1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • May 17, 2021 at 4:02 PM
    Quote from Ledica

Neda mi se ići tražiti pa da li netko sigurno zna da u tom razdoblju nije bilo poreza na dividendu ?Ukoliko me sjećanje ne vara porez je ponovno uveden tek od 2012 godine ?

Znam ja sigurno, u tom razdoblju nije bilo poreza na dividendu, 100% dividende je naše, ne moramo ništa dati uhljebima.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 1:16 PM
    Quote from Flight
    Quote from Paulie

Po tome je i Kate mogla biti gradonačelnica Rijeke ? Ja takve ljude ne želim.

Super. Onda ćeš ti glasati za nekog drugog. Na izborima (ili nakon njih) odlučuje većina.

Je li ova tema da komentiramo ili ? Zaključak je odlučila je većina i više nemamo što komentirati ?

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 1:09 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Paulie

Benčić koja je jedna od čelnih ljudi stranke ima izuzetno opasne ideje koje stalno ignorirate.

Je li Bencicka trenutno u poziciji da mijenja porezni zakon?

Ako je, onda su ove brige opravdane. Ako nije, kakve veze onda sa ovim lokalnim izborima ima njeno razmisljanje o poreznoj politici.

Po tome je i Kate iz RF mogla biti gradonačelnica Rijeke ? Ja takve ljude ne želim.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 12:54 PM

Oprostite, ali nemate pojma o čemu pričate, postovi su vam puni nekih suludih utopijskih stavova.

Benčić koja je jedna od čelnih ljudi stranke ima izuzetno opasne ideje koje stalno ignorirate.

Većina poduzetnika jedva preživljava, a kamoli da mogu podnijeti neka veća opterećenja. Vi kao da živite u svom zelenom imaginarnom svijetu.

Vidjet ćete uskoro što je zapravo Možemo.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 12:19 PM
    Quote from zm1

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…carati-15073648

Ovaj program mi djeluje kao, ležim uz savu i pjevam pjesme o ekologiji i ljubavi, ali građani biraju. Moramo iskusi podemos na hrv način

Upravo se o ovome radi, ova ekipa kao da je došla iz nekih prošlih vremena.

Na nešto manje od 200 stranica vrlo detaljnog programa Možemo je razvoju privatnog biznisa posvetilo 277 riječi (nešto više od jedne kartice teksta) odnosno manje od 0,5 posto (pola posto) ukupnog sadržaja. U tih nekoliko pasusa o privatnom poduzetništvu, koje je temelj svake napredne ekonomije zapadnih demokracija, dali su naravno deklarativnu podršku "klasičnim poduzećima i obrtima", ali su i u tom dijelu morali naglasiti kako se zalažu za raznolike oblike poput "društvenih poduzeća, radničkog dioničarstva i suvlasničkih udjela zaposlenica i zaposlenika u firmama".

Nekako nije za očekivati da će gradski obrtnici i mali poduzetnici pritisnuti krizom biti oduševljeni idejama koje nalikuju povratku radničkog samoupravljanja ili pak time da nagrađuju "zaposlenice i zaposlenike" vlasničkim udjelima. Ali tko zna.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 11:29 AM

Držim fige da bude kako vi zamišljate, vrijeme će pokazati, imaju apsolutnu moć u gradu i sada su odgovorni za sve, dobro ili loše.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 11:08 AM

Pišete neobjektivno, navijački i nerazumljivo bez ikakvih argumenata osim floskula "zeleno, transparentno, pravedno", što dokazuju tri točke na kraju svake vaše rečenice . S tim da ova ekipa ničim još nije dokazala da je poštena ili pravedna. Povjerenje i sposobnost se treba dokazati.

Ne vjerujem da će se ikada preliti na nacionalni nivo jer u Slavoniji, Dalmaciji i Lici nemaju šanse.

Lijepo vam citiram izjave Benčićke na što samo floskulama odgovarate. Oni su za drastično veće oporezivanje kapitala, kompanija, dividendi, a i samog rada na više plaće. Takva stranka nije ono što Hrvatska treba.

Budućnost Hrvatske treba biti što bliže Fokusu, a što dalje od Možemo.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 10:31 AM
    Quote from migra

plašenje babarogama "socijalizma" se služe oni kojima to ruši njihov način "poslovanja".

Ne razumijem o čemu vi pričate da budem iskren. To hoće li Možemo biti pošteno tek ćemo vidjeti, to tek moraju dokazati.

Sandra Benčić je naglasila da bi porezom na dohodak trebalo po istim stopama oporezivati dohodak od kapitala i dohodak od imovine.

Mene ovakve rečenice jako brinu, i ovime su dokazali da su u pogledu na tržište malo bolji od Radničke fronte jer nisu najavili konfiskacije iznad 700.000 kn gotovine. Nije ovo nikakvo plašanje "babarogama" nego su iz Možemo jasno naglasili svoja socijalistička gledišta na društvo.

Investitori i poduzetnici riskiraju svoj kapital, što se dokazalo na brojnim pušionima, i ne razumijem kako stopa oporezivanja nekog tko ulaže sav svoj kapital i nekog tko ne ulaže nikakav rizik može biti ista.

