1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Nekretnine opcenito u HR

• Paulie
    • November 16, 2023 at 12:24 PM

Zamislite kad ekipa na socijali koja ne radi zaziva otimanje imovine od onih koji rade jako puno. Radnička fronta ima nemalih 50.000 pratitelja na Facebooku.

Zamislite kad neuki i oni koje nije briga nakon što je Agrokor opljačkan opet izaberu istu vlast koja je do pljačke dovela, pa sada nad proračunom visi uteg od 7 milijardi eura. Kakva je to demokracija gdje država jednostavno jednokratnim dodacima i plaćanjima medija i udruga doslovno kupuje izbore ? Svaka vlast javne novce koristi za kupovinu glasova.

Zamislite kad oni koji cijeli život ne talasaju zazivaju imovinske poreze ? Demokracija u sadašnjem obliku je pogubna. Nešto treba mijenjati, glasanje bez znanja i odgovornosti nikud ne vodi.

Uostalom st-brajo je lijepo naveo, ako imaš nekretninu u lokalnoj zajednici imaš pravo glasa, taman da nemaš državljanstvo. Zašto, pa zato što plaćaš poreze.

A što se kralja tiče, radije bi živio u monarhiji tipa UAE nego bilo kojoj “demokratskoj”EU državi. Kad smo već kod kraljeva i kraljica, kad ste glasali za Ursulu ?

Proročke riječi grčkog filozofa Sokrata su posve nevjerojatne. Nastale prije 2500 godina, a aktulnije nego ikad!

Demokracija će platiti zato što će pokušati odgovarati svima.
    Siromasi će htjeti imetak bogatih. Demokracija će im to dati.

Mladi će htjeti biti uvažavani kao stari, žene će htjeti biti kao muški, stranci će htjeti prava starosjedilaca.

A demokracija će im to dati.
    Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije. A demokracija će im to dati.

A kad lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moći nastat će gora tiranija nego u vrijeme bilo koje monarhije ili oligarhije.

• Paulie
    • November 16, 2023 at 11:10 AM

To je i u redu, ako plaćaš porez imaš pravo i glasati. Zašto bi neki Švicarac plaćao porez lokalnoj zajednici, a da netko tko plaća manje od njega odlučuje.

Mene se ne pita, ali da se pita dao bi pravo glasa s težinskim faktorom uplaćenog poreza, isto kao u dioničkim društvima. Koliko plaćaš poreza toliko ti glas i vrijedi.

• Paulie
    • November 16, 2023 at 8:13 AM
    Quote from KultLicnosti

https://www.24sata.hr/native-sadrzaj…rasnjost-945534

Prema procjenama agenata za nekretnine, povećana potražnja stranaca za stambenim prostorima na obali ponajviše je rezultat želje za drugim domom, koji je i dalje jeftiniji nego, primjerice, u Beču. Stranci, dakle, više cijene našu obalu zbog kvalitete života nego zato što žele uhvatiti priliku za iznajmljivanje i zaradu - iako ima i takvih.

Sve nas triba raselit i zamjenit ovako ili onako. Osim odabranih 200 Franjinih lordova .

Što bi vi kolega zabranili slobodno tržište ? Je li naše ljude itko natjerao da prodaju djedovinu ? Je li našima tko brani kupovati ?

• AGROKOR

• Paulie
    • November 14, 2023 at 12:42 PM

Ma nije moguće ?

https://www.nacional.hr/ekskluzivno-in…ema-vrhu-vlade/

Files

image.jpg 345.97 kB – 0 Downloads
  • AGROKOR

• Paulie
    • November 14, 2023 at 11:26 AM

Fortenova grupa (ex. Agrokor) - case study kako uništiti poslovanje kompanije

• AGROKOR

• Paulie
    • November 12, 2023 at 7:22 PM

Video intervjua tjedna na N1 s Ivicom Todorićem

• AGROKOR

• Paulie
    • November 12, 2023 at 1:13 PM

“Rezultat arbitraže će se znati uskoro”

Što se same arbitraže u Washingtonu tiče, kaže da ne smije puno pričati u javnosti, ali da će se sada pripremiti ročište. “Ima nekih naznaka. Određeno je jedno glavno ročište, što je važno jer su neki tražili i tri. Mi već pripremamo i radimo i angažirali smo financijske stručnjake za izračun štete i taj dokument moramo predati nakon pripremnog ročišta. Točan iznos se još ne zna, neki govore o 7 milijardi, ali to se ne zna”, rekao je.

“Cijeli je slučaj počivao na jednom šalabahteru koji je Plenković donio iz Bruxellesa. Imao je pomagače u tajnim službama, odvjetništvu, ali i medijima. Naravno, uključio je u sve i Vladu i Sabor. I sada su se povukli. Arbitraža će biti relativno brzo jer je u 2024. glavno i jedno ročište i nakon toga će biti odluka na koju se ne može žaliti. To će biti relativno brzo”, napomenuo je.

Todorić najavio kandidaturu za premijera: "Slučaj Agrokor počivao je na šalabahteru koji je Plenković donio iz Bruxellesa"
    Bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, gostovao je kod Mile Moralić u Točki na tjedan gdje je otkrio što planira dalje u pravosudnom, poslovnom i političkom…
    n1info.hr

• Paulie
    • November 12, 2023 at 11:57 AM

Vidjet ćeš onda El Dorada zdenkic , mlade obitelji i ovi što navijaju za porez će početi živjeti u Penthouseovima od 250 kvadrata uz najam od 300 eura mjesečno, a zločesti bogati ljudi će plaćati sav porez. Nakon uvođenja tog poreza svi ćemo živjeti bolje, bit će pravde, mlijeka i meda.

Zločesti bogati ljudi neće porez prebaciti na najmoprimce jer znaju da to nije OK, i da je pravedno da oni plaćaju porez na VLASTITE sa svim porezima već plaćene nekretnine. Ja isto jedva čekam da počnem plaćati državi najam državi na ono što je već moje.

Neće više biti ni stjenica. Ovo je porez koji rješava sve hrvatske probleme, od proračunskih deficita, demografske slike do stambenog pitanja. Konačno ćemo i mi postati Zapad i svi će živjeti dobro i jeftino kao u Njemačkoj i Austriji gdje su nekretnine skoro pa besplatne i dostupne svima, posebno NKV-ecima. Jedva čekam.

I 100% sam uvjeren da će svi ostali porezi biti značajno smanjeni kad se ovaj uvede, jer se dosad uvijek pokazalo kad država uvodi novi porez da neki drugi ukida ili smanjuje.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 10, 2023 at 1:37 PM

Od sedme minute.

“U tom trenutku opstojnost Agrokora nije bila upitna, tj. opstojnost svih tvrtki unutar Agrokora nije bila upitna. Opstojnost koncerna je bila upitna, ali tvrtke su mogle normalno poslovati.”

Sučević smatra da se država nije trebala umiješati i da je trebalo pustiti Ivicu Todorića da to sam rješava.

Sučević o Agrokoru: Presnažna reakcija ljudi koji se ne razumiju u poslovanje
    Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment, gostovao je u Novom danu gdje je komentirao situaciju s Coca-Colom i Agrokorom.
    n1info.hr

• Paulie
    • November 9, 2023 at 10:01 AM
    Quote from KultLicnosti

Evo samo zato jer mnogi ovdje imaju poster dragog Andreja iznad kreveta.

Potpisujem sve što je Grubišić rekao. Sve mi je draži sa svakim nastupom. Nitko nema nikakvo ljudsko pravo na nekretninu. To bi značilo da sam ja koji imam nekretninu tebi uskratio neko pravo.

Po ljudskim pravima imaš pravo na vlasništvo, a ne pravo na poklone. Nekretninu treba zaraditi.

Uostalom uzmimo primjer grada s velikom imigracijom, recimo Monte Carlo. Sad zamislite da svi imaju pravo na nekretninu, gdje bi se grad širio ? Tko bi to plaćao ? Ja bi isto htio nekretninu u Monte Carlu da mogu plaćati porez na dohodak od 0%. No je li to moje zajamčeno pravo ? Naravno da nije.

Upravo je cijena i neimanje prava na nekretninu ono što dovodi do zdravih balansa.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 8, 2023 at 12:05 PM

Malo o Borg grupi i aferi Hotmail, dobar podsjetnik na razvoj događaja.

Index je otkrio najveću aferu u povijesti Hrvatske. DORH se sramotio i tada i sada

https://www.index.hr/vijesti/clanak…da/2510566.aspx

• AGROKOR

• Paulie
    • November 8, 2023 at 11:09 AM

“Ključan argument gospodina Todorića jest da se njega razvlastilo zakonom koji prije nije postojao, niti je primijenjen ikad više nakon toga. Imali smo Zakon o predstečajnoj nagodbi i Zakon o stečaju, nije se išlo za tim. Donosio se zakon preko noći, u vrlo netransparentnim i mračnim uvjetima. Dugo se nije znalo tko je autor tog zakona. To je u državi vladavine prava nedopustivo, rekao je.

“Smatram da nije moguća nagodba u kojoj bi tužena Hrvatska priznala platiti toliku i toliko štetu.

“Procjene su nezahvalne. Pitanje je postoji li uopće odgovornost Hrvatske. Jer govorimo o cijelom zakonu, gdje će netko morati ocijeniti je li bio sistemski pravilan, u to vrijeme ili danas. U to vrijeme pa i danas u zakonu smo imali dvije mogućnosti za rješavanje nelikvidnosti, prezaduženosti. U predstečaju vlasnik u pravilu zadržava vlasnička prava, u stečaju čak i ako firma preživi vlasnik ne zadržava stečajna prava. Da je cijeli koncern hipotetski otišao u stečaj, vlasnik bi izgubio svoja prava, bez Lexa Agrokora. To je ono što će se analizirati”, pojasnio je Ljubenko.

Olujić je istaknuo da čak i u slučaju stečaja vlasniku može ostati dio imovine.

“Gospodin Todorić i dioničari svih trgovačkih društava kojima je on bio većinski vlasnik ostali su bez svoje imovine.

Odvjetnik Ivice Todorića: Moguća su tri scenarija, na potezu je DORH
    Optužnica u slučaju Agrokor kakva trenutno pos...
    www.nacional.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • November 7, 2023 at 6:07 PM

Znači smrad je svu odgovornost prebacio na DORH, ide utopiti Zlatu da bi sebe oprao. Pa ti si st-brajo jutros vrhunski pogodio. Nekoliko dana je smišljao koga utopiti.

DORH ako ima hrabrosti neka sad digne kaznenu prijavu protiv Borga.

Što se tiče kaznonopravnog aspekta i ove odluke suda, tu vidim odgovornost na DORH-u. Oni su potpuno neovisni, ali podrazumijeva to i odgovornost pa i preuzimanje odgovornosti. Ovo je nanijelo štetu postupku i ugledu DORH-a", rekao je.

"Što se tiče međunarodne dimenzije, i tu Hrvatsku zastupa DORH, na njima je da se očitiju", rekao je. "Na njima je da se očituju o svim tim temama. Vlada neće preuzeti ni promila odgovornosti. To je postupak DORH-a", rekao je.

Ovo zahtjeva da netko iz DORH-a izađe pred mikrofon i objasni što je ovo, što dalje", rekao je.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 7, 2023 at 5:29 PM

DORH: Hrvoj Šipek održala sastanak sa svima koji su radili na slučaju Agrokor

https://www.nacional.hr/dorh-hrvoj-sip…lucaju-agrokor/

• AGROKOR

• Paulie
    • November 7, 2023 at 12:35 PM

Je li tko primjetio da Plenković zadnjih dana nije imao nijedan javni nastup ili izjavu vezano za Washington i odluku Visokog kaznenog suda ?

Čini mi se da izbjegava novinare. Rijetko je za njega da ga nekoliko dana nema u medijima.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • November 7, 2023 at 12:25 PM

Kamata je sramotno mala u ovim vremenima. Bolje kupovati obveznice SAD-a. Očito se naša vlada ne može vani zadužiti toliko jeftino pa onda ovo uvaljuje građanima.

I ozbiljno mi nije jasno što će im više love, proračun se zbog inflacije rekordno punio.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 6, 2023 at 5:53 PM

Na pitanje u vezi arbitraže je li stigao dokument iz Washingtona i piše li dokle je Arbitražni sud išao: “Naravno da imam, ima i država i mi. Dobili smo sve, ali ne smijemo o tome govoriti jer je država zabranila. Oni nisu dali pa ne mogu o tome govoriti, ali je profesionalno napravljeno. RH je nekoliko puta tražila da se ne objavi dokument, a mi smo inzistirali da bude javan proces, ali moramo poštovati odluku suda.”

Ivica Todorić: Sve im se srušilo kao kula od karata! Sto posto dobivam i arbitražu
    Nakon što je potvrđeno da je Visoki kazneni sud obacio vještačenje koje je bilo ključni dokaz u slučaju Agrokor, izjavu za medije dao je nekadašnji vlasnik…
    n1info.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • November 6, 2023 at 5:28 PM

Ne znam je li ovo gledate, ali padaju teške optužbe na račun Plenkovića i Borg grupe.

UŽIVO Obraća se Ivica Todorić
    NAKON što je Visoki kazneni sud potvrdio odluku optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, koje je krajem ožujka odlučilo da je financijsko vještačenje…
    www.index.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • November 6, 2023 at 2:53 PM

Ovo je detaljno objašnjenje zašto je palo ključno vještačenje protiv Todorića

Trgovačko društvo KPMG Poljska kojemu je u ovom predmetu bilo povjereno vještačenje nije postupilo po nalogu državnog odvjetnika, jer nije u cijelosti izradilo nalaz i mišljenje, već samo dio koji se odnosi na zaključak. No, taj zaključak se temelji na podacima koje su izabrali, pregledali, analizirali, sortirali i potom preveli djelatnici 'hrvatskog tima' tj. KPMG Croatia, kome je KPMG Poljska, uz znanje državnog odvjetnika, povjerilo izradu tog dijela nalaza i mišljenja.

Konkretno, vještak iz društva KPMG Poljska radio je ukupno 412 sati na nalazu i mišljenju, dok su dvoje višerangiranih menadžera i dvojica asistent menadžera KPMG Croatia radili 4632 sati, pa se evidentno ne radi o minornom, pomoćno-tehničkom pomaganju. KPMG Hrvatska je u razdoblju od 31. prosinca 2007. do 19. lipnja 2019., dakle i nakon postavljanja izvanredne uprave oštećeniku, poslovala sa oštećenikom, a taj kompleksan, dugogodišnji i lukrativni poslovni odnos sadržajno se preklapa s predmetom vještačenja.

Ovo je detaljno objašnjenje zašto je palo ključno vještačenje protiv Todorića
    VISOKI kazneni sud definitivno je najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti proglasio nezakonitim.
    www.index.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • November 6, 2023 at 1:49 PM

Todoriću ide dobro ovih dana.

Pao slučaj Agrokor: Vještačenje koje je ključni dokaz protiv Todorića izbačeno iz spisa

Neslužbeno doznajemo da je pao slučaj Agrokor.

Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih izbačeno iz spisa.

Pao slučaj Agrokor: Vještačenje koje je ključni dokaz protiv Todorića izbačeno iz spisa
    Ovo najskuplje vještačenje u Hrvatskoj plaćeno je više od milijun eura te ga je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ranije ove godine proglasilo...
    danas.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt