To se Čolaku žuri van? Ako je tako ovim današnjim tempom mu neće puno vremena trebati
Posts by Kadisibil91
-
-
Jel ovo prošlo ispod radara ili se pokušava dokupit u tišini po ovim cijenama ?
Samo Vi u tišini dokupljujte, te stvari nemorate glasno govorit,da svi čuju.Samo naprijed - idemo dalje !
Hvala na savjetu gospon MihoMato .Neće biti problem kupovati pa i po višim cijenama naravno. Brige će bit kada prodati s obzirom na dolazeću divku i na buduće kvartalne rezultate koje dolaze. Slatke brige. Divka, ljeto,kampovi ,Istra,volatilnost za razliku od npr. Adrisa i sličnih.Hm . Eto opet naglas razmišljam nažalost ili na nečiju sreću .Kako se uzme. Nemojte mi zamjeriti . Tko god nešto napiše na ovom forumu iznosi svoje mišljenje naravno a koje opet može zadržati za sebe. Onda smisla i potrebe za ovim forumom nema.
-
Jel ovo prošlo ispod radara ili se pokušava dokupit u tišini po ovim cijenama ?
-
Sretan Uskrs svima .
-
na dvi blue chip dionice adpl i zaba oko 8.000 kn prometa u skoro sat vremena mozda su fond mangeri već na Uskršnjem odmoru
Bogami nije se puno promjenilo cijeli dan. Gledam u ekran ,misli odlutaju, skoro zaspao 2-3 puta...
-
Saznao u međuvremenu . Sve piše lijepo piše ali sam htio biti 100 % siguran. Ispričavam se na pitanju.
-
Kako funkcionira ovo istiskavanje u ovom slučaju ? Se mora na skupštinu da bi se dobili novci ili ništa? Odregistrirat samo?
-
Ja pokušavam zadnjih dana nešto kupit i to naravno po bidu ali ništa. Pa što je tako bajna situacija da se po asku mora kupovati ? Opasno stanje u Ukrajini gdje navodno tek počinju prave bitke , gospodarstva u padu , inflacije velike, Fedovo dizanje kamata tijekom cijele godine a na burzi " cveta cveće ". Ili sam ja samo trenutno pesimističan i preoprezan .
-
Možda sam naivan, ali u Ukrajini je provedena opća mobilizacija, svi muškarci od 18 - 60 su PRISILJENI ići ginuti u taj rat, sviđalo se to njima ili ne. Što ih čeka ako se neodazovu, srijeljanje ili šta? Vi pričate ovdje o nekim demokracijama i idealima, ali ja tu ne vidim ništa demokratskoga u mobilizaciji ljudi koji ne žele ništa imati sa tim j... ratom. Ionako mogu samo izgubiti...
Kad ovdje opet zaiskri, ja bježim što dalje i vodim svoje samnom, a vi ratujte. Kad vidim kako mi je stari prošao 1992, nema te sile koja će me natjerati u takvo nešto...
Kaže rambo .Koji paradoks, osim ako se to ne odnosi na amadeusa ili nekog drugog.
-
Nadodao bi samo da je u ponudi najavljeno istiskivanje što je isto bitno radi pravične naknade i daljnjeg procesa. Posljedično istiskivanju ide delisting ali to je samo formalnost.
-
Da li si ti uopće pročitao tekst?
pročitao Bor(g)inju još dok je bila Partnerica,
ali ovo nikako još ne mogu dešifrirati
je li zbog veličine, velikom ili je i tu samo brašno u pitanju
🍷 frfljat počela pa se sama sebi smijala kako je ubijena😀
-
Znam da nije tema, ali ako netko može pomoći... što napravit sa sićom zaboravljenih dionica IPKK koja je 2020 otišla s burze?
(na ponudu po cca 47kn nije reagirano)
tnx
Ako to još postoji : " Zvao sam Termes grupu i razgovarao sa pravnicom, uglavnom oni koji nisu bili na skupštini mogu poslati ponudu za otkup dionica sa svojom cijenom (ne mora biti ona iz njihove ponude).
Nakon toga uprava će odlučiti da li će otkupiti te dionice iz slobodne ponude, tj. nemaju nikakvu obavezu otkupa. "Ili Njuškalo...
-
brajakica pročitao sam članak i nigdje on nije obrazložio tih 300%. svaka njemu čast profesor je i treba se to pročitati bez obzira što je to neki opskurni portal. pročitao sam usput još jedan članak samo da vidim kakav im je narativ. po tim njegovim kriterijim amerika je trebala propasti još u prošlom stoljeću. bdp im je isti oko 20 triliona. kineski javni dug 8 triliona dok je američki 30. kineski dugovi poduzeća i građana su neusporedivo manji od američkih koji se javno deklariraju oko 100 triliona. neka hrabrija pocijena je da je to 200triliona dok ona brutalna kaže čak 400 triliona. u strukturi bdp usluge su im oko 60% od proizvodnje samo im je oružje konkurentno u izvozu. sve ostalo uvoze i prave deficit od 100 milijardi mjesečno. u kineskom bdp još uvijek je proizvodnja preko 40% a usluge oko 30% što je jako bitno. samo američki studenti su dužni za stipendije 4milijarde. oko 40 miliona ljudi živi u kućama kojima je propala hipoteka ali ih banke još ne izbacuju. slučaj evergrande je brže bolje nekako gurnut pod tepih. suma sumarum kina bi za 300% bdp trebala biti zadužena 60 triliona što je nemoguće. zvanično najzaduženiji je japan sa nekih 250% bdp ali to je neka druga priča. ja se isto slažem da su dugovi ogroman problem koji se upravo sa ovom predstavom u ukraini riješava. pošto su ameri planeri oni će tu i najbolje proći. sakrit će svoje dugove, opljačkati vazale i zbog svoje energetske samodostatnosti za robu tražiti konkretnu valutu koja će imati pokriće u nečemu. i eto nas u novoj realnosti gdje tanker od 2miliona barela košta cca 2 tone zlata.
Uracunat je i dug kompanija jer i njega treba vratiti?
Ima tu jos velikog kineskog prikrevenog duga na lokalnoj razini.
Kina je "china" (porculan) i mora biti jako oprezna da se ne zamjeri svojim velikim kupcima. ovime zavrsavam na tu temu.
Ovdje je zaiskrilo a nije crno bijelo,i zapad ima svoj3ih negativnosti-slabosti koje treba rjesavati, dali se slazemo da su rusi sa ovakvom svojom politikom veci negativci od zapada?
Da nema opravdanog razloga za agresiju na drugu suverenu drzavu i na dokazane genocidne elemente te agresije kao osveta za geopoliticko nepokoravanje ruskom diktatoru sa autokratsko-stakorskim sindromom?
Tko bi od nas radije zivio u takvoj rusiji umjesto na zapada sa ovim "nedostacima" koje ima?
Jildčejzr.Već je par puta spomenuo.
-
Imate li kakvu ideju kad bi mogla pocet isplata?
Ja mislim drugi tjedan.Sumnjam da će baš zadnji ili predzadnji dan roka.
-
Lada odlučila izbaciti elektroniku iz svojih automobila.
Vodstvo najvećeg među njima, Avtovaza, koji je inače u dvotrećinskom vlasništvu Renaulta, domislilo se minimalističke ideje kako bi ubrzali i povećali proizvodnju. Vratit će se desetljeća unazad i svoja tri najpopularnija automobila, Ladu Nivu, Grantu i Vestu (Granta i Vesta su ruski „narodni“ automobili, s kombinirano 220 tisuća primjerka, dva najprodavanija modela u Rusiji), proizvodit će bez čipova, samo s nužnom elektronikom.
Objavio Novilist.hr
Dobro da nije paljenje na kurblu.Evo blagostanje Rusije se se već očituje.Bravo Putin, S.Korea još malo pa dostižna.
-
Ponuda -potražnja 26,8 %. I jedni i drugi razmišljaju što napravit ili svi čekaju novo vlasničko stanje .
-
Pitanje koliko je dobro i za kupca s obzirom da se danas kupljeno više ne može prodati u ponudi za preuzimanje. Sve ovo dalje je kocka na najžešće jer ostaje mogućnost istiskivanja po ko zna kojoj cijeni, a ako do njega ne dođe onda tavorenje u nekom limbu sa malim brojem dionica u opticaju, nula dividende i upitnom budućnosti firme pod Telemachom.
Nadam se da će im kocka upaliti, ja nemam tolika m...da da budem iskren...
Prije istiskivanja idu predradnje.
Koje predradnje ? 3 u 1 , 5 u 1 ?
Ono što oni planiraju tj. ono što je u ponudi napisano je da žele čim hitniju integraciju .Cilj je istiskavanje a ako ne ide odmah onda delist.
Bid se nešto popunjava ,nije baš da se čeka na 1,5 kn.
-
victor hugo... jadnici... to be continued!
Pa ne mora biti baš tako jer…
PRAVO PRODAJE DIONICA MANJINSKIH DIONIČARA
Članak 46.
(1) Ako nakon ponude za preuzimanje, ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički drže najmanje 95% dionica s pravom glasa ciljnog društva, manjinski dioničari imaju u roku od 3 mjeseca od isteka roka trajanja ponude za preuzimanje, pravo na prodaju svojih dionica s pravom glasa ponuditelju, uz obvezu ponuditelja da te dionice otkupi uz pravičnu naknadu.
( Zakon o preuzimanju dioničkih društava )
Pravična naknada je ista cijena za dionicu kao i u ponudi, 5,36 kn.
A delisting?cijena ista?
-
da ne vidim poante nikakve u prodaji danas na 5,12.. i ova hrvatska sapunjara ide svom kraju.. bid nestao.. sve u svemu ko je ostao ima cojones i sretno mu bilo.. za telekome u Hr je isto game over.. tri operatera na ovom malom tržištu i više nego dovoljno.. za sad kako izgleda Telekrah će trebat zaobilaziti u širokom luku..
Rekao bi kolega istriano " prodajem jer mi se tako hoće" ,tako da pokušavat shvatit današnje prodavače i nema smisla.
-
Ako je ova moja teorija točna onda se da još fino zaraditi.Preksutra rano ujutro se pošalje mail brokeru za odregistraciju .Čak i ako skdd dobije i otvori pismo prije toga moguće je da Vas kontaktira pa im kažete da evo bit će odregistrirane za koju minutu dok se broker probudi😀.
U pozivu skdd-u radi provjere jel sve u redu bili su vrlo ljubazni te su spomenuli da bi nas kontaktirali da nešto ne valja iako ne moraju.