Ova stranka tržišno nije dobra za Hrvatsku na nacionalnom nivou jer bi donijeli katastrofalne tržišne poreze, a hoće li biti "pošteni", to ćemo tek vidjeti. Držim fige da budu, ali sam i tu skeptičan. Bilo je već do sada raznih spasitelja - Živi Zid, Kolakušić, Most, DP, pa nakon početnog entuzijazma podrška izblijedi.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 9:59 AM

Bilo kakvo poštenje tek treba dokazati. Većim porezima nećemo zadržati ljude u Hrvatskoj, upravo suprotno.

Vjerujem da je Zagrepčanima bilo mnogo bolje da su glasali za Fokus, koji je u Svetoj Nedjelji privukao veliku investiciju Rimca, a također i u Zagrebu obećao smanjivanje broja dužnosnika i prireza. Ništa od toga Možemo nije obećao, dapače vjerujem da će se broj dužnosnika dodatno povećati.

Živi bili pa vidjeli, vrijeme je najbolji sudac.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 9:41 AM
    Quote from Ledica
    Quote from Paulie

Plenki je duboko nesretan, ali ne smije HDZ-ovcima saopćiti da je car gol. Doduše ne razumijem ni onako premoćnu pobjedu Tomaševića, Možemo je jako lijevo i ne vidim baš da će njihovo socijalističko gledanje na stvari mnogo pomoći Zagrebu.

Hrvatska treba otvorenost tržištu, stimulaciju rada i kapitala, a ne obrnuto.

Ja već odavno ne vidim nikakvu razliku između desnih i lijevih, svi su se stopili u jedno vrzino kolo, ta podjela je zastarjela i čini mi se da polako odlazi u ropotarnicu povijesti.

Vjerujem da dolaze nove podjele i da ćemo birati između nepoštenih i poštenih, nesposobnih i sposobnih, muljanja i transparentnosti u vođenju grada. .....

Ali vidjet ćemo što će nam ponuditi Tomašević i njegova ekipa , to je samo nada, a nade se često izjalove.

Ideologiju uopće ne gledam, niti me ista interesira. Moji pojmovi lijevo su - više države i poreza, a desno - manje države i poreza.

Možemo ima opasne ideje gdje bi jednako oporezivao dividende, kapitalnu dobit i rad. Koji poduzetnik bi riskirao i ulagao vlastiti kapital da mu država otme 40-50% čiste dobiti. Možemo ne razumije da radnik ne ulaže i ne riskira svoj kapital.

Ukoliko stvari pođu po zlu radnik promijeni firmu, a poduzetnik gubi svu imovinu. Zato ne razumijem ovaku premoćnu pobijedu tih socijalista u ZG.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 9:31 AM

Možemo je skoro pa ekstremno lijevo, njihov uspjeh na nacionalnom nivou bio bi katastrofa. Jeste svi zaboravili ovo ? Možemo je pogubna stranka za nas investitore.

Platforma Možemo! predlaže uvođenje progresivnijeg sustava s četiri stope i to: 15% na prvih 4.000 kn porezne osnovice, 20% na sljedećih 4.000 kn porezne osnovice, 30% na daljnjih 12.000 kn, te 40% na ostatak, tj. na dio porezne osnovice koji premašuje 20.000 kn.

Sandra Benčić je naglasila da bi porezom na dohodak trebalo po istim stopama oporezivati dohodak od kapitala i dohodak od imovine, koji se desetljećima u Hrvatskoj oporezuju po daleko nižim stopama od dohodaka od rada. “Kada bi uveli tzv. sintetički porez na dohodak, koji bi dohodak od rada, kapitala ili rentanja imovine oporezovao po istim, progresivnim stopama, onda bi daleko veći dio onih s niskim plaćama mogli potpuno osloboditi poreza i time im još značajnije povećati plaće”, istaknula je Benčić

https://www.nacional.hr/mozemo-predlaz…rez-na-dohodak/

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 8:22 AM

Plenki je duboko nesretan, ali ne smije HDZ-ovcima saopćiti da je car gol. Doduše ne razumijem ni onako premoćnu pobjedu Tomaševića, Možemo je jako lijevo i ne vidim baš da će njihovo socijalističko gledanje na stvari mnogo pomoći Zagrebu.

Hrvatska treba otvorenost tržištu, stimulaciju rada i kapitala, a ne obrnuto.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 17, 2021 at 3:45 AM

Da li je lokalni politički neuspjeh HDZ-a početak kraja anemičnog ?

U Zagrebu tek četvrti, Split je izgubio, Rijeku je izgubio, poraz u tri najveća grada. Dobio je samo načelnike i župane tamo gdje ima malo manje asfalta.

Čak i u Dalmaciji, Šibenski župan ozbiljno visi u drugom krugu, a ni Zadar više nije siguran, što je do nedavno bilo u potpunosti nezamislivo jer su to utvrde HDZ-a.

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • May 15, 2021 at 10:45 PM
    Quote from MickeyM

Zašto je došlo do ovolike brige u zadnjih dva tjedna ja ne mogu dokučiti. Čitajući komentare i dosta pesimizma već sam se zapitao jel ovi ljudi drže papire a i opcija "stečaj" im se vrti po glavi... eto toliko ste zatukli vjeru u dobar ishod, a koji se naravno bude dogodio!

Rekao bih da je ta "vjera" nusprodukt raznih svinjarija koje su dioničari doživjeli na drugim ZSE izdanjima. Što se sve događalo ne čudi me nisko povjerenje. A i ovdje je proces odavno mogao biti završen, HT je dobio drugi produžetak na 3 godine kojeg iskorištava do zadnjeg zakonski mogućeg datuma.

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • May 15, 2021 at 3:58 PM
    Quote from nemo
    Quote from Jubito

"onu da se nakon 10.07. neće ništa dogoditi, nego da će ZABA nastaviti prodaju i upravljati Optimom umjesto HT-a." - ovako je i meni doslo u misli. ovdje na balkaniji je svasta moguće.

U balkanskoj krčmi treba očekivati neočekivano. Nadajmo se da barem jednom neće sve biti odigrano na balkanski način ispod stola. Srećom nisam pretjerano izložen ovdje, još uvijek očekujem dvoznamenkastu cijenu, ali opet kažem, ništa me ne bi iznenadilo.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • May 14, 2021 at 2:37 PM
    Quote from Marin83

Nista ne smiš, moraš pustiti Matane da vode igru, tvoje je samo da gubiš lovu.

Evo i prijete:

Banka skreće pozornost na kazne koje su propisane Kaznenim zakonom (NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19) te Zakonom o tržištu kapitala (NN 65/18, 17/20). Kazneni zakon u članku 260. predviđa kazne zatvora od 6 mjeseci do 5 godina u slučaju manipulacije
    tržištem ili pokušaja iste. U slučaju da je stečena značajna imovinska korist ili drugome prouzročena
    imovinska šteta velikih razmjera, predviđena kazna zatvora je od 1 do 8 godina. Zakon o tržištu kapitala člankom 715. predviđa kazne za fizičke osobe u iznosu od 50.000,00 do 40.000.000,00 kuna.
    U cilju da vaše trgovanje vrijednosnim papirima bude u skladu za propisima molimo da se upoznate sa pokazateljima manipulativnog ponašanja propisanim u Prilogu II Delegirane uredba Komisije (EU) 2016/522 te Prilogu I Uredbe (EU) br. 596/2014 te iste uzmete u obzir kod trgovanja vrijednosnim papirim

Gdje su bili kad je Marica kupovala dionice Kraša tjedan dana prije uzleta s 300 na 1000 ? Gdje su bili kad se Intercapital iskrcavao prije Lex Agrokora, s tim da su sudjelovali u pisanju zakona ? JE... hrvatsko pravo i selektivna pravda.

Gdje su upozorenja bila za vrijeme kriminalne nagodbe ?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Paulie
    • May 13, 2021 at 2:26 PM

Problem je što su se 4 znamenke zazivale kao da su sigurne, iako to nitko ne zna, a zazivale su se kao da će se to dogoditi najkasnije sljedeći tjedan.

Od potencijalnog rasta BDI-a do love na računu dug je put, otom potom. Naravno da se to može dogoditi, ali nerealno je da će se to brzo dogoditi, ili da je sigurno da će se to dogoditi. Da mi znamo sa sigurnošću da će BDI ostati visok godinama vrijedila bi ova dionica već sada mnogo više.

• Paulie
    • May 13, 2021 at 2:23 PM
    Quote from Marin83

10 i 11.5 je kupljeno 6.5 milijuna kuna dionica ATPL, po cijeni između 347 i 393kn. Malim ljudima koji vidite svaki dan, ste spičkali milju kuna u dva dana, nadam se da ugodno spavate.

Sramota od teme i od investitora koje ne mogu zaradit lovu da druge ne sjebu.

Zazivanje četveroznamenkastih brojki za koji dan, stavljanje slika rakete, te komentari s tekstom "Voziiiiii", "Idemooooo", itd. će ipak otić u anale. :D ^^

Male ljude ne treba žaliti ako su se zaletjeli zbog euforije, svatko ima glavu pa neka misli kad kupuje i prodaje bilo što. Smatram da im navijački postovi nisu krivi, sami su sebi krivi ako su preskupo kupili. Ipak stvari treba malo izračunati prije stavljanja novaca u neki papir.

Evo DiAbLeRo opet meni prvi stavlja thumbs down, prati me kao sjena, možda je on kupovao po 393 :D

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Paulie
    • May 13, 2021 at 2:21 PM

Elon Musk i kripto

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Paulie
    • May 13, 2021 at 12:00 PM

Ne bih se jedino složio oko toga da su visoke vozarine ostvarene u tradicionalno najlošijim kvartalima za bulkere, tradicionalno u ovim mjesecima vozarine rastu što se i sada dogodilo. Tek bi sada prema tradiciji vozarine trebale padati do jeseni.

BDI-index-monthly-sasonality-chart.png

DiAbLeRo imaš li što za argumentirati osim što si na svaki moj komentar u ovoj temi stavio thumb down ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt