BDI, premalo s obzirom na ocekivanja. S obzirom na lease back/ove itd. mislim da je premalo.... premalo i s obzirom na zaduzenje i s obzirom na odlicne vozarine.... Zaduzenje je ozbiljno, a kad se samo uzme gubitak zadnjeg tromjesecje u 2020, ovo ga ni blizu ne pokriva. - moja misljenje

opcenito mislim da je Atlantska jeben igrac u lokalnim krugovima juzne Dalmacije gdje stvara svjetske kompetencije za sudjelovanje u globalnom biznisu dry bulka (i uspjesno se tu bori). Dali ostvaruje tu odlicne rezultate? Ne. Ostvaruje, u najboljem slucaju osrednje rezultate. (usporedujem ovo sa globalnim biznisom i apsolutno mislim da je ovo izniman rezultat za neku firmu iz Hrvatske), (bez ikakvog podcinjavanja pod kompleks manje vrijednosti, sto u biznisu na kraju ni ne postoji).

Mislim da je operacijski menegement trenutnim stanjem jako dobar, medutim samo zaduzenje od prije par godina na brodove i instrumente kojim Atlantska ostvaruje dobit, je bilo preveliko, i to je problem koji se jako tesko kontrolira i kojeg je jako zahtjevno konsolidirati. (kako zatvoriti taj ogromni minus od 100 m eura dok ti je maksimalna tromjesecna dobit 1.5 mil eura?).

uz sve ovo moje izasranje iznad, mislim da je Atlanstska jedna od najzanimljivijih dionica na ZSE i zbog toga zasluzuje ove predivne oscilacije gdje jedni zaraduju a drug i gube/

uuuufff, jedva sam ovo napisa ovako pijan.

LP,

Puse,cmok

• Junak
    • April 30, 2021 at 2:44 PM

Top!!

a koje su jednokratne stavke, ako mozete ukratko, nisam u mogucnosti provjeriti....

• Junak
    • April 22, 2021 at 11:05 PM
    Quote from 5. Element

Dok dodje do toga cijena ce vec biti u stratosferi tako da to vise nece biti ni bitno, kao takvo, jedino za dodatno potpaljivanje cijene.

Je je, evo sad ce... firma koja duguje kojih 700-800 mil kuna ce isplatiti dividendu, odlican potez...

• Junak
    • April 19, 2021 at 11:53 AM
    Quote from gta1

Cijenu plina će provesti kroz cijenu proizvoda, tako da tu nema nikakvih problema.

Cijena plina je 3 puta veca nego prosle godine. Proizvod sigurno nece biti 3 puta skuplji... samo manjim dijelom ce se amortizirati to u poskupljenju proizvoda, ostatak ce nazalost utjecati na manju dobit (?).

• Junak
    • April 17, 2021 at 12:44 AM

Potres nije napravio znacajnu stetnu, ali ni taj remont nece znacajno ustediti. Ipak pricamo o firmi koja trosia valjda 50 % prirodnog plina u HR, par milijuna kuna vamo tamo nije neka cifra za njih. Uvelike ovise o cijeni plina i taj indeks je potrebo pratiti (po meni) kod same cijene dionice. A trenutni direktor mi je apsolutno razuman i vjerujem mu... veliki plus

• Junak
    • April 16, 2021 at 10:56 PM

visoke cijene plina utjecu na cijenu dionice... samo je bilo vrijeme kada ce

• Junak
    • April 14, 2021 at 9:27 PM
    Quote from nalet

The M/V Magic Twilight commenced employment under a time charter contract on April 13, 2021, at a daily gross charter rate of $19,000 with an expected term of about 20 days. The M/V Magic Thunder is expected to commence employment under a time charter contract on or around April 17, 2021, at a daily gross charter rate of $18,900 with an expected term of about 60 days.

Hmmm, da, sa cijenom kakva treba biti, ali me iznanaduje poprilicno kratki period, od 20 odnosno 60 dana. Dali je to opcenito slucaj kad ugovaraju ove ugovore?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junak
    • March 16, 2021 at 10:35 AM

U trenutku pripreme konsolidiranih financijskih izvjestaja pokrenut je postupak prodaje dionica Optime, ali je prosudba Uprave da ne postoji velika vjerojatnost prodaje Optime u sljedecih 12 mjeseci zbog prerane faze procesa.

:D :D ;)

Diste hejteri, di su sada oni koji su me napadali :D ;( smijurija

• Junak
    • February 1, 2021 at 12:58 PM
    Quote from hugh
    Quote from Optimistcro

Koji si ti bolesnik... Kad sam ja ikad spominjao osjećaj za feeling...

nedaj se junače.....sam si protiv svih......vidiš da bi ekipa htjela to napucat vođena time što Krešo kupuje al problem je što nemaju love......😂🤣😅......

Hahaha, pa jel ti vidis ovu psihozu, kakvi bolesnici, pogledaj koliko ih se javlja i vrijeda, ´nasjeda´, proklinje. Ej bolesni ljudi, bolesna ekipa. Amatercine bez mozga, kokosari koji se povode za likom koji je ulozio (gle sada) 200 k kuna u dionicu. :D :D

A nitko od tih psihoticnih kokosara mi jos nije odgovorio na ovo pitanje (ali uvrede i sve sto slijedi sa tim samo pljuste):

Ako vas vec navlacim, onda vas navlacim na logiku, pa mi odgovorite na pitanje ´strucnjaci´:

1. sto garantira da HT samo nece produziti upravljanje Optimom na jos neki period, kad je to vec napravio 2 puta (i upravlja vec 6-7 godina tako)?

Ja sam mislio da sam ja amater, pa ja sam strucnjak za vas vidim. Vi ste bezlicna prateca masa.

:*

• Junak
    • February 1, 2021 at 11:14 AM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Junak

Ahahaha, ovo sam cekao, kako predvidljivo. Samo sam cekao da me optuze da imam 6 nickova... Uhodana praksa zagadivaca virtualnog prostora, staarih trolera ;)

Pa koja je onda tvoja uloga tu?

Optimistcro i prdekalo su jedna osoba i to admin mora sankcionirati. A niti provociram niti mi je to cilj, imam pametnijeg posla. Ali argumente kao tvoj ocjecaj za filing, da je to to, nikad necu prihvatiti.

i imas u mojim proslim postovima jedno pitanje:

sto garantira da HT samo nece produziti upravljanje Optimom na jos neki period, kad je to vec napravio 2 puta (i upravlja vec 6-7 godina tako)?

• Junak
    • February 1, 2021 at 10:54 AM
    Quote from Optimistcro

Nakon godinu dana mira pojavili se reptili junak i ekipa, tj alterega tko zna kojih reptila sa poslovnog....

Ahahaha, ovo sam cekao, kako predvidljivo. Samo sam cekao da me optuze da imam 6 nickova... Uhodana praksa zagadivaca virtualnog prostora, staarih trolera ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt