1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Kadisibil91

Posts by Kadisibil91

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Kadisibil91
    • June 10, 2022 at 4:36 PM

Svi smo mi u duši više ili manje kockari i Rock nRolla i volimo da se vrti. Primjetio sam da ste vi blue chipirani 😉 ali znam da je i vama malo dosadno pa zato i često pišete u nedostatku akcije.Da ne budem zatvoren zbog nepisanja na temu : Ht je super.

Ja na vašem mjestu se nebi obazirao na korekcije uopće osim dokupljivao ako imam s čime. Sve je jasno, zdravo ,divka ide i ako padne će i narast s obzirom da vrijedi a s obzirom da ste dugoročni nema brige.

P.s. nemojte da vam žena vidi gornji post.Ok i nije neki kompliment :)

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Kadisibil91
    • June 10, 2022 at 3:52 PM

Sve to stoji samo se para ne vrti tu.10 kn gore dole ovisno o dividendi i tako godinama. Tu investitor baš nema što pratiti ni trejdati. Kupiš i čekaš divku ili prodaš kad naraste za iznos divke. Kraljica burze se okrene uzduž i poprijeko u tih godinu dana .Ovo i npr.Zabu 2 bagera ne mogu pokrenuti i zato je dosadno.Ne kažem loše već dosadno .

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Kadisibil91
    • June 10, 2022 at 2:55 PM

To je relativan pojam da je nešto povoljno. Oni koji vole sigurnost i dividendu su zadovoljni te vam je "povoljno"a P/E 20 baš i ne predstavlja neku podcjenjenost.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Kadisibil91
    • June 5, 2022 at 10:49 AM
    Atlantic Grupa rebrendirala još jedan popularan proizvod, način na koji pijemo više neće biti isti
    www.poslovni.hr

Nastavljaju u Atlanticu kao i dosad .Polako, sigurno,provjereno u nove pobjede ili akvizicije. Kod njih baš nikakve netrasparentnosti ili muljavine nema. Imaoci mogu mirno spavati .Jaako je malo ovakvih.

Ajde dobro ovo za cedevitu čim sa vidio čep na ovoj velikoj ambalaži bilo mi je jasno zašto je to napravljeno. Da se proizvod brže troši jer baš ne možes nasipat u žličicu točno koliko bi inače zagrabio(pogotovo direktno u čašu) iako oni vele da je to zbog prosipanja bolje.Kao kupcu nije bolje ali kao imaocu dionice je , tako da im opraštamo to obrazloženje .Samo neka teče čim više. :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kadisibil91
    • May 24, 2022 at 3:32 PM
    Quote from Moller
    Quote from Kadisibil91

Nego što je s Eurom? Jel to se uvodi u kolovozu te jel još uvijek stoji da će se moć plaćati do kraja godine is kunama ?

A bitnije pitanje zna li itko kada se očekuje da će se dogoditi konverzija na burzi? Nisam baš u toku.

Psihološki gledano nikome se ne sviđa da su mu dionice 7 i pol puta manje vrijednosti pa bi to trebalo pozitivno utjecati na trgovanje.

Medika ..samo 4000.Pa jučer mi je vrijedila 30000 :D.Ajmo udaraj po asku bar do pola od tih 30000.Će meni smanjivat vrijednost ^^

ma da im ne bih dao Atgr po 70€, prije 100€ nema ispuštanja

Na Atgr je win win win situacija. Uz ove fundamente i divku ide ubrzo 1 za 4 gdje će se 4 puta prividno smanjit vrijednost a povećat volumen trgovanja i svi će htjet čim prije nazad do 1900.A onda tek euro pa kad smanje za 7 i pol puta opet show na asku.Tako da je i tih 100€ malo.. :)

• Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala

• Kadisibil91
    • May 24, 2022 at 2:23 PM

Nego što je s Eurom? Jel to se uvodi u kolovozu te jel još uvijek stoji da će se moć plaćati do kraja godine i s kunama ?

A bitnije pitanje zna li itko kada se očekuje da će se dogoditi konverzija na burzi? Nisam baš u toku.

Psihološki gledano nikome se ne sviđa da su mu dionice 7 i pol puta manje vrijednosti pa bi to trebalo pozitivno utjecati na trgovanje.

Medika ..samo 4000.Pa jučer mi je vrijedila 30000 :D .Ajmo udaraj po asku bar do pola od tih 30000.Će meni smanjivat vrijednost ^^

• Kadisibil91
    • May 24, 2022 at 2:15 PM
    Quote from LodeRunner

Prometujemo kao u trgovini leda na Grenlandu a razgovaramo kao u samostanu za vrijeme korizme.

Jedan od onih dana..

Evo kako se piše to je zbog mjeseca Svibnja koji traje još koji dan.Onda će valjda stampedo.Treba dotad zauzeti pozicije :) osim ako vas nije strah nekih recesija,inflacija,stagflacija i sličnih ovih dana popularnih pojmova.Očigledno je svjetski rat gotov tj.opasnost od njegovog izbivanja.Ostaje samo ovaj unutar Ukrajine koji će se završiti tko zna kako i kad.Ako vas je strah svega toga možete slobodno na godišnji godinu-dvije :) .Taman kad se vratite i opet zauzmete pozicije će vam Kina bit u fokusu i onda opet gore spomenuti pojmovi.Tako da je bolje ni ne vratit se.Pustit burzu,odvezat barku i mozak na pašu.

• Tankerasi strani i domaci

• Kadisibil91
    • May 24, 2022 at 10:26 AM

Ide embargo ipak za koji dan? Vidjet ćemo kako su obradili Mađare.

German economy minister expects EU embargo on Russian oil 'within days' -ZDF | Reuters

• Kadisibil91
    • May 23, 2022 at 11:57 AM
    Quote from mariv002

svi su rasli, i hvala na tim savjetima.

mislim da (više) niko ne sumnja u sektor, al stock picking tankeraša i produktaša je sad izazov

Sve je izazov. I probuditi se ujutro i općenito krenuti s trgovanjem na burzi .Ako nismo spremni na svakojake izazove onda uzalud sve. Bitne su prilike koje su ukazuju u svakodnevnim "izazovima" i kako ih najbolje iskoristiti.

Prije godinu dana BCTi 444

Trenutno 1465 !

1 Year Change 172.3 %

U povijesti TPNG nije prosjek za prva dva mjeseca 2q bio ovako visok a ako i uzmemo ožujak u 25 godina ovakav prosjek vozarina nije viđen !

A najbolje je što se to događa u " lošijim " mjesecima za tankere. Ako zbog općepoznate situacije nešto slično ostane i tijekom ljeta i onda dolazi i normalno još bolje poslovanje od kraja jeseni dobivamo pozitivni perfect storm .

Stock picking će očigledno biti bolji kod objave rezultata 2 q ili na kraju godine ali po koliko će se onda ulazit ? Po sadašnjim cijenama ? :)

Od svih špekulativnih dionica ako ozmemo da su to sve osim par blue chipsa poput Atgr ili sl. ovo je definitivno best buy .

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Kadisibil91
    • May 18, 2022 at 6:50 PM

Plovi se na novim razinama. BCTi 1450.

• Kadisibil91
    • May 18, 2022 at 6:43 PM
    Quote from sonda

Jel još netko ljut na sebe što nema keša na brokerskom? 😬😬 Ova situacija s KODT danas me je baš bacila u depru. Gledam... 2.500 kn cijena na asku. Ak si kosu nisam počupao. A novci na tekućem propadaju.. Uh što sam ljut na sebe.

A netbanking?

• KOKA (Koka d.d.)

• Kadisibil91
    • May 18, 2022 at 4:52 PM
    Quote from Ledica
    Quote from tenchi0110

A vidiš ti kak specijalci umjetno drže cijenu na burzi kako bi mogli izvući prosjek.

Svaki dan oni kupe i prodaju (HANFA?!) 10ak komada po cijeni koja im paše. I sad kada su skupili dovoljno "trgovinskih" dana ide delist.

Sve samo kako nebi platili realnu cijenu

EDIT: i neko bi im trebao objansiti razliku između slijedeći i sljedeći

Slijedeći je glagolski prilog sadašnji od glagola slijediti. Njegovo značenje je raditi nešto na način da se nekoga ili nešto slijedi.

Ne pratim više redovito promjene u top 10 na Koki, ali kad god u posljednje vrijeme pogledam vidim da kupuje Vindija tako da se tu ipak ne radi o nabijanju prosjeka.

Kolega kvart99 , mislim da nisu odustali od istiskivanja preostalih malih dioničara jer će to kad tad Vindija morati provesti da bi došli do 100% vlasništva što vjerujem da im je u interesu.

Kod delistiranja isplatiti će samo one male dioničare koji će prisustvovati glavnoj skupštini i izraziti protivljenje odluci o delistiranju,a znamo kakav je odaziv dioničara na skupštine.

Ostalo je još cca 3% malih dioničara, cca 25000 dionica za čiju isplatu po tromjesečnom ponderiranom prosjeku cijene dionice treba iskeširati cca 12 milijuna kuna. Nije to u ovim vremenima mali novac za Vindiju , a i zašto ne to razvući na dulji period i nakon delista kad za to dođe financijski gledano pogodan trenutak izvršiti squeez.

Fer vrijednost dionice u elaboratu kod istiskivanja mogla bi s obzirom na poslovanje Koke u posljednjih nekoliko kvartala biti manja nego kod delista. Samo moje mišljenje, možda nisam u pravu.

Imala sam dionice Koke i sve prodala krajem prošle godine smatrajući da na cijeni od 450 do 500 kuna ne treba više tražiti” kruha preko pogače”.

Display More

Zar nije svejedno kupuje li netko za Vindiju ili ona sama kupuje ako su procjenili da im prosjek više odgovara ? A da se lovio prosjek se vidi iz aviona. Od nelikviduše do svaki dan po par komada, moš' mislit.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Kadisibil91
    • May 18, 2022 at 3:17 PM
    Quote from Marielena

Kolika je trenutna trzisna kapitalizacija Dlkv?

A piše : 1,237.39M.

ValJda je ažurirano to...

• KOKA (Koka d.d.)

• Kadisibil91
    • May 18, 2022 at 2:53 PM
    Quote from tenchi0110

A vidiš ti kak specijalci umjetno drže cijenu na burzi kako bi mogli izvući prosjek.

Svaki dan oni kupe i prodaju (HANFA?!) 10ak komada po cijeni koja im paše. I sad kada su skupili dovoljno "trgovinskih" dana ide delist.

Sve samo kako nebi platili realnu cijenu

Da, i manje. To i ja gledam već tjednima. Ludilo. Kakvo klošarenje kao i sa neisplaćivanjem dividende(osim lani i to zbog pritiska ) i sa posuđivanjem para Vindiji bez kamata itd...

• Kadisibil91
    • May 16, 2022 at 10:51 PM

Kataklizma,crni oblaci crvenilo,inflacija,stagflacija...Dokle više,kako vam se da.

I ovi u članku su natafljali svega i svačega i onda stave da je index straha 6 od 100. :D

Kataklizma za Netflix, sudbina tržišta u rukama Feda
    KOLUMNA - Sudbina američke ekonomije je izvan kontrole Feda, stoji u priopćenju američkih Federalnih rezervi, što dodatno potiče strahove od recesije.…
    seebiz.eu

Da li je netko od nas ulaskom Putina u Ukrajinu mislio da neće doći do ovoga ili nečeg sličnog? Ja mislim da ne.Čemu onda takav negativizam? Ovo je sve već trebalo bit ukalkulirano a ne sad pratit svjetske burze i portale koji se zbog nečega moraju prodavat.

Fck senzacionalizam.

To je normalan slijed događanja .Akcija-reakcija, tako da nemate se što čuditi .Kako dođe tako će i proć. Manje čitat i slušat druge a više sebe pa će i vune bit više.

Najjače mi je uslijed nekih ovakvih " kriza " kad objave da je izgorilo na milijade eura u vrijednosti dionica. Izgorilo je i izgubio je samo onaj koji je prodao.Ja dok ne prodam nisam ništa izgubio. Kupujem,na bidu sam zasad ali vidim da i to baš ne prolazi.To sve govori.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Kadisibil91
    • May 13, 2022 at 3:24 PM

Šire se i osvajaju nova tržišta . Polako ali sigurno , u skladu sa politikom.

Emil Tedeschi najavio novo veliko ulaganje u brend koji bilježi rekordne prodajne rezultate i dvoznamenkasti rast - Poslovni dnevnik

• Kadisibil91
    • May 11, 2022 at 12:34 PM

Show počinje . I Huni su shvatili da je vrag uzeo šalu pa krenuli u shoping morskim putem ? Nabavlja se na ove ili one načine . Kako god, prijevoz treba platiti :)

Tanker pun iranske nafte tjedan dana luta Jadranom – U igri bi mogli biti Mađari ili Srbi | | Morski HR

• Kadisibil91
    • May 10, 2022 at 1:05 PM
    Quote from Brunos

Ova vijest bi trebala biti dobra za cijene prijevoza pretpostavljam:

https://www.index.hr/mobile/clanak.…_vijesti_prva_m

Po meni dobro pretpostavljate kao što smo ustanovili i s embargom od strane EU , planom koji nije propao kako naslovi sugeriraju već današnje odluke idu na ruku prijevoznicima. Orban naravno traži ustupke u vezi zabrane uvoza ruske nafte i da se bar što se tiče Mađarske to oduži te će u konačnici nešto tako dobiti .

FT: Propao je plan EU oko ruske nafte. Orban je uznemiren zbog Hrvatske - Poslovni dnevnik

Bruxelles je odustao od svojih planova za zabranu brodarskoj industriji EU da prevozi rusku naftu “zbog zabrinutosti nekih država članica oko ekonomskog učinka mjera”, objavio je jutros Financial Times

U pomanjkanju pisanja ovdje da spomenem za nekoga tko slučajno nezna da je jučer BCTI opet u plusu i sad je na 1416 bodova. 12-i dan zaredom. To dovoljno govori o trenutnoj potražnji i situaciji a o dugoročnim očekivanjima zanimljivo je razmišljanje Ardmore Shippinga .

REFINERY DISLOCATION BOOSTS TON MILES

Meanwhile the ongoing trend of refinery dislocation is expected to continue to boost product tanker demand, as export-oriented refinery capacity growth of 8.5 million b/d from 2022 to 2026 compared to refinery closures of 5.9 million b/d in the mature markets of the US, Europe, Japan and Australia will result in ton-mile demand growth of 2%-3% per year through 2030, according to Ardmore’s earnings presentation.

Ardmore Shipping had 21 Medium Range tankers trading in the spot market or on time charters at the end of Q1 2022. In the second quarter the company expects to have 93% of its revenue days for its MR Eco-Design tankers and all of its Eco-Mod tankers employed in the spot market and the remaining 7% of its revenue days for its MR Eco-Design tankers on time charter.

• Kadisibil91
    • May 10, 2022 at 10:30 AM

Idu Branko i Franko i jedan dan priča Franko da je kupio Atlansku(upotrebljena je samo radi primjera). Pita ga Branko zašto a Franko mu veli radi odličnih poslovnih rezultata, odličnih vozarina , posla ima ,eventualna divka , perspektiva dobra itd, itd. Nabraja mu ovaj slijedećih pola sata. Sve sam proučio i tako sam odlučio, veli Franko. Dobro, jasno mi sad, veli Branko. Ima smisla.

I slijedeći dan šeću oni i pita Branko : Franko, kakva je situacija jel tržiš nešto a Franko mu veli je, prodajem Atpl. Branko začuđeno pita : pa zašto pobogu prodaješ kad si jučer kupio i sve mi lijepo objasnio . A Franko mu veli : Prodajem jer i vani to nešto pada i prodaju pa prodajem i ja. To tako mora bit, ne razumiješ ti to.

I Branko bez komentara slegne s ramenima i odu na pivo.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Kadisibil91
    • May 9, 2022 at 3:55 PM
    Quote from Moller

da nije rad ovoga izbijo rat

https://www.jutarnji.hr/scena/strane-z…trudna-15194744

Jel i on tako fleksibilan ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt