1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 9:09 PM
    Quote from dionicar

ništa novo ali neka se nadje.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…rodaje-15051346

Zanimljivo je što se sve više piše o prodaji i barem sam na nekoliko različitih portala u zadnjih 10-tak dana čitao da je Optima pred krajem procesa prodaje, pa smo tako nedavno saznali da postoje 3 zainteresirana igrača. Prije se ipak dosta tajnovitije sve skrivalo, a sada svakog dana možemo očekivati vijest da je neka ponuda zaista i prihvaćena.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 7:25 PM
    Quote from juraj

Pa i ja sam prodao jedan dio po 130 a sad ne bi ni po 230

Možda bude i ljetna dividenda, znam da je uvijek bilo Zwei !

Hvala, ja sam se tada lijepo nakupovao.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 4:29 PM
    Quote from komot

4,3 posto. Nije ni to loše, ali na ovoj cijeni bi se reklo da dionica nije nešto jeftina. Uostalom kao ni cijeli crobex, kreće se oko fer vrijednosti za naše tržište. Mišljenja sam da su fondovi vratili svoje sastavnice u podnošljivo područje da se ne crvene previše.

Isto mišljenje dijelim i ja, firma je generalno dobra, vjerujem u nju, ali u ovom trenutku nije jeftina, rekao bih da je fer evaluirana, pogotovo s obzirom na neizvjesnosti poput Covid-19 i nestašice čipova.

Počekati ćemo još koju godinu da se vratimo na prihode i dobit iz 2019.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 4:08 PM
    Quote from juraj

odličan izvještaj obzirom na coronu, diidendni prinos 8%,dok neki drže lovu u banci za 0,2%

toliko ugovorenog posla u narednim godinama da očekujem EBTDA preko 200 mil.

Dividendni prinos 8%, na koju cijenu ?
    Ako je dividenda 8 kuna, a cijena 183,50 kuna, koliki je dividendni prinos ?

Zašto je Marinko Došen prodavao po 130 kuna prije pola godine ako je baš sve tako ružičasto ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 2:19 PM

Povećanje novaca na računu je jednim dijelom došlo od prodaje nekretnine na početku prošle godine, a dio tog novca će trebati vratiti državi ako isplate dividendu. ADPL mi je druga najjača pozicija na ZSE, ali nije sve tako ružičasto.

Govorite da su smanjenje obveze prema bankama od cca 100 mil kn, ali također je i dugotrajna imovina smanjena za 107 mil. kn. Kratkoročna se nešto sitno povećala.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 1:57 PM
    Quote from Batka

Evo i izvještaja.

EBITDA Grupe 166,52 mil. Kn, -15,7% u odnosu na 2019 je po meni, s obzirom na okolnosti, odlično!

Pad prihoda 20% i neto dobiti 43%, otprilike sam ovako nešto i očekivao. Ništa posebno dobro ni posebno loše s obzirom na okolnosti.

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • February 17, 2021 at 12:41 PM

Nije mi jasno zašto oni koji nemaju mentalne snage da do kraja stoje u ovoj dionici i čekaju konačnu prodaju uopće u nju ulaze pa prosipaju na ASK-u uz velike padove cijene.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2021 at 12:14 PM
    Quote from Lavrentije

Passenger car registrations: -24.0% in January 2021

– In January 2021, new car registrations tumbled by 24.0% from 956,447 units in January 2020 to 726,491 units this year, marking the lowest January total on record to date.

https://www.acea.be/press-releases…in-january-2021

Zbog ovog sam pisao da je bilo puno pametnije čuvati novce, ne vraćati ih državi i ne isplaćivati dividendu. Covid-19 kriza se presporo rješava i ja ne vidim kratkoročno rješenje, cijepljenje ide sporo, a cjepiva nedostaje u svim državama.

• Paulie
    • February 17, 2021 at 8:10 AM
    Quote from jocaAMsterdam

Na forumu sunshine i rainbows, a drugdje... :

https://www.seebiz.eu/tvrtke/optima-…i-u-2020/251865

Ovaj novinar nema pojma o čemu priča, uostalom da je investitorski znalac ne bi bio novinar, zar ne ?

Prošle godina je imala više prihoda zbog spajanja s H1, naravno da je bilo nerealno očekivati da će Optima zadržati sve korisnike propalog operatera.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 16, 2021 at 8:22 PM
    Quote from st-brajo

to samo u slučaju da je 3. nepošten.

al ako u registru stoji da je vlasnik 2., a registar je javna knjiga, onda 3. nije dužan utvrđivati je li 2. stvarni vlasnik ili je to 1.

Todi i malim dioničarima oteto, mirovnici će spasiti dan (po n-ti put sa imovinom svih nas), a Todo i vi možda i dobijete spor, al zaboravite na to da ćete se od ikoga moći naplatiti, jer će 2. kad se namire "savjetnici" brže bolje biti likvidiran.

Ovom logikom vi ste vlasnik kuće i zemlje, a živite npr. u Australiji. Ja se uknjižim preko rođaka u zemljišnim knjigama na vašu imovinu i prodam to nekom Nijemcu. Pare koje su mi sjele na račun potrošim na alkohol, kocku i nemoralne dame.

Imamo slučaj 1, 2 i 3 kako pišete. Kad se vi vratite iz Australije možete samo plakati ?

• Paulie
    • February 16, 2021 at 3:12 PM

Nešto paničara je prodalo nakon izvješća, dionica je pala 3% čim je izvješče izašlo. Valjda su očekivali 30 milja dobiti.

• Paulie
    • February 16, 2021 at 3:05 PM

Prolistao sam izvješće i sve očekivano, ništa novo doznali nismo :D , tko je ovo čekao da se odluči da li čekati prodaju taj se nije usrećio.

• Paulie
    • February 15, 2021 at 9:41 AM

Cijena je već na 6.90 kuna, međutim na 7.00 je netko stavio 53.000 komada, baš me zanima hoće ih ostaviti ili maknuti.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 13, 2021 at 10:33 PM

Pogledajte malo vani financijske medije u SAD-u, objavljen je članak koji se odnosi na investitorske odnose prema Agrokoru/Fortenovi i informira o međunarodnim sudskim procesima koji su pokrenuti protiv odgovornih za protupravnu eksproprijaciju privatne imovine.

Todorić piše da je poslao sve hrvatskim medijima, ali da urednici ništa ne daju objaviti.

U prilogu slika, linkovi:

• https://markets.businessinsider.com/news/stocks/agrokor-owners-inform-about-legal-actions-1030077770
    • https://finance.yahoo.com/news/agrokor-o…-193500749.html
    • https://markets.financialcontent.com/bostonherald/news/read/40979163
    • https://markets.financialcontent.com/ibtimes/news/read/40979163

Sve ove vijesti su izašle prije 2 dana.

May be an image of text

• Paulie
    • February 13, 2021 at 4:50 PM
    Quote from Vule

imam osjecaj da ce vamo biti jos dosta nemirnog mora do konacne plime ili oseke ;)

Ipak se poprilično mirno spava kada se zna da su u igri barem 3 zainteresirana igrača.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 12, 2021 at 2:59 PM

Profesor Josip Jurčević na press klubu Tihomira Dujmovića o Borgu i Agrokoru.

Od 52:40 min do cca 55 min:

• Paulie
    • February 12, 2021 at 12:42 PM
    Quote from Moller

evo se kreće s pripremama za izvješće pa će sve biti jasnije i kupcima i nama

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/35408

Što će to biti jasnije ? Pa telekomi imaju užasno predvidljiv biznis, svako izvješće je jako slično prošlogodišnjem, samo treba malo ekstrapolirati trendove. Kao i zadnjih nekoliko izvješća biti će blagi pad korisnika i prihoda uz rast EBITDA.

Kupcima je ovo izvješće totalno nebitno, kao i prodavačima.

• Paulie
    • February 12, 2021 at 10:19 AM
    Quote from Laudator

U petak je nitko neće htjet po 6 kao da je šugava

Dobra prognoza :D ^^, ali nitko je ni ne prodaje !

• AGROKOR

• Paulie
    • February 11, 2021 at 9:25 PM

Današnje priopćenje Ivice Todorića, objava na Facebooku: https://www.facebook.com/ivicatodoric.hr/

Plenković govori o nešto više od 30.000 zaposlenika u grupi Agrokor u RH na dan 10.04.2017 g. kada je oteo privatnu imovinu Agrokor, što je otprilike točno.

Pogledajte sada ovaj stravični podatak - Od 10.04.2017 g. do danas u Agrokoru je otpušteno oko 14.000 tisuća zaposlenika.!!

A onima koji su ostali smanjene su im plaće. Prosječna neto plaća pala je s 5104 kuna 2018. na 4713 kuna 2019. Ove je godine prema visokim izvorima iz kompanije plaća zaposlenima smanjena za dodatnih 25% radi "očuvanja radnih mjesta". U tom slučaju Agrokorovi zaposlenici imaju u prosjeku 40% manje plaće od konkurencije.

To vam je rezultat rada Plenkovićevih savjetnika koji su pazite TRI PUTA VIŠE PLAĆENI od bilo kojeg savjetnika za restrukturiranje na svijetu.

Koga Plenković laže? Tko je tu lud? Da li je Plenkoviću jasno da su mnogi dobavljači Agrokora potpuno propali, da je 95% njih smanjena (nekome manje nekome više) proizvodnja i da je u tim kompanijama izgubljeno puno radnih mjesta?!

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • February 11, 2021 at 7:44 PM
    Quote from ohladi

Zadnjih par dana sam izlazio iz Podravke nakon sto sam ju uzeo za vrijeme Bagrokor krize, i bila mi je najveca pozicija u portfoliju.

PODR je najbolja firma na ZSE koja moze postati i jaki Europski prehrambeni gigant, imao sam plan da ju drzim jos 20 god, ali dolazak Dalicke nisam mogao progutat po cijeni od 490-500 kuna.

Mozda da je cijena bila 400kn i nekako bi progutao njen dolazak, ali za 500 kuna nisam mogao.

Sve najbolje zelim Podravci, svim svojim prijateljima sam gurao njihove proizvode, a sa zenom sam vodio rat u kuci zasto kupuje konkurentne proizvode :).

Ovi novci od Podravke vrlo vjerojatno nece viditi ZSE vise, vjerojatno ih selim na NYSE, cak imam i pristojan pik, samo cekam neku korekciju od 10, 15 posto za kupnju.

Pod stručnim vodstvom Podravka je uistinu zlatna koka, dionica koja je stalno mogla širiti tržište i rasti prema Europi. Isto kao Jamnica i Ledo, također dvije predivne dionice u pravim rukama.

Ali Borgovci su nanjušili zlatne koke i očerupat će ih do zadnjeg pera.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt