Display MoreDividendi se nemojte nadati, za to su minorne šanse.
Možda uhvate 50 % noćenja ali nema šanse da uhvate 50 % prihoda s obzirom na smanjenja cijena smještajnih jedinica.
Ne znam što im je s Marjanom u Splitu'
Kad se čita po ovom forumu ispada da netreba očekivati od niti jedne firme divku iduće godine?!
A na hotelu Marjan nema vidljivih aktivnosti, prođem pješke obalom jednom tjedno.
Zadnje što se moglo pročitat je da ZG arhitekti rade na (novom) projektu rekonstrukcije.
A to po meni znači da će sigurno tražiti izmjene GUPa. Nema tu nikakve dobiti još par godina.
Nije točno da se ne treba nadati od nijedne firme, jer su neke firme i ove godine isplaćivale dividende.
Šanse da to napravi Adris su po meni procjenjene na 10 %. Moguće ali vrlo teško.
Za Marjan je jasno da nema dobiti par godina, pa da se sutra krene raditi za prve goste treba pričekati par godina (2). Problem je što ta situacija vlasnički nije čista ni jasna, Adris je preuzeo dobar dio potraživanja ali nisam siguran da je pravno sve čisto.
I neće biti nagodbe ex Agrokora i Adrisa jer za to nema pravnog temelja s obzirom na sprovedenu nagodbu i vjerovničku strukturu.
Da li Adris ima potencijala preuzeti dio ex Agrokora (npr Jamnicu ili slično) mislim da čak ima ali da neće ići tim smjerom.
Vjerujem da će, ako uopće do toga dođe, Nestle, Podravka i Atlantic grupa bitin prvi u redu za uzimanje djelova Agrokora (Ledo, Jamnica).